Strani: 1

FIN-544124 sporočil: 4.821
[#3067542] 10:48
Odgovori   +    2
Hvala Bogu, da sem daleč od Ljubljane.
Endimion sporočil: 11.012
[#3067545] 11:48 · odgovor na: FIN-544124 (#3067542)
Odgovori   +    2
[]
Hvala Bogu, da sem daleč od Ljubljane.
In zakaj točno te je tiščalo, da moraš nekaj pripomniti.

Cena vozovnice se ni spremenila že 10 let.

Cene terminskih vozovnic pa bodo ostale nespremenjene.

Za večino meščanov, ki mestni promet redno uporabljajo, se ne bo spremenilo nič.
alina sporočil: 160
[#3067559] 16:20
Odgovori   +    0
Ob rob izjav, "da se ne bo nič spremenilo za 75 odstotkov potnikov s terminskimi vozovnicami", iz obrnjenega zornega kota velja, da bo načrtovano 13-odstotno podražitev (v primeru prevozov na klic 20-odstotno podražitev) plačala 25-odstotna manjšina. Glede tega so v predlogu za sejo mestnega sveta www.ljubljana.si/ass...zovnic.pdf sicer zapisali, da se bo po pričakovanju delež potnikov, ki uporabljajo terminske vozovnice, po podražitvi povečal. Vseeno pa pričakujejo, da bodo zaradi podražitve prihodki zrasli za 1,7 milijona evrov.
Za to bo poleg 'padalcev' plačala manjšina, ki iz tega ali drugega razloga mesečnih vozovnic ne potrebuje, ker bo še naprej opravila manj kot 24 voženj (toliko voženj po novi ceni 1,5 evra bo potrebnih, da se bo potniku splačala splošna mesečna, ki stane 37 evrov). Tiste, ki imajo cca. 12 voženj na mesec, pa niso upokojenci, je to doslej stalo 15,6 evra na mesec, po novem jih bo 18 evrov. Še večja bo podražitev za prevoz na klic po vnaprej predvidenem voznem redu, z 1,2 evra na 1,5 evra: za dvanajst voženj prej 14,4 evra, po novem 18 evrov. Mogoče je to malo za odločevalce, npr. glede na njihove sejnine, je pa to skoraj 30 evrov na letni ravni v prvem primeru ter dobrih 43 evrov v drugem primeru.
0531Zavar sporočil: 2.335
[#3067560] 16:25 · odgovor na: Endimion (#3067545)
Odgovori   +    0
[Endimion]
> []
> Hvala Bogu, da sem daleč od Ljubljane.

In zakaj točno te je tiščalo, da moraš nekaj pripomniti.

Cena vozovnice se ni spremenila že 10 let.

Cene terminskih vozovnic pa bodo ostale nespremenjene.

Za večino meščanov, ki mestni promet redno uporabljajo, se ne bo spremenilo nič.
In ravno v tem je problem, ker mestni promet v špicah še vedno zgleda kot prevoz Židov v času Holocausta*, s tem da morajo potniki za razliko od takrat, celo plačati za vozovnico.

* Ta prispodoba je od enega mojega dobrega kolega, ki še vedno uporablja mestni prevoz, jaz ga ne več vsaj 30 let, se pa še vedno spomnim tistega časa...
Porkaduš na enki zjutraj proti mestu, ali osemki proti Litostroju (verjetno podobne zgodbe izostalih delov LJ) je bilo ... najmanj pa zelo tesno, v bistvu pa tudi težko za preživet.
(hvalabogu da nisem ženska, če razumeš :)

Strani: 1