Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zakaj se Andrej ne bo vrnil v presrečno Slovenijo
Strani: 1
sporočil: 217
To pove vse:
glas Svobodi pomeni glas za sredino, dobili pa smo ultra levo vlado mestne levičarske buržoazije,
sporočil: 580
Na živce mi gre to klanjanje elitam.
Bodimo iskreni, da zares svoboden trg ne omogoča bajnega bogatenja, konkurenca se bi pojavila v 6 do 24 mesecih.
Vsako bogatenje je mogoče le z omejeno konkurenco - naj bo to dostop do kapitala, ali regulativne omejitve ali pa ekskluzivno dodeljene pravice.
Bodimo iskreni, da zares svoboden trg ne omogoča bajnega bogatenja, konkurenca se bi pojavila v 6 do 24 mesecih.
Vsako bogatenje je mogoče le z omejeno konkurenco - naj bo to dostop do kapitala, ali regulativne omejitve ali pa ekskluzivno dodeljene pravice.
sporočil: 8.726
Zadnja sprememba: FIN-379669 29.08.2025 07:11
Lahko gospod A. ostane tudi v tujini. Takih ljudi ne potrebujemo
tle, ampak delavce, tudi tiste, ki se vsaj malo žrtvujejo za
Slovenijo (torej patriote).Gospod A. ne kaže ničesar, kar bi sodilo v rubriko slovenski patriot. (morda Sloveniji ali Slovencem pomaga kako drugače, to je lepa čednost). A sam ej poudaril, da nima tle kaj početi, je pač usmerjen v življenje v drugi državi, njegovi otroci niso Slovenci, njihov fokus ni Slovenija. Pa še zelo vzvišeno in ležerno govori o naši prelepi deželi.
Upam, da se je gospod urednik intimno ogradil od takih stališč, sicer se lahko mirne duše tudi on preseli v tujino in doživlja "orgazem za orgazmom". :) (vsem privoščim odhod ali selitev v tujino, le da boste tam srečni.)
Meni Slovenija omogoča razne "orgazme" in sem s tem zadovoljen. Sem Slovenec in pripadnost drugemu narodu (ali bog ne daj kapitalu, ojej, to bi bila šele lost in space filozofija) me ne zanima. V drugem življenju bo pa morda drugače, a tu v Slo je za sedaj dovolj za postoriti.
sporočil: 2.818
Zadnja sprememba: odvisnik 29.08.2025 08:25
Človek je investicijski bančnik, kaj naj dela v Sloveniji.Njegovo okolje je kapital.
Ali imamo v Sloveniji astronavte, oceanografe, ali delavce na naftnih ploščadi, ali pa vrhunske športnike:)
Hvala bogu da mu je uspelo in je Slovenec;)
P.s
Pa intervju bi bil komot tudi izmišljen;)
sporočil: 28.276
Zadnja sprememba: crt 29.08.2025 09:14
peter, nekoc sva se v pisarni pogovarjala o emigraciji.- ti si zagovarjal, da je to neto pozitivno, ker se ljudje nekoc vrnejo ali vsaj ohranijo aktivne stike in s tem prinasajo drugacne izkusnje in prakse, pomagajo evoluirati domace okolje
- jaz pa, da je to zelo neto negativna stvar, ker ne samo, da izgubimo ljudi, ki imajo veliko dobrih (in prenosljivih) sposobnosti, temvec se je s tem tudi povecala domaca gostota, khm, mediokritete in povprecje pada, kar se pozna na vseh kadrovanjih vkljucno s politicnimi; in da to kakrsnokoli evolucijo naprej kvecjemu zavira - dolgorocno ubija potencial
problem teh soocanj raznih videnj prihodnosti slovenije je v tem, da je absolutna lokalna vrednota "ne talasaj" in se vse odvija zelo pocasi. ta pocasnost ima tri ucinke:
- ce si kolickaj samokriticen, ob vsem tem ne-spreminjanju podvomis, vmes nekoc reces jah okej potem pa mogoce moje videnje ni bilo ok ... dokler ne pride naslednji kamencek v pocasi drsecem plazu
- kakor cas tece, rastejo gor nove generacije, ki jim je ne talasaj edino, kar poznajo v zivljenju; to izjemno krepi inercijo, se dodatno utrjuje trend, iznicuje moznost, da bi sploh dojeli, da se da kako drugace
- ko enkrat kako podrocje ali cela drzava ornk zaruzi, ti vsak lahko rece "tudi pokvarjena ura ima enkrat na dan prav", ces toliko casa ze tezis, da ti je ze po statistiki moralo malo ratat (zato je tvoj pogled na trende brez veze, tole zaruzenje je pa pac slucajna nesreca, se zgodi)
ampak cilj seveda ni "imeti prav", cilj je dobro ziveti in to ne samo v smislu, da so pokrite fizicne potrebe in zelje.
vecina mojih prijateljev, pa tudi brat, je izven slovenije, ker so tam glede na svoje interese in sposobnosti nasli smesno vec moznosti udejstvovanja, tako pridobitnega kot osebnega. tudi tisto "ampak v sloveniji je boljse imeti druzino" glede na njihove izkusnje odpade. niti priblizno nimajo namena priti nazaj.
jaz se nisem odlocil zaradi osebnih lastnosti in preferenc, ki jih ne bom ekstra razlagal. lahko pa pod crto (in kot crt se spoznam na crte) recem, da to ni bilo pametno. pomagam si tako, da z glavo zivim v glavnem online in se ukvarjam vecinoma z rastlinami in zivalmi. ce izrecno pogledam na primer slovenske glasove na twitterju ali ce se prav lotim podrobno spremljati novice, pa je to tako rekoc kulturni sok, ki meji na fizicni. mi je slabo. kaksna debilana. kaksen festival ponosne omejenosti. zelo veliko stvari, ki se mi gnusijo, nikakor ni samo slovenska specifika - vendar pa je v vecjih okoljih lazje najti sebi ljubsi odstotek ali promil populacije, ne da bi vas bilo za eno mizo.
tu bi se enkrat omenil, malo dolgocasim - zgodba "saj smo se mlada drzava, sej bo" je minila, slovenija je stara toliko kot juga ob smrti tita. smo ze pokazali, koliko v sestevku zmoremo in kam v sestevku gremo.
sporočil: 175
Zadnja sprememba: Poletje3 29.08.2025 09:21
[]Tako je, tisti z visoko dodano vrednostjo naj izginejo v tujino. Mi potrebujemo fizične delavce. Tudi podjetnikov ne rabimo in jih je potrebno izgnati v tujino. Treba je verjeti, se žrtvovati, plačevati najvišje možne davke in s tem podpirati takšen sistem kot ga želi vlada.
Lahko gospod A. ostane tudi v tujini. Takih ljudi ne potrebujemo tle, ampak delavce, tudi tiste, ki se vsaj malo žrtvujejo za Slovenijo (torej patriote).
Gospod A. ne kaže ničesar, kar bi sodilo v rubriko slovenski patriot. (morda Sloveniji ali Slovencem pomaga kako drugače, to je lepa čednost). A sam ej poudaril, da nima tle kaj početi, je pač usmerjen v življenje v drugi državi, njegovi otroci niso Slovenci, njihov fokus ni Slovenija. Pa še zelo vzvišeno in ležerno govori o naši prelepi deželi.Tako je, pomemben je patriotizem in ideologija. Ni pomembno ustvarjati, pomembno je pomagati, pri nas je namreč vedno več tistih, ki ne da niso ustvarjalni, ne želijo niti ničesar početi in zato potrebujejo in pričakujejo pomoč - so pa patrioti in verjamejo v svetlo bodočnost, ki jo obljublja naša vlada. Verjamejo v to, da je do stanovanja treba priti brez dela, in da naj jim stanovanja plačajo tisti, ki imajo. Verjamejo, da imamo vsi enake želodce - in zakaj bi potem eni imeli več. Delo in ustvarjalnost nista vrednoti saj predstavljata tudi napor. Trenutna vlada vzpodbuja patriotizem te vrste, očitno pa gre tudi družba pri nas v tej smeri, saj drugače ni možno razumeti, da si ljudje izvolijo takšno vodstvo kot ga imamo.
Upam, da se je gospod urednik intimno ogradil od takih stališč, sicer se lahko mirne duše tudi on preseli v tujino in doživlja "orgazem za orgazmom". :) (vsem privoščim odhod ali selitev v tujino, le da boste tam srečni.)Tako je. Vsi, ki se s tem ne strinjajo in se ne ogradijo od takšnih stališč, naj nemudoma zapustijo Slovenijo (morda jih bo vlada tudi pregnala). Kar tam naj bodo srečni, ker bomo pri nas takšne zatrli že v kali.
Meni Slovenija omogoča razne "orgazme" in sem s tem zadovoljen. Sem Slovenec in pripadnost drugemu narodu (ali bog ne daj kapitalu, ojej, to bi bila šele lost in space filozofija) me ne zanima. V drugem življenju bo pa morda drugače, a tu v Slo je za sedaj dovolj za postoriti.Ja, pripadnost tujemu kapitalu je res lost in space filozofija. Družbe v tuji lasti pri nas očitno z višjimi plačami in s tem, da nam s tem omogočajo višji standard - ja hočejo nas odvrniti od vere v našo vlado. Tudi te je treba izgnati. Pa kaj se grejo, odpirajo celo vrtce v podjetjih in dajejo višje regrese kot naša domača podjetja, omogočajo več dopusta - ja kdo bo pa delal in prispeval.
Ja res je, tu v Sloveniji je še dovolj za postoriti - vendar ne s pumpanjem ideologije ekstremne levice, ki se je že tako preveč zažrla v vse pore normalnega življenja in vodi zgolj v siromašenje in propad.
Strani: 1