Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zakaj me besedi solidarnost in pravičnost streseta
Strani: 1
sporočil: 1.813
Živite torej kaj bolje kot leta 2022?Jaz ja. Imam višjo plačo, pa Janezovega frisa mi ni treba vsak dan gledati na TV-ju.
sporočil: 2.117
Po mojem mnenju solidarnost ni (skoraj) nikoli pravična. To ne gre
skupaj.
Pravično je, da za lenobo, slabo odločitvijo ali celo namernimi lumparijami sledi kazen.
Ker pa smo ljudje po večini srčna bitja, običajno ne puščamo ljudi umirati ali trpeti in jim iz solidarnosti pomagamo. To nikoli ni stvar pravičnosti ampak empatije.
Pravično je, da za lenobo, slabo odločitvijo ali celo namernimi lumparijami sledi kazen.
Ker pa smo ljudje po večini srčna bitja, običajno ne puščamo ljudi umirati ali trpeti in jim iz solidarnosti pomagamo. To nikoli ni stvar pravičnosti ampak empatije.
sporočil: 28.269
[0430ABAKU]..., empatija pa je nekaj, kar obstaja na ravni cloveka, ne drzave.
sporočil: 6
Zaradi takih, kot ste vi, Trocki, imamo tole kar imamo. Vam fris
več pomeni kot kvalitetno vodenje države.
- to je problem demokracije: ljudje izbirajo frise in ne vsebino programov. Trenutna vlada je glede na večino, ki jo ima, daleč najslabša vlada samostojni Sloveniji.
- to je problem demokracije: ljudje izbirajo frise in ne vsebino programov. Trenutna vlada je glede na večino, ki jo ima, daleč najslabša vlada samostojni Sloveniji.
sporočil: 1.286
[]Ko empatični volivec vidi uboge reveže, je sočuten in ima občutek krivde.
> [0430ABAKU]
> Ker pa smo ljudje po večini srčna bitja, običajno ne puščamo ljudi umirati ali trpeti in jim iz solidarnosti pomagamo. To nikoli ni stvar pravičnosti ampak empatije.
..., empatija pa je nekaj, kar obstaja na ravni cloveka, ne drzave.
Razpoloženje si izboljša tako da,
a) revežu pomaga ali
b) voli stranke, ki bodo vzele denar njegovemu sosedu in ga dale revežu.
Zaradi tistih, ki izberejo opcijo b), dobimo "empatično državo".
sporočil: 11.002
... empatično častimo brezplačne prevoze vseh upokojencev na vseh
relacijah v Sloveniji. Košta 60 mio letno.
Ugani kdaj je bilo to sprejeto...
Za domačo nalogo poglej, kdaj je bilo to sprejeto...
Ugani kdaj je bilo to sprejeto...
Za domačo nalogo poglej, kdaj je bilo to sprejeto...
sporočil: 6.329
[0212ROBNI]Bom takole repliciral. Janša je postavil leta 2005 temelje da smo kjer smo s tajkunizacijo nerealnimi krediti in zlomom in izvte godle nam ni več pomoči ne z njim ne brez njega tako da je boljše da je tiho ima največ masla o holobu pa tud škoda izgubljat besede alternative pa ni....
Zaradi takih, kot ste vi, Trocki, imamo tole kar imamo. Vam fris več pomeni kot kvalitetno vodenje države.
sporočil: 4.785
Vsaka vlada, ki pride je hujša.
V bistvu sploh nimamo dobrih politikov.
Eni so manjše zlo, drugi večje zlo.
In tudi nimamo prave normalne desnice in normalnih socialnih demokratov.
Večino gre za interesne skupine, ki pač eni nagovarjajo bolj kapitalno usmerjene, drugi pa socialno usmerjene volivce.
Zato tudi ne čudi, da hodi na volitve cca polovica polnoletnih državljanov.
V bistvu sploh nimamo dobrih politikov.
Eni so manjše zlo, drugi večje zlo.
In tudi nimamo prave normalne desnice in normalnih socialnih demokratov.
Večino gre za interesne skupine, ki pač eni nagovarjajo bolj kapitalno usmerjene, drugi pa socialno usmerjene volivce.
Zato tudi ne čudi, da hodi na volitve cca polovica polnoletnih državljanov.
sporočil: 1.657
Za se zamisliti. Še bolj grozno pa je to, da si v bližnji in
srednji prihodnosti nikakor ne obetajmo nižje obdavčitve, saj so z
reformo plač v javni upravi zabili v to krsto zadnji žebelj. Pa ko
bi z dvigom plač vsaj nekaj nazaj dobili, recimo vezali na
uspešnost posameznika, znižali število zaposlenih, ukinili kakšno
nepotrebno agencijo/zavod/direktorat. Ne, nič od tega.
Število delovnih mest v JS nezadržno raste, tako v tej, kot v ostalih vladah, nihče nima jajc poseči to javnosektaško kloako.
Skratka, važno da ima golob svojo golobičko, janezek svoje zveste podrepnike, kakšne pametne alternative pa ni na vidiku. To niti najmanj ni pravično do nas volilcev, izbirati med takim šrotom.
Število delovnih mest v JS nezadržno raste, tako v tej, kot v ostalih vladah, nihče nima jajc poseči to javnosektaško kloako.
Skratka, važno da ima golob svojo golobičko, janezek svoje zveste podrepnike, kakšne pametne alternative pa ni na vidiku. To niti najmanj ni pravično do nas volilcev, izbirati med takim šrotom.
sporočil: 32.810
Zadnja sprememba: najobj 25.08.2025 21:07
... Zakaj me besedi solidarnost in pravičnost streseta
...... evo, mene pa strese, ko slišim nacifašističnega glumca iz Kijeva www.rtvslo.si/svet/v...cno/755593 , ki hladnomrtvo zahteva milijardo dolarjev pomoči mesečno as long as it takes in jo bo še več očitno tudi dobil, čeprav je nemški kancler Friedrich Merz za svojo lastno državo Nemčijo izjavil "Socialne države, kot jo poznamo danes, ni več mogoče financirati na podlagi tega, kar si lahko ekonomsko privoščimo.", ampak je nemški finančni minister Lars Klingbeil istočasno v Kijevu dejal "Nemčija se bo zavezala, da bo Ukrajini v naslednjih dveh letih namenila 9 milijard evrov.", še več kot vedno revnejši Nemci pa bo dala tudi bruseljska fonderlajdra z njenimi samoizvoljenimi komisarji v "demokratični" evropski komisiji, ki še sveže natiskane evre dobijo v svoji tovarni v bližnjem Frankfurtu ... alzo, če skrajšam, glede na referendumu izglasovano samostojnost in suverenost slovenske države - če citiram bistvo njenega članka - in sicer "Besedi pravičnost in tudi solidarnost, ki sta mi bili nekdaj besedi s pozitivnim, nesebičnim nabojem, mi zdaj vzbujata strah – kaj za vraga bodo pri Golobovi vladi spet zakuhali, da bo moje življenje dražje, neto plača glede na bruto še nižja, dobila pa za to ne bom nič več. Samo bolj revna bom.", lahko Tanjo potolažim, da Golob za njeno revščino ne bo kriv praktično nič, ker on sam razen o kakšnem novem pločniku ali kolesarski stezi v Sloveniji ne odloča nič, ampak Golob skupaj s poslušnimi hlapci v njegovi vladi samo izpolnjuje ukaze naših gospodarjev na "demokratičnem" zahodu ...
P.S.: mogoče se motim, da Golob skupaj s poslušnimi hlapci v njegovi vladi izpolnjuje ukaze naših gospodarjev na "demokratičnem" zahodu s stisnjenimi zobmi, Janša pa bi/bo skupaj s poslušnimi hlapci v njegovi vladi ukaze naših gospodarjev na "demokratičnem" zahodu izpolnjeval z navdušenjem in bo nacifašističnemu glumcu iz Kijeva na račun revščine Slovencev dal še več, kot kdo sploh zahteva ...
sporočil: 15
Zadnjih xxx EUR mesečno iz plače mi ne pobere "glumac iz Kijeva",
ampak Golob za nekaj kar ne bomo nikoli videli in niti ne zna sploh
razložiti čemu služi. Pljačka pri belem dnevu.
sporočil: 32.810
[FIN-497343]... ja, sploh ker smo od bruseljske fonderlajdre za odpravo posledic katastrofalnih poplav Slovenci dobili silnih 400 milijonov evrov, ki jih za članstvo v ekskluzivnem društvu "demokratičnega" zahoda kot članarino skoraj v celoti itak plačujemo sami ...
Zadnjih xxx EUR mesečno iz plače mi ne pobere "glumac iz Kijeva", ampak Golob za nekaj kar ne bomo nikoli videli in niti ne zna sploh razložiti čemu služi. Pljačka pri belem dnevu.
Strani: 1