Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek V Nemčiji se pravkar rešuje še ena manjša banka, že četrta v letu in pol
Strani: 1
sporočil: 28.258
nasedla na poslovnih in drugih nepremičninah. V bistvu na celem poslovnem modelu.mislim, cela drzava je ane...
sporočil: 2.776
[]A cene v Nemčiji toliko padajo, oz se krediti ne odplacujejo?
> nasedla na poslovnih in drugih nepremičninah. V bistvu na celem poslovnem modelu.
mislim, cela drzava je ane...
Kar spremljam imajo še vedno dobre cene nepremičnin in tudi om od ecb so nizje.
500 milijonov luknje pri 3 miljardah aktive.
Pomeni, da bi morale cene pasti za 20 procentov, ker verjetno niso dajali 100 procentih hipotek , še več?
sporočil: 2.245
ja, neverjetne številke -- to celo po mojem ni samo slabi posli, to
ne morejo biti napačne odločitve, to bi lahko bil nek kriminal --
ampak to samo ugibam..
sporočil: 2.776
V Nemčiji pa kriminal;)
In to v zelo regulirani branži v eni najbolj birokratski državi.
Po moje se gre le za že pregovorno nesposobnost in seveda kar je še pomembneje,ocitno, da v Nemčiji raste denar na drevesih.
Kar tudi ni tako daleč od resnice;)
Bi bilo pa zanimivo še kako nadaljevanje članka, malo novinarske in finančne forenzike.
Kaj je bil povod za stečaj, je bilo to na nivoju aktive nezmožnost vracanja kreditov ali pasive, da ni bil sredstev za dnevno likvidnost .
In to v zelo regulirani branži v eni najbolj birokratski državi.
Po moje se gre le za že pregovorno nesposobnost in seveda kar je še pomembneje,ocitno, da v Nemčiji raste denar na drevesih.
Kar tudi ni tako daleč od resnice;)
Bi bilo pa zanimivo še kako nadaljevanje članka, malo novinarske in finančne forenzike.
Kaj je bil povod za stečaj, je bilo to na nivoju aktive nezmožnost vracanja kreditov ali pasive, da ni bil sredstev za dnevno likvidnost .
Strani: 1