Strani: 1

0430ABAKU sporočil: 2.082
[#3065009] 21.07.25 21:31
Odgovori   +    2
Izvedeni finančni instrumenti so v osnovi zavarovalniški produkt.
S temi se zavaruješ, če gre cena osnovnega produkta v napačno smer.
Ampak naša država tega še ni imela na finančnem šnelkursu.
Ne pozabimo, da so njihovi istomisleči politični predniki tudi borzo imeli za nebodigatreba.
V osnovi borza služi za akumulacijo kapitala za naložbe, ki prinašajo razvoj.
alpha7B5sn sporočil: 1.280
[#3065011] 21.07.25 22:23
Odgovori   +    6
Koliko je možnosti, da naslednja slovenska Vlada kompletno ali vsaj v večini spremeni davčno politiko te države? Lahko bi delala cel mandat večinoma zgolj to! Prepričan sem, da bi stranka s takšnim načrtom zmagala na volitvah z vsaj 2/3 večino.
FIN-544124 sporočil: 4.629
[#3065013] 02:59 · odgovor na: alpha7B5sn (#3065011)
Odgovori   +    2
[alpha7B5sn]
Koliko je možnosti, da naslednja slovenska Vlada kompletno ali vsaj v večini spremeni davčno politiko te države? Lahko bi delala cel mandat večinoma zgolj to! Prepričan sem, da bi stranka s takšnim načrtom zmagala na volitvah z vsaj 2/3 večino.
Lepe in dobre želje.

Realnost je pa povsem drugačna in kruta.

Že danes ima proračun 2 milijardi minusa.

Vsi po vrsti razlagajo, da je treba več za obrambo.

Župani od države terjajo bistveno več za občine.

Čez dobro leto bodo tudi lokalne volitve in po navadi sedaj župani zaganjajo največ investicij.

Nov plačni sistem v JS terja svoj davek.

Investicije v državno infrastrukturo so itak močno preplačane.

Penzije gredo gor.

Pričenja se sistem dolgotrajne oskrbe.

V zdravstvu vedno primanjkuje denarja.

No, spisek je še daljši, ampak bom končal.
Mitemu sporočil: 11
[#3065015] 06:51 · odgovor na: alpha7B5sn (#3065011)
Odgovori   +    1
Nebi zmagal. Tako kot je že nekdo dogovoril, država je lačna denarja na vseh podoročjih. In politika lahko zelo hitro plasira da v delnice vlagajo tajkuni, pa tisti ki so nakradli ... delavski razred se bori iz meseca v mesec, na borzo dajo tisti ki imajo višek in se lahko z tem igrajo, tem je treba vzet ... tako da.... Bralci financ nismo povprečni državljani. Najbolj prodajan častnik so Slovenske novice :-( .... p.s. Pa da ne bo nejasnosti, imam svoj posel in max vlagam v delnice. Uspešno, ker sem že 50+ sem bil zraven tudi pri NKBM, Laško, na Balkanu... Spomim se dadasa. Menim, da večina sodržavljanov od države želi kruha in iger. Za to pa država rabi sredstva. In če smo malo sebični. Naj imajo 10 milijard v depozitih, drugače bi bila na borzi gužva ;-)
crt sporočil: 28.158
[#3065016] 07:20 · odgovor na: 0430ABAKU (#3065009)
Odgovori   +    0
[0430ABAKU]
Izvedeni finančni instrumenti so v osnovi zavarovalniški produkt.
S temi se zavaruješ, če gre cena osnovnega produkta v napačno smer.
Ampak naša država tega še ni imela na finančnem šnelkursu.
Ne pozabimo, da so njihovi istomisleči politični predniki tudi borzo imeli za nebodigatreba.
posebni super visoki davek na dobicek od izvedenih instrumentov je uvedla "desna, kapitalu prijazna" vlada.

Strani: 1