Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Gorenjska banka objavila podražitve, kaj pa druge banke in hranilnice?
Strani: 1
sporočil: 1.621
Ajej, dvigi cen so usklajeni z inflacijo, baje. :(
Kdaj bo nas komitente srečala pamet in se bomo preselili drugam? Ker človek bi pričakoval, da bo z moderno tehnologijo, avtomatizacijo in AI strošek teh zadev kvečjemu padal, ne pa rastel.
Kdaj bo nas komitente srečala pamet in se bomo preselili drugam? Ker človek bi pričakoval, da bo z moderno tehnologijo, avtomatizacijo in AI strošek teh zadev kvečjemu padal, ne pa rastel.
sporočil: 433
Pravo nasprotje Hrvatske, kjer cene storitev za osnovne operacije
nizajo ali celo ukinjajo. Hrvatska nas prehiteva po desni in levi!
sporočil: 4.603
Ko sem bil še majhen, davno v bivšemu režimu , sem slišal od starih
ljudi, rojenih pred WW2 ali celo WW1, da so banke in zavarovalnice
največji lopovi.
sporočil: 28.145
Zadnja sprememba: crt 17.07.2025 17:52
evo jaz sem te dni se za firmo koncno odprl racun na revolutu,
sicer nisem najbolj srecen, ker samo cakam, kdaj bom en da prisel
na sajt in bo tam putinova slika, racunam pa, da bodo dobili bancno
licenco v fr in gremo potem tja, enako kot so nas balkance
interactivebrokerasi scasoma spustili od orbana na irsko.zakaj sem odprl? ker se mi ne da vec jebat s tem, kaj bom lahko placal online s kartico slovenske banke in cesa bogvedi zakaj ne.
se par takih zgodb...
- kot ljubitelj zlata sem prisel na idejo, da bi lahko pocelo kaj drugega kot sedelo in zvizgalo, pa dajmo vprasat vse banke, ali dajejo kredite, zavarovane z zlatom v na primer 2 x vrednosti. odgovori so bili univerzalno ne, scasoma sem samo se cakal, katera bo prva odgovorila "kaj je to zlato" (kar se zacuda vendarle ni zgodilo). pol tocke tukaj dobi bks, ki je edina dodala odgovor v smislu "zavedamo se, da je to malo cudasko, vednar taka je politika zaenkrat".
- imel sem odprt racun za sp pri eni domaci banki, kjer mi je bilo receno, da je 2 leti v celoti brez stroskov. v pol leta so mi 3 x brez podlage zaracunali vodenje. tretjic se mi ni vec dalo ukvarjati z njimi in sem sel zapret. v poslovalnici sem domnevno vse uredil, nakar sem naslednji dan prejel klic, ce lahko pridem, ker manjka se en obrazec, in potem popoldne, da se en.
banke so po mojem vtisu ostale tam nekje v casu osamosvojitve ali titove smrti.
"prisle bodo tuje banke in prinesle moderne standarde in nacin dela na visjem nivoju"... ja ziher. bo treba kar k njim, ker tule nekako okolje kvarno vpliva na vse...
kolikor poznam mlajsih ljudi 20-30, mislim, da ne poznam nobenega, ki bi aktivno uporabljal ali celo sploh imel racun pri slovenski banki. ti ljudje bodo imeli scasoma vec let in vec denarja in se vedno nobene potrebe po njih, sploh ce se bo eu trg vsaj nekoliko razvijal dalje in bodo postali dostopni kreditni posli prek meje. (prevod: ce bo prislo do eu-poenotenja tega trga, bo slovenija zadnja spravila to v domaco zakonodajo, z veliko zamudo in nihce ne bo razumel, zakaj tako :)
sporočil: 1.621
[]Jaz sem osebno že zdavnaj v tujini, poslovno pa nekako ne najdem prave alternative za naše potrebe. Govoril sem tudi z revolutom, pa saj je ok, ampak jaz sem iskal specifično rešitev za nakazila/prejeme tujih valut.
evo jaz sem te dni se za firmo koncno odprl racun na revolutu, sicer nisem najbolj srecen, ker samo cakam, kdaj bom en da prisel na sajt in bo tam putinova slika, racunam pa, da bodo dobili bancno licenco v fr in gremo potem tja, enako kot so nas balkance interactivebrokerasi scasoma spustili od orbana na irsko.
zakaj sem odprl? ker se mi ne da vec jebat s tem, kaj bom lahko placal online s kartico slovenske banke in cesa bogvedi zakaj ne.
Za podjetja so pa naše banke v kameni dobi. Kup papirjev, da lahko sploh kaj urediš, kot da bi bili največji pralci denarja in kriminalci.
Sem pa gotov, da bodo tudi storitve za podjetja v tujini boljše in bolj prilagodljive, kot pa pri nas.
Strani: 1