Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Delnica Krke na poti proti 200 evrom

Strani: 1

FIN-544124 sporočil: 4.425
[#3063166] 06:05
Odgovori   +    0
Pohlepneži si manejo roke.

In potem bo neka nepredvidena majhna stvar zamajala borze in še bodo spet kislo držali.

To so samo številke.

Ko pride kriza, delnic ne moreš jesti.

So vredne manj, kot nič.

Danes vidimo, da so žarišča po vsem svetu in tam kjer se nam sploh ni sanjalo, da lahko do tega pride.

No, tiste tavelike sile pa težko kaj zamaje, čeprav so to mokre sanje gnilega zahoda.

Vse kar se dogaja zadnjih nekaj let še najmanj škoduje Rusiji in Kitajski.

Medsebojno tudi lepo v miru trgujeta in menjujeta po cenah, ki si jih sama določata in jima situacija po svetu dol visi.

Mimogrede.

Če na Bližnjem vzhodu močno eskalira in pride do pomanjkanja nafte in gredo cene v nebo, bo najslabše potegnila Evropa.

Norci v EU se kregamo s kruhom.

In to z belim kruhom.
GV-1113 sporočil: 1.463
[#3063171] 10:59 · odgovor na: FIN-544124 (#3063166)
Odgovori   +    1
Dejansko se pumpajo tečaji bistveno prehitro, pozablja pa se na rizike. Sploh pri Krki, ki je zelo odvisna od Putinove dobre volje, hkrati pa pod pritiskom bistveno cenejših azijskih generikov.
0313EKINX sporočil: 845
[#3063172] 11:10 · odgovor na: FIN-544124 (#3063166)
Odgovori   +    5
FIN-544124 ,
kaj si zelel povedati? A ti je mao dolgcas? Pa pises neumnosti?
Pri tako dolgem postu nisi povedal nicesar. Definitivno delnice lahko strmoglavijo. Tako kot vsaka stvar. Trg pac dela.

Se vedno pa sem mnenja, da je najboljse investirati v gospodarstvo. Gospodarstvo je v zadnjih 50 letih raslo hitreje od inflacije, hitreje od rasti plac, hitreje od zlata in hitreje od nepremicnin (ceglov).

Ce kupis del podjetja (delnico), je precej vecja verjetnost, da bos to podjetje cez 10 ali 20 let prodal po visji ceni. Seveda imas lahko smolo. Zato je pa potrebno zadevo razprsiti.

Imam prijatelja, ki vse svoje prihranke celo zivljenje vlaga v cegle. Nasprotno pa jaz celo zivljenje vlagam v delnice.
Jaz vsako leto prejemam dividende, s katerim kupujem nove delnice.
Po 36 letih sem vec kot navdusen s stanjem na trgovalnem racunu

On se je ze dolgo casa nazaj nasamaril z najemnikom, ki mu je upostosil stanovanje. Ima 3 nepremicnine + zazidljivo parcelo. Pri stanovanjih placuje "davek", komunalni prispevek, upravljalca, el prikljucek, vodo ...pri parceli ga bo Holob dodatno obdavcil.

Ja, razlika je ocitna
0313EKINX sporočil: 845
[#3063175] 12:24 · odgovor na: GV-1113 (#3063171)
Odgovori   +    1
[GV-1113]
Dejansko se pumpajo tečaji bistveno prehitro, pozablja pa se na rizike. Sploh pri Krki, ki je zelo odvisna od Putinove dobre volje, hkrati pa pod pritiskom bistveno cenejših azijskih generikov.
Se popolnoma strinjam s teboj. In vsako cetrtletje ko Krka prikaze rezultate, me presenetijo. Kot kaze, nekaj delajo dobro. Nisem pa preprican, da bodo imeli tako dobre rezultate se naprej. Konkurenca v njeni branzi je mocna. Res pa je, da bo nas "starih" vsako leto vec. In vsako leto bomo goltali vec zdravil
MAN-354355 sporočil: 416
[#3063180] 13:23 · odgovor na: GV-1113 (#3063171)
Odgovori   +    2
Krka je v Rusiji ze 30 let, tudi ko se je zacela vojna ni Krka dobila niti praske, nevem zakaj bi bilo to tveganje, zame ima vecje tveganje Petrol, ki mu vlada lahko cez noc vzame marze kar je tudi naredila. Farmacevti so itak izvzeti iz sankcij.
saso.hribe sporočil: 6
[#3063181] 14:22
Odgovori   +    1
Bila 2008 že cca 125 pri prometu pol manjšem
Tako da ne vem
GV-1113 sporočil: 1.463
[#3063183] 15:34 · odgovor na: MAN-354355 (#3063180)
Odgovori   +    3
Riziko pač pomeni, da je bodoče poslovanje daleč od 100 procentnega. Odnosi z Rusijo se lahko odvijejo na različne načine, lahko se konflikt morebiti še zaostri in sankcije razširijo tudi na farmacijo.

Lahko pa Rusi prešaltajo na dobavo generičnih zdravil iz Indije in Kitajske. Ali pa tovarno nacionalizirajo in delajo naprej sami, učinkovine pa dobivajo od Kitajcev.

Strani: 1