Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Krik

Strani: 1

trocki sporočil: 1.685
[#3061523] 10:43
Odgovori   +    3
Zato bo vaš avtor v Bukarešti. Ker ko zgodovina stisne petelina, hočem biti tam.
Očitni bi naš avtor rad še nekaj zaslužil in meni, da bo z izvolitvijo trumpističnega (ali pa putinističnega ali orbanističnega ali janšističnega) predsednika v Romuniji to mogoče.
MatejRigel sporočil: 449
[#3061524] 10:46 · odgovor na: trocki (#3061523)
Odgovori   +    9
Hahaha. Ne. Zanima me razplet :)
F19-02006 sporočil: 23
[#3061525] 10:59
Odgovori   +    7
Rigo za precednika !! ✔✔✔
StajercvLJ sporočil: 413
[#3061531] 12:47
Odgovori   +    12
Se lahko le strinjam s temi zapisi avtorja o slovenski mlačnosti in zaljubljenosti v tišino. Se to lepo vidi tudi v zadnjem času, ob neštetih aferah te vlade, dvigovanju davkov, filanju denarja svojim, zavoženem zdravstvu, pokojninski reformi... Vse tiho, nikogar na ulici. Upokojenci se tu pa tam zberejo še edino, pa še teh pride le par 10tisoč od okoli 650tisoč kolikor se mi zdi, da jih je pri nas. Sem bil zadnjič v krogu enih upokojencev in sem jih vprašal zakaj niso bolj aktivni, pa je bil odgovor, da živijo vsak dan slabše, a jim ni všeč Rupar in zato ne gredo na proteste. Podobno sem slišal od znanca pri zadnjem referendumu, je bil zelo proti zakonu, a ni šel glasovat, ker je referendum predlagal Janša.
Dokler se bomo pri nas ukvarjali s formo namesto s vsebino bo tako. In ni videti spremembe, predvsem sedanja politika to stanje s pridom izkorišča in se s tem ohranja na oblasti.

Bo pa zanimivo videti razplet v Romuniji. Kolikor sem jih imel priložnost spoznati so Romuni bolj hitre jeze in se radi kregajo med seboj, ampak na drugi strani vseeno ostajajo razumski in večje odločitve neradi sprejemajo. Bi rekel glede na to, da bo kljub vsemu zmagal pro-evropski kandidat Dan.
MatejRigel sporočil: 449
[#3061537] 13:16 · odgovor na: StajercvLJ (#3061531)
Odgovori   +    5
Bom tam. Se javim! Brez skrbi. Če bomo demonstrirali, grem zraven! Drž pesti :)
najobj sporočil: 32.637
[#3061538] 13:58
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: najobj 15.05.2025 14:08
... Demokracija v Romuniji deluje po načelu: »Ni ti všeč rezultat? Ponovi vajo!« ...

... čuj, Matej ... evo, sicer si citiranim tukaj zgoraj malo sfalil - mislim na iniciatorja ponovitve vaje - se pa strinjam s tabo, da ne bo nobenih zapletov, ker če več glasov ne bo dobil tihi zidar prihodnosti župan Bukarešte proevropski Nicușor Dan, bo bruseljska fonderlajdra volitve - neki razlog bo že našla, saj ima izkušnje - pač še enkrat ponovila ... khmm, ker se preprosto ne sme zgoditi, da bi z rusofilom George Simionom v Romuniji - rusofil jer vsak, ki se ne strinja, da nacifašistični glumac iz Kijeva z neomejeno podporo "demokratičnega" zahoda as long as it takes iztrebi več kot 8 milijonov avtohtonih Rusov pred vojno živečih v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - dobili še enega rusofilskega Fica ali še huje evroskeptičnega rusofila Orbana, ki ga v Nemčiji s prepovedjo migracij in izgonom nelegalnih - legalnih z azilom je bolj malo - migrantov zdaj proba Merz na vsak način skopirat, pa ima težave, ker nima dovolj policije in ker ima s sosedi predolgo mejo, nimajo pa Nemci težav, ker so pozabili, kaj so o Orbanu govorili samo nekaj let nazaj ...

P.S.: s kolumno si jasno povedal, za koga boš navijal, nisi pa jasno povedal, s kom in za koga boš demonstriral, vsekakor pa se jaz na tvojem mestu ne bi silil v prve vrste, ker zna biti precej divje ... khmm, sploh ker glede na rezultat prvih volitev in izsiljene ponovljene volitve ima verjetno večina Romunov diktatov bruseljske fonderlajdre pun kurac ...
MAN-1465775 sporočil: 187
[#3061543] 14:30 · odgovor na: MatejRigel (#3061537)
Odgovori   +    0
Pazi da te kakšen obritoglav kriminalist z Sigom za pasom ne ''umiri'', red mora bit :)
trocki sporočil: 1.685
[#3061558] 15:54 · odgovor na: najobj (#3061538)
Odgovori   +    0
[najobj]
rusofil jer vsak, ki se ne strinja, da nacifašistični glumac iz Kijeva z neomejeno podporo "demokratičnega" zahoda as long as it takes iztrebi več kot 8 milijonov avtohtonih Rusov pred vojno živečih v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini
Res je, vsak, ki se ne strinja s to trditvijo, je rusofil. Čeprav bi bil za takega primernejši kateri drugi izraz.

Strani: 1