Strani: 1

JankoSteharnik sporočil: 9
[#3051841] 13:50
Odgovori   +    1
Strošek dela v zdravstvu - predpostavka, da je zaposlenih enako, se nikoli ne zmanjšuje, temveč vedno le raste. In nižja realizacija na strošek nima vpliva. Ima pa na prihodke. In višja realizacija lahko ob izplačilu nadur celo povzroči dodatno izgubo - vrednost dela v stroški storitve! In če ocenjujemo še bolniške... Lahko enostavno zagovarjamo razloge za dogodke na področju stroškov dela. Da pa so se zdravila in zdravstveni material ob nižji realizaciji podražili, je pa resna zadeva, ki terja odgovornost!
Na čakalne dobe pa zavodi nimajo velikega vpliva, če predpostavimo, da so imeli 100% realizacijo - ob predpostavki, da je povečanje realizacije posledica nadurnega dela - ki pa ni v interesu nikogar! Preseneča me, da ob vseh znanostih s področja merjenja rezultatov dela v gospodarstvu, v zdravstvu nihče ni pripravljen pripraviti enovitega kontrolinga, ki bi nazorno prikazal razmerja znotraj zavoda in primerjal zavode med zavodi...
FIN-379669 sporočil: 8.320
[#3051843] 13:52
Odgovori   +    2
Imajo za 5% manj dela kot lani in za 9% višje stroške zaposlenih (kot lani). Se pravi, da gremo počasi nazaj v socializem.

Bravo Flis and Co, bravo MZ, bravo ministrica, bravo država. Kdo je kriv? Baje nihče, ker si že 30 let prelagajo vroč kostanj.

Seveda, bog ne daj, da imamo privatnike-koncesionarje v državi, ker le javno zdravstvo oz. javne ustanove bodo rešile slovensko zdravstvo...

Prvi ukrep? Predlagam, da Brecelj prevzame vodenje UKC MB in ga naredi spet great again.
XDONA1 sporočil: 1.346
[#3051847] 14:46 · odgovor na: FIN-379669 (#3051843)
Odgovori   +    1
[]
Imajo za 5% manj dela kot lani in za 9% višje stroške zaposlenih (kot lani). Se pravi, da gremo počasi nazaj v socializem.

Bravo Flis and Co, bravo MZ, bravo ministrica, bravo država. Kdo je kriv? Baje nihče, ker si že 30 let prelagajo vroč kostanj.

Seveda, bog ne daj, da imamo privatnike-koncesionarje v državi, ker le javno zdravstvo oz. javne ustanove bodo rešile slovensko zdravstvo...

Prvi ukrep? Predlagam, da Brecelj prevzame vodenje UKC MB in ga naredi spet great again.
Ne se sekirati, sedaj bodo imeli vsi spet še malo višje plače, delali pa enako ali celo manj kot prej. Ker naši mudreci pač ne znajo vezati višino plače na realizacijo.
Pa čakamo še Beovičko, da se oglasi, kako je vse zdravnikom hudo in da se jim dogaja krivica. Do te mere, da nekateri menjajo profesijo :) Ugibam, verjetno gredo raje kelnarit...
mimoidoci sporočil: 6.162
[#3051849] 15:31 · odgovor na: XDONA1 (#3051847)
Odgovori   +    2
[XDONA1]

Ne se sekirati, sedaj bodo imeli vsi spet še malo višje plače, delali pa enako ali celo manj kot prej. Ker naši mudreci pač ne znajo vezati višino plače na realizacijo.

Če so plače zdravnikov v JS oblikovane na podlagi plačnih razredov znotraj JS, plačuje pa jih ZZZS, ki pa denar itak dobi na podlagi plačilnih list vseh zaposlenih v državi in njihovih delodajalcev, potem je kakršnakoli analiza stroškov dela v povezavi z realizacijo javnih zdravstvenih zavodov brez veze.

Evo, bistvo zdravstvene reforme se mi je zapisalo kar samo od sebe, morda le še komentarček, da so potem tudi taki članki kot je pričujoči - brez veze.

P.S.: Namerno pišem v pogojniku, ker še sam ne verjamem, da je vse to res tako crazy. Lepo prosim, če me lahko kdo demantira. Bom hvaležen.
XDONA1 sporočil: 1.346
[#3051851] 15:55 · odgovor na: mimoidoci (#3051849)
Odgovori   +    0
Te bom kar jaz :)

Ne verjamem, da imaš prav. To je tako, kot da bi rekel, da mene, ki delam v gospodarstvu, plačujejo naše stranke. Pa me plačuje delodajalec, seveda z denarjem, ki ga dobi od strank.
Če temu ni tako, potem nam ni pomoči :)
odvisnik sporočil: 1.433
[#3051852] 16:37 · odgovor na: mimoidoci (#3051849)
Odgovori   +    0
In zakaj so problem plače, če te mogoče tvorijo polovico stroškov?
S tem, da je zdravstveni kader iskan sirom EU.
Mislim, da je pozicija zdravnikov ali bomo imeli plače ali pa nas ne bo.

Strani: 1