Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ali lahko na račun pri digitalni banki dobim pokojnino in koliko stanejo storitve za upokojence?
Strani: 1
sporočil: 1.550
Hm, to glede dedovanja najbrž ni tako enostavno. Vsaj N26 nima
objavljenih nobenih kontaktnih podatkov, kamor bi dediči lahko
poslali sklep o dedovanju. Komunikacija z banko s lahko opravlja le
preko aplikacije, a pokojni najbrž po smrti ne bo voljan deliti
gesla za vstop s potencialnimi dediči.
Najbolje bi bilo takoj po smrti dotičnega poskusiti, če je pokojnik imel nastavljeno avtentikacijo s prstnim odtisom in se s prstom pokojnika prijaviti v aplikacijo iz njegovega telefona ter spremeniti geslo.
Najbolje bi bilo takoj po smrti dotičnega poskusiti, če je pokojnik imel nastavljeno avtentikacijo s prstnim odtisom in se s prstom pokojnika prijaviti v aplikacijo iz njegovega telefona ter spremeniti geslo.
sporočil: 816
Klasične banke se še ne zavedajo konkurence digitalnih
neobank.
Brodnjak sanja o eni milijardi dobička NLB, hkrati pa mu številni komitenti za plačilne storitve počasi odhajajo k neobankam. Obrestna marža pa mu zaradi rezov ECB tudi hitro pada.
No, slabo delujoči madžarski OTP pa bi slovenski komitenti itak morali zbežati!
Brodnjak sanja o eni milijardi dobička NLB, hkrati pa mu številni komitenti za plačilne storitve počasi odhajajo k neobankam. Obrestna marža pa mu zaradi rezov ECB tudi hitro pada.
No, slabo delujoči madžarski OTP pa bi slovenski komitenti itak morali zbežati!
sporočil: 1.987
Zaplete se lahko, če ne veste, da je pokojnik imel račun pri neobanki. Sodišče, ki se ukvarja z zapuščino po pokojniku, namreč pri bankah v Sloveniji poizve o računih, pri tujih bankah pa ne.FURS načeloma ve za račune pri tujih bankah. Ali to nič ne šteje?
Jaz sem svojim otrokom nekoč že povedal: Če se mi kaj zgodi, za vse moje račune ve FURS.
Strani: 1