Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Analiza izdanih računov v gostinstvu in turizmu: ali so gosti bolj začeli paziti na denar?
Strani: 1
sporočil: 8.245
Še z moje strani čestitke za članek. Na res kar primerno visoki
ravni narejen. Izposatvi mnoge zanimive vidike in podpre s
številkami.
Me zanima, zakaj pri nas mora te analize delati en cajtng (z vsem spoštovanjem), Turistično-gostinska zbornica in gostinska sekcija pri OZS pa nič ne dasta od sebe. Bi pričakoval, da obe krovni združenj imata vse te analize sproti narejene.
Seveda, ga. Tanja, potem pa pride še teren... in znano dejstvo: Dviguj davke, pričakuj več poslovanja v sivem polju... oz. popuste in ugodne zneske na storitve brez računa.
Glupa država se bo morala zamisliti, kaj počne.
Me zanima, zakaj pri nas mora te analize delati en cajtng (z vsem spoštovanjem), Turistično-gostinska zbornica in gostinska sekcija pri OZS pa nič ne dasta od sebe. Bi pričakoval, da obe krovni združenj imata vse te analize sproti narejene.
Seveda, ga. Tanja, potem pa pride še teren... in znano dejstvo: Dviguj davke, pričakuj več poslovanja v sivem polju... oz. popuste in ugodne zneske na storitve brez računa.
Glupa država se bo morala zamisliti, kaj počne.
sporočil: 3.453
Ne vem kaj se čudijo.
Ljudje imajo zelo podobne prihodke, kot lani, mogoče kdo malce višje.
Določeni fiksni stroški so se zvišali.
Tako potem ostane v proračunu enako ali manj za počitnice.
Če se cene dvignejo je logično, da se manj naroči.
Itak pa je iz trgovine bistveno ceneje, kot iti v lokal in več denarja ostane za druge potrebne stvari.
Ljudje imajo zelo podobne prihodke, kot lani, mogoče kdo malce višje.
Določeni fiksni stroški so se zvišali.
Tako potem ostane v proračunu enako ali manj za počitnice.
Če se cene dvignejo je logično, da se manj naroči.
Itak pa je iz trgovine bistveno ceneje, kot iti v lokal in več denarja ostane za druge potrebne stvari.
sporočil: 1.188
Odvisno od branže, sam vem za primere ko je gotovinsko plačilo
dražje kot tisto z racunom.
Mogoče specifika trga, a z več nadzora, tudi gotovine ni tako lahko obračat.
Npr če gostilnicar ali obrtnik veliko dela brez racuna imaš hitro precej gotovine, ki jo je treba nekam dat.
Mogoče specifika trga, a z več nadzora, tudi gotovine ni tako lahko obračat.
Npr če gostilnicar ali obrtnik veliko dela brez racuna imaš hitro precej gotovine, ki jo je treba nekam dat.
sporočil: 52
Poudarek je na izdanih računih- letošnja precej stalna praksa na
Hrvaškem je brez računa....
Strani: 1