Zasebnost

Strani: 1

GV-1113 sporočil: 580
[#3044700] 19.07.24 14:05
Odgovori   +    2
Jaz pa bi rekel, da je Krka vsaj upoštevajoč rizike precenjena, ker ji Putin lahko vsak trenutek zapleni tovarno. Kot je tudi Slovenija zaplenila rusko Sberbanko.

Drug problem pa je stagnacija dodatne vrednosti po zaposlenem, sploh če upoštevamo inflacijo. Naredijo na milijarde tablet, njihova prodajna cena pa je približno enaka žvečilnemu gumiju.
alpha7B5sn sporočil: 1.037
[#3044713] 19.07.24 15:54
Odgovori   +    3
Komaj čakam, da se na Ljubljanski borzi zgodi en 'orenk' dump ... Kdo in kaj ga bo sprožilo, bo zanimivo videti.
0313EKINX sporočil: 665
[#3044716] 19.07.24 16:35
Odgovori   +    6
Glede na kazalce, je vrednotenje Krke zelo nizko. Ce upostevamo, da Krka ni zadolzena, da se valja v denarju ... je poceni. Glede na riziko, ki ga vojna v Ukrajini predstavlja in nestabilno politicno okolje v Rusiji ... pa Krka ni vec tako poceni. Sam jo bom drzal. Sem pristas dividendnih delnic. Kupil sem jo poceni, za casa zacetka vojne v Ukrajini.
GEA01 sporočil: 63
[#3044732] 20.07.24 14:02
Odgovori   +    5
No še dobro, da je v portfelju NVIDIA po 80x PE...
Slovenski kapitalski trg se KOOONČNO malo pobira, še daleč pa je do tega, da bi nam moralo bit vroče.
jacktheone sporočil: 70
[#3044739] 20.07.24 16:42
Odgovori   +    3
Čisto slučajno sem pred kratkim imel debato ravno o Krki, saj se kolega pripravlja na en projekt, ki ga bo delal v Krki. Omenil mi je kako z vsakim projektom vedno bolj konkretno stiskajo in da sedaj že gledajo proti azijski proizvodni opremi in da konkrento proizvodne opreme niso posobili že 10+ let, sedaj pa naj bi jih čakale velike investicije, ravno zaradi tega, ker naj nebi sproti posodbaljali opremo (očitno v dobrobit bilancam). Vse to me je precej presenetilo, saj glede na rezultate samo rastejo in rastejo. Omenil mi je, da so izredno dobi v prikazovanju dobrih rezultatov v bilancah, v resnici pa sama firma ne napreduje več tako kot je včasih in da naj bi jih čakala predvsem stagnacija, problem je tudi njihova izpostavljenost Rusiji itd. Zdaj koliko je to res in koliko ne, vejo samo ljudje blizu uprave. Bo pa zanimivo gledat poslovanje Krke v naslednjih desetih letih. Meni osebno se zdi vse skupaj v zadnjih mesecih kar precejšen hype, tudi iz strani slovenskih delnic. Gospodarske napovedi sploh niso tako dobre, a delnice kar noro rastejo...

Strani: 1