Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.391
Zadnja sprememba: crt 29.09.2023 11:47
[hostamox]
Tole je mišljeno na čas zujfa, ne trenutno. Takrat smo bili precej zadolženi v tujini, če prav vem.
ne vem zdajle na pamet zadolzenosti v tujini v tistem casu, vendar bistveni efekt draghija je bilo ravno zaklenitev donosov obveznic clanic v isto vreco s kljucavnico, za katero stoji vsa sila ecb.

in ce bi sli vprasat kaksnega takratnega bond investorja, a pocne, kar pocne, zaradi ecb ali zaradi zujfa... po moje bi rekel "what's a zujf".

lahko se pa gremo seveda takole: zujf je bil politicna gesta, ki je piarovsko dala vedeti Mi Delamo Reforme(TM) in tako omogocila, da se je ecb lahko politicno odlocila, da slovenijo da v vreco Oni So Pridni K Delajo Reforme, in da je torej imel pomen (ki je kao prevagal njegov dizaster od direktnega makroekonomskega ucinka za agregatno povprasevanje).


ceprav, grki so tudi na veliko Delali Reforme, pa jim je bil Isti Kurac ... kupovanje obveznic s strani ecb (tisto v rednem draghi anything it takes programu, ne v casu bailouta / reprogramiranja dolga) bilo smesno ravno v tem, da je izlocilo tiste, ki so ga najbolj rabili. tako da tudi politicne geste in izprsenja so na koncu precej relativni.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3028099

Strani: 1

hostamox sporočil: 8.460
Mogoče bi bilo bolje takole en pri 20 bo brez problema prezivel z neko restriktivno dieto, kronični bolnik pri 80 pa zelo težko oz ga bo ubilo.
Ali drugače tule se lahko prepucavamo o tem ali je boljši beli, polbeli ali pogača, pa vemo koliko jih še črnega nima.
Kot pravi Rigelnik , veliko je odvisno od sreče..

Strani: 1