Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

XDONA1 sporočil: 1.212
[mmeznar]
Odprli bomo firme na Hrvaškem, davek 10%, pa z ZG tablcam se bomo vozil. Lep dan še naprej
Vsi tisti, ki pravite, kako boste to in ono, kakšna krivica se vam sedaj dogaja, žal ne pomislite na nas ostale, ki moramo, ker ne želimo izkoriščati sistema biti v rednem delovnem razmerju (in plačevati enormne prispevke in dohodnino, poleg tega, da zapadeš takoj v višje plačilo vrtca, brez otroškega dodatke, itd...). Pravim, izvolite čez mejo, pa da vidimo, kako se bo to obneslo.

Sistem, ki je bil implmentiran do sedaj je popolnoma nepravičen, do nas, ki tako financiramo vas, normirance. Ko bo prišel čas penzije in ko vas bo zalotilo "brez gat", ker ste seveda plačevali min prispevke, potem bo zopet kriva država.

Poslušam nekatere tu, ki govore, ja, saj imajo normiranci tudi stroške, stroje, itd... ja, ampak tak potem ni več normiranec, ker se mu to dejansko ne splača. Splača se pa biti tistim, ki so sistem izrabljali. Osebno videvam po večjih firmah kup takih zunanjih s.p., ki sedijo tam v pisarni, imajo službeni računalnik in praktično delajo za enega delodajalca.
Da ne govorim o raznih svetovalcih, pisarjih ekspertiz, mnenj in podobnih oslarij....danes pač lahko na račun napišeš karkoli.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3007942

Strani: 1

socialkapitalist sporočil: 72
Vi mene nikoli niste financirali. Je pa res, da sem mnoge financiral jaz. Recimo mnoge iz JS. Dajal sem tudi za bonus k njihovi pokojnini, preko dodatnega zavarovanja pri Modri Zavarovalnici, kar je celo ustavno sporno. Pa plačanega dopusta, regresa in bolniške tudi ne poznam. Če bi samo prihranek za strošek slednje upoštevali in primerjali, bi naneslo veliko. Koliko malih samozaposlenih pridnih rok vidite pred čakalnico pri zdravniku? Pa stranke si moram sam poiskati, kar ni čisto samoumevno, še posebej, ko pridejo težki časi. In ko te ni na trgu kakšen mesec,težko prideš nazaj. Stranka poišče drugega ponudnika storitev. O stresu raje ne bi. Ni dovolj le matematiko na papirju preigravat. Pa tudi nismo vsi IT-jevci in z enim naročnikom. Še veliko bi lahko, a se mi je da. Sem utrujen od DELA, ki me še čaka do osmih.

Strani: 1