Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

VBMS sporočil: 514
Brez energentov je EU mrtva. Brez poceni energentov je blaginja EU mrtva. Z dragim ameriškim LNG je EU mrtva. V roku nekaj let bo vse, kar je vrednega, v rokah ameriških korporacij, pa tudi Kitajcev in Arabcev. Evropski harakiri je uspel.

Na forumu Southfront berem komentar, ki naj bi bil od enega Nemca, na vprašanje, zakaj so Nemci dopustili, da so šle ZDA tako daleč. Lepim spodaj in me zanima, ali je po vašem mnenju kaj na tem - so Nemci dejansko še vedno tako močno okupirani s strani ZDA?

"Poleg tega smo formalno še vedno v vojni in sploh nismo suverena država, na naših tleh pa imamo približno 37.000 ameriških vojakov, razpršenih po približno 100 bazah, in skupaj z vsem orožjem ABC, ki si ga lahko predstavljate. Oh, tudi s pravno imuniteto. Naše orožje pogosto ne deluje, če nam tudi ZDA ne dajo kod, in vsake toliko nekdo grozi, da nas bo nekaznovano razstrelil. Prav tako so vsi naši politiki na višji ravni in vsi naši mediji podvrženi predhodnemu preverjanju zaveznikov (beri: ZDA), preden lahko kandidirajo za položaj ali objavijo zgodbo. ZDA imajo tudi nadzor nad vsem, kar počnemo, in filtrirajo podatke neposredno v DE-CIX in nadzorujejo tudi papirnato pošto. To je odlična podlaga za to, da smo ali postanemo neodvisni in močni. "

Pa še en komentar spodaj - kaj ostali menite o tej tezi?
"ZDA imajo že več kot dvajset let velike načrte za uporabo LNG za nadzor evrazijskega kopnega. Ameriška energetska strategija iz obdobja Cheneyja je še danes enako pomembna, kot je bila takrat. Nemčijo v bistvu rušijo, da bi preprečili njen padec v evroazijsko gospodarstvo Belt/Road. Zdi se, da Poljaki verjamejo, da bo popolna podrejenost Američanom vrnila poljsko-litovsko skupnost."