Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

1011Arist sporočil: 1.058
Zadnja sprememba: 1011Arist 29.09.2022 16:49
[Rokc5]
Nekako bo treba pač zgurat. Imam pa občutek, da v EU raje dajejo ven bolj resnejše scenarije s katerimi potem soočijo javnost, kot pa da bi sadili rožice. Pri nas je obratno in se zakriva in prikriva dokler le gre.
Navsezadnje pa je vprašanje koliko bo izguba BDP-ja trajna: danes se vedno reagira panično na vsako ohladitev IMHO.
Pri koroni je bilo isto: totalna panika marca 2020 in kasneje, čeprav se je takrat že dokaj hitro umirjalo glede ukrepov in cepiva. Ampak javnost je bila histerična.
Nasploh je Zahodni človek postal preveč histeričen, mladi so postali snežinkice, penziči takoj pošizijo, če se penzije zamrznejo.
Poleti 2023 bo več jasnega.
Je pa ZDA bolje pozicionirana za racesijo. Evropa je preveč socialna in počasna.
Evropa je res bolj socialna in počasna, toda v to godljo se je spravila sama s sankcijami.

Če si delavec, kar je EU, rabiš za izdelek surovine in energijo.
Politika, ki je tako nespametna, da podraži dva elementa (zaradi nekih idej o spopadu, v katerem bo porazila Rusijo), bi morala vedeti, da je s tem krepko zmanjšala konkurenčnost EU.

A EU ni vedela, ker je lajna neumna, ali pa se je EU nekaj delala-sprenevedal, ker je lajna pokvarjena, pa je za prihodnje življenje Evropejcev precej vseeno.

NE tega mešat s COVIDOM, svet se je s temi sankcijami spremenil mnogo bolj, kot si predstavljate. Prednost in pridobile na konkurenčnosti so države, ki imajo delo, surovine in energijo (ZDA, tudi Rusija, Avstralija ...), dolar je sedaj merilo, ker predstavlja ravnotežje teh treh elementov.

EU se je 25 let lepo šlepala in razlagala neumnosti (recimo Lizbonska strategija), zelena energija, Putin pa je v letošnjem letu pokazal, da je cesar EU gol.

To, da je gol pa se bo zdravilo veliko dalje in težje, kot nek COVID.
Poglej samo neumnost lajne in njenh ukrepov.
Ker je energija draga, ker je primanjkuje in je evro zanič, njen odgovor.
Iz proračunov bomo subvencionirali, torej bomo dodali še več evrov in evro bo še bolj zanič.

Pa tega niso delali niti v Jugi v 80 letih. Milka Planinc je profesorica za njih.

PRed sedmimi meseci sem to trobil jaz na tem forumu. Sedaj pa na shodih npr. Češka, v Pragi govori o tej neumnosti dekan dobre ekonomske fakultete, o tej neumnosti danes pišejo vsi nemški ekonomski inštituti, vi pa meni, da je to nekaj začasnega...

V tem letu in prihodnjem bo nastal zaostanek za ZDA, ki ga ne bo mogoče ujeti v desetih letih.