Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Rokc5 sporočil: 2.857
Vprašanje je tudi koliko časa je potrebnega za vzpostavitev alternativnih poti (povezave z plinovodi iz Alžirije, pa Izraela, Azerbajdžana). Ter za vzpostavitev manjkajočih linkov znotraj EU (recimo med Španijo in Francijo, ali pa Poljsko in Nemčijo - Poljska bo dobila plin iz Norveške). Tudi kako povezati LPG terminale z zaledjem.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3007784

Strani: 1

Endimion sporočil: 10.401
[Glavni forum] Tema: Kako lahko Evropi uspe brez ruskega plina
[#3007787] 29.09.22 12:09 · odgovor na: Rokc5 (#3007784)
Odgovori   +    9
Komotno nekaj let.

Pri čemer ima tokratna politika napram denimo "Titu in tovarišem" problem. Takrat, ko po koncu vojne, si lahko komotno "prodal" pomanjkanje kot posledico "izgradnje domovine", kar je v veliko primerih dejansko bilo res. Ampak na ta štof je to lahko laufalo kakih 15 let. v začetku 1960-ih pa se je to tako nominalno (piarovsko), kot tudi dejansko izpelo. Zato so bili takratni državljani SFRJA prvi v komunističnem bloku, ki so prosto dobli pasoše. In spizdili iz juge. in še potem je bil maspok in rajanje študentov v Beogradu, nekaj let kasneje. Ker si je mlada generacija postavljala enaka vprašanja: OK, 20 let je od vojne. Kako pri miel m kurcu še kar traja bnova in kdaj bomo boljše žveli?

No teh 15 let Uršula in člani Centralnega Komiteja EU nimajo na voljo. Ker jih bo besen folk na vilah odnesel iz palače. Sploh, ker smo si za tole draginjo, kar precej sami krivi.

Strani: 1