Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Dobrojedci na podnebni konferenci pozivajo k trajnostnemu kmetijstvu in ekstenzivni živinoreji
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2746252] 06.12.18 09:01 · odgovor na: (# 2746240)
[bc123a]Vegeta je že malo pase, danes imaš na razpolago cel kup gotovih jedi, z dosti boljšimi umetnimi okusi ;)
> [vickibedi]
> Svinjski kosi (rilci, anusi in ostalo.. :) , ki so v hrenovki, je še najmanj problematičen del "svinjarije", bolj so problematični prevelika količina soli , konzervansov ojačevalcev okusov in ostali šit.
Ja to je uradno. Neuradno se pa ljudje zgrazajo nad rilci in anusi :)
In ono glede soli ter ojacevalcev okusov. "Mi pa nic ne solimo in vse naravno, samo vegeto uporabljamo za zacimbo".
Vegeta je ojacevalec okusov za bedake, pisan na kozo slovencem, ki bi v teoriji vse naravno, v praksi pa seveda bi slano in okusno. Nobelovo nagrado geniju ki je v mesanico soli in natrijevega glutaminata dodal malo posusene zelenjave in uspel narediti produkt, ki ga gospodinje dojemajo kot "zeliscno zacimbo".
Sicer pa se je v času socializma Vegeta baje odlično prodajala na Češkem, govorilo se je celo, da si lahko tam preživel par dni takorekoč brez denarja, praktično samo z Vegeto :))