Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Škatlice, ki naredijo vsak televizor pameten

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.849
Zadnja sprememba: bc123a 09.11.2018 10:41
[FIN-542579]
>
> Chromecast v vecini primerov NE prejema videa iz telefona, ampak neposredno od spletnega ponudnika. Ko recimo v aplikaciji, ki jo podpira (recimo youtube) , kliknete "Cast", Chromecast neposredno kontaktira youtube in od tam pobira video. Od telefona prejema video le, ko predvaja vsebine ki so neposredno shranjene na telefonu ali pa ne podpirajo neposrednega dostopa do spletnih streznikov.

Kako pa dostopa do recimo youtuba? Preko prenosa podatkov ali wifi telefona ali ima svoj wifi dostop (mobilnega ne more imeti)?
Mora biti priklopljen na hisni wifi in je zaradi tega izjemno storast za prenasanje. Se pravi, chromecast priklopis nekje v doseg hisnega wifija, potem telefon priklopis na hisni wifi. Potem instaliras aplikacijo GoogleHome in potem se chromecast in telefon preko direktne wifi povezave zmenita, na kateri hisni wifi se mora chromecast priklopiti (za ta cas igra chromecast vlogo access pointa, ki je sicer viden a zate neuporaben).

Ko ti v aplikaciji izberes, kateri hisni oziroma vidni wifi se naj chromecast priklopi, potem se telefon odklopi od chromecasta, chromecast pa poskusa tisti wifi poiskati in se nanj priklopiti, medtem ko ti napeto cakas. WPA/WPA2 password dobi direktno od telefona.

Skrata full storasto za nesti kamorkoli od doma, dvomim da ga je mozno priklopiti na hotelski wifi, ze zaradi tega ker mora na wifi omrezju biti izklopljen "client isolation", ki ga pa imajo vklopljena vsa javna wifi omrezja iz varnostnih razlogov.

Jaz si sestavljam en Raspberry Pi v prirocni skatlici, da ga bom nosil s sabo kot inteligentni konfigurabilni AP (tudi zaradi VPNja). V tem primeru lepo nastavis da je "hisni wifi" omrezje, ki ga prikazuje skatlica, in to omrezje gre s tabo kamorkoli kamor gre chromecast :)