Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0430ABAKU sporočil: 879
[]
Totalna privatizacija vodi v tisto, kar imajo ZDA, to pa nam toplo odsvetujejo že zdravniki iz ZDA, saj si bomo nakopali druge vrste težav, predvsem pa bo vse 10x dražje v primerjavi s tem, kar imamo danes.
ZDA tepejo predvsem astronomske odškodnine.
Tudi zdravstvo je predrago prav zaradi tega razloga, saj se opravlja kup dodatnih dragih pregledov (CT, MR, ... za vsako malenkost) ravno zaradi bojazni in potencialne možnosti, da bo na koncu treba plačati astronomsko odškodnino zaradi spregledanega simptoma.

Marsikatera zahodna država ima tudi pretežni del zdravstva zasebnega, pa imajo kljub temu najbolj kvalitetne sisteme na planetu.
Pa tudi v javnem zdravstvu razvitih držav so dostikrat obiski zdravnikov plačljivi. Plačaš nak manjši fee za vsak obisk in tako omejujejo, da folk ne obremenjuje zdravnikov ravno za dobesedno vsak žulj.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2721130

Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 2.991
V vseh zahodnih državah, kot omenjaš, je zasebno zdravstvo nujna dopolnitev javnega, nikjer pa ga ne nadomešča... razen v USA.
Oziroma poznajo obliko koncesioniranja, podobno kot mi. Mi nismo nikakor bolj drugačni od drugih, ampak tu gre bolj za vprašanje učinkovitosti in poštenja pri organizaciji dela.

Strani: 1