Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: Pomoč ob naravnih nesrečah !

Strani: 1

anon-104903 sporočil: 28
[#132276] 21.09.07 09:06
Odgovori   +    0
Ob gledanju četrtkove oddaje z Slakom, me je pograbila jeza in sram me je ,da moramo tole gledat in poslušat po TV.
Novinarji res nimajo več nobene kulture, da grejo vprašat mater, ki izgubi sina ali hčerko , kako se počuti , mislim to pa je že višek vsega res.
Najbolj pa me je razjezilo, da minister za obrambo smeje govori kako vojska na veliko pomaga , pa pošlje tja 150 pripadnikov.
Saj jih imamo na Kosovem in hudičevem Avganistanu več. Halooo.
Ali je naš narod manj vreden? Namesto, da bi poslal v Železnike cele inženirske enote pa ostale pripadnike oboroženih sil, da vsaj nekaj delajo, da se usposabljajo na realnih področjih, da pomagajo ljudem, ki so sedaj res porebni pomoči.
Ljudje v kasarnah vsak dan dobijo hrano, pa plačo itd.., ali potem ni vseeno kje so 1 mesec če v kasarnah ali na terenu? Tja treba poslat 1000 ali 2000 pripadnikov SV, da ljudje sploh vedo zakaj jih imamo.
Vojska ima stroje ima kuhinje, pa res ni razloga zakaj ne bi šli tako številčni tja in v 10 dneh sanirali in počistili celotne Železnike in še ostala naselja okrog. To bi bil pravi odziv vojske, pa še stal nebi ne vem kolk denarja , saj plače grejo če kaj delajo al pa ne.
ROLE 2 naj nemudoma postavijo na mesto porušenega zdravstvenega doma, da bodo ljudje vsaj imeli kako korist od nje, ne samo davkov.
V G.Radgoni cele dneve že letajo helikopterji in trošijo denar, namesto da se preselijo na mesta kjer jih bodo ljudje res občudovali in tako privabljali mlade za vojaški poklic. Ali pa tile gospodje v kravatah mislijo, da so Pomurci tako neumni, da če bodo cele dneve ropotali z helikopterji in prikazovali 30 let stare tanke, da bodo takoj drli v SV?
Mal se motijo, saj več ob takih situacijah sploh ne vidim smisla vojske, zakaj jo sploh imamo ?
Vojska je ob naravnih nesrečah 1 in naštevilčnejša, vsaj tako je drugod, pri nas pa uboge gasilce pošiljajo, ki so v večini itak prostovoljci, da cele dneve garajo na koncu pa bodo še za svoje delo morali koristiti dopust.
Torej alarmirajmo vojake in množično na teren, naj sedaj VALUKI vozijo in se prebijajo do odrezanih vasi, naj spostavijo koridorje, pa da ljudje vidijo zakaj je vojska uporabna.

Strani: 1

vm-kiva