30 min
Poljski premier: Trump uresničuje Putinov sanjski načrt 1
3 ure
Za koliko so slovenski prevozniki in logisti že dvignili cene 2
3 ure
Tesla s prodajo električnih avtov v Q1 razočarala analitike
3 ure
Dewesoft: sezonsko shranjevanje energije pod zemljo
5 ur
Kako bodo v Plastiki Skaza izboljševali energetsko učinkovitost do leta 2030
5 ur
TOP dražbe aprila: apartmaji na Pagu, stanovanja v Ljubljani, Celju in Kopru, gostilna ...
6 ur
Prevzem: k Panviti in Mlinarju Stjepan Orešković dodaja še PIK Vrbovec
6 ur
Tako so v podjetju Blažič povečali zanesljivost dobav in izboljšali izkušnjo kupcev
6 ur
Bruselj preureja shemo ogljičnih kuponov ETS, da bi podjetja lažje zadihala
6 ur
Vladna izhodišča interventnih ukrepov, med temi tudi znižanje DDV na osnovna živila
6 ur
Trump znova grozi s hudimi napadi na Iran; evropske borze v rdečem, cena nafte navzgor 9
6 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
6 ur
Revolutu v Italiji 11,5 milijona evrov kazni zaradi nepoštenih poslovnih praks
7 ur
Hrvaški ekonomisti: Bruselj namerno širi paniko z nafto, kot so jo s korono 7
7 ur
Tudi tako lahko gradimo kratke prehranske verige
7 ur
Projekt EPIK vabi mlade sile v energetiko
8 ur
Spodnja Gorenjska gradi mrežo lokalnih dobaviteljev sadja, zelenjave, mesnih in mlečnih izdelkov
8 ur
Energija kot strateška dobrina (Oglas)
8 ur
Še en mandat članicama uprave Telekoma, tudi pred potekom zdajšnjega
8 ur
Janez Škrabec in Blaž Miklavčič sta poskrbela, da je morje okoli Šibenika bolj čisto

Strani: 1

purinoli sporočil: 8.690
[#1493239] 16.12.11 11:38
Odgovori   +    23
Prihranki so majhni, ker trg še vedno ne deluje (tudi nikoli ni). Vse pohvale GEN-I, ki je razburkal lene elektro razbojnike in vnesel vsaj malo fumis mercantilisa v to razbojniško elektro distributersko kloako. To so trde besede, si jih pa upam zagovarjati, če se kak birokrat čuti prizadetega.

Letno (brez firme, samo doma) pokurim okoli 17.000 kWh el (TČ). Prihranek v primerjavi z Elektro Lj. je samo okoli 700-800 €, zaradi česar v bistvu sploh ne bi menjal distributerja. Sem ga pa iz principa, ker so mi zarad "razsipne porabe" nabili celo 80% višjo ceno nad "proletarskim" povprečjem, namesto, da bi mi dali rabat, kot se na trgu spodobi. Hudirja, saj ne živimo v času, ko je bil sladkor, moka...racioniran in na karte. Morda pa rajo trenirajo za bližajoče se obdobje racionirane porabe vsega.

BTW, ob najvišjih cenah v državi je Elektro Lj menda bil tik pred bankrotom. Ne vem, če drži, imam pa v spominu, da sem nekaj takega prebral.
anon-162423 sporočil: 837
[#1493282] 16.12.11 11:53
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: anon-162423 16.12.2011 11:54
Jaz sem med prvimi menjal Elektro Gorenjska za GEN-I, ker me je močno razkuril strošek izdelave in priprave računa (položnice) pri Elektro Gorenjska v višini skoraj 1 EUR mesečno!
Sem prihranil že kar precej, ker ne plačujem stroškov priprave računa, pa še cene so bolj ugodne.

Žal pa nas je mnogo premalo strank zamenjalo distributerja in tako imajo strošek izdaje računa še vedno. Ljudje pa se jim kar pustijo. Trdno sem prepričan, da je tu ZPS in predvsem ostale institucije naredile premalo, da bi preprečile zaračunavanje tega stroška.
Pozivam ljudi, da menjajo distributerja in tako znižajo svoj račun za el. energijo.
anon-267211 sporočil: 293
[#1493317] 16.12.11 12:06
Odgovori   +    4
Leto dni nazaj sem z veseljem prešel iz Elektro Ljubljana na Petrol. Zadovoljen tako z nemoteno dobavo, kot z mesečnim računom. Elektru se z nastopom konkurence in uhajanjem strank upravičeno tresejo hlače.
anon-251880 sporočil: 6.972
[#1493416] 16.12.11 12:51
Odgovori   +    8
Stanujem v bloku in smo spomladi naredili akcijo, od vseh stanovalcev sem pobral račune in jih poslal na GEN I, dobr se pozna , sigurno za dve položnici na leto, plačaš 10 imaš 12.
anon-266230 sporočil: 1.322
[#1493443] 16.12.11 13:04
Odgovori   +    2
Monopolisti se niso nikoli nič potrudili. Težko se ljudje odločijo za spremembo, ampak ko se je prepozno.
RILCEK sporočil: 12
[#1493586] 16.12.11 13:57
Odgovori   +    3
Sam sem zamenjal dobivitelja in sicer iz Elektro Celje v GEN-I. Zamenjava je enostavna, elektrika cenejša in osebje pri javljanju števca zelo prijazno. Zelo pohvalno za GEN-I in le tako naprej.
anon-128631 sporočil: 2.624
[#1493615] 16.12.11 14:10 · odgovor na: anon-162423 (#1493282)
Odgovori   +    7
[gujsa20]
Jaz sem med prvimi menjal Elektro Gorenjska za GEN-I, ker me je močno razkuril strošek izdelave in priprave računa (položnice) pri Elektro Gorenjska v višini skoraj 1 EUR mesečno!
Sem prihranil že kar precej, ker ne plačujem stroškov priprave računa, pa še cene so bolj ugodne.

Žal pa nas je mnogo premalo strank zamenjalo distributerja in tako imajo strošek izdaje računa še vedno. Ljudje pa se jim kar pustijo. Trdno sem prepričan, da je tu ZPS in predvsem ostale institucije naredile premalo, da bi preprečile zaračunavanje tega stroška.
Pozivam ljudi, da menjajo distributerja in tako znižajo svoj račun za el. energijo.
Tudi jaz sem zamenjal distributerja Elektro LJubljana in moram priznati, da me je Elektro Ljubljana iz meseca v mesec spreminjal povprečno dnevno poroabo na višje. TAko sem bil v končnem obračunskem obračunskem obdobju zmeraj v plusu. Denarja pa niso hoteli vračati.

ZAto sem šel k GEN-i in sedaj plačujem toliko kolikor porabim in vsakega pol leta še naredimo vmesni obračun za porabljeno električno energijo in se obračuna še bolj precizno.
NA letnem nivoju sem veliko prihranil in poslovanje je res transparentno.
ZAto navedbe v članku so korektne, kar sem tudi navedel iz lastnih izkušenj.
anon-220790 sporočil: 23
[#1494126] 16.12.11 19:50
Odgovori   +    0
informacije so me prepričale in bom tudi jaz zamenjal dobavitelja iz Elektro Maribor na Gen i
anon-261600 sporočil: 11
[#1494470] 17.12.11 09:40
Odgovori   +    0
Bravo koristen nasvet čestike!
anon-160640 sporočil: 435
[#1494474] 17.12.11 09:44
Odgovori   +    0
Sem zamenjal in prešel na Gen1,strošek nižji za 20 Evrov,osebje prijazno,ni poračunov,plačam kolikor porabimo.Na 6 oseb,v dvostanovanjski hiši je prihranek očiten.Na elektru smo imeli vsako leto poračune,kar nas je pošteno udarilo po žepu.Trenutno so najcenejši,kako dolgo bo to trajalo pa bomo videli.
pcs sporočil: 5.569
[#1494763] 17.12.11 15:46
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: pcs 17.12.2011 15:47
Ko berem komentarje je čisto jasno, da ko gre za naš denar vsak evro šteje in se trikrat obrne. Prav je tako.

Zdaj pa vas vprašam koliko bralcev bi hipotetično preklopilo na recimo Elektro Ljubljana, če bi imeli samo zelene vire energije (solarna, vetrna, bioplinarne), cena pa bi bila recimo 30% višja (kar je mimogrede zelo optimistična ocena).

Dvomim, da bi preklopilo več kot par 10 uporabnikov na državni ravni.

Paradox: kljub temu ljudstvo ploska solarnim elektrarnam.

M

Strani: 1

vm-kiva