Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Minister Lukšič, hvala. Vaš najljubši župan Z. Janković
sporočil: 219
Ti si res en tepec. Poglej, leta 90/91 sem bil v Srbiji v vojski,
so me "jebali" eno leto, pol sem se doma boril, potem pa danes
pogledam nazaj in ugotovim, da je ta država poden, kaj pa naj bi
drugega ugotovil ob stvareh ki jih gledam vsak dan: avtocestni
program, menedžerski odkupi, TEŠ6, korupcija, brezvladje,
neučinkovito sodstvo, zakonodaja z leta 2 pa 3....
No, potem pa mi ti povej, kaj je ta država, ko si tako pameten, pa zaveden...po mojem si en bedak...ker če to ne bi bil, kot še mnogo drugih slovencev, bi že leta 2000 ugotovil, da ta naša država pluje v čudno smer in takrat bi se dalo še kaj spremeniti..danes nič več. Za mnogo podjetij in za stanje v družbi je prepozno.
No, potem pa mi ti povej, kaj je ta država, ko si tako pameten, pa zaveden...po mojem si en bedak...ker če to ne bi bil, kot še mnogo drugih slovencev, bi že leta 2000 ugotovil, da ta naša država pluje v čudno smer in takrat bi se dalo še kaj spremeniti..danes nič več. Za mnogo podjetij in za stanje v družbi je prepozno.
sporočil: 6.934
[roba71]
Očitno se ti zavzemaš za ureditev v stilu kakšne Gruzije, kjer je cesta asfaltirana samo v Tbilisiju, v ostalih krajih pa...so trgovine odprte po 3 ure na dan itd., tipično in intelektu povprečnega nogometnega navijača primerno razmišljanje "kruha in iger". Tepec, sem za stadion, a za enega in razmeram primernega - finančno in kapacitivno gledano.
Kje je lahko ta, financam in kapaciteti, primerno veliki stadion?
Tukaj se gremo skrivalnice, po volji SDS.
Vsi vemo, da Ljubljana nima primerno velik in opremljen stadion, in da je to nakladanje o neustreznosti Stožic, nepotrebnem objektu, zapravljanju davkoplačevalskega denarja, dragem vzdrževanju, privatnem projektu v privatnem interesu itd itd eno prazno politično nabijanje ljubosumnih nasprotnikov iz stranke SDS.
In nič drugega.
sporočil: 12.753
[roba71]Že veliko nas je spoznalo, da ni vredno odgovarjati Yuslocanu, ker je dejansko bolesten in ima čudne privide....je dejansko slep, saj še do sedaj ni spregledal in še zmeraj trobi v isti rog.....
Ti si res en tepec. Poglej, leta 90/91 sem bil v Srbiji v vojski, so me "jebali" eno leto, pol sem se doma boril, potem pa danes pogledam nazaj in ugotovim, da je ta država poden, kaj pa naj bi drugega ugotovil ob stvareh ki jih gledam vsak dan: avtocestni program, menedžerski odkupi, TEŠ6, korupcija, brezvladje, neučinkovito sodstvo, zakonodaja z leta 2 pa 3....
sporočil: 9.214
Ampak ta stadion, s financiranjem dokapitaliziranih slovenskih
nacionalno-interesnih bank, je moral biti zgrajen do jeseni 2010,
ne do pomladi 2011, npr? :) Noro, teh nekaj mesecev ima pa velik
impakt ... Mah, prevec komplicirano zame, tebi pac ne :)
Zadnja sprememba: anon-124452 04.08.2010 13:57
[roba71]1. Najprej hvala za tisto "cepec", "zaveden" in "en bedak", res ne bi bilo treba.
Ti si res en tepec. Poglej, leta 90/91 sem bil v Srbiji v vojski, so me "jebali" eno leto, pol sem se doma boril, potem pa danes pogledam nazaj in ugotovim, da je ta država poden, kaj pa naj bi drugega ugotovil ob stvareh ki jih gledam vsak dan: avtocestni program, menedžerski odkupi, TEŠ6, korupcija, brezvladje, neučinkovito sodstvo, zakonodaja z leta 2 pa 3....
2. Ta država ni poden, takšna je, kot je, vendar ni poden. TO FLOSKULO SO TI PODTAKNILI V SDS, IZ POLITIČNIH CILJEV.
3. Ne bom trdil, da je ta država idealna in primer za druge, vendar poden NI.
4. Kakšno povezavo ima tvoja vojaščina v Srbiji s stanjem doma ne razumem. Razloži.
5. Pa te bom vprašal, kaj si ti osebno naredil ali prispeval, če si sploh kaj, da ne bi imeli v državi takšno stanje, (razen tega da si mene imenoval za bedaka).
6. Dovolj si mlad, oblikuj politični program, ali se pridruži nekemu dobremu političnemu programu, za katerega meniš, da nas bo popeljal iz težav. Potem delaj, delaj veliko dela imaš, v korist Slovenije.
7. Razloži, zakaj misliš da sem zaveden? Kako si to pogruntal? Zato, ker sem proti Janezu Janši, ali kaj drugega? Prav zanima me!
3. Ne bom trdil, da je ta država idealna in primer za druge, vendar poden NI.Ma saj ni absoluten poden, o tem nihce ne govori, vsekakor pa ima se veliko potenciala, da se razvije, da bo zrela demokracija, hehe.
Saj dezela je lepa, ampak ljudje, ljudje... :)
Zadnja sprememba: anon-124452 04.08.2010 14:17
[dalex]A tebi kaj manjka? Saj ti tudi sodiš vmes, v slovenske ljudi, tako kot jaz. Jaz ne delam nič slabega.
> 3. Ne bom trdil, da je ta država idealna in primer za druge, vendar poden NI.
Ma saj ni absoluten poden, o tem nihce ne govori, vsekakor pa ima se veliko potenciala, da se razvije, da bo zrela demokracija, hehe.
Saj dezela je lepa, ampak ljudje, ljudje... :)
Se strinjam da se da veliko tega popraviti. Tudi ljudi.
Naše upanje so mladi. Mladi, neobremenjeni pošteni politiki.
Ne smejo preveč gledati v sedanje, ker se lahko naučijo vseh goljufij.
Ampak mladi so naša priložnost. Na mlade stavim. Pahorje, Janše, Zmagote..na smetišče zgodovine. Lepo pokojnino in ne bodo več delali škode.
PS. Sam ne sodim v najbolj mlado generacijo, da ne boš mislil da navijam za sebe.
[dalex]
Ampak ta stadion, s financiranjem dokapitaliziranih slovenskih nacionalno-interesnih bank, je moral biti zgrajen do jeseni 2010, ne do pomladi 2011, npr? :) Noro, teh nekaj mesecev ima pa velik impakt ... Mah, prevec komplicirano zame, tebi pac ne :)
Res zamujajo, res so obljubili prej, verjetno bi to tudi ratalo, če ne bi prišla ta globalna kriza.
Banke zelo rade posodijo denar, ker samo od tega živijo. Od obresti.
A tebi kaj manjka?Mi manjka - da nisem ze prej poiskal tujih strank, ampak sele zadnjih, kaj vem, 5 let. Res, ni mi vseeno se za (pred tem) zapravljen cas in denar.
Ne smejo preveč gledati v sedanje, ker se lahko naučijo vseh goljufij.Kam pa naj gledajo? Preziveti morajo v praksi, ne v teoriji.
Banke zelo rade posodijo denar, ker samo od tega živijo. Od obresti.Zakaj pa potem tuje banke niso financirale Stozic, ce je to menda edino merilo?
Saj hudobne tuje kapitalisticne banke se raje zivijo od obresti.
V cem je razlika? :)
[dalex]
> Banke zelo rade posodijo denar, ker samo od tega živijo. Od obresti.
Zakaj pa potem tuje banke niso financirale Stozic, ce je to menda edino merilo?
Saj hudobne tuje kapitalisticne banke se raje zivijo od obresti.
V cem je razlika? :)
Ne znam odgovoriti, ne bi rad nakladal v tri krasne, vendar upam, da se bo kdo oglasil.
Menim da vlada nima direktnega vpliva na poslovne odločitve v bankah.
Vsaj v NKBM, recimo.
Ne znam odgovoriti, ne bi rad nakladal v tri krasne, vendar upam, da se bo kdo oglasil.Tudi jaz upam, samo verjel ne bos, ko ti bo kdo razlozil :)
Menim da vlada nima direktnega vpliva na poslovne odločitve v bankah.F*ck, s kaksnim clovekom se jaz to pogovarjam? Posreden vpliv je kljucen za vse stvari. Direkten vpliv je samo za male otroke strasit.
Vsaj v NKBM, recimo.
Ce prav razumem, ti to vse verjames, kar pises? Ni to samo, kar nekaj, pro-sd-lds-zares flancanje (kar bi se razumel), ti vse to res odkrito verjames, pa si zivel v Yugoslaviji, Sloveniji in Canadi?
[dalex]
> A tebi kaj manjka?
Mi manjka - da nisem ze prej poiskal tujih strank, ampak sele zadnjih, kaj vem, 5 let. Res, ni mi vseeno se za (pred tem) zapravljen cas in denar.
> Ne smejo preveč gledati v sedanje, ker se lahko naučijo vseh goljufij.
Kam pa naj gledajo? Preziveti morajo v praksi, ne v teoriji.
Dalex, tebi nič ne manjka, stoprocentno.
Vsi imamo pravico biti tisto kar smo, takšni kot smo.
To je ameriški pogled na osebne pravice državljanov, ki se meni zelo dopade.
Ti si v redu brez skrbi. Zapravljen čas in denar je samo šola in pot do napredka.
Učimo se pač celo življenje.
Če se bodo mladi politiki učili od starih bodo iste barabe. Naj gledajo čez mejo.
sporočil: 4.065
[yuslocan]YUSLO... Naj se malo vmešam in korigiram
> [roba71]
> Ti si res en tepec. Poglej, leta 90/91 sem bil v Srbiji v vojski, so me "jebali" eno leto, pol sem se doma boril, potem pa danes pogledam nazaj in ugotovim, da je ta država poden, kaj pa naj bi drugega ugotovil ob stvareh ki jih gledam vsak dan: avtocestni program, menedžerski odkupi, TEŠ6, korupcija, brezvladje, neučinkovito sodstvo, zakonodaja z leta 2 pa 3....
> No, potem pa mi ti povej, kaj je ta država, ko si tako pameten, pa zaveden...po mojem si en bedak...ker če to ne bi bil, kot še mnogo drugih slovencev, bi že leta 2000 ugotovil, da ta naša država pluje v čudno smer in takrat bi se dalo še kaj spremeniti..danes nič več. Za mnogo podjetij in za stanje v družbi je prepozno.
1. Najprej hvala za tisto "cepec", "zaveden" in "en bedak", res ne bi bilo treba.
2. Ta država ni poden, takšna je, kot je, vendar ni poden. TO FLOSKULO SO TI PODTAKNILI V SDS, IZ POLITIČNIH CILJEV.
3. Ne bom trdil, da je ta država idealna in primer za druge, vendar poden NI.
4. Kakšno povezavo ima tvoja vojaščina v Srbiji s stanjem doma ne razumem. Razloži.
5. Pa te bom vprašal, kaj si ti osebno naredil ali prispeval, če si sploh kaj, da ne bi imeli v državi takšno stanje, (razen tega da si mene imenoval za bedaka).
6. Dovolj si mlad, oblikuj politični program, ali se pridruži nekemu dobremu političnemu programu, za katerega meniš, da nas bo popeljal iz težav. Potem delaj, delaj veliko dela imaš, v korist Slovenije.
7. Razloži, zakaj misliš da sem zaveden? Kako si to pogruntal? Zato, ker sem proti Janezu Janši, ali kaj drugega? Prav zanima me!
1.Če sem dobro vedel je pisalo tepec ne cepec.
2. Imaš prav država ni podn - podn je to da se lahko nekateri ala Zorangutani iz nje dobesedno norčujejo. SDS pa nima veze s to frazo ker sami niso dosti boljši v ekonomiji (Intereuropa, pa Hit, pa Luka Koper, pa Zavrl itd., da podvige tistega Zavožna z zarjavelimi lasmi sploh ne omenim(poceni Špekulacije z zemljišči, pa HSE, pa PATRIJA, pa TEŠ6).
3. Smo podn če se primerjamo z razvitimi. Relativno z Balkanom pa smo podn zavit v najlepši celofan in okrašen z najdražjim šopkom rdečih vrtnic in nageljnov.
4. Tu nisem doma
5. Kaj pa sploh lahko prispevaš? V tej greznici plenjenja družbene lastnine s strani izvoljenih pokvarjenih barab ki so jim dali ime tajkuni, bi edino zdravilo bila da se komu film strga. Imaš tekoči primer Preventa in Zakeršnika. V obratni smeri je pravilno nakazana pot kako se da rešiti nadležnega problema (ime mu je bilo Petek). Kakor spremljam zadevo tisti 1. slovenski policajček s Koroške še vedno diha storilcem za ovratnik. Jebeš 1300 družin jih bo že država okrbela...
In te vprašam (če nisi slučajne eden od prašičev pri koritu); kaj si pa ti naredil da teh svinjarij nisi preprečil?
6. Očitno si politično profiliran ko to sprašuješ. Sem prepričan da se ne da dost narediti. Skorumpiranost je s privatizacijo postala del sistema, in ga ni zdravila ki bi že v naslednjih
dveh generacijah zadeve postavil na zdrave temelje. Ker višje greš bolj smrdi, če ne verjameš pa zasleduj kariero "tistega z rjastimi lasmi" omenjenega pod točko 2.
7. Saj nisi zeve'den si zavede'n!
P.S: Ampkak Josip Broz Janković je pa res car ane!
[dalex]Da, res je živel sem v Canadi in se tam veliko naučil.
> Ne znam odgovoriti, ne bi rad nakladal v tri krasne, vendar upam, da se bo kdo oglasil.
Tudi jaz upam, samo verjel ne bos, ko ti bo kdo razlozil :)
> Menim da vlada nima direktnega vpliva na poslovne odločitve v bankah.
> Vsaj v NKBM, recimo.
F*ck, s kaksnim clovekom se jaz to pogovarjam? Posreden vpliv je kljucen za vse stvari. Direkten vpliv je samo za male otroke strasit.
Ce prav razumem, ti to vse verjames, kar pises? Ni to samo, kar nekaj, pro-sd-lds-zares flancanje (kar bi se razumel), ti vse to res odkrito verjames, pa si zivel v Yugoslaviji, Sloveniji in Canadi?
Najprej to, da je Slovenija lepa, najlepša.
Potem to, da cvetoči kapitalizem prodaja Hollywood s svojo produkcijo. Prava revščina je pri njih desetkrat slabša kot pri nam, pa tega ne pokažejo. Veliko daljšo tradicijo kapitalistične in demokratične države imajo v Mehiki. Kako se tam živi? Kašna je tam stopnja korupcije? Kakšen je BDP? Koliko tajkunov premorejo v Mehiki? A so oni na boljšem, čeprav nikdar niso videli komunizma in rdečih?
Zakaj sem omenil NKB? Zato, ker so njeni vodilni kadri še iz časa Janše, torej niso postavljeni s strani aktualne pozicije. Direktor NKBM, Kovačič je človek iz SLS, ki nič ni dolžan tej vladi.
Glede levih strank je več kot očitno da so moja politična opredelitev in tega ne skrivam. Saj piše v starih postih, kot si ti to lepo najdel.
Ampak kljub temu vedno rečem; treba je zamenjati vse stare barabe, in poiskati nove, mlade, sveže, politične stranke z mladimi in poštenimi politiki.
Vse kar napišem, napišem iz osebnega prepričanja.
A ne de? Verjetno tako kot ti.
Zadnja sprememba: anon-124452 04.08.2010 15:28
[jacktop]Ni velike razlike.
> [yuslocan]
> > [roba71]
> >
YUSLO... Naj se malo vmešam in korigiram
1.Če sem dobro vedel je pisalo tepec ne cepec.
2. Imaš prav država ni podn - podn je to da se lahko nekateri ala Zorangutani iz nje dobesedno norčujejo. SDS pa nima veze s to frazo ker sami niso dosti boljši v ekonomiji (Intereuropa, pa Hit, pa Luka Koper, pa Zavrl itd., da podvige tistega Zavožna z zarjavelimi lasmi sploh ne omenim(poceni Špekulacije z zemljišči, pa HSE, pa PATRIJA, pa TEŠ6).Popolnoma se strinjam, razen z žaljivko Zorangutan. Zakaj jo rabiš? A niso zadosti prepričljiv brez nje?
3. Smo podn če se primerjamo z razvitimi. Relativno z Balkanom pa smo podn zavit v najlepši celofan in okrašen z najdražjim šopkom rdečih vrtnic in nageljnov.Pa primerjaj Slovenijo z Mehiko!!!!
4. Tu nisem doma
5. Kaj pa sploh lahko prispevaš? V tej greznici plenjenja družbene lastnine s strani izvoljenih pokvarjenih barab ki so jim dali ime tajkuni, bi edino zdravilo bila da se komu film strga. Imaš tekoči primer Preventa in Zakeršnika. V obratni smeri je pravilno nakazana pot kako se da rešiti nadležnega problema (ime mu je bilo Petek). Kakor spremljam zadevo tisti 1. slovenski policajček s Koroške še vedno diha storilcem za ovratnik. Jebeš 1300 družin jih bo že država okrbela...Ne slučajno, ampak namenoma, nisem prašič ob koritu, drugače se midva ne bi tukaj pogovarjala.
In te vprašam (če nisi slučajne eden od prašičev pri koritu); kaj si pa ti naredil da teh svinjarij nisi preprečil?
Kaj sem jaz naredil? O tem so pisale Finance pred leti in zdaj poteka sodni proces. Upam, da ga bodo na koncu obsodili. Več ti ne morem povedati.
A ti? A boš samo preklinjal po forumskih straneh in razvijal desno roko? Kaj si, ali kaj boš ti naredil?
6. Očitno si politično profiliran ko to sprašuješ. Sem prepričan da se ne da dost narediti. Skorumpiranost je s privatizacijo postala del sistema, in ga ni zdravila ki bi že v naslednjih dveh generacijah zadeve postavil na zdrave temelje. Ker višje greš bolj smrdi, če ne verjameš pa zasleduj kariero "tistega z rjastimi lasmi" omenjenega pod točko 2.Jaz sem politično profiliran, levo profiliran, ampak sovražim tako leve kot desne barabe. Morda še bolj leve kot desne, ker mi izmikajo tla pod nogami.
7. Saj nisi zeve'den si zavede'n!Kaj misliš s tem povedati? Da nimam zadosti zavesti, pameti, znanja, iskušenj......Da bi moral tebe povprašat za nasvet. Ne, ti samo malo bluziš.
A si ti zavede'n ali zave'den? A si ti bolj pameten? No prav zanima me tvoj odgovor.
P.S: Ampkak Josip Broz Janković je pa res car ane!Volitve bodo to potrdile ali ovrgle. Samo ne govori zdaj o neumnem folku, ki nič ne ve. Ta isti folk je pred petimi leti in pol izvolil Janšo.
sporočil: 113
[jacktop] 2. Imaš prav država ni podn - podn je to da se lahko nekateri ala Zorangutani iz nje dobesedno norčujejo. SDS pa nima veze s to frazo ker sami niso dosti boljši v ekonomiji (Intereuropa, pa Hit, pa Luka Koper, ....[jacktop] !
Izgleda, da si tud ti "poden" (v resnici seveda ne mislim tako), če polemiziraš in si vzameš toliko časa za dopisovanje z [yuslocan]-om.
Pa ne, da bi bil [yuslocan] apriori kak "bad guy", samo očitno je človek dobesedno slep, nepojemljiv optimist, zmanipuliran ali pa morda vendarle kak prebrisan manipulator, morda celo uslužbenec s Prešernove oz. novodobne Udbe, ki ima za seboj kak povsem 3. namen - npr. nalogo razkrinkati forumske kritike ala [jacktop], [dalex]... in jih potem poslati v kevder, da se mal ohladite (ohladimo).
3. Smo podn če se primerjamo z razvitimi. Relativno z Balkanom pa smo podn zavit v najlepši celofan in okrašen z najdražjim šopkom rdečih vrtnic in nageljnov.Lepo povedano!
4. Tu nisem domaŽal si in še bol mi je žal, da sem tudi jaz.
5. .... V tej greznici plenjenja družbene lastnine s strani izvoljenih pokvarjenih barab ki so jim dali ime tajkuni, bi edino zdravilo bila, da se komu film strga. Imaš tekoči primer Preventa in Zakeršnika. V obratni smeri je pravilno nakazana pot kako se da rešiti nadležnega problema (ime mu je bilo Petek). ....Se ponovno močno strinjam. Mislim, da pride v poštev samo strategija šoka. Ali kak udarec iz tujine (kar bi še bolj poudarilo naš hlapčevski značaj) ali pa kak dobrotnik, ki bi bil pripravljen reskirati 5x ali 10x po 15k €, da se pospravi 5 oz. 10 nemoralnih osebkov (tajkunov, politikov) iz različnih taborov ter to tudi zelo nazorno in javno utemelji... ...ter se na ta način povsem šokira to našo greznico, malo pa pljune tudi čez njen rob.
Žal do slednjega seveda ne bo prišlo, ker je to skregano z značajem smeri te naloge, pa tudi sredstva za njeno realizacijo so razporejena na nasprotni strani.
6. ...Sem prepričan da se ne da dost narediti. Skorumpiranost je s privatizacijo postala del sistema, in ga ni zdravila, ki bi že v naslednjih dveh generacijah zadeve postavil na zdrave temelje. Ker višje greš bolj smrdi... .Spet imaš prav. Komunistična oblast je ob sestopu načrtovala ta scenarij ... prevzem premoženja in oblasti ...pokrasti, kar se pokrasti da, potem pa "denarju čast in oblast". Žal se ta'črni ob svojem prvobitnem grehu (orožarski posli ob osamosvojitvi) v nekajletnem vladanju niso znali, pa tudi mogli odreči podobnemu delovanju in so z nemoralnimi posli in korupcijo le še nadaljevali.
Kdo so glavni krivci se ve. Glavni še vedno živi v Murglah. Kučan bi s svojim vplivom in položajem lahko naredil veliko, nakazoval na probleme, se zavezmal za drugačno smer, vplival na ključne ljudi, a ker so v večji meri kradli tisti iz njegovega brega (njegova in Janković-eva žena sta sestri), je glavo tiščal v pesek.
Povsem strinjam se torej, da smo zavozili na celi črti in smo kar se popravljanja morale in korupcije tiče dobri vsaj za generacijo ali dve.
7. Saj nisi zeve'den si zavede'n!Bravo!
P.S: Ampkak Josip Broz Janković je pa res car ane!Pred njim pa kapo dol. Odlično zna plavati v tej čorbi.
Ti boga, koliko minusov sem pokasiral popoldan, ker sem se teboj
pogovarjal. Dobro, da vem za drugic, se ne bom vec :)
Zadnja sprememba: anon-124452 04.08.2010 20:09
[dalex]Nisem jaz, častna beseda. Jaz ti nisem pritisnil niti enega. To so bili drugi, tisti, ki se ne strinjajo s tabo.
Ti boga, koliko minusov sem pokasiral popoldan, ker sem se teboj pogovarjal. Dobro, da vem za drugic, se ne bom vec :)
Te minuse si pokasiral zaradi destruktivnega, apriornega, negativnega odnosa do Slovenije in sveta. Sicer predlagam da ne pišeš za pluse ali minuse na forumu. Kaj te briga koliko minusov si pokasiral. To je tvoje mnenje. Jaz niti ne pogledam te statistike, ker me malo briga.
Vseeno, ne boš menda rekel, da si te minuse kasiral od svojih somišljenikov, ker si z mano polemiziral.
Zato ti pravim, da prehitro in nepremišljeno delaš svoje ocene.
Premisli malo, vzemi si čas. Ne poslušaj drugih, samo sebe. Svet ni črno bel.
Yuslocan, pa kje ti vidis, da sem jaz koga omenjal, da mi je dajal
rdece minuse, kaksen bolj (politicno, gospodarsko) razgledan
clovek mi jih ne bi dal. Zate vem, da mi ne bi dal minusa :) Mene
minusi ne motijo, hecni so mi le, ker so nafilani in brez
argumentacije. Do sveta imam sicer zelo pozitiven odnos, do
Slovenije tudi, ne pa do rdecih volivcev in/ali politikov.
:)
sporočil: 50
točno to . kje so sedaj poslanci sploh izven Ljubljane , nokjer jih
ni ..do volitev , narod pa tak kot je......
sporočil: 50
točno to . kje so sedaj poslanci sploh izven Ljubljane , nokjer jih
ni ..do volitev , narod pa tak kot je......