Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek 'Obdavčitev cerkva in kapelic nasprotuje verski svobodi'
sporočil: 14.015
[džems]me ne grize čisto nič, nisem nikomur fovš zaradi njegovega beemveja, saj med župniki v resnici ni dosti takih, ampak tisti, ki jih imajo, pa res nimajo nobenega razloga, da bi jim mi plačevali še socialna zavarovanja ...
> [fibonaci]
> potem pa poglej s kakšnim avtomobilom se vozita frizerka in župnik :)
Aaa, to te grize.
sporočil: 30.643
[denac]. . . ki je prinesel renesanso.
V najširšem pogledu zahodna civilizacija temelji na krščanski veri. Arabska pa na islamu. V Evropi smo imeli pred stoletji trk teh dveh civilizacij.
Mavri so v 13. naredili podobno napako kot jo Američani delajo zdaj: Islamsko znanost in tehnologijo so offshorali v primitivno in zaostalo Evropo. V zahvalo so za začetek dobili rekonkvisto.
sporočil: 2.567
Zadnja sprememba: anon-127452 01.07.2013 16:30
[macon]Pa ne pišem, da je treba ravno verjeti v višje bitje za sedmim oblakom.Kaj pa je bistvo te tvoje vere, če ne verovanje, d aje nekoč nek tip vstal od mrtvih in da je bil ta tip rojen tako, da je Bog brezmadežno oplodil njegovo mater?
Če tega ne verjameš, nisi kristjan.
sporočil: 34
Zadnja sprememba: anon-297617 01.07.2013 18:17
Tole sem našel: www.dnevnik.si/clane...1042524690Meni frizerka za cca. pol ure dela zaračuna 12 evrov, župnik pa mašuje za 17 evrov in poleg tega vzdržuje cerkev, zvoni in ne vem kaj še, kar vse stane. Drugače se pa strinjam, da so morda tudi župnije, kjer imajo župniki dobre prihodke in nisem zato, da država kar vsem povprek plačuje prispevke.
Enkrat sem bil na ogledu neke cerkve v tujini, kjer je pisalo, koliko stanje vzdrževanje na uro in kakšen je zato priporočen dar. En šaljivec zgoraj je namigoval, da bi utegnil kdo za tako potratne objekte, ki v resnici niso primerni za nič, razen za osnovno dejavnost, celo plačati na dražbi. Imajo pa to smolo, da so lokacije v njihovi bližini pogosto postale 'elitne'.
sporočil: 12.861
[Valuk]Imam se za agnostika. Te krščanske zgodbe so polne arhetipov bivanja, jih pa ne sprejemam kot vodilo zame. Organizirana religija je zame staja za ovce.
> [macon]Pa ne pišem, da je treba ravno verjeti v višje bitje za sedmim oblakom.
Kaj pa je bistvo te tvoje vere, če ne verovanje, d aje nekoč nek tip vstal od mrtvih in da je bil ta tip rojen tako, da je Bog brezmadežno oplodil njegovo mater?
Če tega ne verjameš, nisi kristjan.
Recimo, da verjamem v prezenco neke dodatne energije, lahko tudi zavesti izven materialnega sveta. Te stvari sem začutil pred leti, ko sem bil totalno v kurcu. Verjemem le v osebni odnos in trud za doseganje zavedanja bistva bivanja, svete knjige so lahko v kako pomoč ali napotek (čeprav je na njih preveč plasti človeških interpretacij in priredb), vendar lahko informacije o tem črpaš iz veliko virov. Recimo v naravi, iz umetnosti, iz iskrenih odnosov.
sporočil: 30.643
[macon]Ja, teh prezenc in zavesti je kar precej. Veliki Cthulhu, naprimer.
Recimo, da verjamem v prezenco neke dodatne energije, lahko tudi zavesti izven materialnega sveta.
www.youtube.com/watc...xScTbIUvoA