Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Neznanci nad hišo Ernesta Petriča
sporočil: 5.152
[adana]Mali clovek nosi sivo uniformo, hodi v sivo fabriko in z rudecimi zastavicami maha veliki avantgardi v crnih mercedesih. Mali clovek je majcen in neznaten, rahiticen, in biva v socialnem stanovanju. Ob nedeljskem dorucku mu po TV-ju govorijo, da je kapitalizem izkoriscanje cloveka po cloveku, socializem pa svoboda za male ljudi. Mali clovek je majhen v vseh ozirih, ker je vzgojen v majhni kletki sredi brezoblicnega kolektiva.
> [Sine88]
> Po moje so ljudje. Izraz mali človek je skovanka, iz svetlega obdobja pogrešanega realsocializma in ne označuje nikogar.
> Pa, ko si se že ravno tako razpištolu, ti naj osvežim tvoj zgodovinski (ne)spomin.
> Divje lastninjenje zaradi katerega so tvoji mali ljudje izgubili službe so sprožili Dalajlama - aka grm na buči, Rop in pripadajočo garnitura daljnega 1990.
Mali človek se še danes uporablja in to za te, ki so najbolj nastradali v tem pajdaškem plenjenju.
Hja in kam spada Petrič, volkec, ki si stalno menja kožo, kakor pač piha veterček.
Ko so odstavili Kavčiča, se je umaknil od njega, sedaj je toliko let hodil lizal rit komunajzarjem, ko se časi spreminjajo, pa se tipček spet preobrača. Vedno zna zavohati kam bo pihaL veter, tipček pokvarjeni!
To je arhetip malega cloveka in tudi ti si mali clovek. Clovecek.
sporočil: 16.531
[azraazra]Ali je moja predstava preveč utopična??
Svoje interese, naj bi ščitil vsak sam, v primeru kolizije med mojim in vašim interesom, pa nastopi pravni sistem (očitno nezaščitene oz. neobstoječe) pravne države.
Ni utopična, ampak napačna, ker nikogaršnja država ne more biti enako pravna za vse državljane.
Zakoni in sodbe, ki se sprejemajo v imenu imaginarnega ljudstva, se v resnici sprejemajo v korist tistih, ki jih sprejemajo in izrekajo.
Se pravi, v korist elit.
sporočil: 4.775
Zadnja sprememba: anon-184333 27.12.2012 18:29
[adana]A hočeš povedati, da se protesti izogibajo ljubljanskega magistrata zato, ker razen levih in desnih ne obstaja nihče drug ?
> [picikato]
> > [adana] Vedno zna zavohati kam bo pihaL veter, tipček pokvarjeni!
>
> Prdec v Janševih hlačah. Ko se taki zavohajo si zapojejo refren od Toma Jonsa - Love is in the air.
S tem navedkom si dokazal, da si ti sam paranoik. Zate razen levih in desnih ne obstaja nihče drug .
> Vidi vzroke za čudne znake, ne vidi pa vzrokov za čudna sporočila množic, ki protestirajo.
Pri sporočilih ljudstva je treba upoštevati vsa dejstva,ne samo kar nekaterim odgovarjajo(tebi naprimer) tudi ta da se protesti odvijajo pred državnim zborom, ljubljanski magistrat pa se izogibajo kot da bi bil kužen, ZAKAJ ŽE?????
Jaz o tem nimam takega mnenja niti o tem nisem pisal. Kaj pravzaprav tebi odgovarja in drugim ne odgovarja?
sporočil: 2.482
[mataj]To razumem. Pošteno.
> [misho1]
> > [mataj]
> > > [misho1]
> > > Ja, če misliš da je Janša omnipotenten. Kar pa jaz ne kupim.
> >
> > Za to, da pritisneš na par klovnov, ki se preživljajo s tem, da se našemijo v zavese in delajo pametne, pač ni treba biti potenten. Običajne mafijaške metode, grožnjica in mikrofonček tu, kak fičnik tam, so več kot dovolj.
>
> Ah, dej ga no lomit. A ti to res verjameš?:-)
Predpostavljam da je tako in čakam na dokaze o nasprotnem.
Najeksplozivnejši razlog za tako mnenje je tisti bombaški napad na Jelinčiča pred leti. Ne glede na to, ali ti je možakar simpatičen ali zoprn, ne glede na to, ali se z njim strinjaš ali ne- bil je poslanec, podstavljanje bomb pod avto pa je mafijaška metoda zastraševanja. Precej nezaslišano, če to tako premisliš. Ampak, policija je to enostavno ignorirala, pravosodje se po svoji stari navadi ni zganilo, mediji pa so zadevo potisnili v pozabo, češ Jelinčič je itak klovn, prava reč.Čakam dokaze o tem.:-) Ne, resno, Niti sodišče niti policija nista naredila nič ker je Jelinčič klovn? Ne kupim.
Če lahko meni nič tebi nič brez posledic nekdo podstavi poslancu bombo pod avto, je ustrahovanje in izsiljevanje tožilcev in sodnikov malenkost.
> > > Bom kar ostal pri razlagi USUS je uvedlo nov test - oceno ogroženosti ustavnih vrednot. Je kdo že problematiziral to?
> >
> > Razlaga US je žaljiva. Vse nas imajo za idiote.
>
> Zato ker...?
Naloga US je presojanje skladnosti zakonov z ustavo, nič več. S tem, da ugotavlja ali bi nek referendum lahko ogrozil državo, je močno in očitno prekoračilo svoje pristojnosti.
sporočil: 30.643
[misho1]Mislil sem na medije, mediji so ga prikazovali kot klovna. Policija ni naredila nič. Enostavno se je potuhnila.
Ampak, policija je to enostavno ignorirala, pravosodje se po svoji stari navadi ni zganilo, mediji pa so zadevo potisnili v pozabo, češ Jelinčič je itak klovn, prava reč.
>
> Če lahko meni nič tebi nič brez posledic nekdo podstavi poslancu bombo pod avto, je ustrahovanje in izsiljevanje tožilcev in sodnikov malenkost.
Čakam dokaze o tem.:-) Ne, resno, Niti sodišče niti policija nista naredila nič ker je Jelinčič klovn? Ne kupim.
US je uvedlo nov test - oceno ogroženosti ustavnih vrednot. Je kdo že problematiziral to?Če še ni, bi moral. "Ocena ogroženosti" je stvar Sove in podobnih služb. US se je namesto s pravom začelo ukvarjati z državno varnostjo in dušebrižništvom. Čisti janšizem.
sporočil: 1.943
[oQI23IDCN0948R]Dobro si se opisal. Tvoji možgani bruhajo to, kakor se v dnu duše sam najbolje počutiš. Z vsemi silami bi se rad otresel majhnosti(glede omejenosti), tudi na način, da jo peslikavaš na drugega.Ti vsaj trenutno blebetanje izboljša stanje počutja omejenosti.
> [adana]
> > [Sine88]
> > Po moje so ljudje. Izraz mali človek je skovanka, iz svetlega obdobja pogrešanega realsocializma in ne označuje nikogar.
> > Pa, ko si se že ravno tako razpištolu, ti naj osvežim tvoj zgodovinski (ne)spomin.
> > Divje lastninjenje zaradi katerega so tvoji mali ljudje izgubili službe so sprožili Dalajlama - aka grm na buči, Rop in pripadajočo garnitura daljnega 1990.
>
> Mali človek se še danes uporablja in to za te, ki so najbolj nastradali v tem pajdaškem plenjenju.
>
> Hja in kam spada Petrič, volkec, ki si stalno menja kožo, kakor pač piha veterček.
> Ko so odstavili Kavčiča, se je umaknil od njega, sedaj je toliko let hodil lizal rit komunajzarjem, ko se časi spreminjajo, pa se tipček spet preobrača. Vedno zna zavohati kam bo pihaL veter, tipček pokvarjeni!
Mali clovek nosi sivo uniformo, hodi v sivo fabriko in z rudecimi zastavicami maha veliki avantgardi v crnih mercedesih. Mali clovek je majcen in neznaten, rahiticen, in biva v socialnem stanovanju. Ob nedeljskem dorucku mu po TV-ju govorijo, da je kapitalizem izkoriscanje cloveka po cloveku, socializem pa svoboda za male ljudi. Mali clovek je majhen v vseh ozirih, ker je vzgojen v majhni kletki sredi brezoblicnega kolektiva.
To je arhetip malega cloveka in tudi ti si mali clovek. Clovecek.
Mali ljudje, katere sem jaz navajala, te v vseh človeških vrlinah presegajo.
Z ozirom na stanjem v katerem smo, razumem, da ti masa omejencev daje varljivo počutje omnipomembnosti.
Uživaj v njej, saj le tako lahko preživiš v svoji notranji gnilobi.
Vse za dosego cilja, a ne ti omejenec!!!!!
sporočil: 4.775
Zadnja sprememba: anon-184333 29.12.2012 10:47
Packe na rumeni kravati bedne eminence ne vznemirjajo. Lustracije
partijskih kadrov ne podpira. Jih pa zgolj obtožuje za teroriste s
packami na rdečih kravatah. A šele potem, ko jo je sam zamenjal.
Takim bo tudi barva plenic v domu onemoglih veliko pomenila. Njim
bo dišalo pod nosom tistim, ki jim bo smrdelo pa bodo kričali, da
so teroristi.