28 min
Kljub zvišanju trošarin v torek nižje cene bencina, dizla in kurilnega olja 1
2 uri
Najbolj brani članki danes
4 ure
Na Petrolu zaskrbljeni zaradi ohranitve mehanizma regulacije cen goriv 1
5 ur
CEVA z velikim prevzemom vstopa v najzahtevnejše projekte logistike
5 ur
SŽ v nakup novih 20 vagonov in štirih lokomotiv 2
7 ur
Nemški regulator nalaga nove omejitve N26; v banko pošilja nadzornika
8 ur
Nepravnomočno: nekdanjemu šefu NKBM Matjažu Kovačiču tri leta zapora 5
8 ur
Ameriški proizvajalec sesalnikov Roomba v stečaj, kupil ga je njegov kitajski dobavitelj 1
8 ur
Kupil sem delnico, ki spominja na Nvidio 1
8 ur
Industrijska proizvodnja v evrskem območju oktobra glede na september višja za 0,8 odstotka
9 ur
Spletno izobraževanje o obveznem cepljenju proti bolezni modrikastega jezika
9 ur
Surs: Stroški gradnje novih stanovanj na četrtletni ravni upadli
9 ur
NASVET: Ali božičnico dobi tudi Slovenec, zaposlen pri Avstrijcu, če dela pri nas? 2
9 ur
Na Hrvaškem potrdili kugo drobnice
9 ur
Z novim letom v ZDA višje minimalne plače za več milijonov delavcev
9 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
10 ur
Podeljena prva mikrodokazila za umetno inteligenco za odločevalce 1
10 ur
V Sloveniji bi lahko zgradili še 80 sistemov daljinskega ogrevanja - in kako je kurjenje povezano z meglo 3
10 ur
NLB: Dividenda potrjena, na računih bo tik pred božičem. Kakšna bi lahko bila v 2026? 2
11 ur
Vrednost oktobrskih gradbenih del medletno poskočila za dobro tretjino 2

Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10

čarli sporočil: 13.178
[#1773153] 29.07.12 22:34 · odgovor na: anon-233228 (#1773133)
Odgovori   +    1
[vertebra]
> [dob]
> > [fibonaci]
> > > [dob]
> > >
> > >
> > > Ne vem, če je to tako težko razumeti. Bom pa pa razumel, če rečeš, da si kučan.
> >
> > Čuj, če iščeš Kučanovega advokata potem boš moral poskusiti kje drugje. Jaz nisem niti slučajno. Vsi, ki so bili na oblasti so nas pripeljali sem, kolikor več oblasti je kdo imel, toliko večjo krivdo nosi. Tako da, če mislite lustrirati Kučana, jaz ne bom imel nič proti. :)
>
> Ne mislim, da si ravno kučanov advokat, toda usegliharstvo, ki ga izražaš, je orodje/orožje s katerim kučanizem spravlja svoje nasprotnike v dvom. kakršnikoli in kdorkoli so že ti nasprotniki.
> In ne moremo trditi, da to ne deluje; še kako deljuje, saj že dvajset let vzdržujemo kučanizem zato, ker baje ni nič boljšega. Ali pa iz strahu, da je na drugi strani kučanizma nekaj še slabšega.
>
> Tako deluje usegliharstvo, in zato je, vsaj zame, usegliharstvo slaba stvar, ker je samo način ohranjanja kučanizma.
>
> Ni vseeno, če rečeš: Ah, saj je vseeno če grem srat ali pa če ne grem srat!
>
> Človeško telo ne prenaša nerazumnih stvari. Kučanizem je ena taka nerazumna stvar, ki nam vlada zaradi naših dvomov in strahov, ki nam jih kučanizem vceplja. Ta vzorec je tipično slovenski in temelji na mentaliteti, ki se, potem ko ji pade strešnik na glavo, tolaži: še dobro, da samo eden, da le nista dva...
>
> Meni dirigirana demokracija niti malo ni po volji. In pri nas vlada dirigirana demokracija, dirigira jo pa kučan. Janša je samo lolek, ki je nasedel, ker je verjel, da bo lahko nekaj proti temu naredil.
> Če bi Janša dobil 70%-no podporo na volitvah (tako kot jo ima Janković v mestnem svetu), da bi lahko suvereno odločal o spremembah, potem bi lahko rekli, da Janša vlada in je za svoje odločitve odgovoren, saj je od njega odvisno, kam bo država krenila.
> Tako pa binglja med kučanom in Jankovićem kot en kazalec na merilcu goriva v avtu, ki kaže polno/prazno, moleduje za podporo v parlamentu in se izpostavlja posmehovanju s strani tistih, ki so mu to past nastavili tako, da so se izognili odgovornosti in službi, ki so jo z volitvami pridobili, pa so se usrali in pobegnili pred njo.
>
> Zato komaj čakam, da bi videl, če bo Janša res dovolj pameten, da svojo nalogo prepusti Jankoviću, torej tistemu, ki je bil izvoljen, da jo opravi.
>
> Demokracija je nek red, v katerem se izmenjuje pač toliko idej, kolikor jih je na razpolago. Te različne ideje ponujajo različne rešitve in se dokazujejo na položaju vladanja. Potem se učijo, evoluirajo in kandidirajo.
>
> Poudarek je na menjavi vladanja.
>
> Janšo se da odstraniti, to smo že videli. kučana se pa ne da odstraniti, ker tega še nismo videli. Trditi, da je janša nevaren za demokracijo, je idiotizem, pri tem, da kučan še nikdar ni prepustil vladanja komu drugemu in nadzira "demokracijo" skozi svoje kanale in inštitucije, skozi svoje privržence, ki jih nikoli ni zapustil ali jih prepustil slučajnosti.
> V tem primeru bi slučajnost bila že to, če bi ti ljudje, torej kučanovi privrženci, preprosto spoštovali pravila stroke v kateri delajo in postavili strokovno obnašanje pred politiko. Ki je v našem primeru kučanizem.
>
> Po pregovoru, da tudi slepa kura zrno najde, je možno preveriti koliko te slučajnosti sploh obstaja na slovenskem! In?
>
> Nič.
>
> Vse ima v rokah še naprej kučan. Nič ni prepuščeno slučajnosti. Slepa kura je torej zvezana in ne more najti zrna. Tam, kjer so zrna, se že zelo dolgo pasejo samo preverjene, kučanu podrejene kure.

Dob,
izjemna hvala za današnje prispevke. Ni kaj dodati!

Rekel bi ti rad in ostalim, ki jih, kakor tudi mene včasih, zadnje čase pogosteje, pojezi politika in norčevanje iz vsega svetega, da takega vrhunca zafrkavanja v glavo in rit poštenim ljudem že dolgo ni bilo. Norčevanje v življenjskem smislu. Ti govoriš o stanju (z nogami, mislim) na zemlji in Zemlji, oni o stanju v sanjah, o iluzijah, obljubah in gledajo v nebo. Sej ne mislijo resno!
To početje je farsa, hipokrizija.

Janša ni lolek. Je instant mašilo. Vseeno, kako se piše. Je trenutni rešitelj in občasni še kje drugje. Zakaj?
Se je kdo vprašal, resno vprašal, zakaj je prišla hčerka Timošenkove k Janši? Mislim, da ne ali malokdo.
Tule je odgovor
www.culturaldiplomac...isoryboard
www.culturaldiplomac...ne%20jansa
Na glas se zasmejim, ko začno hiteti z avstralsko zgodbo. Njemu je prav malo mar za avstralske kenguruje. Tam je preživel viharje, ki jih je bil deležen doma.

Se je kdo vprašal, resno vprašal, zakaj tako gonjenje s fiskalno politiko? Da se zapre gobec referendumom.
Ja res super zadeva, da se zapre gobec referendumom ko se bodo ZVIŠEVALI davki ane;) Na to verjetno pa še nisi pomislil...

Najprej sem se močno strinjal z janezpizdekovo mislijo:
> Men se je narbolj zanimiva zdela tretja pot, hehe. Tretja pot se Kranjcem lahko >zgodi oz, pelje preko pogoja, da se vzvode oblasti, upliva in moči, v maksimalni >meri preda v roke StricofIzOzadja™. jap, dobro ste slišali, jaz bi jim dal vse. Ideja >je namreč, da se Slovenijo čimprej
>povsem uniči. Neki takega, kot ko kmetje zažgejo slamo in ali zel & podrast na >poljih, da vse hitro gre fpičkomaterino, da bi potem tam nastal prostor za no v >začetek.
> Najprej mora Kranjcem biti v iber absolutno bedno, da bi nam bil bolje press.

Bolj premlevam, se mi ta misel ne zdi več tako dobra. Pošastna se mi zdi! Spet bomo sto let v temi! Če se bo v Sloveniji kaj zradiralo, bo še huje kot v Koreji ali na Kitajskem.

Hm, sem začel, veliko je še stvari, se mi ne da več. Se opravičujem. Začel in ne dodobra končal.

V obtoku niso zrna, so uspavala!

Bodi dobro, kot pravijo, Dob dobrih misli.

PS: Tričetrt ljudi v Sloveniji nima duše. Na kaj potem trkajo/mo? Na querce, žepe, joške…?
janov sporočil: 726
[#1773186] 30.07.12 00:23 · odgovor na: anon-178479 (#1772950)
Odgovori   +    3
[Aleister]
> [dob]
> > [Aleister]
> > > [dob]
> > > > [Aleister]
> > > > Dob motiš se, Janković nima večine. Če bi jo imel, bi vladal on.
> > >
> > > Jaz to drugače vidim,
> > > Janša nima večine, ker če bi jo imel, bi vladal, ne pa prosil za konsenz.
> > > Vlada kučan.
> >
> > To je res. Vendar se je vseeno zgodilo, da nekateri mladi ljudje vseeno ne prenesejo več kučanizma (jankovićevega balkanskega mafijskega maltretiranja slovencev), čeprav se radi sprenevedavo spogledujejo z njim.
>
> Razumem. Z dežja pod KP, torej!

Ugotovila sem, da naši ljudje vedo v trenutkih odločitve, kaj je narobe in kaj bi bilo prav narediti. Kljub temu se odločajo v prid pokvarjenosti iz preračunljive lakomnosti. Korist je njihovo vodilo, na posledice ne mislijo. Iz pogoltnosti izberejo slabo varianto, ker mislijo, da bo to njihovemu žepu koristilo. Kar je dolgoročno huda zmota. Večina ima žep čedalje bolj prazen. Kar pove, da naši ljudje ne znajo gledati v lastno prihodnost, vidijo samo sedanji trenutek. Kar je lep dokaz, da so butasti.

Ne lastno, "svetlo prihodnost" jim je v glavo vbil tov. BORIS KIDRIČ, saj je na V. kongresu KPJ izrekel misel in očitno tudi vodilo: »V boj za socializem sodi tudi oblikovanje ljudske duševnosti.«

To je tisti TRAJNOSTNI RAZVOJ za Butale in Butalce, ki še vedno mislijo, da nakradenega v revoluciji ne bo zmanjkalo. Hvalabogu da se ta trajnostni razvoj, ki se je poznal samo v žepih tistih, ki so preoblikovali svojo duševnost, počasi vendar sigurno končuje.

Ko se v želodcu naberejo pajčevine, začne tudi glava pravilno radžunirat, bi rekel Mlakar. Ali moj pokojni prijatelj: "Ko so otroc presit, so sujegvav!"

Čas samolustracije se prbl´žujejo sujegvav´cm, prej b´ jh kuštav´ imena, zdej jh bo pa imena pa še pr´mužena.
anon-178479 sporočil: 18.832
[#1773229] 30.07.12 06:54 · odgovor na: anon-35163 (#1772976)
Odgovori   +    3
[mataj]
Nič čudnega glede na to, s kakšnoi ihto švabobranci hočete iz NOB narediti antivrednoto.
Švabobranci so bili komunajzerji. Ti so lepo celo WW2 sodelovali z Švabi. Stalin je imel celo pakt z njimi. Nekaj dejstev bi pa le moral poznati. Niti ne verjamem, da jih ne poznaš, samo tvoja duša je tako poenostavljena, da noče upoštevati dejstev, ker potem bi se tvoje razumevanje moralo prilagoditi resnici. To pa pri tebi ne gre, ker je lažje gledati črnobelo in navijati svoja enostranska usmerjeno izobražena čustva. Tako razumevaš svet, kot so ga razumevali preganjalci mačk in čarovnic. Vestno so jih preganjali, čeprav čarovnic ni bilo, mačke so bile pa kolateralna škoda. Na kanalu "History" so lepo razložili, da je bila posledica iztrebljanja mačk kuga. Ker so mačke sanitarni zid med boleznimi in človeštvom. Kar daje misliti, da je narava ustrojena tako, da dolgoročno vedno vzpostavi ravnovesje, ni važno kaj si zablodeli človeški um privošči. To bo pa tebi težko razumeti, je preveč naravno, da bi bilo zate sprejemljivo. Raje imaš umetno komplicirano prirejeno razlago, skratka sholastično in hkrati poučevalno.
[#1773238] 30.07.12 07:18 · odgovor na: (#1773192)
Odgovori   +    3
[rava]
> [gsavli]
> ... nekomu iz SDS, ki ne živi v preteklosti, ki je dobrovoljen, spravljiv, nenapadalen ...

nenapadalen sdsovec
dobrovoljen sdsovec
spravljiv sdsovec
itd.

sami oksimoroni :)
Ali preganjaš čarovnice v teh modernih časih?
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1773294] 30.07.12 08:38 · odgovor na: anon-233228 (#1773133)
Odgovori   +    1
[vertebra]

PS: Tričetrt ljudi v Sloveniji nima duše. Na kaj potem trkajo/mo?
čuj, to pa je novi biser zblojenega uma, redko vidiš kaj takega... mogoče na kakem predavanju iz psihopatologije...

trićetrt Slovencev brez duše, samo meso in kosti? ne dvomim da vsi vaši člani imajo duše, ostali pa so potem itak nižja rasa, nepotrebna...
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1773298] 30.07.12 08:43 · odgovor na: anon-178479 (#1773229)
Odgovori   +    1
[Aleister]
Stalin je imel celo pakt z njimi.
Da se ti ne grauža. Ta argument je bil tule prežvečen, prebavljen in izločen vsaj 100x.
[#1773301] 30.07.12 08:46 · odgovor na: anon-214019 (#1773125)
Odgovori   +    1
Naj še enkrat ponovim tisti del posta, ki ga nisi citiral:

"Če imaš kako boljšo definicijo bi bil že skrajni čas da prideš na dan z njo, ampak sumim, da je ne smeš imeti. Če bi se točno vedelo kdo je komunist/komunajzar in kdo ni, potem lustratorji ne bi mogli lustrirati kogar hočejo."

Ne prežvekuj torej moje definicije, ampak napiši svojo. Če jo seveda smeš imeti.
bc123a sporočil: 48.253
[#1773310] 30.07.12 08:53 · odgovor na: anon-178283 (#1772940)
Odgovori   +    3
[FIN-389528]
> [RJSlo]
> Drugi dan vojne, v času ko je šlo za biti ali ne biti, je v komentarju z naslovom

Ce bi se stokrat citiral bi bilo premalo!
Sorry, zgodovinski spomin s casom bledi. JLA nas bi pomalicala za salo, ce bi se odlocila za resen spopad. Na naso sreco (!) je bila JLA do takrat ze dovolj posrbizirana (proces ki je tekel kar nekaj let), da se je odlocila rajsi braniti Veliko Srbijo, kot izgubljati cas in moc v spopadu v sloveniji.

Obad po imenu Teritorialna obramba je sicer izdatno prispeval k lazji odlocitvi, predvsem zato, ker je bila JLA popolnoma nepripravljena na drzavljansko vojno (TO je bila po analizah vojske pred casom ustanovljena zato, ker so generali ugotovili, da je JLA izjemno ranljiva pri spopadih gverilskega tipa - to vlogo je v doktrini JLA od same vojske prevzela TO.) Dolg vojaski spopad bi slovenijo takrat unicil, in po dveh tednih vojne je bila TO ze precej pri robu svojih zmogljivosti.

Slovenija je takrat imela velikansko sreco, in tega nikoli ne smemo pozabiti (al pri molitvah, al pri proslavah, pac odvisno od tega, v kaj kdo veruje).

Glasovanje predsedstva o umiku vojske iz slovenije je bila ena najbolj bizarnih dogodivscin, ko so clani predsedstva, ki so bili pod komando Srbije, glasovali za umik, clani predsedstva iz "demokraticnih republik" pa so bili proti. So ze vedeli zakaj, mi pa tudi.

Skratka, tele mirovniske deklaracije niso naredile nobene razlike, in jo ne bi naredile either way.
anon-214019 sporočil: 256
[#1773313] 30.07.12 08:55 · odgovor na: anon-35163 (#1773301)
Odgovori   +    3
[mataj]
Naj še enkrat ponovim tisti del posta, ki ga nisi citiral:

"Če imaš kako boljšo definicijo bi bil že skrajni čas da prideš na dan z njo, ampak sumim, da je ne smeš imeti. Če bi se točno vedelo kdo je komunist/komunajzar in kdo ni, potem lustratorji ne bi mogli lustrirati kogar hočejo."

Ne prežvekuj torej moje definicije, ampak napiši svojo. Če jo seveda smeš imeti.
Odgovor na tvoje blodnje ni potreben, ker si že v bistvu falil. Torej je tvoja trditev v citiranem odstavku popolnoma mimo, zato sem jo tudi izpustil. Preberi si ponovno moj post en.wikipedia.org/wik.../Fire_sale , morda boš celo razumel!

Mataj, mojster si samo v sprenevedanju, drugega ne obvladaš nič!

Komunisti, da so izumrla vrsta? Ha, ha, ha, ha!
Ko vendarle pravkar odgovarjam enemu izmed njih!

Prvo pravilo zagrizenih komunistov je zate zakon:
"Nikoli, nikoli, ampak res nikoli, ne priznaj, da se motiš!"
[#1773389] 30.07.12 09:55 · odgovor na: anon-214019 (#1773313)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-35163 30.07.2012 09:55
Torej sem imel prav. Definicije komunista/komunajzarja ne sme biti, zato da lahko za komunista proglasiš kogarkoli.
[#1773623] 30.07.12 12:55 · odgovor na: anon-35163 (#1773389)
Odgovori   +    5
[mataj]
Torej sem imel prav. Definicije komunista/komunajzarja ne sme biti, zato da lahko za komunista proglasiš kogarkoli.
Wrong, ti za komunajzarja predlagaš kogarkoli, glede na to, da si rekel, da so komunisti izumrli, pa sploh.

Če se že greš "prepucavanje" kdo bo koga, nikar samega sebe ne diskvalificiraj zaradi očitnih nesmislov!
[#1773647] 30.07.12 13:08 · odgovor na: anon-214019 (#1773623)
Odgovori   +    1
[bas3]
> [mataj]
> Torej sem imel prav. Definicije komunista/komunajzarja ne sme biti, zato da lahko za komunista proglasiš kogarkoli.

Wrong, ti za komunajzarja predlagaš kogarkoli, glede na to, da si rekel, da so komunisti izumrli, pa sploh.

Če se že greš "prepucavanje" kdo bo koga, nikar samega sebe ne diskvalificiraj zaradi očitnih nesmislov!
Ja, jaaaaa, v redu, no! Potem pa ti napiši nekaj pametnega, če je tako. Naprimer kaj o tem, ali je komunist isto kot komunajzar in kako ga prepoznaš.

Takole, za idejo:

www.youtube.com/watc...M-IMJfW9Kw
[#1773667] 30.07.12 13:21 · odgovor na: anon-35163 (#1773647)
Odgovori   +    2
Vseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kar napišem je pameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetno!

Kliknil sem na link, zdaj se zadeva menja, izgleda, da si mi dal neko parodijo.

Obožujem parodije!

Zvečer pogledam, potem bova pa kakšno rekla, če boš pri volji.
[#1773703] 30.07.12 13:47 · odgovor na: anon-35163 (#1773298)
Odgovori   +    2
[mataj]
> [Aleister]
> Stalin je imel celo pakt z njimi.

Da se ti ne grauža. Ta argument je bil tule prežvečen, prebavljen in izločen vsaj 100x.
Kaj hočeš povedati, da se je iztrošil? To je tipično komunajzersko sprenevedanje.
[#1773708] 30.07.12 13:50 · odgovor na: anon-224219 (#1773135)
Odgovori   +    2
Oprosti, vendar si moram za tole vzeti več časa, ki pa ga trenutno nimam.

Lep pozdrav, Bas
anon-36971 sporočil: 8.543
[#1773721] 30.07.12 14:01 · odgovor na: bc123a (#1773310)
Odgovori   +    4
[bc123a]
> [FIN-389528]
> > [RJSlo]
> > Drugi dan vojne, v času ko je šlo za biti ali ne biti, je v komentarju z naslovom
>
> Ce bi se stokrat citiral bi bilo premalo!

Sorry, zgodovinski spomin s casom bledi. JLA nas bi pomalicala za salo, ce bi se odlocila za resen spopad.
Pejd u kurac. Sori, ampak ne prenesem teh jugo-komunajzarskih spinov.
[#1773726] 30.07.12 14:05 · odgovor na: anon-36971 (#1773721)
Odgovori   +    5
[Moneta]
> [bc123a]
> > [FIN-389528]
> > > [RJSlo]
> > > Drugi dan vojne, v času ko je šlo za biti ali ne biti, je v komentarju z naslovom
> >
> > Ce bi se stokrat citiral bi bilo premalo!
>
> Sorry, zgodovinski spomin s casom bledi. JLA nas bi pomalicala za salo, ce bi se odlocila za resen spopad.

Pejd u kurac. Sori, ampak ne prenesem teh jugo-komunajzarskih spinov.
Ah, ce ne preneses, se ne pomeni, da ni res. Ne vem zakaj je to tabu. 1991 smo bili zelo zelo v skripcih, in kombinacija zelje, priprav, okoliscin in veliko srece nam je omogocilo, da smo jo odnesli z relativno malo posledicami.
[#1773730] 30.07.12 14:14 · odgovor na: bc123a (#1773726)
Odgovori   +    4
[bc123a]
> [Moneta]
> > [bc123a]
> > > [FIN-389528]
> > > > [RJSlo]
> > > > Drugi dan vojne, v času ko je šlo za biti ali ne biti, je v komentarju z naslovom
> > >
> > > Ce bi se stokrat citiral bi bilo premalo!
> >
> > Sorry, zgodovinski spomin s casom bledi. JLA nas bi pomalicala za salo, ce bi se odlocila za resen spopad.
>
> Pejd u kurac. Sori, ampak ne prenesem teh jugo-komunajzarskih spinov.

Ah, ce ne preneses, se ne pomeni, da ni res. Ne vem zakaj je to tabu. 1991 smo bili zelo zelo v skripcih, in kombinacija zelje, priprav, okoliscin in veliko srece nam je omogocilo, da smo jo odnesli z relativno malo posledicami.
Zato ker to enostavno NI RES. da niso hotli. Kar so dokazali v kasnejših vojnah.
P: Je pa res, da potem ne bi bilo izbrisanih. In polovica volilnega telesa jugosov. Kar pa mogoče spet ne bi bilo slabo...
[#1773762] 30.07.12 14:35 · odgovor na: anon-36971 (#1773730)
Odgovori   +    4
[Moneta]
> Ah, ce ne preneses, se ne pomeni, da ni res. Ne vem zakaj je to tabu. 1991 smo bili zelo zelo v skripcih, in kombinacija zelje, priprav, okoliscin in veliko srece nam je omogocilo, da smo jo odnesli z relativno malo posledicami.

Zato ker to enostavno NI RES. da niso hotli. Kar so dokazali v kasnejših vojnah.
Hmmm, meni se zdi, da ravno to dokazuje, da jim ni bilo vredno. Ko so hoteli, so naredili masakr.
[#1773766] 30.07.12 14:39 · odgovor na: bc123a (#1773762)
Odgovori   +    4
[bc123a]
> [Moneta]
> > Ah, ce ne preneses, se ne pomeni, da ni res. Ne vem zakaj je to tabu. 1991 smo bili zelo zelo v skripcih, in kombinacija zelje, priprav, okoliscin in veliko srece nam je omogocilo, da smo jo odnesli z relativno malo posledicami.
>
> Zato ker to enostavno NI RES. da niso hotli. Kar so dokazali v kasnejših vojnah.

Hmmm, meni se zdi, da ravno to dokazuje, da jim ni bilo vredno. Ko so hoteli, so naredili masakr.
Pozabljaš:

1) Da takrat še niso bili enonacionalna vojska
2) Da so tako (da nas niso smasakrirali, ampak bi tudi oni fejst najebali. Na uboge mame vojakov-junakov, ki so prišle jokah v LJ si že pozabil ka-li :)) prišlo do zmage. Danes je Slovenija praktično njihova...
[#1773767] 30.07.12 14:40 · odgovor na: anon-178479 (#1773703)
Odgovori   +    1
[Aleister]
> [mataj]
> > [Aleister]
> > Stalin je imel celo pakt z njimi.
>
> Da se ti ne grauža. Ta argument je bil tule prežvečen, prebavljen in izločen vsaj 100x.

Kaj hočeš povedati, da se je iztrošil? To je tipično komunajzersko sprenevedanje.
Hočem povedati, da sem odgovore nanj poslal že nevemkolikokrat, a ste klerikajzli zdresirani da takih stvari ne dojamete in gonite svojo naprej. Brez veze.
anon-167067 sporočil: 3.637
[#1773769] 30.07.12 14:40 · odgovor na: anon-36971 (#1773730)
Odgovori   +    0
[Moneta]
> [bc123a]
>

P: Je pa res, da potem ne bi bilo izbrisanih. In polovica volilnega telesa jugosov. Kar pa mogoče spet ne bi bilo slabo...
To, kar si zdaj napisal je katastrofa.

Fuj. Če bi delček tega patriotizma upali usmeriti na Avstrijce, ki so uspešno potamanili manjšino. Večina desničarjev še prosi njihovega, "evropskega", "učinkovitega", biča.

In zato še enkrat fuj.
[#1773772] 30.07.12 14:44 · odgovor na: bc123a (#1773762)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [Moneta]
> > Ah, ce ne preneses, se ne pomeni, da ni res. Ne vem zakaj je to tabu. 1991 smo bili zelo zelo v skripcih, in kombinacija zelje, priprav, okoliscin in veliko srece nam je omogocilo, da smo jo odnesli z relativno malo posledicami.
>
> Zato ker to enostavno NI RES. da niso hotli. Kar so dokazali v kasnejših vojnah.

No, bolj krvava vojna v Sloveniji bi bila sicer za JNA nevzdržna, zaradi sovražnega zaledja. Da bi lahko delali masakre, je seveda res, ampak k sreči tega ni bilo. Res pa je, da večjega interesa za vojno tudi ni bilo, najbrž je hotel Milošević le nekoliko upočasniti proces. Desničarjem je sicer žal, da ni prišlo do večjega prelivanja krvi, ker bi potem lahko izbrisane fizično izbrisali. Končalo se je OK, škoda seveda za vsako žrtev povssem nepotrebne desetdnevne vojne.
najobj sporočil: 33.064
[#1773778] 30.07.12 14:50 · odgovor na: anon-36971 (#1773730)
Odgovori   +    3
[Moneta]
> [bc123a]
> > [Moneta]
> > > [bc123a]
> > > > [FIN-389528]
> > > > > [RJSlo]
> > > > > Drugi dan vojne, v času ko je šlo za biti ali ne biti, je v komentarju z naslovom
> > > >
> > > > Ce bi se stokrat citiral bi bilo premalo!
> > >
> > > Sorry, zgodovinski spomin s casom bledi. JLA nas bi pomalicala za salo, ce bi se odlocila za resen spopad.
> > Pejd u kurac. Sori, ampak ne prenesem teh jugo-komunajzarskih spinov.
>
> Ah, ce ne preneses, se ne pomeni, da ni res. Ne vem zakaj je to tabu. 1991 smo bili zelo zelo v skripcih, in kombinacija zelje, priprav, okoliscin in veliko srece nam je omogocilo, da smo jo odnesli z relativno malo posledicami.
... čuj, tebi pa logika baš i nije najjača strana, ha ? ...

P.S.: ker NI RES, da nas NISO hotli razfukat, ampak JE RES, da SO nas hotli razfukat, nas potem NISO razfukali, ampak SO razfukali samo tiste nesrečne turške in bolgarske šoferje, ki sta jih skupaj z njihovimi šleperji generalissimus Janez in njegov pribočnik Igor imela za barikado na Medvedjeku ... ja, in so potem to dokazali v kasnejših vojnah s tem, ko NISO razfukali Vukovarja in Sarajeva, a ne ? ... pizda, česa vse tukaj ne prebereš ...
najobj sporočil: 33.064
[#1773785] 30.07.12 14:54 · odgovor na: anon-167067 (#1773769)
Odgovori   +    2
[vuksan]
> [Moneta]
> > [bc123a]
> >
>
> P: Je pa res, da potem ne bi bilo izbrisanih. In polovica volilnega telesa jugosov. Kar pa mogoče spet ne bi bilo slabo...
To, kar si zdaj napisal je katastrofa.

Fuj. Če bi delček tega patriotizma upali usmeriti na Avstrijce, ki so uspešno potamanili manjšino. Večina desničarjev še prosi njihovega, "evropskega", "učinkovitega", biča.

In zato še enkrat fuj.
... čuj, toti kurac smrdljivi ne smrdi samo do Ljubljane, ampak smrdi prav sem do Maribora ...
[#1773824] 30.07.12 15:16 · odgovor na: anon-214019 (#1773667)
Odgovori   +    1
[bas3]
Vseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kar napišem je pameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetno!
Pri vseh milijardah $ in €, ki jih naši lastniki vsak dan investirajo v naše dezinformiranje, si česa takega ne more domišljati nihče.
[#1773841] 30.07.12 15:34 · odgovor na: (#1773780)
Odgovori   +    0
[denac]
> [vuksan]
> > [

S pomočjo Udbe. Vse nastavljene bombe na avstrijskem Koroškem so bile maslo Udbe.
In seveda tudi z ustrezno jugoslovansko zamejsko politiko vnašanja razdora med Slovence na Koroškem.
Poslušaj, avstrijska raznorodovalna politika je starejša od Udbe. To, da je UDBA nastavila pokalico, je bilo noro. S tem Slovencem res niso pomagali.

To so Avstrijci lahko delali na Južnem Tirolskem, ker so vedeli, da znotraj zahodnega bloka ne more biti prehudega odziva Italijanov. S slovenskimi bombaši bi obe državi delali čisto drugače.
[#1773856] 30.07.12 15:58 · odgovor na: (#1773843)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: bc123a 30.07.2012 15:59
[dorki22]
> [bc123a]
> > [Moneta]
> > > Ah, ce ne preneses, se ne pomeni, da ni res. Ne vem zakaj je to tabu. 1991 smo bili zelo zelo v skripcih, in kombinacija zelje, priprav, okoliscin in veliko srece nam je omogocilo, da smo jo odnesli z relativno malo posledicami.
> >
> > Zato ker to enostavno NI RES. da niso hotli. Kar so dokazali v kasnejših vojnah.
>
> Hmmm, meni se zdi, da ravno to dokazuje, da jim ni bilo vredno. Ko so hoteli, so naredili masakr.

Točno!

Kakorkoli, mene zanima tista tvoja izjava, da so "naši" bili proti umiku, srbi pa za - kje in kdaj je bilo to? To enostavno moram videt :-))
Proti je bil se mi zdi hrvaski Mesic... morda se kdo.

Odlok, ki je JLA omogočil agresijo na Slovenijo, je izdala zvezna vlada, ki jo je vodil Hrvat Ante Marković. Na splošno v času osamosvojitvene vojne slovensko-hrvaškega zavezništva ni bilo. Po dogovoru med Slovenijo in Hrvaško bi morala naša južna soseda preprečiti napade enot JLA s svojega ozemlja na Slovenijo. Ko pa se je začela desetdnevna vojna, je hrvaški politični vrh Slovenijo pustil na cedilu. Hrvaški predstavnik v predsedstvu Jugoslavije Stipe Mesić je celo glasoval za ultimat Sloveniji in proti umiku JLA iz Slovenije. Kljub temu je Slovenija pomagala Hrvaški v času domovinske vojne. Brez slovenske pomoči bi se Hrvaška težko ubranila pred velikosrbsko agresijo. Foto: MMC RTV SLO

www.rtvslo.si/sloven...ijo/260680
janov sporočil: 726
[#1773866] 30.07.12 16:08 · odgovor na: anon-36971 (#1773744)
Odgovori   +    6
[Moneta]
www.gibanje-trs.si/w...ku-ZDA.pdf
ha, ha, ha, ta je pa dobra, največji varuh človekovih pravic v Sloveniji, kar jih je bilo, opozarja največjega varuha demokracije na svetu.

Ko sem mu (Hanžku namreč) takole tretjič "izrazil svojo zaskrbljenost zaradi kršitev ČP v denacionalizacijskih postopkih " in so ti še vedno uhajali iz pozornosti negovi ekselenci, sem takole po kmečko in kot piše v Svetem pismu, da jim brez prilik ni nič govoril, sem mu pač napisal tole priliko.

Zamislite si g. Hanžek ( varuh tudi mojih človekovih pravic ), da vam jaz ukradem avto in ga s pomočjo nasilja in strahu »naših«, ki smo ga »naši« vcepili, vozim in ga uporabljam nekaj let. Ko nad vami »naši« ne moremo več izvrševati terorja v tolikšni meri vam »naši« ponudimo, da vam bomo avto odškodovali ali drugače popravili krivice.

Sedaj pa »mojo zgodbo o uspehu« zapeljimo po vsem znanih tirnicah. Da bi vam vrnil avto bi od vas zahteval, da mi natančno z dokumenti dokažete kdaj, kje, od koga, za koliko, na kakšen način ste avto kupili, da mi dokažete koliko bencina ste imeli v rezervoarju, ko vam je bil avto »odvzet«. Zato kakšne ste imeli gume na avtomobilu, je potrebno dokazati z računom ali mnenjem sodno zapriseženega izvedenca, kdaj in kako je bil avtomobil servisiran (dokaz servisna knjiga in mnenje točno določenega »našega« izvedenca, ………… Medtem ko bi vi meni nosili dokumente in plačevali za mnenja »naših« izvedencev, bi se jaz vedno znova in znova izmišljal nove pogoje, spreminjal pravilnike, uslužbencem pošiljal nova in zavajajoča tolmačenja, medtem pa se brez problemov še naprej vozil z vašim avtomobilom.

Pa poglejmo kako bi moralo biti!

V prvi vrsti bi se Vam moral za storjeno dejanje kraje opravičiti in se z vami dogovoriti za dan vračila avtomobila. Med tem časom bi moral avto temeljito popraviti, zamenjati gume, doliti poln tank bencina in še ustreči kateri od vaših želja posebno, če bi se vi za čas moje nasilne uporabe odpovedali najemnini ali uporabnini (73. člen ZDen).

Na ta način bi bila poprava krivic že zdavnaj pod streho, samo motovileži se tudi že davno ne bi več vozili s tujimi avtomobili, temveč hodili peš.

Tako pa so vaši (ker kradel nisem jaz, temveč vaši v revoluciji) še v nadalje z zavajanjem za ta avtomobil priklopili še počitniško prikolico in sedaj v senci bukovega gozda še vedno kampirajo in se na počitnicah delajo kot, da se ni nič zgodilo.

Moj poziv čeprav je imel elemente popolne poenastavitve sploh ni pomenil, da bi zame "njegova prvorazredna ekselenca" dvignila svojo glas, rit, ali prst, da bi se "proti takemu vidiku politične atmosfere v Sloveniji", takrat v času sprejemanja "zadržanja vračanja" pokradenega premoženja v revoluciji kaj dogodilo, čeprav sem ga opozarjal na eklatantno kršenje človekovih pravic, ko po skoraj šestdesetih letih »izbrisanosti« lastninskih pravic, kot eno od temeljnih človekovih pravic kršenih v času ko sta bili prekrižani zločinski orodji tako, da se z njima ni dalo ne žeti in ne kovati, s strani cigansko orientiranih voditeljev in prisklednikov boljševistične revolucije.

Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10