Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kretenu Mrkaiću razbijte ledvice!
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12
sporočil: 173
NE MOREM SE VEDNO STRINJATI Z VSEM KAR KDO NAPIŠE IN Z VSAKIM. TODA
ODLIČNO JE DA IMAMO MRKAIČA.šE VEČ BI JIH MORALI IMETI, DA
PREMAKNEMO TO ZATOHLO MENTALITETO PRI NAS, KI SE KOPA V SVOJIH
OGRAJICAH IN VRTIČKIH IN JE NEIZMERNO SAMOVŠEČNA. POTREBUJEMO
RAZMIŠLJANJE IZVEN OKVIRJEV, PA TUDI ČE VČASIH NI VSE TAKO KOT JE
BILO 50 LET.
KOMAJ ČAKAM NA NASLEDNJI PRISPEVEK MRKAIČA, DA NAS MALO OSVEŽI IN PREMASIRA ZAMAŠČENE VIJUGE V MOŽGANIH.
LEP DAN
KOMAJ ČAKAM NA NASLEDNJI PRISPEVEK MRKAIČA, DA NAS MALO OSVEŽI IN PREMASIRA ZAMAŠČENE VIJUGE V MOŽGANIH.
LEP DAN
sporočil: 62
Zadnja sprememba: anon-69838 31.08.2007 16:47
francimedbusanci je napisal(a):
Kraval, ki ga je Mićo Mrkaić (pred njim pa malo manjšega tudi Ana jud) povzročil zaradi mojega bloga, bi mi moral biti pravzaprav v čast, ker konec koncev, so že naši predniki vedeli, da »se za dobrim konjem dviga prah«. Toda... Toda: ničkaj taktno, včasih bolj, drugič manj nesramno, mogoče kdaj (nehote) res tudi žaljivo, sem doslej pisal že o marsikom; med drugim o Marku Crnkoviču, pa o prenekaterem slovenskem politiku, na čelu s premierom Janezom Janšo, vendar nihče ni odreagiral na tako nezrel način kot Mrkaić. Nikakršnih utvar si ne delam, da bi bilo moje pisanje všečno več kot zgolj peščici bralcev, saj gre za namenoma izpostavljeno drugačnost, ta pa je v deželici že po defaultu prezirana, marginalizirana, obsojana in osovražena. Takisto si ne delam nikakršnih utvar o intelektualnem nivoju mojega pisanja, vsaj v kontekstu intelekualizma, kot se ga na splošno interpretira v naši domači, zaplankani in zahojeni vukojebini. Se pač ne stregujem tja, kamor ne dosežem. Svoje sposobnosti izražanja dovolj dobro poznam, pa tudi intuicija mi ni tuja, tako da me napuh ne zanima. V nasprotju z nekaterimi, ki so prepričani, da vedo vse o vsem, in da imajo zgolj oni pravico do presoje, kaj je relevantno in sprejemljivo za bralce. Prav zaradi takšnih se je svet tudi znašel na točki, kjer se razblinjajo še zadnje redke vrednote. Med te kujone pa podpisani seveda uvrščam tudi Mrkaića. Mičo Mrkaić je zmeden. Vsled slabe vesti, (ki mu jo povzroča pljuvanje po vsem in vsakomur, ki ni po njegovem okusu) pa bržčas tudi vsaj rahlo paranoičen. Priporočam mu obisk kakšnega psihoterapevta, ki bi ga stabiliziral, saj si predstavljam, da mu s takšno psihično sliko ni ravno vzpodbudno zjutraj stopiti pred ogledalo. Seveda je odveč poudarjati, da tovrstna bremena brez vsakega dvoma vplivajo tudi na človekovo siceršnje počutje, na kreativnost, ustvarjalnost, nenazadnje pa celo na razsodnost. Kar pa utegne pri intelektualcu Mrkaićevega kova predstavljati hudo oviro v vsakdanjem življenju. Predstavlja pa takšno zmedeno in paranoično bitje nevarnost tudi za okolico. Zamislite si modela v takšnem stanju za volanom!? Marsikatero nesrečo s prav katastrofalnimi posledicami povzročijo prav osebki, ki jih nenehno nekaj bega in se niso sposobni skoncentrirati na dogajanje na cesti. Takšnim bi morali vsaj začasno, dokler se ne uravnovesijo, vzeti vozniško dovoljenje. Če ne kar opravilno sposobnost. Saj se mi smili, a usmiljenje ne sme biti razlog za toleriranje tolikšne nevarnosti. Snovalci novega zakona o duševnem zdravju bi morali temu posvetiti več pozornosti, saj Mrkaić še zdaleč ni edina tovrstna nevarnost, ki se giblje po deželici. No, o urednikih, ki so pripravljeni objavljati nemalokrat nesramne, abotne, pogosto pa tudi žaljive pisarije avtorjev, kakršen je Mićo Mrkaić, imam svoje mnenje, a ker ne sodijo v kontekst pričujočega zapisa, bom to mnenje zaenkrat obdržal zase. Je pa hudo podobno mnenju o lastnikih medijev, ki so pripravljeni dajati denar za honoriranje debilnih člankov in kolumn. Naj se še tako trudim, naj iz najglobljih globin svoje senzibilne duše vlečem najbolj človekoljubne impulze, nikakor se ne morem ogniti sklepu, da je za moje pojme debil, kdor lahkoverno sklepa, da je nekdo, ki je v življenju napisal tri knjige, član svetovne pisateljske organizacije, da je tak človek kulturnik, od katerega bi se morala svetovna pisateljska organizacija ograditi. A bolj kot to, me v Mrkaićev debilizem prepričuje dejstvo, da človek pri vsem silnem znanju, ki ga je napaberkoval iz brezštevilnih knjig, ne loči fikcije od realnosti, parodije od resnega pisanja, ironije od namere, sanj od budnosti. Bržčas je to njegov največji problem. Očitno so mu v glavo natrpali preveč tujega znanja, tako da mu je za najbolj preprosto razumevanje enostavno zmanjkalo prostora. Kakor koli že, ker nimam koncesije in ne znanja, pa tudi volje ne, da bi se ukvarjal s kreteni, je tole moj zadnji zapis o Mrkaiću, če bo slednji seveda premogel toliko modrosti, da mi ne bo stopal po žuljih s svojimi trapanji. Dobrohotno mu svetujem, naj si kdaj prebere kakšno lepo pesmico iz moje doslej edine pesniške zbirke »NISEM ZA«, ki je (čeprav napisana in izdana že daljnjega leta 1984) nastala kot reakcija na prav takšne napihnjene žabe, o kakršnih je danes tekla beseda. Ps.: če mi Mrkaić sporoči svoj naslov, mu bom z veseljem poslal fotokopijo moje knjige »Who the fuck is Marko Crnkovič, če ga še moj diler ne pozna«, ker je izrazil željo, da bi jo prebral. Konec koncev gre za doslej edinega mojega deklariranega fena in zato mu knjigo z veseljem podarim. Pravzaprav pa sem se ravnokar odločil, da mu bom knjigo poslal kar na uredništvo Financ. A-men
Tugo Zaletel
Ah iste samovšečne litanije kot pri Mrkaiču. Človeka doživita kritiko pa se začneta skrivat za domnevno zaplankanost in nerazumevanje Slovencev. Mogoče je pa Slovenija vukojebina ravno zaradi takih kot sta vidva.
sporočil: 62
0806VetXX je napisal(a):
NE MOREM SE VEDNO STRINJATI Z VSEM KAR KDO NAPIŠE IN Z VSAKIM. TODA ODLIČNO JE DA IMAMO MRKAIČA.šE VEČ BI JIH MORALI IMETI, DA PREMAKNEMO TO ZATOHLO MENTALITETO PRI NAS, KI SE KOPA V SVOJIH OGRAJICAH IN VRTIČKIH IN JE NEIZMERNO SAMOVŠEČNA. POTREBUJEMO RAZMIŠLJANJE IZVEN OKVIRJEV, PA TUDI ČE VČASIH NI VSE TAKO KOT JE BILO 50 LET. KOMAJ ČAKAM NA NASLEDNJI PRISPEVEK MRKAIČA, DA NAS MALO OSVEŽI IN PREMASIRA ZAMAŠČENE VIJUGE V MOŽGANIH. LEP DAN
Pa saj ni problem toliko v tem kaj piše, ampak kako
sporočil: 972
Prepral sem le nekaj vrstic. Abotno. Primitivno.Tolažom se, da je
to morda le nekaj takih primitivcev med slovenci. G. Mrkaič (pa
čeprav mu v ekonomiji ne dam povsod prav in se tudi z veliko
njegovih izvajanj ne strinjam) je le dr.ekonomvskih ved in mu ta
primitivni "francimedbusanci" ne seže niti do prve kocine pod
nohtom ali pa si ... potreben kakšnega nujnega pregleda v
Hrastovci(prijavi se pod nujni primer, da ne boš padel v čakalno
vrsto).Bruha se mi. V tem primeru pa bi res moral časnik Finance
objaviti tvoj polni naslov.
sporočil: 972
Prebral sem le nekaj vrstic. Abotno. Primitivno.Tolažim se, da je
to morda le nekaj takih primitivcev med slovenci. G. Mrkaič (pa
čeprav mu v ekonomiji ne dam povsod prav in se tudi z veliko
njegovih izvajanj ne strinjam) je le dr.ekonomvskih ved in mu ta
primitivni "francimedbusanci" ne seže niti do prve kocine pod
nohtom ali pa si ... potreben kakšnega nujnega pregleda v
Hrastovci(prijavi se pod nujni primer, da ne boš padel v čakalno
vrsto).Bruha se mi. V tem primeru pa bi res moral časnik Finance
objaviti tvoj polni naslov.
sporočil: 70
francimedbusanci je napisal(a):Spoštovani francimedbusanci,
Dobrohotno mu svetujem, naj si kdaj prebere kakšno lepo pesmico iz moje doslej edine pesniške zbirke »NISEM ZA«, ki je (čeprav napisana in izdana že daljnjega leta 1984) nastala kot reakcija na prav takšne napihnjene žabe, o kakršnih je danes tekla beseda. Ps.: če mi Mrkaić sporoči svoj naslov, mu bom z veseljem poslal fotokopijo moje knjige »Who the fuck is Marko Crnkovič, če ga še moj diler ne pozna«, ker je izrazil željo, da bi jo prebral. Konec koncev gre za doslej edinega mojega deklariranega fena in zato mu knjigo z veseljem podarim. Pravzaprav pa sem se ravnokar odločil, da mu bom knjigo poslal kar na uredništvo Financ. A-men
Tugo Zaletel
Dobrodošel v resničnostnem šovu. Med tisoči prijavljenih kandidatov si ravno ti dobil svojih 5 minut medijskega časa. Bogve, če boš imel tako priložnost še kdaj v življenju, zato pamet v roke! Dovoli nekaj nasvetov navijača.
- Pametno je, da si izpostavil svojo zbirko pesmi "Nisem za". Sem hotel prebrati, vendar jih nimaš na netu. Popravi to takoj.
- Si knjigo s Crnkovičem v naslovu že izdal? Če še nimaš založnika poskusi takoj zdaj z vsemi topovi! Res zdaj, ne čez en teden. Če je knjiga že zunaj, rabimo ponatis.
- Pozornost javnosti moraš vzdrževati več časa. Priporočam metode kot: peticije raznim društvom za svobodo govora, raznim varuhom pravic ipd., protitožba Miču Mrkaiču, .
- Ko se to izčrpa si lahko morda najdeš nove "sovražnike"... Npr. začneš objavljati oglase z vsebino, da Matjaž Gantar ni pravi punker, ampak umazana kapitalistična svinja ipd.
- Potem lahko začneš z bolj izrazitimi umetniški prijemi: npr. uriniranje na sliko Franca Rozmana - Staneta na Prešernovem trgu, Napad z gnilimi paradižniki na nadškofa med mašo... mogoče se lahko preimenuješ v "Mrko Mičaič" ali kaj podobnega
To bo verjetno dovolj za prve lokalne uspehe (zanimanje založnikov, intervjuji, branost bloga...)
Srečno, Tugo. Navijam zate.
sporočil: 241
Shaman. Nekako ne morem mimo tvojega komentarja, ki ga vidim
kot odobravanje popolni anonimnosti. Mislim, da bi bilo vsega
pretvarjanja konec, če bi sistem izpisal prvih šest ip številk,
nato nickname pa amen. Tako bi lahko vsak ki ima viška časa
raziskoval kdo naj bi bil lahko še domnevni pisec anonimnež ali
prijavljen avtor. No, to naj bi veljalo naslednjih 100 let
dokler narod ne bo toliko zrel in bo samoumevno pisal pod svojim in
edinim nickom, brez pretvarjanja.
Mičo ima resda to lastnost, da rad povozi tam kjer najbolj boli, njegov stil pisanja pa je tudi provokativen. Lahko vzamem tudi v obzir, da pri posameznih slojih provokacija mora biti, saj so se druge preizkušene poteze, recimo uradni dialog, pokazale kot brezplodne Povrhu vsega se ne piše recimo Draksler ampak Mrkaič, kar mu v slovenskem krogu še toliko prej nudi diskreditacijo. No, lahko vzamemo kot primer, da bi bilo vse zapisano avtorja Mirkota Drakslerja. Hmmm. Kaj hitro bi se našlo krdelo slovenskih birokratov iz najvišjih in najnižjih instanc, ki bi mu nastavljali častne tepihe, ga slinavo trapljali po ramenih, mu nudili tisto kar povprečnemu Slovencu ni omogočeno kar tako naenkrat, ali največkrat nikoli.
In v komentarjih posameznih avtorjev komentarjev pogosto vidimo kozlanje po Miču, kot Srbu, Bosancu, paranoiku, bolniku, ali nenazadnje tistemu, ki bi ga bilo potrebno prebiti, mu odtrgati ledvice, ali kakšen drug organ. Kam se torej nagiba prag spoštovanja, ko se kdorkoli skrije za posamezni nick? Preprosto spoštovanja ni, je le zavidanje do soseda, do tistega ki o določeni stvari ve več kot mi, četudi o neki drugi stvari brez dvoma ve manj. Vidiš Shaman. Anonimneži so nepotrebna navlaka vsakega bloga ali foruma, kot so to tudi dvojni, trojni, ali celo več kot tolikokrat isti uporabniki. Iz tega razloga bi bilo pač pametno, da bi si množica predstavljala, da vam piše Mirko Draksler in ne Mičo Mrkaič, saj bi se le na ta način prag vašega spoštovanja povišal do višjega nivoja, kot ga imate nekateri sedaj.
Andres
www.katedrala.si
Mičo ima resda to lastnost, da rad povozi tam kjer najbolj boli, njegov stil pisanja pa je tudi provokativen. Lahko vzamem tudi v obzir, da pri posameznih slojih provokacija mora biti, saj so se druge preizkušene poteze, recimo uradni dialog, pokazale kot brezplodne Povrhu vsega se ne piše recimo Draksler ampak Mrkaič, kar mu v slovenskem krogu še toliko prej nudi diskreditacijo. No, lahko vzamemo kot primer, da bi bilo vse zapisano avtorja Mirkota Drakslerja. Hmmm. Kaj hitro bi se našlo krdelo slovenskih birokratov iz najvišjih in najnižjih instanc, ki bi mu nastavljali častne tepihe, ga slinavo trapljali po ramenih, mu nudili tisto kar povprečnemu Slovencu ni omogočeno kar tako naenkrat, ali največkrat nikoli.
In v komentarjih posameznih avtorjev komentarjev pogosto vidimo kozlanje po Miču, kot Srbu, Bosancu, paranoiku, bolniku, ali nenazadnje tistemu, ki bi ga bilo potrebno prebiti, mu odtrgati ledvice, ali kakšen drug organ. Kam se torej nagiba prag spoštovanja, ko se kdorkoli skrije za posamezni nick? Preprosto spoštovanja ni, je le zavidanje do soseda, do tistega ki o določeni stvari ve več kot mi, četudi o neki drugi stvari brez dvoma ve manj. Vidiš Shaman. Anonimneži so nepotrebna navlaka vsakega bloga ali foruma, kot so to tudi dvojni, trojni, ali celo več kot tolikokrat isti uporabniki. Iz tega razloga bi bilo pač pametno, da bi si množica predstavljala, da vam piše Mirko Draksler in ne Mičo Mrkaič, saj bi se le na ta način prag vašega spoštovanja povišal do višjega nivoja, kot ga imate nekateri sedaj.
Andres
www.katedrala.si
sporočil: 48.253
blume je napisal(a):Ja, seveda.
Bi moral pa MM kot izobražen in načitan človek poznati Newtnov zakon, ki pravi, da vsako reakcijo povzroči neka akcija (ok v bistvu je obratno in vzeto iz fizike ampak dobro).
Mico rece da slovenske ekonomske staresine nimajo pojma o inflaciji (ker je res nimajo in preko inflacije financirajo politicne interese), oni njemu nazaj naj gre v ameriko ce hoce da bo po njegovem.
Mico rece da kultura ubija z primerom dileme med subvencioniranjem kulture in subvencioniranjem zdravstva, kulturniki mu kulturno zacnejo fantazirati, kako bi ga mlatili, zlorabili, nataknili na kol.
(Zadnji naj ugasne luc)
drnjoh je napisal(a):Ja. In dokazejo, da stvari, ki jih je pisal, niso resnicne.
Če je pisatelje, kulturnike Mrkaićevo pisanje resnice v prejšnjih kolumnah tak fejst prizadelo, potem pa naj Mrkaića tožijo!
Ampak bes izhaja iz tega, da tega ne morejo storiti, ker vedo da bi popusili.
gigistra je napisal(a):
Mićo Mrkaić je zelo,zelo,zelo skrajni desničar. Človek si je s trdim delom (najverjetneje) ustvaril neko ime v svetu ekonomije... Ampak to ne spremeni dejstva, da je zelo,zelo skrajni desničar. V kakšnem drugem okolju in času, bi lahko bil tudi zelo nevaren. Hvala bogu smo v relativno varni demokraciji in ima možnost prikazovanja svojih naci-formul samo po verbalni poti...
Skrajni desnicar po cem?
Po tem da je za legalizacijo trave?
Tacka je napisal(a):
vau... kako sovražim, da me vedno nekdo rine med funkcionalno nepismene :-) . Sem že pozabila kaj to pomeni . Mi bo kdo to ponovno razložil ?
In katero dobro za človeštvo j e naredl MM ? In pri tem vprašanju se ne zaje*avam, resno pričakujem odgovor.
Hm, pokazal da v zatohli slovenski kloaki ni vse tako samoumevno kot so trobili vsa leta "ugledni strokovnjaki"?
sporočil: 6.114
bc123a je napisal(a):reče, da so inflacijo ustvarjali z drsečim tečajem tolarja.
Ja, seveda.
Mico rece da slovenske ekonomske staresine nimajo pojma o inflaciji (ker je res nimajo in preko inflacije financirajo politicne interese), oni njemu nazaj naj gre v ameriko ce hoce da bo po njegovem.
sedaj smo v evro območju, inflacija raste nenormalno, ta veliki ekonomski bog (za nekatere uboščke, ki samega sebe dojemajo, kot nekaj več od blesavih Slovencev) pa piše v ekonomski časopis Finance o nekem pljuvanju po njem na obskurnem blogu. stroka, da te prime srat...
vam bi bilo potrebno šele PRIŽGATI LUČ!
bc123a je napisal(a):
Ja. In dokazejo, da stvari, ki jih je pisal, niso resnicne.
Ampak bes izhaja iz tega, da tega ne morejo storiti, ker vedo da bi popusili.
kar misli si! če kje, potem tukaj velja, da gre karavana naprej vsemu lajanju navkljub!
hm85 je napisal(a):Najbolj bizarno je, da je mico vecino svojega pljuvanja in besnenja v kolumnah posvetil temu, da ne bi bilo mogoce casopisa uniciti na tak nacin da predsednik vlade prepove oglasevanje v dolocenem casopisu, torej, da bi drzava umaknila svoje tace iz monopolnih ali kvazimonopolnih podjetij (mobitel, itd...).
Tole je copy-paste s strani Mladine: "Janša je nedosleden tudi v odnosu do Mladine, tovarne levičarske propagande. Kolikor vem, je dosegel, da skoraj nihče več ne oglašuje v Mladini,
Ravno mladina s somisljeniki zanje tisto, kar je nekdaj sejala.
sporočil: 21
gospod( gospa) Sahman, kaj pa imajo ti osebki opraviti z rabo
slovenskega jezika ?
lp Dora
lp Dora
schcuka je napisal(a):
reče, da so inflacijo ustvarjali z drsečim tečajem tolarja.
sedaj smo v evro območju, inflacija raste nenormalno, ta veliki ekonomski bog (za nekatere uboščke, ki samega sebe dojemajo, kot nekaj več od blesavih Slovencev) pa piše v ekonomski časopis Finance o nekem pljuvanju po njem na obskurnem blogu. stroka, da te prime srat...
vam bi bilo potrebno šele PRIŽGATI LUČ!
Ko so evropejci sloveniji postavili stroge pogoje, je kar naenkrat inflacija ugasnila in je bila v casu konvergencnih kriterijev zelo nizka.
Zakaj ima pa slovenija sedaj visoko inflacijo (mimogrede, je se vedno bistveno nizja od tiste "na katero centralna banka ni imela vpliva" in se je mrkaic kregal okrog nje) pa ne bom razlagal, ker bi bilo predolgo. Dovolj je to, da se za celo evropo ustvarja enotna denarna politika in na njo slovenija kot otrok socializma drugace reagira. Kreditiranje do grla, trosenje kot da je jutri sodni dan, ni cudno da je inflacija zacela rasti.
sporočil: 5.777
francimedbusanci je napisal(a):
Kraval, ki ga je Mićo Mrkaić (pred njim pa malo manjšega tudi Ana jud) povzročil zaradi mojega bloga, bi mi moral biti pravzaprav v čast, ker konec koncev, so že naši predniki vedeli, da »se za dobrim konjem dviga prah«. Toda... Toda: ničkaj taktno, včasih bolj, drugič manj nesramno, mogoče kdaj (nehote) res tudi žaljivo, sem doslej pisal že o marsikom; med drugim o Marku Crnkoviču, pa o prenekaterem slovenskem politiku, na čelu s premierom Janezom Janšo, vendar nihče ni odreagiral na tako nezrel način kot Mrkaić. Nikakršnih utvar si ne delam, da bi bilo moje pisanje všečno več kot zgolj peščici bralcev, saj gre za namenoma izpostavljeno drugačnost, ta pa je v deželici že po defaultu prezirana, marginalizirana, obsojana in osovražena. Takisto si ne delam nikakršnih utvar o intelektualnem nivoju mojega pisanja, vsaj v kontekstu intelekualizma, kot se ga na splošno interpretira v naši domači, zaplankani in zahojeni vukojebini. Se pač ne stregujem tja, kamor ne dosežem. Svoje sposobnosti izražanja dovolj dobro poznam, pa tudi intuicija mi ni tuja, tako da me napuh ne zanima. V nasprotju z nekaterimi, ki so prepričani, da vedo vse o vsem, in da imajo zgolj oni pravico do presoje, kaj je relevantno in sprejemljivo za bralce. Prav zaradi takšnih se je svet tudi znašel na točki, kjer se razblinjajo še zadnje redke vrednote. Med te kujone pa podpisani seveda uvrščam tudi Mrkaića. Mičo Mrkaić je zmeden. Vsled slabe vesti, (ki mu jo povzroča pljuvanje po vsem in vsakomur, ki ni po njegovem okusu) pa bržčas tudi vsaj rahlo paranoičen. Priporočam mu obisk kakšnega psihoterapevta, ki bi ga stabiliziral, saj si predstavljam, da mu s takšno psihično sliko ni ravno vzpodbudno zjutraj stopiti pred ogledalo. Seveda je odveč poudarjati, da tovrstna bremena brez vsakega dvoma vplivajo tudi na človekovo siceršnje počutje, na kreativnost, ustvarjalnost, nenazadnje pa celo na razsodnost. Kar pa utegne pri intelektualcu Mrkaićevega kova predstavljati hudo oviro v vsakdanjem življenju. Predstavlja pa takšno zmedeno in paranoično bitje nevarnost tudi za okolico. Zamislite si modela v takšnem stanju za volanom!? Marsikatero nesrečo s prav katastrofalnimi posledicami povzročijo prav osebki, ki jih nenehno nekaj bega in se niso sposobni skoncentrirati na dogajanje na cesti. Takšnim bi morali vsaj začasno, dokler se ne uravnovesijo, vzeti vozniško dovoljenje. Če ne kar opravilno sposobnost. Saj se mi smili, a usmiljenje ne sme biti razlog za toleriranje tolikšne nevarnosti. Snovalci novega zakona o duševnem zdravju bi morali temu posvetiti več pozornosti, saj Mrkaić še zdaleč ni edina tovrstna nevarnost, ki se giblje po deželici. No, o urednikih, ki so pripravljeni objavljati nemalokrat nesramne, abotne, pogosto pa tudi žaljive pisarije avtorjev, kakršen je Mićo Mrkaić, imam svoje mnenje, a ker ne sodijo v kontekst pričujočega zapisa, bom to mnenje zaenkrat obdržal zase. Je pa hudo podobno mnenju o lastnikih medijev, ki so pripravljeni dajati denar za honoriranje debilnih člankov in kolumn. Naj se še tako trudim, naj iz najglobljih globin svoje senzibilne duše vlečem najbolj človekoljubne impulze, nikakor se ne morem ogniti sklepu, da je za moje pojme debil, kdor lahkoverno sklepa, da je nekdo, ki je v življenju napisal tri knjige, član svetovne pisateljske organizacije, da je tak človek kulturnik, od katerega bi se morala svetovna pisateljska organizacija ograditi. A bolj kot to, me v Mrkaićev debilizem prepričuje dejstvo, da človek pri vsem silnem znanju, ki ga je napaberkoval iz brezštevilnih knjig, ne loči fikcije od realnosti, parodije od resnega pisanja, ironije od namere, sanj od budnosti. Bržčas je to njegov največji problem. Očitno so mu v glavo natrpali preveč tujega znanja, tako da mu je za najbolj preprosto razumevanje enostavno zmanjkalo prostora. Kakor koli že, ker nimam koncesije in ne znanja, pa tudi volje ne, da bi se ukvarjal s kreteni, je tole moj zadnji zapis o Mrkaiću, če bo slednji seveda premogel toliko modrosti, da mi ne bo stopal po žuljih s svojimi trapanji. Dobrohotno mu svetujem, naj si kdaj prebere kakšno lepo pesmico iz moje doslej edine pesniške zbirke »NISEM ZA«, ki je (čeprav napisana in izdana že daljnjega leta 1984) nastala kot reakcija na prav takšne napihnjene žabe, o kakršnih je danes tekla beseda. Ps.: če mi Mrkaić sporoči svoj naslov, mu bom z veseljem poslal fotokopijo moje knjige »Who the fuck is Marko Crnkovič, če ga še moj diler ne pozna«, ker je izrazil željo, da bi jo prebral. Konec koncev gre za doslej edinega mojega deklariranega fena in zato mu knjigo z veseljem podarim. Pravzaprav pa sem se ravnokar odločil, da mu bom knjigo poslal kar na uredništvo Financ. A-men
Tugo Zaletel
Jao. Jebali se u vukojebini vuk i jebina. I rodili se vukojebci. jeba.
sporočil: 16.531
d888 je napisal(a):Kako pa veš, da ni gospodična ;)
gospod( gospa) Sahman, kaj pa imajo ti osebki opraviti z rabo slovenskega jezika ?
lp Dora
Gospod Schcuka, ne na policiji, vas moram razočarati, pa tudi
pesmice niso bile priložnostne, vendar to sploh ni pomembno.
Pomembno je to, ali imate slovenski jezik radi, ali ne. Tu pa se
pri gospodu, ki piše v takšnem izrazoslovju zatika. To je moje
mnenje. Pa mimogrede, ne hodim v cerkev da bi morala k spovedi, če
kdaj zakolnem.Lep konec tedna, pa ne jezite se toliko, ker ne boste
več lepi. Dora
d888 je napisal(a):dekle (po sexu):"Jest imam tebe tako rada!"
Gospod Schcuka, ne na policiji, vas moram razočarati, pa tudi pesmice niso bile priložnostne, vendar to sploh ni pomembno. Pomembno je to, ali imate slovenski jezik radi, ali ne. Tu pa se pri gospodu, ki piše v takšnem izrazoslovju zatika. To je moje mnenje. Pa mimogrede, ne hodim v cerkev da bi morala k spovedi, če kdaj zakolnem.Lep konec tedna, pa ne jezite se toliko, ker ne boste več lepi. Dora
fant:"To imaš ti, kaj imam pa jaz?"
sporočil: 771
Če smo kritični in dosledni g. Mrkaič, imaš prav, tudi mene ti kdaj
presenetiš, šokiraš oz. grdo govoriš v svojih zapisih. Tudi jaz sem
se nemalokrat počutija ponižana državljanka v tvojih zapisanih
izrazih,obtoževanj in posmehovanj naši nevednosti oz.
manjvrednosti.....( kritično preberi kakšen svoj zapis ).Tudi ti
imaš oster in včasih žaljiv jezik, zato me ne čudi, da v kakšnem
posebnežu vzpodbudiš norost.Saj si ekonomist mu boš že
zaračunal.Kaj pa mi ostali, ki smo samo strpni bralci tvojih
nepotrebnih izpadov?
schcuka je napisal(a):
dekle (po sexu):"Jest imam tebe tako rada!"
fant:"To imaš ti, kaj imam pa jaz?"
Ste pa vsega občudovanja vredni. Znate pisati v vseh slogih. Veste tisto v zvezi z jezo pa še vedno mislim. LP Dora
sporočil: 5.777
dob je napisal(a):Gospod Dob. Lepo povedano.
Čisto razumljivo!
Podobno kot tudi papežu ni do tega, da bi utemeljeval Jezusovo vstajenje od mrtvih, nato pa vnebovzetje, ko je odšel skupaj s telesom v Nebo. Religija pač ne potrebuje utemeljitve, potrebuje vernike, ki verjamejo.
Zato pa tudi je religija ločena od države! Torej khm… ena religija je pri nas ločena od države. Ta druga se je še vedno drži kot klop in si ves čas po tihem ponavljaq: Jaz sem, država, jaz sem država… ni druge države od mene… Jaz sem, ki sem - star vzorec, religija pač. Kva č'mo zdej.
V Sloveniji se ne učimo logike,, gabrovščina zadostuje, enako kot verouk. Religija eno, religija drugo. Oba načina vzgoje predpostavljata dresuro dobermanov, ki bodo imeli zelo majhne velike možgane in velike majhne možgane. Rezultat: Diplomanti, ki ubogajo na ukaz.
Novinarji in sploh pišoči del prebivalstva ne poznajo osnovnih pravil za pisanje: Who, What, Where, When, Why. Novinarji poznajo le KOGA bomo danes zjebali. In po tem pravilu postaneš uspešen v kurniku z imenom Slovenija.
En moj dober prijatelj pravi: Tudi če je posameznik še tako brezsrčen, se njegova brezsrčnost ne more primerjati s krutostjo sistema. Posameznik v nobenem primeru ne more biti tako temeljit, kot je temeljit sistem.
Res je da brezsrčni posamezniki sezidajo brezsrčne sisteme, toda pravila in zakoni, ki jih vtkejo v sistem, povzročijo, da na koncu kljub desetinam milijonov mrtvih in izginulih pravzaprav nihče ni kriv. Tej brezsrčnosti, ki je s hrbtom naslonjena na sistem, smo priča prav zdaj, ta trenutek. Vsak dan. Ta pobalinska, frajerska komunajzarska »cool« poza, ki se v svojem jebivetrstvu ne zaveda kaj počne, je morilska komponenta sistema, v katerem ni nihče kriv. Živi ljudje izginejo, kosti pa čez desetletja pogledajo iz zemlje; umori so se torej zgodili, ljudje pač niso kar nekam odpotovali. Tudi inflacija odnosov v družbi obstaja na enak način, kot obstaja kraja zaradi razvrednotenja dela tistih, ki proizvajajo, in obenem bogatenja trgovcev z novci na tuj račun. Bogatijo ljudje, ki ničesar ne znajo, a imajo od države licenco za odiranje.
Vse je, le morilcev ni. tatov tudi ne. Imamo umore, nimamo morilcev. Imamo krajo, nimamo tatov. Imamo sodstvo, nimamo pa pravice. To je sistem, ki se izgubil v pravilih. Pravila ne služijo ničemur več, razen v (samo)obrambo lastne brezsrčnosti, iz katere je sistem zgrajen.
Uvedba kapitalizma v zasmrajen organizem (ki je zaradi komunajzarstva ostal brez obrambnih mehanizmov potrebnih za življenje), se je zgodila v času, ko smo upali, da nas nekaj še lahko zgane. Sprememba sistema je primerljiva s šok terapijo oblivanja izmenično z mrzlo-vročo vodo, kjer je namen vzpodbuditi zaspalo cirkulacijo krvi, da se organizem končno zbudi iz otrplega stanja in se zave, kaj se mu je zgodilo. Da bo končno nekaj storil v samoobrambo, da bo sam sposoben sebe vzdrževati (pa za spremembo morda še koga), predvsem pa da bo poskrbel za lastno zdravje.
Šok terapija, ki sloni na podmeni, da se pohlep in potreba, kot v katastrofičnih trenutkih, lahko združita v nekaj, kar bo uravnovesilo duha in telo do te meje, tako da bo organizem končno cel in voljan za življenje ter tak kot je, pod božjim očesom ali očesom neke druge ideologije/religije začel živeti.
No, to smo zamudili. Gangrena se nadaljuje. Še malo in bodo ljudje z visokega menili, da bo treba nekaj odrezati, da bi (oni) preživeli. Ljudje z visokega so tudi sicer zelo dobri v izumljanju šok terapij, denimo vojn, ki preživelim vračajo voljo do življenja, medtem ko je vsem mrtvim blazno všeč, da so žrtvovali svoja življenja za koristno in zelo pomembno stvar. Katero, se zdaj ne morem spomniti, ampak prepričan sem, da mora biti zelo važna.
Fašizem je državni korporativizem, tako trdi Aaron Russo. Glede na to, da nekaj slovenskih »družin« iz Foruma 21 kontrolira cele sklope gospodarstva v državi, da iz tega črpa politično moč, smo že v fašizmu. Skupni imenovalec vseh treh sistemov – komunizma, nacizma in fašizma, je brezsrčnost. Ker gre v bistvu za en sam sistem in ne za tri različne sisteme.
sporočil: 6.178
Tudi jaz bi bil rad številka, zato ... ekonomija, tako kot vse
znanosti in vse Naravne zakone ... je posebno vseeno kdo bo
užaljen, jezen, pijan od žalosti-zadnje upanje, da bo bolje,
izgubil privilegije ... samo še Vremenu je tako vseeno kaj bo ta
Človeček rekel, tam spodaj, si mislil, bil žalosten ali vesel ...
čist vseeno je...tudi kdo bo privilegije, čast in oblast dobil, bo
samo spoznal kako majhen je, ... ko Partizani so velik
primer...bili so vse, danes so nič, vmes so pa se kurčili.Nihče ni
popolen, tudi prof g. MM ne ... zdaj mam že tri take članke, ki se
bo jih sramoval, ko čas preteče...sej so trenutki taki in taki v
Človeški psihi, zgodovoni.
d888 je napisal(a):bom pa mrzel kofe popil :))
Ste pa vsega občudovanja vredni. Znate pisati v vseh slogih. Veste tisto v zvezi z jezo pa še vedno mislim . LP Dora
lep vikend tudi vam, Schcuka
sporočil: 80
0219K21 je napisal(a):
Kazenski zakonik:
"Nasilništvo 299. člen
(1) Kdor drugega hudo žali, z njim grdo ravna, mu dela nasilje ali ogroža njegovo varnost in s tem v javnosti ali v družini povzroči ogroženost, zgražanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh let.
(2) Če dejanje iz prejšnjega odstavka stori dvoje ali več oseb ali če je prišlo do hudega ponižanja več oseb ali če storilec drugega lahko telesno poškoduje, se storilec kaznuje z zaporom do treh let."
Pravna podlaga za denarno odškodnino za podobne primere opisuje Obligacijski zakonik v 179. čl. (denarna odškodnina).
Na policiji trdijo, da za grožnje z nasiljem NE morejo ukrepati. Isto je bilo pri primeru ciganov Strojanov, kjer policija ni posredovala, dokler ni prišlo do nasilja, kljub stalnim grožnjam vaščanom Ambrusa. Tu namreč še NI prišlo do nasilja nad MM kot je predvideno v KZ 229 člen, kjer je potrebno, da MU DELA NASILJE in ne da mu grozi.
sporočil: 3.426
Fantki in punčke,
po prebranem zaključujem:
1. Eno je nekoga žaliti in ga obmetavati z različnimi izrazi
2. povsem nekaj drugega pa je nekomu groziti s pretepom do smrti, kar je Tugomir Zaletel v svojem blogu tudi počel.
Tugomir Zaletel sebe smatra za klošarja zato je dokaj čudno, zakaj bi se neki klošar spravil na ekonomista Mrkaiča.
V tem ni nobene logike razen seveda če je Tugomir Zaletel to kar je napisal, napisal po naročilu oziroma za mastno plačilo nekoga, komur bi ustrahovanje Mrkaiča prineslo utšanje njegovega pisanja.
Le kdo bi lahko to bil?
Na pomoč bo treba poklicati izvedence v poznavanju tranzicijskih poslov Enfriceja, Shamana, doba in morda romy,
mogoče nam bo pa to tu napisal kar sama trenutno po miru tužna zvezda Tugomir Zaletel???
Stojan Svet
www.katedrala.si
po prebranem zaključujem:
1. Eno je nekoga žaliti in ga obmetavati z različnimi izrazi
2. povsem nekaj drugega pa je nekomu groziti s pretepom do smrti, kar je Tugomir Zaletel v svojem blogu tudi počel.
Tugomir Zaletel sebe smatra za klošarja zato je dokaj čudno, zakaj bi se neki klošar spravil na ekonomista Mrkaiča.
V tem ni nobene logike razen seveda če je Tugomir Zaletel to kar je napisal, napisal po naročilu oziroma za mastno plačilo nekoga, komur bi ustrahovanje Mrkaiča prineslo utšanje njegovega pisanja.
Le kdo bi lahko to bil?
Na pomoč bo treba poklicati izvedence v poznavanju tranzicijskih poslov Enfriceja, Shamana, doba in morda romy,
mogoče nam bo pa to tu napisal kar sama trenutno po miru tužna zvezda Tugomir Zaletel???
Stojan Svet
www.katedrala.si