Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Manj dima gostincem lahko koristi
sporočil: 1.610
skopusnik je napisal(a):
Zato, ker se po lokalih kadi in ni druge izbire. Ni! So samo lokali, kjer se kadi manj oz. imajo boljše zračenje.
Pa ostani doma !
sporočil: 13
Točno tako. Izkušnje z Irske kažejo, da se je prodaja piva takoj po
uvedbi prepovedi nekoliko zmanjšala, potem pa se je vrnila v
dolgoletni trend (upadanje prodaje piva, povečevanje prodaje vina
in žganih pijač) in se danes (skoraj) nihče več ne sekira, ker se v
pubih ne kadi. Kadilci kadijo zunaj, v pube pa so začeli prihajati
tudi ljudje, ki so jih zakajeni prostori odvračali. Poleg tega je
prepoved kajenja znižala nekatere stroške, kot je čiščenje, tako da
je pri končnem učinku treba upoštevati tudi to in ne samo vpliv na
prodajo.
sporočil: 18.121
Saj so že pred uvedbo tega zakona vsi na ulicah kadili.
Terna za klošarje, čikov v pepelnikih koker češ :-)))
So pa moji kolegi našli samo en lokal, kamor so potem hodili zjutraj na kavo.
Pa se niti ne spomnim več kje, ker nisem hodil zraven.
Terna za klošarje, čikov v pepelnikih koker češ :-)))
So pa moji kolegi našli samo en lokal, kamor so potem hodili zjutraj na kavo.
Pa se niti ne spomnim več kje, ker nisem hodil zraven.
sporočil: 436
0126Marce je napisal(a):Če bi kadil, se ne bi stinjal. Saj nekadilcev nihče ne sili, da hodijo v lokale. Naj se država raje bolj pobriga za ločitev prostorov. Al pa, da ukinejo kajenje v restavracijah in javnih prostorih, ne pa v nočnih lokalih. Si ne predstavljam nočnih lokalov brez dima. Sploh ko si pijan, pa ja paše kakšen čik ob peru.
Ne pretiravajte, za kadilce ( čeprav sam kadilec) se strinjam, ostale je pa seveda čisto nakladanje.
sporočil: 2.011
0917Metro je napisal(a):
Vpraš kelnerco al pa ukrajinke kolk jim paše goltanje tvojega izdihanega sranja...
Verjetno ravno tako kot jim pase to, da se morajo dati dol z pohotnim zapitezem, da zasluzijo malo vec.
sporočil: 1.610
.. spala v enem hotelčiču, tam ene 15 mi do china-town .. groza.. nič turške kave, nič ekspreso, .. nobenega bifeja v hotelu.. bila pa ena mini-majni-sobica-ene-2 kvadrata .. tam pa pipca za toplo in mrzlo vodo.. uf, si predstavljaš tako instant kavo, pa cigaretko... jej, pol so pa navalili kitajčki.. smo smrdeli do neba :))
Končno smo našli tam blizu hotela en barček (sicer se je odprl šele ob 10.zjutraj ??)
Ja, ja.. komaj sem preživela ..
In zdaj naj bi bilo tako še pri nas ??
Ja, ja.. nas kadilce nihče ne razume :))
sporočil: 99
x0 je napisal(a):Čeprav seveda logika lokalov "samo za kadilce" na prvi pogled zveni dobro in zelo demokratično, pa se tukaj vseeno spuščamo na zelo delikatno področje navidezno prostovoljnega odpovedovanja zakonskim pravicam. Po isti logiki bi lahko lastniki lokalov na vrata napisali, da je v lokalu lahko zastrupljena hrana, da te varnostnik lahko pretepe, ..., stranka pa bi se z vstopom v tak lokal svojim pravicam na tem področju avtomatično odpovedala. Po eni strani naj bi sicer v teoriji trg take lokale izločil, a v praksi bi se verjetno gostinci hitro dogovorili, da bi vsi dali take napise in potem bi stranke ostale brez izbire. Podobno je pri kajenju, kjer imamo seveda nekadilci že sedaj možnost bojkotirati lokale, kjer dovoljujejo kajenje, a v praksi se to zaradi prevelike tolerance nekadilcev do kadilcev ni zgodilo. Sedaj namesto nas to umazano nalogo upravlja država.
Se zdaj mi ni jasno, zakaj si ti pridrzujes pravico, da kot nekadilec vstopis v moj lokal, na katerem prise "samo za kadilce", se vsedes dol in potem z odskodninami tezis mojim gostom, kadilcem? In po kaksni sprevrzeni logiki tak lokal oznacujes za javni prostor?
sporočil: 2.087
Pa ni zvodništvo prepovedano? Zdej bodo pač prepovedali nudenje
komforta pri samo-uničevanju.
0531KDXIn3 je napisal(a):
Preberi si primer z prdenjem parfumi, gnilimi jajci, amonijakom in solzilcem in povej v čem je kajenje drugačno!?
Če grem po tvoji logiki - sprejeti bo potrebno še zakon, ki bo prepovedal prdenje v javnosti in špricanje s parfumi ali kaj?
sporočil: 994
0917Metro je napisal(a):
Vpraš kelnerco al pa ukrajinke kolk jim paše goltanje tvojega izdihanega sranja...
Zadnjič sem bil v Ukrajini in sem vprašal Ukrajinke pa so rekle da jim paše ...
Sem pa prepričan, da je moje izdihano sranje dosti bolj prebavljivo kot tvoje izgovorjeno (ali napisano)
rozle je napisal(a):
tudi na irskem promet v pubih ni upadel. (menda beležijo 3% povečanje, ampak gre verjetno povečanje na račun večjega obiska turistov)
Še zmer visi tam ista klientela, vendar večinoma pred lokalom, namesto v njem.
lukav je napisal(a):
p: kadil kakšnih 10 let, zdaj pa skoraj 9 let ne
Taki so pa itak najhujši
0126Marce je napisal(a):
Zadnjič sem bil v Ukrajini in sem vprašal Ukrajinke pa so rekle da jim paše ...
Sem pa prepričan, da je moje izdihano sranje dosti bolj prebavljivo kot tvoje izgovorjeno (ali napisano)
Ne ga srat, a sva bila na istem busu?
Zadnja sprememba: anon-48472 05.01.2007 14:09
Ne bom rekel, da ne ... čeprav sem jaz bolj leteči
Adamovc je napisal(a):Saj argumentov proti tako odlocnemu kricanju "to naj uredi drzava, ker smo sami ljudje prevec zabiti, da bi delali tisto, kar v bistvu hocemo" dejansko ni.
Čeprav seveda logika lokalov "samo za kadilce" na prvi pogled zveni dobro in zelo demokratično, pa se tukaj vseeno spuščamo na zelo delikatno področje navidezno prostovoljnega odpovedovanja zakonskim pravicam. Po isti logiki bi lahko lastniki lokalov na vrata napisali, da je v lokalu lahko zastrupljena hrana, da te varnostnik lahko pretepe, ..., stranka pa bi se z vstopom v tak lokal svojim pravicam na tem področju avtomatično odpovedala. Po eni strani naj bi sicer v teoriji trg take lokale izločil, a v praksi bi se verjetno gostinci hitro dogovorili, da bi vsi dali take napise in potem bi stranke ostale brez izbire. Podobno je pri kajenju, kjer imamo seveda nekadilci že sedaj možnost bojkotirati lokale, kjer dovoljujejo kajenje, a v praksi se to zaradi prevelike tolerance nekadilcev do kadilcev ni zgodilo. Sedaj namesto nas to umazano nalogo upravlja država.
Namrec, to kar hoces ti je, da drzava kadilcem prepoveduje nekaj, kar tebi ne skoduje, a si prevelika pickica, da bi naredil tisto, kar v bistvu hoces - sel v nekadilski lokal. In rajsi moris kadilcem.
x0 je napisal(a):
Saj argumentov proti tako odlocnemu kricanju "to naj uredi drzava, ker smo sami ljudje prevec zabiti, da bi delali tisto, kar v bistvu hocemo" dejansko ni.
Namrec, to kar hoces ti je, da drzava kadilcem prepoveduje nekaj, kar tebi ne skoduje, a si prevelika pickica, da bi naredil tisto, kar v bistvu hoces - sel v nekadilski lokal. In rajsi moris kadilcem.
Bravo, sem moral eno petko prtisen za tole
Takih lokalov trenutno ni.
Obrni se na državo naj ti jih odpre, če ga že ti nočeš.
sporočil: 589
A to da so čiki na tleh je stvar kulture kadilcev (nekulture) ali
prepovedi kajenja? Mislim, zakaj ne mečemo kar vseh smeti po
tleh....
Takih lokalov trenutno ni.
McDonalds? Mislim da je tam kajenje prepovedano, pivo pa tudi dobis.
sporočil: 6.680
x0 je napisal(a):
McDonalds? Mislim da je tam kajenje prepovedano, pivo pa tudi dobis.
shit, ne! tam smrdi po cvrtju... kaj sele zaposleni... prepovedat...
gregor666 je napisal(a):
shit, ne! tam smrdi po cvrtju... kaj sele zaposleni... prepovedat...
Ja, pa presvetlo je, pa mularija, pa cigar nimajo ... Z drugimi besedami, agresivni protikadilci bi radi zase nivo storitev, ki je zaradi vecje potrosnje kadilcev na voljo samo v kadilskih lokalih, in bodo to dosegli enostavno tako, da bodo kadilske lokale prepovedali.
Saj tam kamor jaz zahajam itak vsi kelnerji kadijo na poulno.
Tisti, ki ga to moti, naj se pač ne zaposli v takšnem lokalu
sporočil: 99
x0 je napisal(a):
Saj argumentov proti tako odlocnemu kricanju "to naj uredi drzava, ker smo sami ljudje prevec zabiti, da bi delali tisto, kar v bistvu hocemo" dejansko ni.
Priznam, sem pičkica, ker si upam samo verbalno ne pa tudi fizično moriti(zastrupljati) in uničevati tuje lastnine.
In ja, ljudje smo zabiti, če ne verjameš, stopi večkrat iz svoje sobe. Lahko je na papirju zagovarjati popolni liberalizem in svobodo izbire, odpravo vseh prepovedi, standardov itd, saj bo že trg naredil red, a je praksa pokazala, da temu na (tudi mojo) veliko žalost ni tako. Daj ponovno v prodajo azbestno kritino za polovično ceno druge najcenejše kritine, pa boš videl vrste ljudi, ki jo bodo kupovali.
Mojo idealno rešitev sem nakazal že zgoraj - kajenje naj ostane legalno, a naj kadilci sprejmejo odškodninsko in kazensko odgovornost za svoje početje tako pri premijah za zdravstveno zavarovanje (zase) kot za škodo, ki jo s svojim dejanjem povzročijo drugim. Dokler pa je družbeno sprejemljivo kaditi v bližini ljudi, ki tega ne želijo, pa so na žalost tovrstni drastični ukrepi države nujni.
Zadnja sprememba: anon-10743 05.01.2007 16:12
Adamovc je napisal(a):In? (Nekak ne razumem povezave s kajenjem v posebnih lokalih).
In ja, ljudje smo zabiti, če ne verjameš, stopi večkrat iz svoje sobe. Lahko je na papirju zagovarjati popolni liberalizem in svobodo izbire, odpravo vseh prepovedi, standardov itd, saj bo že trg naredil red, a je praksa pokazala, da temu na (tudi mojo) veliko žalost ni tako. Daj ponovno v prodajo azbestno kritino za polovično ceno druge najcenejše kritine, pa boš videl vrste ljudi, ki jo bodo kupovali.
Namrec, azbest na tvoji strehi bo veter nosil tudi na mojo verando in moje perilo.
V zakajen lokal pa ti ni treba stopiti.
sporočil: 3.984
x0 je napisal(a):O čem ti fantaziraš? Hočeš reči, da so z nekadilskimi lokali z malce višjimi cenami že poskusili, pa nekako ni šlo? Jaz tega filma še nisem videl, pa bi z veseljem plačal višjo ceno za nezasmrajeno kosilo. Odgovori na vprašanje - kakšno izbiro imam jaz kot nekadilec, če hočem pojesti kosilo med službo?
Tako da bos v nekadilskem lokalu placal vec, ali pa ga bo lastnik zaprl. Put your money where your mouth is. S tem se srecujemo vsak dan in se moramo odpovedovati stvarem, ki niso ekonomsko zanimive za sirso mnozico.
V bistvu si me hudo razocaral, imel sem te za liberalca.
Glede DDT:
http://news.google.com/news?hl=en&q=DDT&btnG=Goo gle+Search&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wn
http://en.wikipedia.org/wiki/DDT
Z liberalizmom razčisti predvsem pri samemu sebi. Ali res smatraš, da kajenje v lokalih ni poseganje v tuje pravice?
Hvala za DDT linke, bom prebral.
sporočil: 3.984
x0 je napisal(a):
In? (Nekak ne razumem povezave s kajenjem v posebnih lokalih).
Namrec, azbest na tvoji strehi bo veter nosil tudi na mojo verando in moje perilo.
V zakajen lokal pa ti ni treba stopiti.
Po tej logiki tudi tebi ni treba stopiti na svojo verando in uporabljati svojega perila, ki si ga tja obesil, če ti je sosed na streho nasral azbestno kritino.