Strani: 1 2 3 4 5 6

anon-178479 sporočil: 18.832
[#1170117] 11.04.11 09:41 · odgovor na: rx170 (#1169860)
Odgovori   +    1
[rx170]
Virant je avtor plačne reforme, ki je v isti koš dala poslance, vrhunske kirurge, birokrate in čistilke. Sam pa je seveda hotel po tem sistemu izredno napredovati iz 43. v 48., po tem ko je veselo predaval na faksih in prejemal ministrsko plačo.

To pove o gregorčku za moje več kot dovolj.
Ne spoznam se na pravilnik o plačnih razmerjih. Razumem pa tvoje pisanje, kot da te moti, da je hotel Virant napredovati po pravilniku.Spomnim se, da je Virant govoril, da pravilnik ni idealen, da bodo potrebni popravki in da je razprava o popravkih odprta. Ali si prispeval kako dopolnilo ali popravek oziroma pritožbo?
Istočasno razumem, da te moti, da zakonodaja Virantu omogoča, da je minister, istočasno pa je še predavatelj. Virant ni bil nikoli poslanec in ni nikoli sprejemal zakonodaje, ki jo je potem v svoj prid izkoristil. Verjetno je ta zakonodaja bila napisana že prej v prid njegovim predhodnikom, kar te očitno ne moti. Moti te samo Virant, ki kot pravnik zna izkoristiti zakonodajo sebi v prid, ki so jo napisali v prid njegovih predhodnikov.
Mene pa moti, da vidiš samo Viranta, vseh ostalih pred njim in ob njem, ki so si že prej naredili sebi všečno zakonodajo, ki jim služi za pridobivanje več služb istočasno, pa tebe v tvoji čistunski nadpoštenosti do Viranta, pa sploh ne moti. Kako, da te moti samo Virant, vsi ostali priskledniki pa ne? Ali te daje enoumje?
anon-206466 sporočil: 942
[#1170428] 11.04.11 11:57 · odgovor na: anon-178479 (#1169927)
Odgovori   +    0
Počasi, ne se razburjat. Ne mislim te citirati, ker s tole zgrešeno debato kradeva prostor na tem forumu. Samo še tole bi rad razčistil: "moja politična klika" ne obstaja! Je nikoli ni bilo in je zaenkrat tudi ni na vidiku. Ni mi jasno odkod si v svojem veleumju ugotovila, da v kolikor ne maram Janše, sem pač naklonjen levici. Tipičo janševsko tako kot tvoje brezkompromisno nakladanje. Pahor, Turk, Potrč, Janša, Golobič in ostali kljukci so zame iste pokvarjene riti, kar sem omenil že v prejšnem postu pa ti je očitno nekako ušlo. Vidim, da si popolnoma zgrešila bistvo, sklepam pa da presega tvojo zmožnost dojemanja realnosti in kar se mene tiče je ta debata zaključena. Enostavno ne da se mi s tabo ubadat. Tvoje patetične poskuse žaljenja in zmerjanja pa bom zaenkrat ignoriral. Tako kot tebe. Imam pa morda samo še en prijateljski nasvet: začni živeti.
anon-40964 sporočil: 2.087
[#1170442] 11.04.11 12:03 · odgovor na: anon-206466 (#1170428)
Odgovori   +    1
[prdovan]
Počasi, ne se razburjat. Ne mislim te citirati, ker s tole zgrešeno debato kradeva prostor na tem forumu. Samo še tole bi rad razčistil: "moja politična klika" ne obstaja! Je nikoli ni bilo in je zaenkrat tudi ni na vidiku. Ni mi jasno odkod si v svojem veleumju ugotovila, da v kolikor ne maram Janše, sem pač naklonjen levici. Tipičo janševsko tako kot tvoje brezkompromisno nakladanje. Pahor, Turk, Potrč, Janša, Golobič in ostali kljukci so zame iste pokvarjene riti, kar sem omenil že v prejšnem postu pa ti je očitno nekako ušlo. Vidim, da si popolnoma zgrešila bistvo, sklepam pa da presega tvojo zmožnost dojemanja realnosti in kar se mene tiče je ta debata zaključena. Enostavno ne da se mi s tabo ubadat. Tvoje patetične poskuse žaljenja in zmerjanja pa bom zaenkrat ignoriral. Tako kot tebe. Imam pa morda samo še en prijateljski nasvet: začni živeti.
Heh, ne se z A obremenjevat. Sicer ne vem ali je samo zavedena ali tudi plačana PRovka JJja. Če je plačana, ima JJ še dodaten problem: plačuje osebke, ki mu dokazljivo delajo več škode kot koristi. Seveda to lahko pomeni tudi, da je v tej zadevi udeležen tudi BP in on plačuje A, saj s tem spodkopuje privržence JJja :)
čarli sporočil: 13.178
[#1170529] 11.04.11 12:39 · odgovor na: anon-206466 (#1170428)
Odgovori   +    1
[prdovan]
Jah, jj verniki imajo načelo, da če nisi za nas (oz za njihovega boga) si proti nam. In potem mislijo, da so kaj drugačni od komunistov:)
To, da je tovarišica Aleister zgrešila bistvo v svojem postu je pa itak nekaj normalnega;)
anon-247265 sporočil: 968
[#1170583] 11.04.11 13:04 · odgovor na: anon-178479 (#1169981)
Odgovori   +    0
[Aleister]
> [vexy77]
>
> Večkrat sem ti že razložil, da zame niso ne eni ne drugi primerni, levi ali desni po SLO nomeklaturi. Pa vztrajno manipuliraš z mojo kritiko, ki jo podajam v zvezi z JJ-em, v smislu tega, da s kritiko JJ-a podpiram trenutno/predhodno oblast pred/za njim. Narobe. In še enkrat narobe. Poglej moje post-e okrog aktualne vlade in izpostavljenih posameznikov in ne natolcuj. In ne ponujaj mi tega JJ-a kot rešilno bilko, ker te vloge ne zmore. Če bi bil po principih delovanja drugačen, bi za časa svojega mandata lahko demontiral kakšno totalitaristično zapuščino, ki so jo vsi pred njim ignorirali ali izkoriščali. Pa ni naredil ničesar v tej smeri, s čimer se postavlja ob bok svojim predhodnikom in naslednikom. Če nisi proti, si posredno za. To je poanta, o kateri ti trobim že lep čas, a ti se ne daš premaknit iz udbomanije.... Vsi so enaka zalega kumrovške obrti, z rahlo varianco glede obsega, zagizenosti in načina kako temu pristopajo. Katerega dela tega zapisa ponovno ne razumeš?

Ne razumem tega, kako lahkotno vztrajaš pri nekih novih politikih. Ali s tem misliš tiste, ki se še niso rodili, ali tiste, ki jih še nismo uvozili? Dejstvo je, da moraš računati samo na to, kar imaš. Ne moreš živeti po željah, kot si ti napačno predstavljaš.
Govoriš, da so vsi kumrovška zalega, kot bi sam prišel iz kake druge dežele, kjer komunizma ni bilo. Žal smo vsi več ali manj okuženi s komunizmom, z idejami v katerih smo desetletja živeli. Zato mi ni jasno, zakaj obtožujete vsi samo Janšo, da je okužen s komunizmom, če smo pa vsi del te preteklosti. Tudi ti in jaz sva bila deležna te kumrovške obravnave. Bistvo je, da to večina spregleda in da gremo končno naprej. To se pa zaenkrat še ni zgodilo.
To, kar imam na voljo glede na informacije v SLO ni enako tistemu, kar v SLO dejansko obstaja. Problem je v medijski prisotnosti kakršne koli alternative in te medijske prisotnosti NI, kjer je kar nekaj logičnih razlogov za takšno stanje. Poleg očitnega angžmana obstoječe politične nomenklature v smislu "boja proti konkurenci", so verjetno tudi finančni vložki razlog za medijsko neprisotnost alternative. Saj nikoli nisem rekel, da izhajam iz česar koli drugega kot komunističnega okolja (saj smo vsi živeli v tem režimu), ampak smo obstajali/obstajamo takšni, ki mu nismo podlegli in ki nismo bili partijsko aktivni. In točno na takšne računam - > neobremenjene, z drugačnimi stališči do javnega dobra in takšne s tržno delujočo ekonomiko v glavah, po možnosti mlajše od 45.let... Skratka, nek nov duh in neko novo vizijo -> z novimi obrazi in miselnimi vzorci bi v hipu presekal z navlako predhodnih 65.let, vsaj v smislu cepljenja nacije na rdeče in črne. In tudi marsikatero drugo razprtijo bi razrešili, ki temelji na trenutnih vzorcih. JA, DAJ GREMO ŽE KONČNO NAPREJ!
Nihče od naših politikov ni bil izvzet iz komunistične ideologije. Nekateri so jo kar obdržali in poslujejo na udbomafijski način še naprej. Med temi pa ni Janše. Če bi bil, ne bi bila taka huda gonja udbomafije proti njemu. Javnost je naščuvana proti Janši, ker si je edini upal narediti korak vstran od udbomafijskih ciljev. Če pa ti misliš, da lahko narediš naenkrat sto korakov, pa še meni povej, kako to izvedeš. 65 let enoumja ne more niti Janša sanirati v enem mandatu, kaj šele da bi laho naredil brez konsenza večine prebivalcev. Še manj pa to lahko naredi ob tako močni udbomafiji, kot je doma v Sloveniji.
Tega ne razume niti Frankl, ki ima boljše vire informacij, kako bi potem lahko razumel ti.
Se strinjam, katastrofa je s to našo kontinuiteto in jasno mi je, da se je Janša že pred dolgim časom z večinskim delom UDBOzdružbe razšel (o razlogih ne bi tukaj, niti niso relevantni). In verjetno sem bil med redkimi, ki ga ob nastopu 2004. na premierski stolček nisem prejudiciral, pač pa sem si mislil : OK, pa da ga vidimo kaj zmore in kje je drugačen. No, obkrožil se je z ekipo, ki je veliko manj teoretično obetala in je tudi potem v praksi prikazala neuglašeno delovanje in odsotnost želje, da se preseka z določenimi totalitarističnimi navlakami. REs je, v 4.letih ne gre zamenjat 65.let totalitaristične navlake -> lahko pa prikažeš in dokažeš MAJHNE korake v tej smeri (imaš morda kakšen primer zame, ki bi mi dokazal da sem v zmoti okrog tega?). In pozabi na to, da bi za korenite spremembe v okviru zagotavljanja EKON. VZDRŽNOSTI naletel na konsenz z večino prebivalstva... Tukaj rabiš jajca in voljo vpeljat občutne in radikalne spremembe (kot nasprotje tem kozmetičnim popravkom obstoječe ureditve, čemur Pahorjanci pravijo reforma), da kljub veliki verjetnosti, da boš kot nepriljubljen končal mandat, še vedno reforme tudi izpelješ (in ne ostaneš na praznih predvolilnih obljubah)...

Ko sem ob koncu njegovega mandata fasal še fašistično metodo popisa nepremičnin in Bajukov nateg nacije za nakup NKBM delnic, se mi je zabrisala že itak medla slika njegove navidezne drugačnosti. In takrat sem ugotovil, da je dejansko le približek alternative, in da le na papirju trdi, da je drugačen vodja... Zato sem za zamenjavo celotne nomenklature, še posebej pa tistih, ki so bili v politiki in na oblastnih funkcijah pod KPS ali v obdobju prvih 4.let tranzicije (ko smo dobili nove demokrate in menadžerje z rdečo kravato, in isto vsebino). Nikogar ne bi kriminaliziral niti preganjal, le elegantno bi jih, najraje s lustracijo, odstranil z oblastnih funkcij. Z lustracijo bi tudi UDBOmafija izginila iz vseh sfer družbe, morda pa bi bile tudi kakšne kolateralne žrtve tega dejanja, ampak hej -> boljše, da zradiramo na tem nivoju vse, kot da jim dosmrtno omogočimo zasedanje oblasti in pot v nadaljni razpad Slovenije.
[#1170632] 11.04.11 13:20 · odgovor na: anon-178479 (#1169949)
Odgovori   +    0
[Aleister]
> [vexy77]
> Trenutni telebajski na oblasti pač niso iz tega testa, da bi si upali udariti po mizi takrat in tam, kjer je to potrebno. Žal pa se je JJ izkazal za istega, tudi za časa njegovega mandata je trend rasti stroškov celotnega javnega aparata in zaviralni učinek, ki izhaja iz predimenzioniranosti podsistemov celotne ureditve, kazal na možno katastrofo. TO ni novo že dolgo časa... Je imel pač srečo z obdobjem, da ga to ni ogrozilo, ker so bili prihodki iz drugih naslovov toliko večji (za kar upam , da ti je jasno da nima nobenih osebnih zaslug nihče iz katere koli nomenklature). Vsekakor pa je imel veliko boljše okolje za uveljavit kakšno od reform, ker bi ji ljudje sicer negodovali, a bi verjetno šla skozi zaradi splošnega optimizma obdobja... In kje je bil takrat? Mirno si je čuval politične točke, vmes pa še nastavil past z obljubo Viranta (in da, tudi naloga opozicije je skrb za dosledno izvajanje zakonov in korekcijo, če vodilni odpovejo -> ravno s tem bi spet pokazali, da so v resnici drugačni). Če se ne spomniš več groženj o stavki in pritiskom ob grožnji trenutne vlade, da Virantovega obljubljenega povišanja ne bo, potem ne vem kdo izmed naju ima demenco. In to ta hudo obliko....
>
> Dokler sama in tebi podobni ne boste uvideli, da je edina pot k izhodu iz te zablodelosti popolnoma nov izbor politikov, nam ni rešitve. Najbolj pa to kažeš ravno s tem, ko mi kot rešitev ponujaš JJ-a, ki bi v trenutnem okolju in kriznih razmerah pogorel še hitreje in še bolj kot so pogoreli Pahorjevi (ker nima niti toliko kompetentnih okrog sebe , kar je izjemno žalostno in skoraj nemogoče, pa še vseeno drži kot pribito).
>
> Ps: daj že odnehaj s tem vlačenjem komunajzerskih okostnjakov iz omare, popolnoma si zgrešila v mojem primeru....

Medtem, ko jaz izhajam iz realnosti, ti svoje ideje vlačiš iz želja. Janša je bil realno uspešen politik, zato tvoje trditeve, da bi bil neuspešen, če bi bil na oblasti zvenijo lažnivo.
Zvenijo morda drugače, kot bi jih ti rada interpretirala...to drži. Vse ostalo je stvar percepcije JJ-a in njegove ekipe v ozadju skozi oči posameznika-volilca. In da, to so moje želje -> želje po svetlejši prihodnosti. V realnem času in z nogami v realnosti se bova zelo težko pogovarjala o prihodnosti in o IDEJAH kako izgleda drugačna realnost.
Napačno je tudi tvoje razumevanje realnosti, da je Janševo obdobje bilo uspešno zato, ker je bilo obdobje rasti kar samo od sebe. To obdobje je bilo uspešno zaradi Janše. Drži se realnosti, pa bova prišla skupaj v razmišljanju. Hecno je, kako ponarejate resnico že ves čas. Pahor je za vas neuspešen, ker je kriza. Janša pa je za vas bil uspešen, ker ni bilo krize. Resnica je ta, da je Pahor vir krize, Janša pa vir neuspeha.
Koliko časa se boš še slepil. Dlje ko se boš slepil, dlje bo kriza trajala. V bistvu je ta kriza kriza volivcev, zato, ker volivci ne razumete enostavne logike. Ne razumete, kdo je uspešen politik in kdo ne. Kar je škoda za celo Slovenijo. Če hočete še krize, priporočam, da volite poharje. Če hočete uspeh, je pa na voljo Janša. Izbor je svoboden. Ponarejanje volitev ne smatram kot znak za svobodo.
Daj no, tako naivna spet ne moreš biti -> JJeva zasluga je torej nadpovprečna rast BDP-ja med 2004. in 2008. letom? In kje so vsi izvozniki, ki so prejemali nadpovprečna naročila zaradi nadpovprečnega povpraševanja po izdelkih iz TUJINE? In kje so vsi gradbeniki, ki so nadpovprečno investirali v gradnjo? Je vse omenjene pravzaprav vodil JJ, pa da niti tega ne vedo? JE mar JJ omogočil Nemcem nadpovprečno povpraševanje po avtomobilih, da so potem posredno naši podjetniki beležili nadpovprečne rezultate? Come on...

Nič se ne slepim. Trdim in močno verjamem, da obstajajo boljši, manj s preteklostjo obremenjeni posamezniki, ki se znajo obkrožit z eksperti in ne kimavci, in ki jim je malo mar za popularnost temveč bolj za strokovnost in pravočasnost. IN ki za razliko od dosedanjega nabora npr. izpolni vsaj kakšno od predvolilnih obljub in je hkrati tudi dosleden pri njihovem izvajanju v praksi ne glede na politbarometer. Nočem ne Borata ne Janšo , ne Ropa, ne Kresalke, ne Golobiča, in nikogar iz teh krogov. OK? Hočem nove, politično neformatirane in strokovne ljudi v politiki (in po možnosti že premožne, da se ne bodo blamirali z insinuacijami in provizijami=.
čarli sporočil: 13.178
[#1170729] 11.04.11 14:01
Odgovori   +    0
Še en zanimivo blog, ki opisuje jj rabote:
stranpoti-osamosvoji...gspot.com/
[#1170985] 11.04.11 16:03 · odgovor na: anon-247265 (#1170632)
Odgovori   +    2
[vexy77]
> [Aleister]
> > [vexy77]
> > Trenutni telebajski na oblasti pač niso iz tega testa, da bi si upali udariti po mizi takrat in tam, kjer je to potrebno. Žal pa se je JJ izkazal za istega, tudi za časa njegovega mandata je trend rasti stroškov celotnega javnega aparata in zaviralni učinek, ki izhaja iz predimenzioniranosti podsistemov celotne ureditve, kazal na možno katastrofo. TO ni novo že dolgo časa... Je imel pač srečo z obdobjem, da ga to ni ogrozilo, ker so bili prihodki iz drugih naslovov toliko večji (za kar upam , da ti je jasno da nima nobenih osebnih zaslug nihče iz katere koli nomenklature). Vsekakor pa je imel veliko boljše okolje za uveljavit kakšno od reform, ker bi ji ljudje sicer negodovali, a bi verjetno šla skozi zaradi splošnega optimizma obdobja... In kje je bil takrat? Mirno si je čuval politične točke, vmes pa še nastavil past z obljubo Viranta (in da, tudi naloga opozicije je skrb za dosledno izvajanje zakonov in korekcijo, če vodilni odpovejo -> ravno s tem bi spet pokazali, da so v resnici drugačni). Če se ne spomniš več groženj o stavki in pritiskom ob grožnji trenutne vlade, da Virantovega obljubljenega povišanja ne bo, potem ne vem kdo izmed naju ima demenco. In to ta hudo obliko....
> >
> > Dokler sama in tebi podobni ne boste uvideli, da je edina pot k izhodu iz te zablodelosti popolnoma nov izbor politikov, nam ni rešitve. Najbolj pa to kažeš ravno s tem, ko mi kot rešitev ponujaš JJ-a, ki bi v trenutnem okolju in kriznih razmerah pogorel še hitreje in še bolj kot so pogoreli Pahorjevi (ker nima niti toliko kompetentnih okrog sebe , kar je izjemno žalostno in skoraj nemogoče, pa še vseeno drži kot pribito).
> >
> > Ps: daj že odnehaj s tem vlačenjem komunajzerskih okostnjakov iz omare, popolnoma si zgrešila v mojem primeru....
>
>
> Medtem, ko jaz izhajam iz realnosti, ti svoje ideje vlačiš iz želja. Janša je bil realno uspešen politik, zato tvoje trditeve, da bi bil neuspešen, če bi bil na oblasti zvenijo lažnivo.

Zvenijo morda drugače, kot bi jih ti rada interpretirala...to drži. Vse ostalo je stvar percepcije JJ-a in njegove ekipe v ozadju skozi oči posameznika-volilca. In da, to so moje želje -> želje po svetlejši prihodnosti. V realnem času in z nogami v realnosti se bova zelo težko pogovarjala o prihodnosti in o IDEJAH kako izgleda drugačna realnost.

> Napačno je tudi tvoje razumevanje realnosti, da je Janševo obdobje bilo uspešno zato, ker je bilo obdobje rasti kar samo od sebe. To obdobje je bilo uspešno zaradi Janše. Drži se realnosti, pa bova prišla skupaj v razmišljanju. Hecno je, kako ponarejate resnico že ves čas. Pahor je za vas neuspešen, ker je kriza. Janša pa je za vas bil uspešen, ker ni bilo krize. Resnica je ta, da je Pahor vir krize, Janša pa vir neuspeha.
> Koliko časa se boš še slepil. Dlje ko se boš slepil, dlje bo kriza trajala. V bistvu je ta kriza kriza volivcev, zato, ker volivci ne razumete enostavne logike. Ne razumete, kdo je uspešen politik in kdo ne. Kar je škoda za celo Slovenijo. Če hočete še krize, priporočam, da volite poharje. Če hočete uspeh, je pa na voljo Janša. Izbor je svoboden. Ponarejanje volitev ne smatram kot znak za svobodo.

Daj no, tako naivna spet ne moreš biti -> JJeva zasluga je torej nadpovprečna rast BDP-ja med 2004. in 2008. letom? In kje so vsi izvozniki, ki so prejemali nadpovprečna naročila zaradi nadpovprečnega povpraševanja po izdelkih iz TUJINE? In kje so vsi gradbeniki, ki so nadpovprečno investirali v gradnjo? Je vse omenjene pravzaprav vodil JJ, pa da niti tega ne vedo? JE mar JJ omogočil Nemcem nadpovprečno povpraševanje po avtomobilih, da so potem posredno naši podjetniki beležili nadpovprečne rezultate? Come on...

Nič se ne slepim. Trdim in močno verjamem, da obstajajo boljši, manj s preteklostjo obremenjeni posamezniki, ki se znajo obkrožit z eksperti in ne kimavci, in ki jim je malo mar za popularnost temveč bolj za strokovnost in pravočasnost. IN ki za razliko od dosedanjega nabora npr. izpolni vsaj kakšno od predvolilnih obljub in je hkrati tudi dosleden pri njihovem izvajanju v praksi ne glede na politbarometer. Nočem ne Borata ne Janšo , ne Ropa, ne Kresalke, ne Golobiča, in nikogar iz teh krogov. OK? Hočem nove, politično neformatirane in strokovne ljudi v politiki (in po možnosti že premožne, da se ne bodo blamirali z insinuacijami in provizijami=.
Ja zate so najboljši Pahor. In še prej Drnovšek. Pa še prej Kučan. Vse volilne obljube so ti izpolnili. Tebi in podobnim opranoglavcem. Vsake volitve si nadenejo druge maske in imaš same nove ljudi. Kaj bi še rad. To kar imamo danes, se imamo zahvaliti takim kot si ti, ki ne ločijo dobrega predsednika vlade od slbih. Tiste politične govore pa zadrži kar zase. So sama prazna slama. Kar je čisto logično, če je v glavi isto.
[#1170987] 11.04.11 16:03 · odgovor na: čarli (#1170729)
Odgovori   +    2
[čarli]
Še en zanimivo blog, ki opisuje jj rabote:
stranpoti-osamosvoji...gspot.com/
Verjetno si kar ti avtor.
[#1170992] 11.04.11 16:07 · odgovor na: anon-247265 (#1170583)
Odgovori   +    1
[vexy77]
> [Aleister]
> > [vexy77]
> >
> > Večkrat sem ti že razložil, da zame niso ne eni ne drugi primerni, levi ali desni po SLO nomeklaturi. Pa vztrajno manipuliraš z mojo kritiko, ki jo podajam v zvezi z JJ-em, v smislu tega, da s kritiko JJ-a podpiram trenutno/predhodno oblast pred/za njim. Narobe. In še enkrat narobe. Poglej moje post-e okrog aktualne vlade in izpostavljenih posameznikov in ne natolcuj. In ne ponujaj mi tega JJ-a kot rešilno bilko, ker te vloge ne zmore. Če bi bil po principih delovanja drugačen, bi za časa svojega mandata lahko demontiral kakšno totalitaristično zapuščino, ki so jo vsi pred njim ignorirali ali izkoriščali. Pa ni naredil ničesar v tej smeri, s čimer se postavlja ob bok svojim predhodnikom in naslednikom. Če nisi proti, si posredno za. To je poanta, o kateri ti trobim že lep čas, a ti se ne daš premaknit iz udbomanije.... Vsi so enaka zalega kumrovške obrti, z rahlo varianco glede obsega, zagizenosti in načina kako temu pristopajo. Katerega dela tega zapisa ponovno ne razumeš?
>
> Ne razumem tega, kako lahkotno vztrajaš pri nekih novih politikih. Ali s tem misliš tiste, ki se še niso rodili, ali tiste, ki jih še nismo uvozili? Dejstvo je, da moraš računati samo na to, kar imaš. Ne moreš živeti po željah, kot si ti napačno predstavljaš.
> Govoriš, da so vsi kumrovška zalega, kot bi sam prišel iz kake druge dežele, kjer komunizma ni bilo. Žal smo vsi več ali manj okuženi s komunizmom, z idejami v katerih smo desetletja živeli. Zato mi ni jasno, zakaj obtožujete vsi samo Janšo, da je okužen s komunizmom, če smo pa vsi del te preteklosti. Tudi ti in jaz sva bila deležna te kumrovške obravnave. Bistvo je, da to večina spregleda in da gremo končno naprej. To se pa zaenkrat še ni zgodilo.

To, kar imam na voljo glede na informacije v SLO ni enako tistemu, kar v SLO dejansko obstaja. Problem je v medijski prisotnosti kakršne koli alternative in te medijske prisotnosti NI, kjer je kar nekaj logičnih razlogov za takšno stanje. Poleg očitnega angžmana obstoječe politične nomenklature v smislu "boja proti konkurenci", so verjetno tudi finančni vložki razlog za medijsko neprisotnost alternative. Saj nikoli nisem rekel, da izhajam iz česar koli drugega kot komunističnega okolja (saj smo vsi živeli v tem režimu), ampak smo obstajali/obstajamo takšni, ki mu nismo podlegli in ki nismo bili partijsko aktivni. In točno na takšne računam - > neobremenjene, z drugačnimi stališči do javnega dobra in takšne s tržno delujočo ekonomiko v glavah, po možnosti mlajše od 45.let... Skratka, nek nov duh in neko novo vizijo -> z novimi obrazi in miselnimi vzorci bi v hipu presekal z navlako predhodnih 65.let, vsaj v smislu cepljenja nacije na rdeče in črne. In tudi marsikatero drugo razprtijo bi razrešili, ki temelji na trenutnih vzorcih. JA, DAJ GREMO ŽE KONČNO NAPREJ!

> Nihče od naših politikov ni bil izvzet iz komunistične ideologije. Nekateri so jo kar obdržali in poslujejo na udbomafijski način še naprej. Med temi pa ni Janše. Če bi bil, ne bi bila taka huda gonja udbomafije proti njemu. Javnost je naščuvana proti Janši, ker si je edini upal narediti korak vstran od udbomafijskih ciljev. Če pa ti misliš, da lahko narediš naenkrat sto korakov, pa še meni povej, kako to izvedeš. 65 let enoumja ne more niti Janša sanirati v enem mandatu, kaj šele da bi laho naredil brez konsenza večine prebivalcev. Še manj pa to lahko naredi ob tako močni udbomafiji, kot je doma v Sloveniji.
> Tega ne razume niti Frankl, ki ima boljše vire informacij, kako bi potem lahko razumel ti.

Se strinjam, katastrofa je s to našo kontinuiteto in jasno mi je, da se je Janša že pred dolgim časom z večinskim delom UDBOzdružbe razšel (o razlogih ne bi tukaj, niti niso relevantni). In verjetno sem bil med redkimi, ki ga ob nastopu 2004. na premierski stolček nisem prejudiciral, pač pa sem si mislil : OK, pa da ga vidimo kaj zmore in kje je drugačen. No, obkrožil se je z ekipo, ki je veliko manj teoretično obetala in je tudi potem v praksi prikazala neuglašeno delovanje in odsotnost želje, da se preseka z določenimi totalitarističnimi navlakami. REs je, v 4.letih ne gre zamenjat 65.let totalitaristične navlake -> lahko pa prikažeš in dokažeš MAJHNE korake v tej smeri (imaš morda kakšen primer zame, ki bi mi dokazal da sem v zmoti okrog tega?). In pozabi na to, da bi za korenite spremembe v okviru zagotavljanja EKON. VZDRŽNOSTI naletel na konsenz z večino prebivalstva... Tukaj rabiš jajca in voljo vpeljat občutne in radikalne spremembe (kot nasprotje tem kozmetičnim popravkom obstoječe ureditve, čemur Pahorjanci pravijo reforma), da kljub veliki verjetnosti, da boš kot nepriljubljen končal mandat, še vedno reforme tudi izpelješ (in ne ostaneš na praznih predvolilnih obljubah)...

Ko sem ob koncu njegovega mandata fasal še fašistično metodo popisa nepremičnin in Bajukov nateg nacije za nakup NKBM delnic, se mi je zabrisala že itak medla slika njegove navidezne drugačnosti. In takrat sem ugotovil, da je dejansko le približek alternative, in da le na papirju trdi, da je drugačen vodja... Zato sem za zamenjavo celotne nomenklature, še posebej pa tistih, ki so bili v politiki in na oblastnih funkcijah pod KPS ali v obdobju prvih 4.let tranzicije (ko smo dobili nove demokrate in menadžerje z rdečo kravato, in isto vsebino). Nikogar ne bi kriminaliziral niti preganjal, le elegantno bi jih, najraje s lustracijo, odstranil z oblastnih funkcij. Z lustracijo bi tudi UDBOmafija izginila iz vseh sfer družbe, morda pa bi bile tudi kakšne kolateralne žrtve tega dejanja, ampak hej -> boljše, da zradiramo na tem nivoju vse, kot da jim dosmrtno omogočimo zasedanje oblasti in pot v nadaljni razpad Slovenije.

Če misliš, da bom te tvoje otrobi brala, si se grdo zmotil.
[#1171015] 11.04.11 16:18 · odgovor na: anon-206466 (#1170428)
Odgovori   +    1
[prdovan]
Janša ne zmerja ljudi tako kot ti in tvoji pajdaši. Zato se ne delaj lepega, ker enostavno nisi. Zmerjaš pa ti kar vse po vrsti. In najbrž čisto slučajno zmerjaš opozicijskega vodjo in nihče ti ni naročil, kajne? In zopet se vtikaš v moje življenje z idejo, da jaz ne živim. Verjetno je zate pravo življenje to, da se vtikaš v tuja zasebna življenja.
[#1171549] 12.04.11 08:04 · odgovor na: anon-40964 (#1170442)
Odgovori   +    0
[0917Metro]
> [prdovan]
> Počasi, ne se razburjat. Ne mislim te citirati, ker s tole zgrešeno debato kradeva prostor na tem forumu. Samo še tole bi rad razčistil: "moja politična klika" ne obstaja! Je nikoli ni bilo in je zaenkrat tudi ni na vidiku. Ni mi jasno odkod si v svojem veleumju ugotovila, da v kolikor ne maram Janše, sem pač naklonjen levici. Tipičo janševsko tako kot tvoje brezkompromisno nakladanje. Pahor, Turk, Potrč, Janša, Golobič in ostali kljukci so zame iste pokvarjene riti, kar sem omenil že v prejšnem postu pa ti je očitno nekako ušlo. Vidim, da si popolnoma zgrešila bistvo, sklepam pa da presega tvojo zmožnost dojemanja realnosti in kar se mene tiče je ta debata zaključena. Enostavno ne da se mi s tabo ubadat. Tvoje patetične poskuse žaljenja in zmerjanja pa bom zaenkrat ignoriral. Tako kot tebe. Imam pa morda samo še en prijateljski nasvet: začni živeti.

Heh, ne se z A obremenjevat. Sicer ne vem ali je samo zavedena ali tudi plačana PRovka JJja. Če je plačana, ima JJ še dodaten problem: plačuje osebke, ki mu dokazljivo delajo več škode kot koristi. Seveda to lahko pomeni tudi, da je v tej zadevi udeležen tudi BP in on plačuje A, saj s tem spodkopuje privržence JJja :)
Ja opažam, da bi se bolje sporazumel s steno. Sem že pomislil, da se skriva za tem nadimkom sama Eva Irgl, hehe...
[#1171559] 12.04.11 08:08 · odgovor na: čarli (#1170529)
Odgovori   +    1
[čarli]
> [prdovan]
> Počasi, ne se razburjat. Ne mislim te citirati, ker s tole zgrešeno debato kradeva prostor na tem forumu. Samo še tole bi rad razčistil: "moja politična klika" ne obstaja! Je nikoli ni bilo in je zaenkrat tudi ni na vidiku. Ni mi jasno odkod si v svojem veleumju ugotovila, da v kolikor ne maram Janše, sem pač naklonjen levici. Tipičo janševsko tako kot tvoje brezkompromisno nakladanje. Pahor, Turk, Potrč, Janša, Golobič in ostali kljukci so zame iste pokvarjene riti, kar sem omenil že v prejšnem postu pa ti je očitno nekako ušlo. Vidim, da si popolnoma zgrešila bistvo, sklepam pa da presega tvojo zmožnost dojemanja realnosti in kar se mene tiče je ta debata zaključena. Enostavno ne da se mi s tabo ubadat. Tvoje patetične poskuse žaljenja in zmerjanja pa bom zaenkrat ignoriral. Tako kot tebe. Imam pa morda samo še en prijateljski nasvet: začni živeti.

Jah, jj verniki imajo načelo, da če nisi za nas (oz za njihovega boga) si proti nam. In potem mislijo, da so kaj drugačni od komunistov:)
To, da je tovarišica Aleister zgrešila bistvo v svojem postu je pa itak nekaj normalnega;)
Ni zastonj ignoriran-a od 40 ljudi...in številka se vztrajno zvišuje :)
[#1171646] 12.04.11 08:41 · odgovor na: anon-178479 (#1170985)
Odgovori   +    0
Ja, OK, tovarišica. Itak smo vsi komunajzerji in itak smo vsi, ki smo proti JJ-u, najbolj pravi fan-i Pahorja,Drnija in Kučana. Jasno. Mater si pa res jasnovidna, zdej moram spet v jok in na drevo, ko si me razkrinkala....
[#1171652] 12.04.11 08:43 · odgovor na: anon-178479 (#1170992)
Odgovori   +    0
Žalostno je ugotovit, da bereš predvsem ene druge otrobe...in to od avtorjev, ki se niti med otrobe ne uspejo uvrstit. Škoda je pravzaprav, da sem namenil čas za odgovor tebi. TO je hkrati edini učinek najinega poskusa debate - izguba časa. So long, Mary-Anne
[#1173058] 13.04.11 07:46 · odgovor na: anon-247265 (#1171652)
Odgovori   +    1
[vexy77]
Žalostno je ugotovit, da bereš predvsem ene druge otrobe...in to od avtorjev, ki se niti med otrobe ne uspejo uvrstit. Škoda je pravzaprav, da sem namenil čas za odgovor tebi. TO je hkrati edini učinek najinega poskusa debate - izguba časa. So long, Mary-Anne
Ne vexy, ti si se šel propagando. Daleč si bil od pogovora.

Strani: 1 2 3 4 5 6