Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Hammarberg za dodatne informacije zaprosil Mateja
sporočil: 18.121
Zakaj mi podtikaš floskule in izraze, ki jih nisem nikoli
uporabljal ali napisal?
Da pa so Romi neoboroženi je pa še večja floskula kot trditev, da so :-))
Tale starejša gospa Strojan je pred leti v TV kamero grozila, da bodo uporabili AK-47, če bo treba.
Pa se ne spomnim za kakšen problem je takrat šlo. Sem si pa zapomnil žensko.
Bistvo romske problematike je v tem, kar je povedal eden od krajanov (tisti starejši sivi gospod): naj se civilizirajo.
Tale starejša gospa Strojan je pred leti v TV kamero grozila, da bodo uporabili AK-47, če bo treba.
Bistvo romske problematike je v tem, kar je povedal eden od krajanov (tisti starejši sivi gospod): naj se civilizirajo.
sporočil: 2.011
0902ISXdX wrote:
Zakaj mi podtikaš floskule in izraze, ki jih nisem nikoli uporabljal ali napisal?
Ni res. Bistvo romske problematike je v tem, da znajo izkoriscati nedelovanje drzave dosti bolje kot ostali, oziroma bistvo je to, da drzava tam ne deluje.
Ce se nekdo vozi z neregistriranim avtom ali pijan, za to obstajajo sankcije. So se izvajale? Ce ne, zakaj ne? Mogoce zato, ker je cela slovenija navajena da je drzava samo za okras, kar se tice odgovornosti?
sporočil: 180
0902ISXdX wrote:Sam ze zivim poleg Romov (sosedi), pa nisem prav hudo blizu Ambrusa. Bolje receno Zagradca, saj Strojini zivijo poleg Zagradca, do Ambrusa je pa od tam se nekaj km skozi hosto in preko hriba. Ocitno ti tudi nisi tako prekleto pogumen, da bi se vsaj zapeljal po gobe v Suho krajno da bi si lahko razjasnil kje je kaj.
Sicer pa bi lahko vsi, ki tako navijate za uboge Rome storili nekaj zelo konkretnega.
Preselite se v Ambrus in postanite njihovi sosedje.
Pa da vas vidim čez par mesecev.
sporočil: 6.084
0219K21 wrote:Hm, premise dobre, zaključek slab.:) Povej točno kdaj se je država umikala, ko so krajani pizdili, ali, ko so cigani stopnjevali svojo "neprilagojenost" ? Jaz ne vem, niti ne spremljam, ampak menim, da je zelo dobro če definiramo kje se je popuščalo, od tega je odvisen zaključek. Eni pravijo, da so cigani vse bolj nesramni, nove generacije so drugačne in težavnejše od prejšnjih, orožje, mamila in ukradeno blago so menda vsakdanjost. Tudi civili niso več takšni, kot so bile prejšnje generacije, manj sproščenosti je zagotovo med njimi. Potem policija...he,he..z milico ni bilo dosti jebe.
Poglej, zadeva je več kot preprosta.
Ne glede na oboje, država se je venomer UMIKALA kadarkoli je nastopil kakšen resen pravni problem. Tole v Ambrusu je v nebo vpijoče, ampak ne zaradi romov (romi so povsod po svetu takšni kakšni so, bolj ali manj prilagojeni, bolj ali manj neprilagojeni, iščejo svoje poti, in se prebijajo skozi..) temveč zaradi krajanov, ki se tebi-nič-meni-nič zberejo in naščuvani gredo 10:1 na romsko družino?! Bolano, ljudje, bolano do amena! Berite ali poglejte si "Mississippi burning". Le še bele kapuce rabite, ki to zagovarjate.
D.
lp.m
sporočil: 2.820
0902ISXdX wrote:To je približno taka neumnost, kot bi tebi nekdo rekel, da se "romiziraj"!
Otac
0902ISXdX wrote:
Ne nabiram gob. Jih ne jem in tudi nimam časa za to :-)
Jaz tudi ne, pa grem vseeno vcasih v Suho krajno. Nazadnje v zacetku oktobra. Kdaj pa ti? Glede na to, da pozivas salonske intelektualce naj gredo za nekaj casa zivet v Ambrus, bi pricakoval, da si tam ze vsaj kdaj bil. In da se ti vsaj priblizno sanja kje je Ambrus in kje Zagradec. Ce imas toliko pojma o cem drugem kot ga imas o geografiji (da ne govorim o zgodovini) tega podrocja, je morda bolje da se v tej temi ne oglasas prevec glasno ;)
Od blizu ? Daj se ne foliraj, imaš tukaj TV na manjši razdalji, kot
v Švici ? :) Od blizu, ts,ts...
lp.m
lp.m
Zakaj?
Vedno je tako, da se manjšina prilagaja večini.
Konec koncev na tem temelji demokracija - večina odloča.
In če večina spoštuje neke družbene norme, neko ureditev, navade in običaje, potem se od manjšine pričakuje vsaj minimalen konsenz, da ne rečem sprejem civilzacijskih vrednot.
Od stopnje tolerance (večine do manjšine) pa je odvisna stopnja, oziroma nivo civilizacije.
Zdaj lahko samo še začnemo debato o tem, katere so vrednote sodobne civilizacije in kako gnila je zahodna civilizacija; vključno z variacijami na newage-flowerpower-solato-na-glavi...
Vedno je tako, da se manjšina prilagaja večini.
Konec koncev na tem temelji demokracija - večina odloča.
In če večina spoštuje neke družbene norme, neko ureditev, navade in običaje, potem se od manjšine pričakuje vsaj minimalen konsenz, da ne rečem sprejem civilzacijskih vrednot.
Od stopnje tolerance (večine do manjšine) pa je odvisna stopnja, oziroma nivo civilizacije.
Zdaj lahko samo še začnemo debato o tem, katere so vrednote sodobne civilizacije in kako gnila je zahodna civilizacija; vključno z variacijami na newage-flowerpower-solato-na-glavi...
Sem že napisal, da imam par sodelavcev in znancev iz okolice
Grosuplja in Ivančne Gorice.
Ne vem pa, zakaj bi moral jaz tja hodit - naj gredo zagovorniki.
sporočil: 5.625
palcom wrote:
Od blizu ? Daj se ne foliraj, imaš tukaj TV na manjši razdalji, kot v Švici ? :) Od blizu, ts,ts...
lp.m
interpretiras po svoje. storija s cigani in hilbiliji je samo delcek mozaika splosnega stanja duha na slovenskem.
0902ISXdX wrote:
Sem že napisal, da imam par sodelavcev in znancev iz okolice Grosuplja in Ivančne Gorice.
Aja,pol si pa res informiran. Pardon. Ce mas pa par sodelavcev in znancev iz okolice Grosuplja (ki je celo druga obcina, kot je Ivancna gorica, kaj sele Suha krajna!), pol si pa res informiran. Oni verjetno tudi ne nabirajo gobe tam doli, a ne?
Tale debata je pa res odlutala v 3krasne...
0219K21 wrote:Idealno za konje
Je kakšna hiša na prodaj?
http://www.nepremicn...=1&no_tb=1< /a>
tudi to ni slabo
http://www.nepremicn...=1&no_tb=1< /a>
zdaj, če ne inzistiraš na Ambrusu, imaš v bližini veliko ponudbe in dokaj v redu cene
lp.m
Pričakovati od romov, da se bodo "civilizirali" na način, kot si to
predstavljava ti in jaz, torej prevzeli najin sistem vrednot, način
življenja, mentaliteto, higienske in delovne navade (...), je ravno
tako, kot pričakovati od naju, da se bova nehala umivati, nehala
delati, odstranila tablice s svojih avtov, ogrevala stanovanja s
kurjenjem smeti in omejila svoj besednjak na 130 besed.
Ne glede na to, kdo je v večini, iz orangutana ne moreš narediti šimpanza in obratno tudi ne!
Otac
Ne glede na to, kdo je v večini, iz orangutana ne moreš narediti šimpanza in obratno tudi ne!
Otac
Zato sem pa napisal obe občini.
V Ambrusu pa ne poznam nikogar, vendar pa so bili občani danes na trenjih povsem dovolj zgovorni in konkretni.
Če je kdo spremljal to oddajo, potem se je lahko pravkar ponovno prepričal v to, da je dr.Zver pametno ravnal.
V Ambrusu pa ne poznam nikogar, vendar pa so bili občani danes na trenjih povsem dovolj zgovorni in konkretni.
Če je kdo spremljal to oddajo, potem se je lahko pravkar ponovno prepričal v to, da je dr.Zver pametno ravnal.
sporočil: 21.898
Zakaj že bi se morala manjšina prilagajati večini? Manjšina se
prilagodi pravnemu redu, oz. v primeru Slovenije pravnemu neredu.
Torej je po definiciji Slovenija mali raj za Rome. Ali pa je vsaj
bila.
A morda ve kdo, če so imeli Romi tam legalno postavljena domovanja? Če ne, zakaj se ne začne z rušenjem VSEH nelegalno postavljenih objektov v RS?
A morda ve kdo, če so imeli Romi tam legalno postavljena domovanja? Če ne, zakaj se ne začne z rušenjem VSEH nelegalno postavljenih objektov v RS?
sporočil: 17.846
0902ISXdX wrote:
Zato sem pa napisal obe občini.
Zakaj že?!
Zato, ker večina sprejema odločitve, je logično, da se ji manjšina
podredi.
pa kakorkoli to formuliraš.
pa kakorkoli to formuliraš.
Je pa mogoče pričakovati, da bo mladi visokoizobraženi Slovenec
delal celo življenje za stanovanjce, medtem ko bodo Romi kasirali
socialne podpore, gradili na črno, da ne naštevam naprej?
In to zato, ker so ti Slovenci "civilizirani" in razumejo, da morajo delati?
Je pa res, da je glavna naloga države ta, da funkcionira. Pri nas pač funkcionira tako, da ni pravna država. Čudno, ampak tako je.
In to zato, ker so ti Slovenci "civilizirani" in razumejo, da morajo delati?
Je pa res, da je glavna naloga države ta, da funkcionira. Pri nas pač funkcionira tako, da ni pravna država. Čudno, ampak tako je.
Ampak italijanska in madžarska skupnost imata svojega poslanca,
torej so pripadniki narodnostnih manjšin pozitivno diskriminirani,
kar sicer podpiram. Kot vidiš je v tem primeru ravno obratno. Saj
vem, 1 poslanec ni veliko, ampak v proporcionalnem sistemu, kot ga
poznamu, lahko predstavlja celo jeziček na tehtnici.
Pravna država je čista fiktivna tvorba, ki biva samo v Platonovem
svetu idej!
Ravno tako je z abstraktnim pojmom "demokracija"...
V dejanskosti se svet in pravila sobivanja vrst niso spremenila že od časa dinozavrov!
Otac
V dejanskosti se svet in pravila sobivanja vrst niso spremenila že od časa dinozavrov!
Otac
Mislim, da imaš prav.
Torej smo idioti vsi tisti, ki spoštujemo zakone te države?
Morda pa smo res.
Morda pa smo res.
otac wrote:
Pravna država je čista fiktivna tvorba, ki biva samo v Platonovem svetu idej!
Otac
To trdijo, kakopak, le dinozavri.
Resnica pa je, da tiste države in družbe, ki veliko dajo na pravo in uveljavljanje vladavine prava (kar ni enako kot "diktatura pravnikov") uživajo visoko stopnjo rasti BDPa, ter to hkrati uživajo na daljše obdobje. Gospodarska rast je direktno povezana s tem, da so razmerja v družbi urejena in da tisti del družbe, ki je PLAČAN za to, da obdrži pravnost odnosov, to tudi počne.
Žalosten je dan, ko en, ki se mu sicer godi krivica vzame pravico v svoje roke in napade drugega. OBA bosta zaznamovana, kakor tudi celotna družba, ki je to omogočila in na koncu tudi dopustila.
D.
shevchenko wrote:
Mislim, da imaš prav.
Morda pa smo res.
V tem je hec.
Za spoštovanje zakonov ti nihče ne bo podelil medalje saj je za kaj takega niti ne zaslužiš. Pač pa kot državljan IMAŠ PRAVICO poklicati GNILO OBLAST na zagovor, če sama (oblast) ne opravlja svojega dela tako kot velevajo predpisi.
NIMAŠ PA TE PRAVICE, da si jemlješ pravice v svoje roke.
Še na divjem, jebenem, zahodu so šerifi vpoklicali občane, in jim podelili začasno status "deputy", preden so se odpravili na lov za kakim ubežnikom ali razbojnikom.
Tako se je vedelo kdo poveljuje in kdo je podrejen. Kdo komu ukazuje in kdo uboga. NI PA šerif nastopal tako, da ga je obkrožala tolpa, drhal, lynching mob.
D.
Resnica pa je, da tiste države in družbe, ki veliko dajo na pravo in uveljavljanje vladavine prava (kar ni enako kot "diktatura pravnikov") uživajo visoko stopnjo rasti BDPa, ter to hkrati uživajo na daljše obdobje. Gospodarska rast je direktno povezana s tem, da so razmerja v družbi urejena in da tisti del družbe, ki je PLAČAN za to, da obdrži pravnost odnosov, to tudi počne.
Žalosten je dan, ko en, ki se mu sicer godi krivica vzame pravico v svoje roke in napade drugega. OBA bosta zaznamovana, kakor tudi celotna družba, ki je to omogočila in na koncu tudi dopustila.
D.
O katerih državah konkretno je tu govora? Če imaš v mislih ZDA, ona svojo moč utrjuje tudi z nepravnimi sredstvi.
Dajmo razčistiti še tole glede drhali.
Nihče od občanov Ambrusa ni bil oborožen.
To so povedali na oddaji in potrdil je šef policije.
Je pa stvar interpretacije (kot snemanja s kamero) in pravih trenutkov, ki so bili prikazani v TV posnetku.
(K sreči v ozadju ni kakšen marš igral.)
In vodje občanov so tudi potrdili, da je bil njihov namen MIRNO demonstrirati in nič drugega.
Zato le predlagam, da izraz drhal prenehate uporabljati.
Glede "gnile oblasti" pa sem jaz mnenja, da ima narod takšno oblast, kakršno si izvoli na volitvah.
In vsak posameznik, ki mu volja večine ni všeč ali mu ne ustreza, lahko svobodno izbira, kje bo živel.
Zemlja je relativno velika :-)))
Nihče od občanov Ambrusa ni bil oborožen.
To so povedali na oddaji in potrdil je šef policije.
Je pa stvar interpretacije (kot snemanja s kamero) in pravih trenutkov, ki so bili prikazani v TV posnetku.
(K sreči v ozadju ni kakšen marš igral.)
In vodje občanov so tudi potrdili, da je bil njihov namen MIRNO demonstrirati in nič drugega.
Zato le predlagam, da izraz drhal prenehate uporabljati.
Glede "gnile oblasti" pa sem jaz mnenja, da ima narod takšno oblast, kakršno si izvoli na volitvah.
In vsak posameznik, ki mu volja večine ni všeč ali mu ne ustreza, lahko svobodno izbira, kje bo živel.
Zemlja je relativno velika :-)))
Za spoštovanje zakonov ti nihče ne bo podelil medalje saj je za kaj takega niti ne zaslužiš. Pač pa kot državljan IMAŠ PRAVICO poklicati GNILO OBLAST na zagovor, če sama (oblast) ne opravlja svojega dela tako kot velevajo predpisi.Se strinjam. Niso potrebne nikakršne medalje. Ni pa tudi nobene potrebe po tem, da so delovni ljudje v Sloveniji tako zatirani. Jebeš sistem, v katerem se splača samo mešetarit.
NIMAŠ PA TE PRAVICE, da si jemlješ pravice v svoje roke.
shevchenko wrote:
O katerih državah konkretno je tu govora? Če imaš v mislih ZDA, ona svojo moč utrjuje tudi z nepravnimi sredstvi.
Ja, ZDA navzven resnično uporablja nepravna sredstva. Znotraj meja so ZDA še kar zgledna pravna država, pa čeprav je Bush v marsičem razveljavil vladavino prava.
Toda prav zares sem imel v mislih Rimski Imperij, ki se je svojo tisočletno obdobje rasti lahko zahvalil rimskim legijam in pravu. Slednje smo v spremenjeni obliki podedovali tudi mi, toda bolj pomembno je to, da pravo predvsem pomeni predvidljivost odnosov.
Pravo ne narekuje "per se" kako naj se kdo obnaša. Ne zadošča zgolj krščanska norma "ne ubij" ali "ne laži". Za pravo je nujna tudi sankcija v primeru kršitve. Le predvidena sankcija zagotavlja, da bo kršitev na ustrezen način tudi kaznovana.
D.
shevchenko wrote:
Se strinjam. Niso potrebne nikakršne medalje. Ni pa tudi nobene potrebe po tem, da so delovni ljudje v Sloveniji tako zatirani. Jebeš sistem, v katerem se splača samo mešetarit.
Hej, v tem je razlika med svobodo in nesvobodo.
Romi so predvsem svobodni ljudje. Vedno so bili in (upam) da tudi vedno bodo. Lahko bi po marsičem bili zgled. Tudi po tem, da se ne zmenijo za gradbeno zakonodajo, če je le ta, očitno gnila in neuporabna. Ob tisočerih črnih gradenj so romi prejkoslej le pravilo, ne pa neka izjema. Še nekaj, za začasni objekt do določenih dimenzij na lastnem zemljišču še gradbenega dovoljenja ne rabiš. Bauhausm Baumax, Obi. Lesene lope, parsto jurjev, pa je. So romske hiše kaj boljše?!