Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Post mortem
sporočil: 771
čas vnosa: 13.08.14 14:36
[macon]Samo ena napaka: ...ni bilo treba dodatno...
> [valsidalado]
> > [macon]
> > > [valsidalado]
> > > > [macon]
> > > > > [FrRoSt]
>
> > > Ko sta že ravno pri bistvu sodbe, ki tudi mene sedaj bolj natančno zanima: Ali je dogovor J. Janša potrdil ali ga ni? (Nisem seznanjen; zdi se mi pa, da je bilo na začetku govora, da ga je. Mi mogoče dilemo lahko ti pojasniš? Matoz se je zadnje čase osredotočil na dokazovanje, da dogovora nikoli bilo ni, se meni zdi, sklicujoč se na finske oprostitve; ne osredotoča se pa na tole, o čemer se pogovarjata vidva.)
> >
> > Nobenega dokaza ni, da je karkoli potrdil, napletli so samo "indični krog", da mu je bilo nekaj ponujano.
>
> Še enkrat sem na Wikipediji preletel kronologijo dogodkov. Na čem npr temelji obtožba finskih novinarjev, s čimer se je vse skupaj začelo? Ali na dokumentu s tistimi pripisi? Ali je ta dokument sedaj zato pomemben in se zato izpodbija njegovo vlogo? Toda, sizifovo delo - ker potem je tu še obsodba v Avstriji, kjer so pa očitno vseeno dokazali, da je bil denar Rotisu dan (očitno pa niso bili plačani davki, podpisane pogodbe). Ali res skoraj 10% od višine posla ali ne (precej, glede oprostitve na Finskem; finski zavod za zaposlovanje, solastnik Patrie, očitno ima denar)? Za kompenzacije prejšnjim ali novim posrednikom ali kaj? Ponujeno za vsak slučaj in samo za kritje? Nekam investiran v imenu posrednikov? Še vedno mi ne gredo iz glave težave z neko hidro-elektrarno v Bosni v tistem času (kjer bi bilo vseeno v čigavem imenu se oz. kdo v elektrarno investira, investitor bi pa vseeno rešil težave, o katerih kasneje ni bilo nič več slišati).
Nisem bral finske obtožnice, gledal pa sem Berglundov film v katerem je obtožil Janšo in gre za precej bedno skrpucalo brez logike in smisla, Fincu so v bistvu naši viri, v glavnem Kos in neki Delovi novinarji napletli kak grozen mafijaški trinog je Janša in kako smo tukaj vsi potlačeni in v strahu.
Finec se je potem po njegovo boril za svobodo in pravico, namigovanjem nasedel kot je bil dolg in širok in pomagal tukajšnji nomenklaturi, da je dokončno zadavila Slovenijo. Koristnemu idiotu niso rabili dodatno ničesar plačati, plačilo so dobili Kos, Cvikl, Delovi pisuni itd itd.
sporočil: 48.253
[7175S]Avtor clanka ti je napisal, da to razume, da pa je politika umetnost moznega. Slabo je to, da tega ne razume najvecja opozicijska stranka.
Res se ne morem načuditi, kako avtor članka ne razume, da je SMC = Kučan = SD = DESUS = ZL, DL, TRS in ostali murgelski derivati
[inflacija123]Zakaj na crno? Lahko dela tudi "na belo" in se v sloveniji ne steje ne med brezposelne, ne med zaposlene, a ne?
Saj nihče ne prikriva!? Vedno je govora o registrirani brezposelnosti. Če nekdo na črno dela v Avstriji, mu dol visi za prijavo na zavodu.
[ivon]V tem primeru bi SMC vladal sam in ne bi sestavljal koalcije, SDS pa bi imela morda pet poslancev v sedanjem parlamentu.
Samo sprememba volilnega sistema v smeri dvokrožnega večinskega je torej rešitev,
[Petunija1]Aha, ker je splosno znano, da so trojke po evropi ukinile volitve in postavile na vladanje kar uradnike iz Bruslja ali kako? Malo morgen.
Rešitve v resnici ni, oziroma lahko pride le od zunaj
[jezst]Se pravi za tebe je sponzorusa, ki se je namalala na dovolj neumnega tipa, da lahko sedi doma (pod krinko skrbi za otroka, otrok v vrtcu) brezposelna in drzavni problem ali kako?
> [TadejK]
> O tem smo že velikokrat, ampak OK, pa še enkrat: če nekdo sploh ne išče dela in tudi ne zahteva nadomestila za brezposelnost, potem ni del težav, ki jih imata država in njen proračun z brezposelnimi. Zato ne šteje med brezposelne.
Nima veze, ali uradno šteje med brezposelne ali ne. Tak človek nima kupne moči in je dejansko za svoje preživetje tako ali drugače odvisen od dostopa do sredstev drugih (ne govorimo o loto dobitnikih, kajne?).
Naivcina.
[aktion]Zato ker si ocitno ne zelis sluzbe.
> [BeliF]
> > [aktion]
> > Ok. Toda zakaj nekoga brišejo iz evidence, češ da je v pol leta napisal samo deset prošenj?
>
> tole je pa res brutalno vprašanje. če bi tisti 10ki pripisal še eno ničlo bi bilo brisanje res čudno, da pa pošlješ 2 prošnji na mesec... in se potem folk še čudi, da ne dobi dela
Vse je res! Toda zakaj te brišejo iz evidence statističnih podatkov?
Pa mimogrede, strinjam se, da so nekatere zahteve zavoda bolane, ampak ce nekdo poslje samo dve prijavi za delovno mesto ali ponudbi za delo na mesec, ocitno ne isce dela.
[aktion]Sploh ni res, nimas pojma. Socialna pomoc nima omejitve trajanja. Razcisti si kaj pomeni socialna pomoc (=podpora) in kaj nadomestilo place!
> [BeliF]
> ker je jasno, da se samo po riti praskaš :) sem imel bivšo 3 leta, večinoma brez službe, večino dneva visela na FB, pa še v eni službi se je en dan pred podaljšanjem pogodbe skregala s ševico (naslednji dan pa vsa žalostna, ker ji niso podaljšal)
>
> sorči, taki si pa res ne zaslužijo mojega denarja
Očitno nočeš razumeti. Po treh letih (po tebi - sicer pa že prej) niti slučajno ne dobijo več podpore.
[BOR]Po kaksni logiki? V drugem krogu bi se glasovi levice prelili k SMC, desnice pa k SDS - a je po tvoje v 30 volilnih enotah zmagala desnica?
> [Endimion]
> V dvokrožnem večinskem sistemu, če bi se glasovi porazdelili tako kot so se, bi SMC dobila 82 mandatov...
Mislim, da ne. V drug krog bi prišla SMC in SDS. Tisti, ki prej niso volili SMC ali SDS, bi se zdaj morali odločiti, kateri od teh dveh strank dati glas. Po moji matematiki bi bil rezultat cca 58 glasov SMC, 30 glasov SDS, 2 narodne skupnosti.
sporočil: 1.881
[bc123a]Nisem računal po okrajih, pač pa razdelil število poslancev glede na pričakovano razmerje glasov v drugem krogu med strankama, ki bi se potegovala za glasove.
> [BOR]
> > [Endimion]
> > V dvokrožnem večinskem sistemu, če bi se glasovi porazdelili tako kot so se, bi SMC dobila 82 mandatov...
>
> Mislim, da ne. V drug krog bi prišla SMC in SDS. Tisti, ki prej niso volili SMC ali SDS, bi se zdaj morali odločiti, kateri od teh dveh strank dati glas. Po moji matematiki bi bil rezultat cca 58 glasov SMC, 30 glasov SDS, 2 narodne skupnosti.
Po kaksni logiki? V drugem krogu bi se glasovi levice prelili k SMC, desnice pa k SDS - a je po tvoje v 30 volilnih enotah zmagala desnica?
[BOR]In zakaj si to naredil? Dvokrozni vecinski sistem ne dela tako. Na koncu se v vsakem okraju pomerita prva dva kandidata.
> [bc123a]
> > [BOR]
> > > [Endimion]
> > > V dvokrožnem večinskem sistemu, če bi se glasovi porazdelili tako kot so se, bi SMC dobila 82 mandatov...
> >
> > Mislim, da ne. V drug krog bi prišla SMC in SDS. Tisti, ki prej niso volili SMC ali SDS, bi se zdaj morali odločiti, kateri od teh dveh strank dati glas. Po moji matematiki bi bil rezultat cca 58 glasov SMC, 30 glasov SDS, 2 narodne skupnosti.
>
> Po kaksni logiki? V drugem krogu bi se glasovi levice prelili k SMC, desnice pa k SDS - a je po tvoje v 30 volilnih enotah zmagala desnica?
Nisem računal po okrajih, pač pa razdelil število poslancev glede na pričakovano razmerje glasov v drugem krogu med strankama, ki bi se potegovala za glasove.
Kar pomeni da bi SMC odnesla skoraj vse poslance.