Strani: 1 2 3 4

anon-36653 sporočil: 702
[#764051] 30.03.10 21:09
Odgovori   +    0
žal vsa voda v Sloveniji iz pip ni ravno vrhunska dobra in med vodami je veliko nepitnih, z legionelo, bakterijami, nitridi, pesticidi,...govoriti, da je povsod voda iz pipe dobra res ni lepo, posebno v vodovodih, kjer je zelo klorirana ali onesnažena je zelo slabega okusa...
anon-158312 sporočil: 47
[#764069] 30.03.10 21:32
Odgovori   +    2
A smo na dobri poti, da si kupimo kladivo nemške izdelave, izdelano iz visoko kvalitetnega jekla iz kavkaza, kaljeno ob polni luni,..., da se tresnemo po buči, da nam zadoni in se zbudimo????.....
anon-180535 sporočil: 1.169
[#764153] 30.03.10 22:56 · odgovor na: (#763449)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-180535 30.03.2010 22:57
To je na podlagi opazovanja, kako mame in tetke zalivajo svoje oboževane rožice; ne sme se s pravkar odtočeno vodo zalivati, ampak jo pustit v posodi vsaj en dan stati. Se bo (sama)zmehčala.;)
Za zalivanje potem uporabimo samo zgornji dve tretjini 'postane' vode iz posode.
Vodo pa zajemamo tako, da jo čim manj mešamo.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#764266] 31.03.10 01:53 · odgovor na: anon-73026 (#763753)
Odgovori   +    0
Teroristične napade praviloma organizirajo varnostne in obveščevalne službe, za notranje politične namene. Glavni osumljenec je torej v tem primeru FSB

www.prisonplanet.com...e-job.html
anon-184515 sporočil: 930
[#764277] 31.03.10 05:10
Odgovori   +    2
njeno steklo je zapisana informacija za izboljševanje vode. Ta informacija se s pomočjo kvantne fizike prenese v vodo, da se izboljša - njena sestava pa postane podobna izvirski vodi.
---hahaha ma ne kaj se vi hecate ali kaj?? res, to sam v sloveniji lahko prodas...
anon-187668 sporočil: 5.835
[#764430] 31.03.10 08:37 · odgovor na: (#763909)
Odgovori   +    1
[velikidrobizek]
Kaj pa lahko narediš, če ti jih kdo prinese ? :)
Če prinese rože? Ja, v vazo jih dam in jih nekaj časa gledam, kaj pa drugega. :-)
anon-217978 sporočil: 2
[#764636] 31.03.10 10:21
Odgovori   +    3
Iz Flaške boste pili mehkejšo, bolj pitno in živo vodo, ki z manjšo površinsko napetostjo poskrbi za boljšo hidriranost telesa, zatrjuje Vrečko. Par vprašanj: 1.Ali Flaška pušča? Če ne: 2. Kam gredo sestavine, ki pogojujejo trdoto vode? In še:Maksu Vrečku, ki je gonilna sila projekta Flaška, pomaga Jure Gmajnar in več strokovnjakov z različnih področij. Vpr.: Zakaj se ti strokovnjaki ne želijo imenovati ob tako revolucionarnem odkritju? Morda zaradi davčne? Pa še mnenje elektrikarja:"Jej jej Finance!"
anon-191443 sporočil: 157
[#764684] 31.03.10 10:38
Odgovori   +    2
Patentirati je mogoče čisto vsako stvar, samo da plačaš. Slovenci smo zelo sprejemljivi za natege, kot je n. pr. čarobna krogla, ki opere perilo brez praška, pa nihče ne prepreči lažnih zagotovil.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#764691] 31.03.10 10:40 · odgovor na: anon-217978 (#764636)
Odgovori   +    4
[elek3kar]
Iz Flaške boste pili mehkejšo, bolj pitno in živo vodo, ki z manjšo površinsko napetostjo poskrbi za boljšo hidriranost telesa, zatrjuje Vrečko. Par vprašanj: 1.Ali Flaška pušča? Če ne: 2. Kam gredo sestavine, ki pogojujejo trdoto vode?
Sestavine, ki pogojujejo trdoto vode ne gredo nikamor, tako kot tudi nikamor ne gredo morebitne ostale primesi, nitridi, pesticidi, klor, legionela, bakterije ipd. S tem ni nič narobe, saj ni popolnoma nobene potrebe, da bi kamorkoli šle. Flaška namreč ne deluje po fizikalnih, ampak duhovnih principih. To pomeni, da tvoje telo in duh zaradi informatiziranja vode ne smeta zaznati morebitnih škodljivih posledic zgoraj omenjenih primesi. To tovrstne zaznave pride samo pri duhovno slepih in psihiatrične obdelave potrebnih posameznikih, ki so si svojih težav sami krivi.
purinoli sporočil: 8.690
[#765191] 31.03.10 15:00 · odgovor na: anon-184515 (#764277)
Odgovori   +    2
[miha2008]
njeno steklo je zapisana informacija za izboljševanje vode. Ta informacija se s pomočjo kvantne fizike prenese v vodo, da se izboljša - njena sestava pa postane podobna izvirski vodi.
---hahaha ma ne kaj se vi hecate ali kaj?? res, to sam v sloveniji lahko prodas...
Ne norčuj se iz resnega bizinesa. Kar se prodaja ( in plačuje) je resen bizines. Jaz se v prostem času ukvarjam z iskanjem kupca za novi TM. Namesto Coca Cole bodo Dementiostanci morda kmalu kupovali odlično informirano pijačo : Co Cloaca ( po naše spremljajoča scalnica). Ime je samo premetačina scalnice, ki sliši na ime CocaCola.
bc123a sporočil: 48.253
[#765643] 31.03.10 22:32 · odgovor na: anon-174440 (#764036)
Odgovori   +    0
[oxide]
Sicer pa - vodi lahko izboljšamo okus, če ji znižamo trdoto (no, vsaj za moj okus ;) ) in po moje je "trik," ki bi tu lahko dejansko deloval, osnovan na izmenjavi ionov. Kar pa ni čisto nič magičnega in novega: en.wikipedia.org/wik...ange_resin (in kar še omenjajo v tem Wiki članku). Tako da tiste "kamenine" dejansko lahko "izginejo." ;) In to je po moje tudi vse, kar bi lahko zmogla taka steklenica.
Ion exchange resin se zelo hitro izrabi in je ione potrebno nadomestiti. Zato moras v pomivalni stroj usuti 1 kg soli vsake toliko, in gre za hudo velike kolicine (npr. moj porabi 17 litrov na eno pranje, in po 10 pranjih je posodica 100% prazna).

Ce tale zadeva deluje po tem principu, je mogoce uporabna za "zmehcati" kak liter ali dva vode, potem je pa z njo konec.

Sicer pa ljudje tole mehcanje vode cisto narobe razumejo: mehcanje je stranski efekt filtrov za reverzno osmozo, ki imajo tako majhne odprtine, da gre skozi samo molekula vode (in kak virus, ki je dovolj majhen ;), ostalo pa ne. Naravno je, da potem tudi kamnine ostanejo na drugi strani, kar pa ni nujno zelo dobra zadeva - ce lokas taksno kemicno cisto vodo, si dejansko redcis vsebnost mineralov v telesu.

Zajeb in napacne interpretacije pa prihajajo iz tega, da se kvaliteto teh reverznoosmotskih filtrov posredno zmeri tako, da zmeris mineralno vsebino - manjsa kot je, bolj ucinkovit je filter, ceprav odstranjevanje mineralov ne prinasa nobenih benefitov za cloveka.

Verjetno je vsebnost mineralov stvar okusa (recimo Donat je meni ogaben :P) ampak naceloma je tako, da komercialne polnilnice vod to najprej scistijo, potem pa dodajo minerale, da dobi voda "izvirski" okus. Tako dela recimo CocaCola pri svoji Bonaqui.
anon-174440 sporočil: 72
[#766276] 01.04.10 12:54 · odgovor na: bc123a (#765643)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [oxide]
> Sicer pa - vodi lahko izboljšamo okus, če ji znižamo trdoto (no, vsaj za moj okus ;) ) in po moje je "trik," ki bi tu lahko dejansko deloval, osnovan na izmenjavi ionov. Kar pa ni čisto nič magičnega in novega: en.wikipedia.org/wik...ange_resin (in kar še omenjajo v tem Wiki članku). Tako da tiste "kamenine" dejansko lahko "izginejo." ;) In to je po moje tudi vse, kar bi lahko zmogla taka steklenica.

Ion exchange resin se zelo hitro izrabi in je ione potrebno nadomestiti. Zato moras v pomivalni stroj usuti 1 kg soli vsake toliko, in gre za hudo velike kolicine (npr. moj porabi 17 litrov na eno pranje, in po 10 pranjih je posodica 100% prazna).

Ce tale zadeva deluje po tem principu, je mogoce uporabna za "zmehcati" kak liter ali dva vode, potem je pa z njo konec.

Sicer pa ljudje tole mehcanje vode cisto narobe razumejo: mehcanje je stranski efekt filtrov za reverzno osmozo, ki imajo tako majhne odprtine, da gre skozi samo molekula vode (in kak virus, ki je dovolj majhen ;), ostalo pa ne. Naravno je, da potem tudi kamnine ostanejo na drugi strani, kar pa ni nujno zelo dobra zadeva - ce lokas taksno kemicno cisto vodo, si dejansko redcis vsebnost mineralov v telesu.

Zajeb in napacne interpretacije pa prihajajo iz tega, da se kvaliteto teh reverznoosmotskih filtrov posredno zmeri tako, da zmeris mineralno vsebino - manjsa kot je, bolj ucinkovit je filter, ceprav odstranjevanje mineralov ne prinasa nobenih benefitov za cloveka.

Verjetno je vsebnost mineralov stvar okusa (recimo Donat je meni ogaben :P) ampak naceloma je tako, da komercialne polnilnice vod to najprej scistijo, potem pa dodajo minerale, da dobi voda "izvirski" okus. Tako dela recimo CocaCola pri svoji Bonaqui.
Seveda mi je jasno, da ionski izmenjevalci niso "večni." ;) Tako da tukaj nategujejo (tudi) z "življenjsko dobo" steklenice. In seveda mi je jasno tudi, da ni priporočljivo piti "destilirane" (in "demineralizirane" ipd.) vode, ker to lahko poruši elektrolitsko ravnotežje v telesu. Opazim pa recimo razliko v okusu vode iz pipe doma in kje drugje. ;) Mehkejša je boljša, Donat ogaben. ;) :) S tem da z "mehkejšo" ne mislim "kemično čiste vode," seveda. :)

Strani: 1 2 3 4