Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Janez Janša ni politik

Strani: 1 2 3 4 5

anon-106094 sporočil: 5
[#52711] 22.02.07 14:14
Odgovori   +    0
Dejstvo je da so vsi ti "politiki" v bistvu odraz nas samih.Mi smo jih volili, mi jim ploskamo, mi jih podpiramo, mi jim dajemo na volitvah potuho.
Ko bomo enkrat sami pri sebi razčistili kaj želimo s svojo državo in kako do nje priti brez medsebojnega verbalnega ali fizičnega mikastenja, potem bomo veliko lažje izluščili prave politike (teh je pa zelo, zelo malo, pa še potisnjeni so na rob). Sedaj pa nimamo "politike" ampak sebične požeruhe ki se razglašajo za politike, jim je pa prekleto malo mar za državljane.Preveč je ta država pogreznila v močvirje politične koruptivnosti, materialnega egoizma in ideološke neracionalnosti, da bi kmalu bila zares najboljša kot pravi Barbika.
Glede janše pa, nobenemu ni še uspelo spraviti UDBE v Evropski parlament kot je njemu, pa še popolnoma legalno. Bravo!?
tuma sporočil: 439
[#52720] 22.02.07 14:29 · odgovor na: (#52473)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):
Beri prvi odstavek, da ne bo preveč klobasanja o tem, kdo in kaj je politik. http://en.wikipedia.org/wiki/Politician  
Hvala VERči za tole. Tudi jaz znam odtipkati tale naslov. Poanta pa je v tem, da suhoparnost katerekoli definicije (tudi WIKIjeve) danes ne zadošča več za klobasanje o kvaziresnih pojmih. Ravno zato sem izbral ti dve definiciji, ker sem želel namigniti, da je politika danes v prvi vrsti SHOW ali Česky sen (če veš o čem govorim). SHOWMANov pa je pri nas prekleto malo. Glede na omenjene v članku se moram strinjati, da Drni kar prednjači v tem in to zna na koncu JJu delati resne težave, če seveda ne bo prej posegla vmes nezmotljiva mati narava.
anon-106861 sporočil: 8
[#52729] 22.02.07 14:38
Odgovori   +    0
To je en butast članek očitne pripadnice LDS.
anon-12560 sporočil: 3.563
[#52733] 22.02.07 14:41
Odgovori   +    0
JJja nisem volil in ga ne bom volil. A vseeno mislim, da mora biti kar dober politik, da vodi tole mannjšinsko vlado in ker bo zelo verjetno tudi drugo leto ponovno dobil volitve in to veliko bolj prepričljivo.

Članek je res beden. Brez repa in glave. Celo v osnovni šoli bi ga ocenili z nezadostno. Strinjam se, da je to res dobra predstavitev FDVja in FDVjevcev: veliko klobasanja, malo znanja in veliko političnih parol.

Verjetno je glavna parola, da JJ ni politik. Komur so parole dovolj in ne zna sam razmišljati s svojo glavo - ta bo z lahkoto podprl ta članek. Predvsem pa zafrustrirani marsovci ( kot sem na forumu prebral), ki venomer iščejo sovražnika.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#52735] 22.02.07 14:44 · odgovor na: anon-12560 (#52733)
Odgovori   +    0
Hmm, JJ je tudi svojo diplomo pridelal na FDV, če to kaj pomeni.
anon-15039 sporočil: 77
[#52745] 22.02.07 14:54
Odgovori   +    0
no ja saj ni čudno; glede na to kdo vse je lahko direktor pa raziskovalec... so polemike in pisarije primerljive. lady nebi nikol nikamr pršla in ne bla direktorca če ne bi bla u LDS. tko pa zdej užaljena piska na vse in vsakogar. očita vseokoli nesposobnost, kaj pa ogledalo ...draga...... mimogrede kdo pa naroča razno-razne raziskave... za davkoplačevalski denar?
anon-106494 sporočil: 2
[#52753] 22.02.07 15:03
Odgovori   +    0
Že dolgo ni kdo tako odkrito napisal dejansko stanje naše politike oz. naših politikov. Lahko je kritizirati v opoziciji, za kar ni treba niti mnogo znanja in izkušenj; veliko težje pa je voditi pozicijo, če znanja in politične kulture ni. Čestitam!
anon-75458 sporočil: 436
[#52757] 22.02.07 15:08 · odgovor na: anon-106494 (#52753)
Odgovori   +    0
Ja res že dolgo nihče. Svašta. Pa eni res živijo na luni
anon-36971 sporočil: 8.543
[#52758] 22.02.07 15:09 · odgovor na: tuma (#52720)
Odgovori   +    0

tuma je napisal(a):

Hvala VERči za tole. Tudi jaz znam odtipkati tale naslov. Poanta pa je v tem, da suhoparnost katerekoli definicije (tudi WIKIjeve) danes ne zadošča več za klobasanje o kvaziresnih pojmih. Ravno zato sem izbral ti dve definiciji, ker sem želel namigniti, da je politika danes v prvi vrsti SHOW ali Česky sen (če veš o čem govorim). SHOWMANov pa je pri nas prekleto malo. Glede na omenjene v članku se moram strinjati, da Drni kar prednjači v tem in to zna na koncu JJu delati resne težave , če seveda ne bo prej posegla vmes nezmotljiva mati narava.
 brez skrbi za JJ. je v tem pogledu Urška precej kurantno blago za tele naše kraje...
anon-107919 sporočil: 1.089
[#52759] 22.02.07 15:11
Odgovori   +    0
ga. Alja Brglez,
V članku nisem pričakoval nič drugega kot malikovanje Drnovška. Saj ni čudno, "Bivšega šefa" morate pač imeti za državnika.
tuma sporočil: 439
[#52774] 22.02.07 15:52 · odgovor na: anon-36971 (#52758)
Odgovori   +    0

1 € je napisal(a):

brez skrbi za JJ. je v tem pogledu Urška precej kurantno blago za tele naše kraje...

res je luštna. sam da jo JJ kot povodni mož ne potegne v mrzle globine.
anon-35078 sporočil: 8
[#52800] 22.02.07 17:03
Odgovori   +    0
Drnovšek mi nikoli ni bil všeč, ker je preveč spreminjal barvo in je deloval medlo, neodločno.Tudi sedaj ko se je obrnil za 180 stopinj, se ne strinjam z njegovimi nekoristnimi avanturami.
Ampak kar tukaj piše, je čisto res. In sam tega ne razumem kot hvalospev Drnovšku. Čeprav je bil prej podpovprečen kot povprečen politik pa je Janša bistveno bistveno slabši.
aeda sporočil: 108
[#52802] 22.02.07 17:07
Odgovori   +    0
Za komentatorje, ki se slabšalno izražajo o avtorici, ne da bi navedli EN SAM ARGUMENT, je seveda mnenje gospe A. B. zelo moteče. Dejansko pa je veliko bolj zaskrbljujoče, da piše o predsedniku vlade, ki laže - pa se jim tega dejstva ne zdi vredno omeniti...
Če se samo spomnim na odzive Madžarov v enakem položaju...
anon-103852 sporočil: 4
[#52818] 22.02.07 18:13
Odgovori   +    0
porazno. narodne banke ni že 16 let. najlažje je vse popljuvati, ne da bi ob tem navedla argumente, ki bi bili vzdržni. očitno je da gre tu za kakšne osebne zamere (posebno do premiera), žalostno pa je da finance postajajo poligon za brezvzročno blatenje. lp
anon-104023 sporočil: 771
[#52819] 22.02.07 18:19
Odgovori   +    0
1. Sama nisem v življenju bila v nobeni politični ali verski skupini. 2.g.Janša se je z odhodom g.Kučana resnično izgubil iz TV ekrana in ga pogrešam njegove govore kako bo rešil gospodarstvo. 2.g.Drnovšek je predsednik do izteka mandata in tega se veselim. 3.g.Jankovič pa se presenetljivo od jutra do večera trudi in dela, vsak dan nas s čem  preseneti. 3.Desus me je razočaral na celi črti. Kaj se dogaja z njihovimi nalogami ( vojska in železnice) porazno,kredite bodo plačevali še vnuki. 4. Želela bi da se naredi tudi kakšna raziskava na temo Slabega dela Sodnikov na Sodiščih.Zakaj tako slaba organizacija dela.Zakaj toliko izrečenih Sodb ki so podlaga za pritožbe in ponovne obravnave vse od začetka.Zakaj imamo pritožbe v neskončnost? Revizije v neskončnost? Zakaj se spisi vračajo in potujejo po nadstropjih v nedogled ?Zakaj Sodniki ne izrečejo dokončne Sodbe prej kot v 15 letih.Zakaj nimamo skupine upokojenih Sodnikov,za manjše vrednosti spora katerega rešijo v roku enega leta. Pa srečno v raziskavi.
anon-70873 sporočil: 50
[#52825] 22.02.07 18:53
Odgovori   +    0
Gospe Alji čestitam za odličen članek.
anon-70873 sporočil: 50
[#52826] 22.02.07 18:55
Odgovori   +    0
Gospe Alji čestitam za odličen članek.
anon-58746 sporočil: 3.738
[#52835] 22.02.07 19:48
Odgovori   +    0
OK. ČLANEK. - pri opisu JJ imam občutek, da gre za tiho željo (vzornik) biti maršal - ego je močan, le čas ni pravi, lahko pa je v ozadju preganjavica.
anon-110389 sporočil: 6
[#52841] 22.02.07 20:08
Odgovori   +    0
Odlično napisan komentar, ki bi ga vsaj v tehničnem smislu morali pohvaliti tudi tisti, ki jim iz tega ali onega razloga ni bil povšeči.
anon-42141 sporočil: 414
[#52842] 22.02.07 20:11 · odgovor na: anon-104023 (#52819)
Odgovori   +    0

majakrizaj je napisal(a):
1. Sama nisem v življenju bila v nobeni politični ali verski skupini. 2.g.Janša se je z odhodom g.Kučana resnično izgubil iz TV ekrana in ga pogrešam njegove govore kako bo rešil gospodarstvo. 2.g.Drnovšek je predsednik do izteka mandata in tega se veselim. 3.g.Jankovič pa se presenetljivo od jutra do večera trudi in dela, vsak dan nas s čem  preseneti. 3.Desus me je razočaral na celi črti. Kaj se dogaja z njihovimi nalogami ( vojska in železnice) porazno,kredite bodo plačevali še vnuki. 4. Želela bi da se naredi tudi kakšna raziskava na temo Slabega dela Sodnikov na Sodiščih.Zakaj tako slaba organizacija dela.Zakaj toliko izrečenih Sodb ki so podlaga za pritožbe in ponovne obravnave vse od začetka.Zakaj imamo pritožbe v neskončnost? Revizije v neskončnost? Zakaj se spisi vračajo in potujejo po nadstropjih v nedogled ?Zakaj Sodniki ne izrečejo dokončne Sodbe prej kot v 15 letih.Zakaj nimamo skupine upokojenih Sodnikov,za manjše vrednosti spora katerega rešijo v roku enega leta. Pa srečno v raziskavi.
1. Ali je to kaj slabega? Živimo v večstranskarski parlamentarni demokraciji z možnostjo svobode veroizpovedi.
2. Tudi jaz.
3. Pohvalno res, preseneča me z višjimi parkirninami, kadrovskim cunamijem v mestni upravi, popuščanjem mafiji ala Zidar ipd.
4. Zakaj le? Nekateri bodo očitno večno zaviti v vato.
anon-6533 sporočil: 5.777
[#52862] 22.02.07 21:55 · odgovor na: romy89 (#52417)
Odgovori   +    0

romy89 je napisal(a):
Alja, darling, čemu slaba volja? Ne rabiš Cirila »Show me the money« Puckota, ne Desusa, ki komaj čaka, da s »Smrt fašizmu, svoboda naroda« na ustnicah, spet poleti v toplo naročje rdeče partije, ne rabiš montirati protitankovskih raket na svoj moped, pa hajd na Gregorčičevo, niti se ne rabiš samozažgati pred Malo partijsko šolo na Metelkovi. Cilj lahko dosežeš v miru in samoti volilne kabine. Ko boste partijski navdušenci dojeli, da je to najenostavnejši način demokratičnega odločanja o vsakokratni aktualni oblasti, ne pa vaše zarote, Kučanovi metuzalemi "kode name F21", podkupovanje, medijski umori, razni nažgani kmetiči, ki streljajo v tarče na dveh nogah bolje kot Vasilij Zajcev v Stalingradu, itd.., boste definitivno na višji stopnji zavedanja. Iščeš službo? Ali ni Drni-lami pred kratkim pes poginil? Vprašaj, če je mesto prosto.

Good one.
anon-19086 sporočil: 41
[#52874] 22.02.07 22:49
Odgovori   +    0
Boljšega članka že dolgo ni bilo v Financah, a kaj hočemo; kljub temu, da je JJ takšen kot je in so ga že neštetokrat ujeli na levi nogi, mu nekateri - ki tukaj kritizirajo novinarko brez argumentov - kar sledijo in se mu pridružujejo v njegovih paranojah.
anon-24762 sporočil: 776
[#52898] 22.02.07 23:37 · odgovor na: anon-91864 (#52873)
Odgovori   +    0
Shaman, epohalno!

Dostavek zgolj v tem, kaj je Janša in SDS naredil dobrega leta 2004: Bil je tisti, ki je zamenjal oblast, vendar zamenjali so se zgolj ljudje, način dela pa je enak, žalibog. Lahko bi bil kdorkoli drugi, bi prišlo do enakega pozitivnega učinka.
anon-108557 sporočil: 3
[#52915] 23.02.07 01:52
Odgovori   +    0
Go Janša

Ko živimo v svetu frustriranih piarovk, katere še danes niso prebolele nekdanjih, je tovrstna intelektualna navlaka vedno nekaj povsem običajnega.
Predlagam da morda naspišete kaj podobnega kot Ana Jud,saj veste populista vedno poznamo po tem kako ni sposoben nič drugega kot kritike in opisovanja tujih napak. To da pa omenjena podpira "rakave" posameznike pa ne odraža nič drugega kot duševni nivo posameznice katera je napisala tako neumno vest.
Politika je razmerje sil in ravnotežij, sploh pa je največja kriza prav to ko frustrirane intelektualke ne najdejo motiva drugje kot v družini in iščejo svojo samopotrditev v tipih ala Drnovšek.
Predlagam nov slogan
Get real-get Cancer
anon-108557 sporočil: 3
[#52916] 23.02.07 01:56
Odgovori   +    0
bee bee Janez še sem kle
anon-36971 sporočil: 8.543
[#52972] 23.02.07 08:35 · odgovor na: anon-91864 (#52873)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

...Nekateri zmotno in v napadu "whisfull thinkinga", povsem diskonektirani od realnosti, mislijo, da se zajeda bolj premožne v korist manj premožnih. Tragikomedija in vrhunska perverzija je, da se tu zagotovo nič ne dogaja v korist manj premožnih oz. bolje bi bilo reči šibkejših v družbi...

LP shaman
bingo!
anon-103833 sporočil: 716
[#52984] 23.02.07 09:00
Odgovori   +    0
kako hecni komentarji....le malokateri kaže, da premore dovolj samokritike za trezno oceno.

članek je pa kar v redu, na znaimiv način razčleni in pokaže delovanje in pomankljivosti. seveda pa to nekaterim ne pomaga, ožigosanje in diskreditacija Brglezove pa je edini odgovor, ki ga siroteji premorejo.
Tudi Dorian Gray je na koncu razbil ogledalo in tudi mačeha sneguljčice se je nad njim jezila..
anon-56580 sporočil: 13
[#53000] 23.02.07 09:38
Odgovori   +    0
V kako velikem okolju, pa, spoštovana raziskovalka, se je sedanji g. predsednik države "učil" politike? Meni se naravnost smili, kako se skuša iz bivšega partijskega priviligiranca beograjske čaršije in največjega zvezdogleda, podpisanega decembra 1994 pod "nič vredne" (Mencinger), a tako socialno "pravično" porazdeljene privatizacijske certifikate podpisani doktor (!) ekonomije, prodajati novo duhovnost? JJ premore vsaj nekaj svetlobnih let večjo strpnost, globlji uvid v potrebe in težave malih ljudi,sploh pa ne pozabimo, kje je kdo bil v usodnih letih 1990-92 (kako je sploh nastala naša država, kdo je grozil s travo, ki da naj bi jo jedli, sam pa verjetno še kosilnice ne zna držati v roki, pred tem pa ne zaslužiti in si jo kupiti za svoj denar!). Vaš raziskovalni prispevek tokrat ne le da je udaril povsem mimo, saj se g. predsednik vlade ukvarja z vso državo, ki jo je pomagal takrat,ko za vas še ni bilo slišati, ste se pa verjetno kalili v rdeči valilnici FDV, ki zmore zelo malo kritične in neodvisne presoje stanja duha v tej zatohli rdeči novinarski državi (ni čudno, ko so se 65 let skrbno držali Stalinovih naukov akademije Džerdžinski), tako da ne le škoda za honorar, ki vam ga tudi zdravomisleči naročniki in bralci prek naročnin namenjamo, ampak predvsem časa,prostora in črnila za tak vele pamflet. Ste kot Miheljak, obsedeni z JJ, ker morda ne morete v posteljo z njim (že Prešern je pisal o usodnih močeh Uršk!).
Več sreče in samokritičnosti prihodnjič, pa morda le en a tisti dober članek na leto, ne na silo, pa bo za vse lažje, predvsem pa še droben namig in nasvet - lotevajte se raje pozitivnih primerov in zgledov, ne le da mičejo in vlečejo, so tudi edini vredni posnemanja! Pa čim prej se znebite frustracij nekdanje LDS-ovke, lotite se kot MM privilegijev,monopolov in škodljivih posledic neambicioznih sindikatov....
Vse pa predvsem v osebnem življenju, ga ni večjega zadovoljstva kot biti srečen doma in na delonem mestu.
anon-111290 sporočil: 26
[#53014] 23.02.07 09:55 · odgovor na: anon-56580 (#53000)
Odgovori   +    0
1022ALjax taki kot si ti, so to dezelo naredili karavano hlapcev, Be,  be,  be kar lepo v sluzbo potem pa domov pred TV, be, be
anon-56580 sporočil: 13
[#53044] 23.02.07 10:28 · odgovor na: anon-111290 (#53014)
Odgovori   +    0
sysmat, slučajno sem s svojo glavo razmišljujoč delodajalec in ne le zvest državljan (davkoplačevalec), ampak tudi donronameren in pokončen domoljub (če razumeš, kaj to pomeni, tv pa doma ne gledam(je sploh nimam), mi več pomeni družina in dobri odnosi v njej, tako da res ne vem, kaj je hlapčevskega v mojem prispevku?

Strani: 1 2 3 4 5