Strani: 1 2 3 4

anon-207617 sporočil: 6.899
[#2829291] 25.03.20 13:30 · odgovor na: (#2829274)
Odgovori   +    5
[rename]
Joj, ne še ti zdaj, plizzzz.
Kakšni paniki sem nasedel???
Hvala bogu za odličen imunski sistem, čeprav sem po letih med rizičnimi in med tistimi, ki ne bi bili deležni respiratorja, če bi ga potreboval. Enako velja za ženo.
Za svoje starše (in za taščo, hehe) sem poskrbel, da so izolirani.
V kleti nimam nakopičenega wc papirja, hrane in tudi konzerv ne, čeprav vedno poudarjam (zlato,konzerve in strelivo), ker od hrane zelo malo kupujeva v trgovini.
Praktično samo mleko (vaflji, kava) in pivo :-)))

Prepričan pa sem, da bo katastrofa, če ne bomo zajezili širitve tega virusa... in točno to poudarjajo tudi vsi strokovnjaki (razen tet iz NIJZ) ravno zaradi izredno hitrega razširjanja.

Kaj se je zgodilo v Angliji se vidi (strategija: dajmo precepit 70% populacije), kaj pomeni premalo kapacitet v zdravstvu vidimo par 100km zahodno, v Italiji, kjer zdravniki izgorevajo, kjer je meja za odklop od respiratorja že 45 let.... sledi ji Španija, da ne naštevam naprej.

In potem sem jaz podlegel paniki, če se cel svet zapira meje, zaustavlja družbeno in javno življenje, zapirajo podjetja???

In potem "od včeraj" uleti ena Pokinimisi al kak se že kliče, me razglasi za paničarja, ti pa ji prikimavaš???
Jao prjatu, sam to bom reku ;-)
Ljudje ne razumejo da si prepper po srcu in da pac you thrive in current situation. Ljudje mislijo da si sicer 9-5 dron ki je zdaj naenkrat tak ratal.

Mors jim povedat, da mas nekatere komade zlata in streliva ze dlje na lagerju, kot obstaja Slovenija ali Evro :-)
najobj sporočil: 33.168
[#2829382] 25.03.20 15:37 · odgovor na: (#2828886)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 25.03.2020 15:39
[rename]
Dober si, da prepoznaš reinkarnacije starih forumašev ;-)
Jaz sem samo Enfriceja, pa še zanj nisem čisto prepričan, da je res UriahHeep :-P
... čuj, ker sem na drugem iskalniku na svojem računalniku opazil komentar od totega lažnivega podna od človeka, ki meni očita oziroma mi pripisuje tisto, kar očitno forum.finance.si/?m=...090&single dela sam, mu polpismenemu pokvarjencu prosim povej, da se za branje Financ in totega foruma ni treba ves čas odjavljat/prijavljat , ker poleg pametnih telefonov obstaja več iskalnikov, ki jih lahko uporabljaš na istem(!) računalniku in da Črt blokira samo tisti iskalnik(!), s katerim si kot naročnik z e-mailom prijavljen na Finance, vseh ostalih iskalnikov en.wikipedia.org/wik...rch_engine pa zaenkrat še ne ... khmm, ker toti kren poleg tega, da je lažnivi poden od človeka, je tudi totalno računalniško nepismen, ker ravnokar opisano ni glih neka silna znanost ...

P.S.: ker je Črt posredno vključen, sva midva do totega forum.finance.si/?m=...le&replies "incidenta" (= njegov zadnji post pred ignorom) s forumsko čakalnico precej pogosto komunicirala, sploh ker imava o večini stvari zelo podobno mnenje, o čakalnici pa očitno ne in me je z nalimanim postom Črt - zakaj, mi bo ostalo večna uganka - šutnil na ignore ... khmm, tako da zdaj Črtu - zaradi finančnih analiz je on "kriv", da istočano(!) uporabljam še drugi iskalnik - sam ne morem reči, naj malo poažurira - da se polpismeni ne bodo brezveze zaletavali - tiste zastarele številke prijateljev in ignoriranih na aktualne uporabnike totega foruma, ker mu lahko jaz napišem preprosto SQL procedurico, če se kljub sedanjemu višku cajta njemu ne ljubi nič ... aja, pa ne zameri preveč, ker sem malo zlorabil tvoj post, ampak toti kurac pokvarjeni lažnivi me je res tako razpizdil, da enostavno nisem mogel ostati tiho ...
FIN-527377 sporočil: 1.005
[#2829609] 26.03.20 09:57 · odgovor na: anon-333107 (#2829048)
Odgovori   +    0
[FrRoSt]
All we need is virus & Janez Jansa!
Bebce na vrvico. Kratko.
FIN-527377 sporočil: 1.005
[#2829615] 26.03.20 10:12 · odgovor na: (#2829075)
Odgovori   +    3
[Pokinimisi]
> [Klepec]
> Pokinimisi, oprosti, ampak tebi se malo kisa.
>
> Številke so jasne. Smrtnost pri preverjeno okuženih.
> Večina kitajske: ~2%
> Vuhan: ~4% (zdravstveni sistem tam je že imel nekoliko premalo resursov)
> Italija: ~8% (zdravstveni sistem tam je že imel precej premalo resursov)
> Nemčija:

Daj preberi za seboj: SMRTNOST PRI PREVERJENO OKUZENIH. Ali ti razumes, kaj to pomeni? Kaj ti razumes, da je velika vecina ljudi ne preverjeno okuzena? Da? Ne? Seveda ne. Kaj se sploh matram z razlago. Blagor vam, tudi jaz si zelim biti tako neumna.

Tehnokratsko-sociopatski pristop, kakršen se pojavlja tule (ti, kren, pa še nekaj podobnih omejenih škricev), pa na Skype konferencah vsevednih YES-ovcev... Pozaprimo (ali zazidajmo?) starejše, pa bomo normalno ustvarjali svoje profite, COVID-19 je brez veze ali celo (!!!) prevara. Itak crkava. Ena malo drugačna gripa, hujši prehlad, ki ogroža le one, za katere neprostovoljno plačujemo iz pokojninske blagajne.

Za prvih 100.000 evidentiranih okužb je rabil 67 dni, Za drugih 11 dni, za tretjih 4. Doslej 415.000, včeraj 40.000 novih. Doslej 18.500 mrtvih. Diagnosticira in identificira se v stanju karanten (in številnih zdravstvenih sistemov brez denarja) le določen, vedno manjši del obolelih.

Ja, ta trenutek še vedno več ljudi umre v letu dni od malarije, tuberkuloze in AIDSa (vsakega posebej) kot od korone v previh treh mesecih. Verjetnost, da bo virus mutiral tako, da bo usoden tudi za otroke, je tam okrog 50%. Mi pa naj skrbimo za ohranjanje delovnih mest, ne pa za gola življenja?

Bomo videli sredi junija, kje smo. In s kakšnih temeljev bomo začenjali ponovno izgradnjo boljšega jutri. Predvsem pa - kdaj...
shevchenko sporočil: 21.898
[#2829622] 26.03.20 10:18 · odgovor na: FIN-527377 (#2829615)
Odgovori   +    2
Mi pa naj skrbimo za ohranjanje delovnih mest, ne pa za gola življenja?
teh osebkov seveda ne skrbijo delovna mesta, ampak njihovi ekstraprofiti. delovna mesta so samo prirocen izgovor, takrat ko profiti zacno usihati. da pa se bo moralo zivljenje v prihodnosti spremeniti - to je jasno. a je komu zal, ce se bo ustavil recimo promet z ogromnimi krizarkami? meni niti malo ne. to je res najbolj perverzna oblika "turizma".
FIN-547190 sporočil: 292
[#2831676] 31.03.20 09:14 · odgovor na: shevchenko (#2829622)
Odgovori   +    0
[shevchenko]
> a je komu zal, ce se bo ustavil recimo promet z ogromnimi krizarkami? meni niti malo ne. to je res najbolj perverzna oblika "turizma".
Podobno sem razmišljal tudi jaz, dokler nisem šel na križarjenje iz Miamija po Karibih. Z vrhunsko križarko, ki nima prave zveze s tem, kamor skoraj brez izjeme hodijo Slovenclji, da za majhen denar v notranji (!) kabini doživijo "križarjenje". Od prihoda na ladjo, pozdravčka posadke s šampanjcem (ne le penečim se vinom), lepe in velike kabine z balkonom, butlerja, ki poskrbi za vse, kar slučajno rabiš (room service, rezervacija dvorane za prireditve, rezervacija izletov in dogodkov na ladji...). Noro in brezhibno. Letos februarja tik pred krizo sem ponovil - ista ladja, drugi karibski otoki, spet "naši ljudi" na vseh alkoholnih točkah (sommelierji, bar tenderji) in temu primeren prisrčen odnos do Slovenca, hrana in strežba na ravni ene mišelinke (en specifičen večer z doplačilom pa celo dveh), niti ene napake. Pogoj za užitek: suita (osnovna, ne tiste za bogataše). Skupaj z letom v Miami v economyju, tridnevnim bivanjem v odličnem hotelu na Miami Beachu, izleti, dvakrat rent-a-carom (ne pritlikavim), plačljivimi ladijskimi dogodki (degustacije vin), kosilom v najboljši karibski restavraciji... vse skupaj deset tisočakov za dve osebi. 14 dni. Ga ni 5* hotela, kjer bi imel tako razkošje in toliko razvajanja za ta denar. Celebrity Cruises, Reflection. Poskusi, boš tudi ti povsem spremenil mnenje. Ladja za 3000 potnikov seveda za le-te nima nobene notranje kabine... Žal seveda ni dosegljivo za vsako leto, bi pa to delal z veseljem, če bi mi denarnica omogočala.

Sem pa seveda zaprisežen hedonist.
shevchenko sporočil: 21.898
[#2834516] 06.04.20 20:49 · odgovor na: FIN-547190 (#2831676)
Odgovori   +    0
vse skupaj deset tisočakov za dve osebi. 14 dni. Poskusi, boš tudi ti povsem spremenil mnenje.
si ne morem privoscit.

Strani: 1 2 3 4

new-kiva