Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Amputirana država
sporočil: 2.146
Ha ha ha, ti kar protestiraj, ko se bos z distance lotiv
razumevanja malega podalpskega plemena, bos dojel kako prav sem
imel. Do takrat pa... uzivaj v nevednosti.
sporočil: 218
čas vnosa: 18.05.14 19:38
"Gospodu Janez Zemljariču res ne privoščim težav z visokim
pritiskom, slovenskim davkoplačevalcem želim skorajšnjo streznitev,
malemu Reneju pa seveda čim prejšnje in uspešno okrevanje."
Podpišem Dejan.
P.S. Naše zdravstvo, in ne samo zdravstvo iz ozadja vodijo namreč iz Murgel. Tam se spleta mreža skorumpiranih grabežljivcev, ki nabirajo denar s posli z državo. In ni tako samo z zdravstvom pri nas, tu so še fakultete, sodišča, .....
Podpišem Dejan.
P.S. Naše zdravstvo, in ne samo zdravstvo iz ozadja vodijo namreč iz Murgel. Tam se spleta mreža skorumpiranih grabežljivcev, ki nabirajo denar s posli z državo. In ni tako samo z zdravstvom pri nas, tu so še fakultete, sodišča, .....
sporočil: 33
Lahko je res tako, lahko pa tudi ni. Nekoč sem se zadebatiral z
Rusom, ki je bil šef otroške intenzivne nege v neki njujorški
bolnišnici. Zdel se mi je vrhunski model za vprašanje kakšna je
realna razlika med "komunističnim" in "kapitalističnim" zdravstvom.
Rekel je kao, prvo verjetno dobro poznam, pri drugem je pa glavni
fokus denar. Prejšnje poletje sem v medijih spremljal usode nekaj
hrvaških hudo obolelih otrok, ki so tako kot Renejeva mama, javno
zbirali denar za operacije v tujini…nič se ni dobro
izteklo…izgovarjali so se na "sepse it'd".., denar pa so pobasali.
Zato bi še enkrat ponovil…lahko je tako kot je napisal Steinbuch
(kar se Reneja tiče), lahko pa tudi ne…
sporočil: 13.528
[valsidalado]Sklepam samo na osnovi tega, kar sem slišal v medijih, kjer so tudi tuji zdravniki priznali, da noga tudi po več operacijah ne bo 100% zdrava, potrebna bo dolga rehabilitacija in doživljenska uporaba ortopedskega čevlja. Kljub temu, bi se tudi sam raje odločil za zdravljenje, čeprav učinek na koncu morda ne bo dosti boljši kot če bi nogo amputirali.
> [vickibedi]
> >Črni humor je tudi edina naravna reakcija na domišljavost in nadutost ortopedskega konzilija ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra (UKC), ki bi 21-mesečnega dečka skoraj stala noge.
>
> Nisem zdravnik, ampak mislim da ta primer prenapihnjen. Razen psihološke, jo najbrž ni velike funkcionalne razlike med amputacijo in operativno regeneracijo. Je pa res, da je PR nastop našega ortopedskega konzilija videti totalno deplasiran. So zgubili še tisto malo zaupanja, kar so ga imeli, ti ljudje nastopajo kot da živijo še v srednjem veku...
> Razen psihološke, jo najbrž ni velike funkcionalne razlike med amputacijo in operativno regeneracijo.
Si zdravnik? Jaz nisem. A se mi zdi, da je neka razlika (vem, da je). V kvaliteti mogoče?
Treba se je pač tega zavedat in se izogibat vsem medijskim manipulacijam...
Se pravi mogoče bistvena; kar se pa dotika tudi bistva sodobne ekonomije. Ni vse v golih zaslužkih, v profitu, v veliko denarja za nič oz. v razvrednotenju nečesa, kar je več vredno.Kolikor mi je znano je bistvo sodobne ekonomije ravno v ustvarjanju profita. V primeru zasebnega zdravstva to pomeni višji nivo kvalitete, žal pa tudi višje cene...
sporočil: 1.476
V obeh primerih gre za privat klinike nastale z zasebnim denarjem
in provizijami pri poslih z državo; natančneje javnim zdravstvom.
Amen. Politično se moški potomci že 4 generacije deklariramo kot
"stranka drži se svojega posla".
sporočil: 2.730
Če se jim ne boste uprli, vam bo javno zdravstvo mirno odžagalo nogo, ki bi jo tuji ortopedi brez posebnih zapletov rešili z operacijo.Če se jim ne boste uprli, vam bo javni sektor pobral še zadnji evro. Ob tem pa vas bodo mediji prepričevali, da je to najbolje za vas. Ker ste itak butasti mora namesto vas misliti pametni, visoko izobraženi in še višje plačani uradnik.