Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Državni svet - padli heroj
sporočil: 2.482
[mataj]Je tak zakon. Volitve.:-) Sedaj, če s(m)o volilci butlji in ne vemo kaj volimo je to naš problem. Če bi vsak volilec vložil vsaj pol toliko napora kot jaz pred volitvami za zbiranje informacij katera stranka bo prinesla največ koristi meni, bi bilo več kot pol posla že opravljenega. Sedaj pa smo spet pri moji konstani kritiki sindikatov, da se ne zavzemajo za 8 urni delovnik, in posledično ljudje nimajo časa za boljše informiranje.
Ni slaba ideja, ampak na žalost ni nobenega zakona proti sprejemanju goljufive zakonodaje.
sporočil: 14.015
[Dudek]Daj ti meni povej: ko se zbere ene skupina tajkunov, sebi na kožo napiše zakone, potem pa po istih zakonih in njihovih luknjah čisto zakonito oropa ogromno državno premoženje - je to prav, etično in moralno, ker nezakonito pač ni...
Meni je to ogabna razlaga. Nezakonito ravnanje bi lahko opravičili samo z izjemnimi okoliščinami, da je recimo neposredno ogrožen javni interes, zdravlje , življenja ljudi ipd. Ostalo je larifari.
ali je samo larifari ali mogoče "izjemne okoliščine"?
sporočil: 6.084
Zadnja sprememba: anon-15715 13.12.2012 21:44
[fibonaci]Daj ti meni povej: DS je odpikal Kanglerja zato, "da prepreči skupini tajkunov, da sebi na kožo napiše zakone, potem po istih zakonih čisto zakonito oropa državno premoženje" ?
> [Dudek]
>
> Meni je to ogabna razlaga. Nezakonito ravnanje bi lahko opravičili samo z izjemnimi okoliščinami, da je recimo neposredno ogrožen javni interes, zdravlje , življenja ljudi ipd. Ostalo je larifari.
>
Daj ti meni povej: ko se zbere ene skupina tajkunov, sebi na kožo napiše zakone, potem pa po istih zakonih in njihovih luknjah čisto zakonito oropa ogromno državno premoženje - je to prav, etično in moralno, ker nezakonito pač ni...
ali je samo larifari ali mogoče "izjemne okoliščine"?
Če je res, kar pravijo pravniki in celo Spomenka Hribar, potem je to neke vrste državni udar. Ker ne gre za nezakonito ravnanje nekega policaja ob ugotavljanju prometnega prekrška, ampak za državni vrh. Niso brez veze opozorila ki jih spušča surovina ZJ, da bomo še videli... Kaj, če bi predsednik vlade povlekel nezakonito potezo ? Ali predsednik države ? Bi ploskali ?
sporočil: 5.963
Zadnja sprememba: anon-245582 13.12.2012 21:46
+Čuj, ampak zakaj ste pa vi vrgli tega genija oziroma izobraženca oziroma inteletualca?
www.maribor.si/podro...spx?id=642
Koliko je tako sposobnih oseb, ki pridejo iz kadetnice pravniki in ekonomisti?
P. S. Sem že pobrskal. Vmes je bil še kriminalist.
www.delo.si/novice/s...pleka.html
[Dudek]To kar navaja Hribarjeva (in tudi ti) se imenuje državljanska nepokorščina. Samo to je popolnoma odpuljeno, razlagati, da se gre DS državljansko nepokorščino, ta je bila do sedaj rezervirana za državljane ne pa za državne svetnike. Narobe svet.
Hribarjeva: Ravnali so dobro, ampak protizakonito
Med moralo in zakonom tehta tudi publicistka Spomenka Hribar. "Glede na to, da ga niso izvolili, bi rekla, da so ravnali dobro, ampak protizakonito. Če bi ga pa izvolili, bi ravnali zakonito, ampak ne bi bilo dobro," je dejala Hribarjeva.
www.siol.net/novice/...pravo.aspx
Meni je to ogabna razlaga. Nezakonito ravnanje bi lahko opravičili samo z izjemnimi okoliščinami, da je recimo neposredno ogrožen javni interes, zdravlje , življenja ljudi ipd. Ostalo je larifari.
Če bi ravnali zakonito, ne bi bilo dobro, pravi. Eh Finance, Finance...
Državljanska nepokorščina pa nikakor ne pomeni, da se nespoštovanje predpisov ne kaznuje.
sporočil: 30.643
[misho1]Ne volimo mi, ampak televizija. Informacij nimaš kaj zbirat, ker jih ni na voljo.
> [mataj]
> Ni slaba ideja, ampak na žalost ni nobenega zakona proti sprejemanju goljufive zakonodaje.
Je tak zakon. Volitve.:-) Sedaj, če s(m)o volilci butlji in ne vemo kaj volimo je to naš problem. Če bi vsak volilec vložil vsaj pol toliko napora kot jaz pred volitvami za zbiranje informacij katera stranka bo prinesla največ koristi meni, bi bilo več kot pol posla že opravljenega. Sedaj pa smo spet pri moji konstani kritiki sindikatov, da se ne zavzemajo za 8 urni delovnik, in posledično ljudje nimajo časa za boljše informiranje.
In to nima veze z IQ-jem. Za ljudi velja isto kot za računalnike: Garbage in, garbage out. Če so podatki zanič, bodo tudi rezultati zanič, ne glede na to kakšno super duper mašino in programe imaš.
sporočil: 216
[zgagar]Poglej se:
Državni svet - padli heroj
................ v greznico pritlehnosti,manipulacij in zlorabe prava!
ps
in to je eden boljših člankov ki jih je ga.toplak napisala!
www.youtube.com/watc...p-NoQqPBg0
[mataj]Od kje pa sedaj kar naenkrat toliko informacij ljudem, da so začeli demonstrirati, ker je baje vse narobe. Kar naenkrat jim je kapnilo. Zakaj pa niso že na volitvah volili TRS, sedaj ne bi bilo potrebno štancati po snegu in kibicirati za TRSov manifest in njihov svet modrih.
> [misho1]
> > [mataj]
> > Ni slaba ideja, ampak na žalost ni nobenega zakona proti sprejemanju goljufive zakonodaje.
>
> Je tak zakon. Volitve.:-) Sedaj, če s(m)o volilci butlji in ne vemo kaj volimo je to naš problem. Če bi vsak volilec vložil vsaj pol toliko napora kot jaz pred volitvami za zbiranje informacij katera stranka bo prinesla največ koristi meni, bi bilo več kot pol posla že opravljenega. Sedaj pa smo spet pri moji konstani kritiki sindikatov, da se ne zavzemajo za 8 urni delovnik, in posledično ljudje nimajo časa za boljše informiranje.
Ne volimo mi, ampak televizija. Informacij nimaš kaj zbirat, ker jih ni na voljo.
In to nima veze z IQ-jem. Za ljudi velja isto kot za računalnike: Garbage in, garbage out. Če so podatki zanič, bodo tudi rezultati zanič, ne glede na to kakšno super duper mašino in programe imaš.
Informacije so, smo je potrebno delati na tem, in Slovenija ni tako velik sisetem, da ne bi nek državljan ugotovil vsaj približno kaj je zanj dobro. Da o občinah ne govorim.
[Dudek]Ne ga srat, kaj ti ne veš kaj je to državni udar, nisi še nobenega videl na televiziji?
Če je res, kar pravijo pravniki in celo Spomenka Hribar, potem je to neke vrste državni udar.
Informacij je samo za vzorec, v glavnem so v obtoku dezinformacije.
Tisti požarjev svet modrih je lep primer. Požar objavi vse, kar mu
prileti v inbox brez da bi karkoli preverjal. Še čudno da ne
objavlja opozoril o računalniških virusih ki ti skurijo procesor in
reklam za ponarejeno viagro in švicarske ure.
sporočil: 6.290
Zadnja sprememba: mimoidoci 13.12.2012 22:40
[mataj]
Informacij je samo za vzorec, v glavnem so v obtoku dezinformacije. Tisti požarjev svet modrih je lep primer. Požar objavi vse, kar mu prileti v inbox brez da bi karkoli preverjal.
Ko bi ti vedel koliko težav je ideja o svetu modrih povzročila v eni od tvojih priljubljenih strank. Hanžkovi TRS. Tista Vilarja sta sicer morala spokat, je pa notri ostalo še veliko krjavljev. Praktično vsi ostali. Kaj naj sedaj Požar piše o Zares in LDS, če je pa TRS vedno bolj in?
[mataj]V kaslc mu je padla ena od opcij za 21. In jo je objavil. Kaj bo na protestih pa tudi mene zanima.
Informacij je samo za vzorec, v glavnem so v obtoku dezinformacije. Tisti požarjev svet modrih je lep primer. Požar objavi vse, kar mu prileti v inbox brez da bi karkoli preverjal. Še čudno da ne objavlja opozoril o računalniških virusih ki ti skurijo procesor in reklam za ponarejeno viagro in švicarske ure.
Jaz ne bi rekel, da je informacij malo in da so ostalo dezinformacije. Raje bi rekel, da so v obtoku delne informacije. Malo tu malo tam, skupaj pa potem dobiš informacijo. Moraš pa si narediti šopek medijev, ki jih konstantno spremljaš in združuješ delčke informacij. In v ta šopek spada tudi Požareport.
sporočil: 239
tako kot smo odstranili kanglerja,je treba odstraniti državni svet
in to takoj,takoj na ulice,pa ne 100,kot v ljubljani proti
jankoviću
sporočil: 602
Kam štejejo pa tisti, ki se prav tako po vojni in to na naših tleh,
niso niti imeli priložnosti poskušati se izgovarjati, ker jih je
krogla prehitela kar brez sodišča? In nekaj teh eksekutorjev in
odredbodajalcev še danes brezskrbno blodi naokoli - še več, imeli
so celo pravico in možnost ustvarjati zakonodajo samostojne
Slovenije, tudi o DS. Njihovi učenci pa bi danes o etiki in morali
- kako sprevrženo.
sporočil: 3.152
[tad01]Ampak kje imaš bolj očitne primere vsiljevanja morale kot ravno v Sloveniji? Saj pri polovica vprašanj na referendumih odločujoče ne zanimajo dosežki znanosti, škodljivost ali posameznikova svoboda, ampak morala, ki jo večina vsili manjšini. Večine ne zanima oz. se zaveda, da mu odločitev, ki ne temelji na morali, v nobenem primeru ne škodi ali omejuje njegovega življenja, ampak ljudje vendarle glasujejo PROTI (predpostavljam, da celo večina forumašev tega foruma). Mi še danes ne sprejmemo stvari, ki so v ZDA legalne že desetletja.
Že vsaj stoletje prej so ostali v Evropi doumeli, da ima vsakdo pravico do svoje morale, da morale ni moč vsiljevati. Ko v političnem diskurzu morala in etika postane argument, takrat nismo daleč od diktature. Takrat je človeku kratnena temeljna svoboščina, v tem je problem.
Ali tisti politik, ki je svingal ... tudi tam je morala postala argument, ne pa človekova svoboščina, do katere ima pravico.
sporočil: 372
Zadnja sprememba: anon-261746 14.12.2012 05:27
tale histerija s kanglerjem je neumnost. kako se naj drži DS
zakonitosti, če pa pravosodje ne deluje in je kangler hotel ravno
zaradi imunitete in privilegijev v DS . naredili so prav. ne zato
ker niso naredili po zakonu, ampak ker so ravnali po svoji vesti,
četudi v nasprotju z zakonom.ga urednica, zakona se tako držiš, če ravnaš po svoji vesti. zato pa je slovenija v takšnem sranju, ker se tako vsi veliki kriminalci držijo strogo po napačnih zakonih in nihče nikomur nič ne more.
Ali drugače: dali ste primer Mesiča. Zamislite si, da bi Arkana morali potrditi za predsednika SFRJ, ki je klal in kradel po Bosni in taga ni nihče nič dokazal, ker pravosodje ne deluje. Ali bi bila neizvolitev pravni precedens?
sporočil: 2.117
Zadnja sprememba: anon-93129 14.12.2012 06:28
Kaznovanje naj sprocesira sodstvo. A to takoj,ne čez 10 let ali da
celo primer zastara. Največ tri mesece. To zmorejo vse gnile
demokracije.
sporočil: 1.227
PODPRITE VSI IDEJO, DA SE PRIHRANKI PRENESEJO IZ OKUŽENIH BANK V
ZDRAVE, PA NAJ SE SAME SESUJEJO V PRAH, SAJ LE ČAKAJO NA DRŽAVNO
POMOČ, SAME PA NISO NAPRAVILE NIČ. NAJ PRODAJO SVOJE GRANITNE
PALAČE IN PROSTORE, POSTAVIJO KONTEJNERJE NA "OVNOVIH" ZEMLJIŠČIH V
ŠENTVIDU IN TAM SKROMNO OPRAVLJAJO SVOJO DEJAVNOST, NE PA DA SE V
BLIŠČU ŠOPIRIJO Z BARABIJO IN NESPOSOBNOSTJO!
SICER PA: VEDNO STA NAJMANJ DVE MOŽNOSTI! SAJ LAHKO ODSTOPIJO TUDI TISTI ČLANI DS, KI MENIJO, DA NI PRAV DA SEDIJO V ISTI KLOPI SKUPAJ S "KANGLICAMI"! PA BOSTA OSTALI V DS LE DVE KANGLICI BREZ OPRAVILNE SPOSOBNOSTI IN BOSTA KMALU SPOKALI!
JE PA NAROBE TO, DA SPLOH LAHKO KDO KANDIDIRA ZA JAVNO FUNKCIJO, ČE NIMA "ČISTE" SVOJE OSEBNE SLIKE ALI ČE GA SPREMLJAJO NEETIČNA, NEMORALNA IN KAZNIVA DEJANJA. TU JE TREBA NAJPREJ POSTAVITI TEMELJE IN PRAVILA, VSE KAR IMAMO SEDAJ JE POSLEDICA, DA TA PRAVILA MANJKAJO!
SICER PA: VEDNO STA NAJMANJ DVE MOŽNOSTI! SAJ LAHKO ODSTOPIJO TUDI TISTI ČLANI DS, KI MENIJO, DA NI PRAV DA SEDIJO V ISTI KLOPI SKUPAJ S "KANGLICAMI"! PA BOSTA OSTALI V DS LE DVE KANGLICI BREZ OPRAVILNE SPOSOBNOSTI IN BOSTA KMALU SPOKALI!
JE PA NAROBE TO, DA SPLOH LAHKO KDO KANDIDIRA ZA JAVNO FUNKCIJO, ČE NIMA "ČISTE" SVOJE OSEBNE SLIKE ALI ČE GA SPREMLJAJO NEETIČNA, NEMORALNA IN KAZNIVA DEJANJA. TU JE TREBA NAJPREJ POSTAVITI TEMELJE IN PRAVILA, VSE KAR IMAMO SEDAJ JE POSLEDICA, DA TA PRAVILA MANJKAJO!
sporočil: 3.318
Kakšna etika mrs. Toplak???
O etiki se vedno govori le takrat, ko se gre za nekatero rit, drugače jo pa noben poslanec ne upošteva, pa lahko še tako zagovarjajo etiko. Ljudje, ne potrebujemo etike.
O etiki se vedno govori le takrat, ko se gre za nekatero rit, drugače jo pa noben poslanec ne upošteva, pa lahko še tako zagovarjajo etiko. Ljudje, ne potrebujemo etike.
sporočil: 1.493
"Kdor je izvoljen na funkcijo - brez prevare, groženj, brez 104
odstotkov -, jo dobi."
PROBLEM PA JE BIL V TEM, DA SO GA PRISTOJNI ELEKTORJI IZVOLILI! TI ELEKTORJI, KI SO GA IZVOLILI BI LAHKO V ŽIVLJENJU LE ŠE KRAVE PASLI IN NIČ DRUGEGA (TAKO BODO NAREDILI ŠE NAJMANJ ŠKODE)!!!!
PROBLEM PA JE BIL V TEM, DA SO GA PRISTOJNI ELEKTORJI IZVOLILI! TI ELEKTORJI, KI SO GA IZVOLILI BI LAHKO V ŽIVLJENJU LE ŠE KRAVE PASLI IN NIČ DRUGEGA (TAKO BODO NAREDILI ŠE NAJMANJ ŠKODE)!!!!
[dorki22]A, ne, do tega lahko pride samo če po nesreči pridemo v stik s kako nevarno ideologijo.
> [mataj]
> Ne mi tule prodajat majerizmov.
Če ukinemo državni svet, bomo znoreli in se začeli med sabo klati in streljat, država pa bo propadla.
sporočil: 1.493
Ustava RS ni problematična (vsaj v velikem številu splošno
sprejetih civilizacijskih in pravnih norm civiliziranih narodov),
ampak je problem njenega spoštovanja! Tudi državni svetniki je niso
spoštovali - bolje povedano direktno so jo kršili - ko niso
potrdili mandata Francu Kanglerju! Druga zgodba pa je, zakaj so
elektorji izvolili Franca Kanglerja; ampak to morate pa njih
vprašati! Sama Ustava RS (potrebne bi bile le manjiše korekcije) pa
je korektno napisana!
Zadnja sprememba: anon-238577 14.12.2012 09:11
[mutla]Štejejo med tiste, ki jih je sicer doletela po zakonu predpisana kazen, vendar brez predpisanega postopka, torej sojenja, kar seveda ni bilo prav.
Kam štejejo pa tisti, ki se prav tako po vojni in to na naših tleh, niso niti imeli priložnosti poskušati se izgovarjati, ker jih je krogla prehitela kar brez sodišča?
Pri njihovem številu bi sicer morali in lahko izvedli le sojenja na hitrih vojaških sodiščih, kjer bi se seveda tudi poskušali zagovarjati. Vendar pred zakonom učinkovitega izgovora niso imeli. Vsi so prostovoljno stopili na stran okupatorske vojske, kar so tudi potrdili s podpisom in pisno izjavo pri vstopu med domobrance, za to pa je bila po takrat veljavnem zakonu Kraljevine Jugoslavije zagrožena smrtna kazen.
BTW, tudi vsi skurjeni v nemških taboriščih in pri nas doma ustreljeni talci niso imeli nobene "priložnosti poskušati se izgovarjati" in jih je vse to doletelo brez sodišča, dediči njihovih krvnikov pa nam tudi danes prodajajo svojo moralo.
sporočil: 5
Se popolnoma strinjam. Tako je. Če državni svet ravna
protizakonito, se nam slabo piše. Če Rajko Pirnat ne zna pojasniti
ali je bilo zakonito ali ne (čeprav to ve že študent prvega letnika
pravne fakultete, ki je rektor pravne fakultete, je tu res nekaj
zelo narobe.
Se popolnoma strinjam. Tako je. Če državni svet ravna
protizakonito, se nam slabo piše. Če Rajko Pirnat ne zna pojasniti
ali je bilo zakonito ali ne (čeprav to ve že vsak študent prvega
letnika pravne fakultete), ki je rektor pravne fakultete, je tu res
nekaj zelo narobe. Podobno "muti" tudi Miro Cerar ml., ki je sicer
dober strokovnjak, tu pa kot, da se nekoga boji in zadevo
zamegljuje. Žalostno je, da se poplnoma jasne pravne zadeve
razlagajo kakor komu trenutno paše.
No, CVILI, tukaj pa pretiravaš. Arkan in Kangler nista enaka. Če pa
bi ga demokratično izbrali na volitvah, pa bi ga morali potrditi.
Taka je pravna država. Če bi ga....