Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Romuni komunistom prepovedali boj za visoke položaje
sporočil: 6.657
V pomen t.i. lustracijskega zakona dvomijo tudi poznavalci, saj ne bo vplival na bivše predstavnike komunističnega režima, ki so že na visokih položajih.Vsaj premikati se ne bodo mogli več iz položaja v položaj.
sporočil: 30.643
Zadnja sprememba: anon-35163 29.02.2012 11:20
[ajevsenak]Norveška, Švedska, Velika Britanija, Švica, Nizozemska... nobena od teh dokaj uspešnih držav nikoli ni kreteničila s kako lustracijo.
Po romunski odločitvi o lustraciji, je Slovenija zadnja od evropskih držav, ki še ni izvedla prav nikakršne lustracije. Bog pomagaj ubogi Sloveniji.
[0602Krajn]Ne. Dnevnika ne berem, trenutno pišem samo na Finance, nicka pa nisem zamenjal že od konca 1990tih.
> [mataj]
> > [primozkud]
> > če bi mi to naredili bi bili že ŠVICA,tako smo pa še vedno komunistična država s šefom iz Murgel v ozadju
>
> Ne bi bili Švica, ampak Madžarska.
Si ti rdeči igor s foruma Dnevnika ?? Enako sovražita SLOVENCE, demokratično Evropo - v bistvu - trda komunista ! Bljakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
sporočil: 235
[mataj]Najbrž misliš, da si duhovit. Demokratične evropske države seveda niso bile nikoli v svoji zgodovini kontaminirane z zločinskim komunizmom. Zato jim gre danes precej bolje. In nobena od njih nima Hude Jame.
> [ajevsenak]
> Po romunski odločitvi o lustraciji, je Slovenija zadnja od evropskih držav, ki še ni izvedla prav nikakršne lustracije. Bog pomagaj ubogi Sloveniji.
Norveška, Švedska, Velika Britanija, Švica, Nizozemska... nobena od teh dokaj uspešnih držav nikoli ni kreteničila s kako lustracijo.
Tebi ni pomoči, zamenjava očal ne bo pomagala. Morda bi poskusil z glavo…
[bojsn]Od kod si se pa ti vzel. Literarna kritika ti očitno ne gre od rok. Za kaj takega je treba najprej razumeti napisano. Glede sloga pa, če nisi opazil, za večino na tem forumu je Shaman zakon.
> [janezpizdek]
> > [olsegg]
> > ej čarli!
> >
> > kaj ti je spet popustila doza...
> > pa vseeno poskusiva:
> >
> > daj, zaupaj nam, podpiraš imenovanje titove ceste...
> > daj, zaupaj nam, podpiraš poveličevanje povojnih partizanskih klavcev...
> > daj, zaupaj nam, podpiraš častilce povojnih partizanskih klavcev...
> > daj, zaupaj nam, podpiraš delovanje kratkonoge udbognide milana kučana...
> > daj, zaupaj nam, je zate udboopanković pozitina ali negativna osebnost...
> >
> > zna se...
>
> Čarli bo zdaj iz sez s teboj opravil ostro, rezolutno in ekspresno: Rekel ti bo, da če tak sprašuješ, se ti vidi, da si JajotofNavijaček™. Slepi navijaček, kakopak, hehe
>
> PS
> Btw, tota filozofska smer charlismus™ se da najlažje verbalno determinirati oz. podrobno opredeliti tak: Ako neki osebek ne pljuva po I. J. Janši in ga ne imenuje Jajo™ (Ne pomešati s terminusom J-Lo™ - Đenifr Loupez, prosim) je prou gotov JajotofNavijaček™.
>
> Ponarodelo v Slo to filozofsko držo opisujejo v šank debatah tak: "pojajčevanje nasprotnika v debati". Zadeva je seveda že davno prerasla meje Absurdistana oz. se je zgodila t.i. internacionalizacija problema. Tako recimo Eskimi v okolici Dervente imajo narodno kletvico: Dabogda te čarli pojajčil! Ni jo hujše kletvice, vam povem, zlasti v vasi Krkanovci nedaleč Dervente. In to vse od takrat odkar sta dva znana slovenska gverilca I.J.J in M.K. preko Liberije švercala orožje v BbH (Bosno brez Hercegovine).
>
> LP shaman
ej zakaj imas ti tak specificen stil pisanja? a resnicno mislis da si duhovit in domiselen a si zgolj dusevno moten?
sporočil: 9.214
Ne, samo konkreten razlog me zanima, domnevam namreč, da bi ti z
velikim odobravanjem vpijal sporočilo prispevkov in nivo
protagonističnih komentatorjev.
Zadnja sprememba: anon-35163 29.02.2012 12:23
[ajevsenak]Ravno obratno. Vsaka demokratična evropska država ima delujočo komunistično partijo oziroma stranko, samo Slovenija je nima.
> [mataj]
> > [ajevsenak]
> > Po romunski odločitvi o lustraciji, je Slovenija zadnja od evropskih držav, ki še ni izvedla prav nikakršne lustracije. Bog pomagaj ubogi Sloveniji.
>
> Norveška, Švedska, Velika Britanija, Švica, Nizozemska... nobena od teh dokaj uspešnih držav nikoli ni kreteničila s kako lustracijo.
Najbrž misliš, da si duhovit. Demokratične evropske države seveda niso bile nikoli v svoji zgodovini kontaminirane z zločinskim komunizmom. Zato jim gre danes precej bolje.
[ajevsenak]Vsaka država ima kak okostnjak v omari, a so dovolj pametne, da svojih kosti ne glodajo.
In nobena od njih nima Hude Jame.
[dalex]Finance so čisto dovolj. Nimam časa še za Dnevnik.
Ne, samo konkreten razlog me zanima, domnevam namreč, da bi ti z velikim odobravanjem vpijal sporočilo prispevkov in nivo protagonističnih komentatorjev.
sporočil: 9.214
Nimam časa še za Dnevnik.Vrhunski joke zaposlenca javnega sektorja :)
No, mimogrede, domnevami, da si izbral Finance.si, ker je tu težko najti kaj koristnega, na Dnevniku je pa to sploh nemogoče.
Ja. Forumski komentatorji sposobni sestaviti več kot dva smiselna
stavka so taka redkost, da je čisto vseeno ali je njihovo pisanje
všečno ali ne.
sporočil: 13.178
[lenninmccarthy]Čak a ne praviš, da imamo sedaj komunizem. Aja točno zdaj k je tvoj jajo na oblasti pri nas ne vladajo več komunisti in se že cedi mleko in med ane:)
> [čarli]
> > [lenninmccarthy]
> > ti čarli...kako z uno knjigo?bo kej?pismu,tok ponedelkov,petkov itd je že mim...in nč te ne bolijo prašniki..le zakaj,le zakaj..:)
>
> Huh ja. Vem, da si bolj trde glave pa vseeno bom ponovil. Jaz nisem naročil knjige tako da me ničesar ne rabi bolet;) Drugače pa je baje na knjigo izdana začasna prepoved...
a dej no...to je bila praksa v komunizmu,ne mi rečt da je to še možen..prepovedat knjigo pred izzdajo?:)))))))))))
Hmm ja. Jaz sem sebe že davno pogledal;) Za razliko od vas vernikov sem tudi priznal, da sem bil isti kot vi. Ti in tebi podobni pa ne boste nikoli spregledali ker ste ovce:)
čarli...drugim očitaš da so verniki...bi za sekundo pogledu sebe v špegu?ej..sekunda..
Zadnja sprememba: čarli 29.02.2012 13:16
[olsegg]Tebi še kaj druzga popušča. So me sestre obvestile, da ti redno uhaja:)
ej čarli!
kaj ti je spet popustila doza...
pa vseeno poskusiva:Khm, kaj naj rečem. Še enkrat več dokazuješ da si bebo;) Očitno niti ne znaš brati kar napišem. Naj ti drugi forumaš napišejo kaj si mislim o tej ulici;)
daj, zaupaj nam, podpiraš imenovanje titove ceste...
daj, zaupaj nam, podpiraš poveličevanje povojnih partizanskih klavcev...Evo again. Če nisem vaš sem že njihov ane:) Za razliko od tebe ne poveličujem nobenega. Ne domobranskega in ne partizanskega nasilja. Kdor je ubijal ali naročal ubijanje je zločinec. Ne glede al je bil vaš al njihov. Vidiš to je razlika, ki jo jajotovi verniki ne ločite;)
daj, zaupaj nam, podpiraš častilce povojnih partizanskih klavcev...Glej zgoraj;)
daj, zaupaj nam, podpiraš delovanje kratkonoge udbognide milana kučana...Za razliko ne podpiram ne palčka niti ne tvojga boga;)
daj, zaupaj nam, je zate udboopanković pozitina ali negativna osebnost...Again. Glej zgoraj;)
...da si bebo;)
zna se...
sporočil: 3.253
o fak, ne morem verjeti, da se najde rudeči cirkusant, ki v njemu
lastnem idiotkretenizmu podvomi v ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU našega
shamana!
jebemti li ja onog hitlera, ki ni dokončal začetega dela...
zna se...
zna se...
[olsegg]Halt's Maul, Untermensch!
[janezpizdek]Dobro sklepaš;) Saj ti imaš tudi zelo podobne simtpome:)
> [olsegg]
> ej čarli!
>
> kaj ti je spet popustila doza...
> pa vseeno poskusiva:
>
> daj, zaupaj nam, podpiraš imenovanje titove ceste...
> daj, zaupaj nam, podpiraš poveličevanje povojnih partizanskih klavcev...
> daj, zaupaj nam, podpiraš častilce povojnih partizanskih klavcev...
> daj, zaupaj nam, podpiraš delovanje kratkonoge udbognide milana kučana...
> daj, zaupaj nam, je zate udboopanković pozitina ali negativna osebnost...
>
> zna se...
Čarli bo zdaj iz sez s teboj opravil ostro, rezolutno in ekspresno: Rekel ti bo, da če tak sprašuješ, se ti vidi, da si JajotofNavijaček™. Slepi navijaček, kakopak, hehe
PSKhm yeah right. Če jaz nekaj povem čez jajota (in to za razliko ne na pamet kot to dela večina hudo obveščenih forumašev:)) sem že takoj označen, da delam za palčka&co. Pač meni je jasno, da jajotovi verniki ne znate pogledat čez planke. Sem bil včasih isti. Ampak za razliko od vas me je zmeraj zanimala resnica oz obe plati "resnice". Namreč le tako se lahko približaš kaj se je dejansko zgodilo. Sevda jajotove vernike to ne zanima, ker "vejo" da je njihov bog edini, ki lahko prežene komuniste. Da ne govorim koliko imajo povedati čez fdv. Ampak jajo je jajo in čez lik in delo se pa ne sme pisat:) In pol ste kaj drugačni od vernikov v komunizem...
Btw, tota filozofska smer charlismus™ se da najlažje verbalno determinirati oz. podrobno opredeliti tak: Ako neki osebek ne pljuva po I. J. Janši in ga ne imenuje Jajo™ (Ne pomešati s terminusom J-Lo™ - Đenifr Loupez, prosim) je prou gotov JajotofNavijaček™.
Ponarodelo v Slo to filozofsko držo opisujejo v šank debatah tak: "pojajčevanje nasprotnika v debati". Zadeva je seveda že davno prerasla meje Absurdistana oz. se je zgodila t.i. internacionalizacija problema. Tako recimo Eskimi v okolici Dervente imajo narodno kletvico: Dabogda te čarli pojajčil! Ni jo hujše kletvice, vam povem, zlasti v vasi Krkanovci nedaleč Dervente. In to vse od takrat odkar sta dva znana slovenska gverilca I.J.J in M.K. preko Liberije švercala orožje v BbH (Bosno brez Hercegovine).Spet brez vsebine kot je to navada pri tebi. Pač izgubljen tavaš v iskanju "resnice":) Sevda dvomim, da jo sploh želiš spoznati, ker se ti bo svet sesul;)
LP shaman
sporočil: 1.950
[olsegg]
o fak, ne morem verjeti, da se najde rudeči cirkusant, ki v njemu lastnem idiotkretenizmu podvomi v ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU našega shamana!
zna se...
nagradno vprašanje:
Zagovarjajo lik in delo kolaboracije, zagovarja se nasilje do rdečih in ,,rdečih,,, do jugovičev, gejev, kulturnikov, proletarcev, sindikatov, zagovarjajo velekapital, razprodajo Slovenije in lezenje v rit RKC, ter tujcem. Vlada pa jim stara garda ,,bivših,, komunistov. Kdo so to?
hudi pacienti, press
zna se....
sporočil: 3.253
ej amy2011!
kot prvo - mogoče bi bilo prav, da obiščeš - vsaj okulista...
ti to o teoriji ali o praksi...
će o praksi, ti ne bo težko našteti ene par grobišč, kamor so domobranci po vojni zazidali poštene partizane...
več kot 600/ŠESTSTO!!! po vojni odkritih prikritih grobišč povojnih partizanskih klavcev - press...
zna se...
će o praksi, ti ne bo težko našteti ene par grobišč, kamor so domobranci po vojni zazidali poštene partizane...
več kot 600/ŠESTSTO!!! po vojni odkritih prikritih grobišč povojnih partizanskih klavcev - press...
zna se...
sporočil: 839
[51b3]Nikjer nisi moral biti, je pa bilo baje članov partije v Sloveniji pod 3 %! In član je mogel biti vsak, moral pa noben!
sej v drugi partiji kot v komunistišči nisi moral biti.
sporočil: 839
[olsegg]Prvi je bil Ivanov Janez. In ker se njemu ni nič zgodilo, so ga drugi korajžno posnemali. Vzori pač vlečejo, apetiti pa rastejo. Pošten si ali pa nisi. Ni vmesnega (očitno je le v Sloveniji lahko drugače!!!???).
ej 34519!
daj ti meni/nam povej/zapiši - kdo je pokradel RS!?
zna se...
sporočil: 216
[olsegg]vi ste klali med vojno, mi pa pol.. kdo je začel?
ej amy2011!
zna se...
[janezpizdek]Khm, to nekdo meni očita kar dela sam:) petekpress;)
> [čarli]
> > [janezpizdek]
> > > [olsegg]
> > > ej čarli!
> > >
> > > kaj ti je spet popustila doza...
> > > pa vseeno poskusiva:
> > >
> > > daj, zaupaj nam, podpiraš imenovanje titove ceste...
> > > daj, zaupaj nam, podpiraš poveličevanje povojnih partizanskih klavcev...
> > > daj, zaupaj nam, podpiraš častilce povojnih partizanskih klavcev...
> > > daj, zaupaj nam, podpiraš delovanje kratkonoge udbognide milana kučana...
> > > daj, zaupaj nam, je zate udboopanković pozitina ali negativna osebnost...
> > >
> > > zna se...
> >
> > Čarli bo zdaj iz sez s teboj opravil ostro, rezolutno in ekspresno: Rekel ti bo, da če tak sprašuješ, se ti vidi, da si JajotofNavijaček™. Slepi navijaček, kakopak, hehe
>
> Dobro sklepaš;) Saj ti imaš tudi zelo podobne simtpome:)
>
> > PS
> > Btw, tota filozofska smer charlismus™ se da najlažje verbalno determinirati oz. podrobno opredeliti tak: Ako neki osebek ne pljuva po I. J. Janši in ga ne imenuje Jajo™ (Ne pomešati s terminusom J-Lo™ - Đenifr Loupez, prosim) je prou gotov JajotofNavijaček™.
>
> Khm yeah right. Če jaz nekaj povem čez jajota (in to za razliko ne na pamet kot to dela večina hudo obveščenih forumašev:)) sem že takoj označen, da delam za palčka&co. Pač meni je jasno, da jajotovi verniki ne znate pogledat čez planke. Sem bil včasih isti. Ampak za razliko od vas me je zmeraj zanimala resnica oz obe plati "resnice". Namreč le tako se lahko približaš kaj se je dejansko zgodilo. Sevda jajotove vernike to ne zanima, ker "vejo" da je njihov bog edini, ki lahko prežene komuniste. Da ne govorim koliko imajo povedati čez fdv. Ampak jajo je jajo in čez lik in delo se pa ne sme pisat:) In pol ste kaj drugačni od vernikov v komunizem...
>
> > Ponarodelo v Slo to filozofsko držo opisujejo v šank debatah tak: "pojajčevanje nasprotnika v debati". Zadeva je seveda že davno prerasla meje Absurdistana oz. se je zgodila t.i. internacionalizacija problema. Tako recimo Eskimi v okolici Dervente imajo narodno kletvico: Dabogda te čarli pojajčil! Ni jo hujše kletvice, vam povem, zlasti v vasi Krkanovci nedaleč Dervente. In to vse od takrat odkar sta dva znana slovenska gverilca I.J.J in M.K. preko Liberije švercala orožje v BbH (Bosno brez Hercegovine).
>
> Spet brez vsebine kot je to navada pri tebi. Pač izgubljen tavaš v iskanju "resnice":) Sevda dvomim, da jo sploh želiš spoznati, ker se ti bo svet sesul;)
>
> > LP shaman
Nisi niti blizu, ma ne da se mi boisti s teboj in ti dokazovati spet vse znova, kerse teb itak nič nea prime.
Hint: Jaz se v bistvu predvsem zabavam in zajebavam.Jaz tudi;) Še bolj mi bo šlo na smeh ko boste jajotovi verniki vsi v solzah:)
Pa še to: Jaz nikoli trdil, da ti The Čarli "delaš za plačka", sem pa vsakemu usegliharskemu revčku, pa tak tudi tebi, naprej vrgel, da posredno de facto pomaga(š) kumunajzarom. Kajti čarli, četudi bi držalo da ej janša to kar ti o njem govoirš, ni blema, naj bo, je za mene najmanj 1000 krat boljši od Kučana recimo. In zato od mene nea boš slišo da "sta useglih gvišna". Nista in amen!Aha ok. Se pravi tebi se fučka če je jajo isti po rabotah kot palček. Lepo da priznaš;) In ja ista sta če sta delala iste rabote a ne. A praviš, da če nekdo nekaj ukrade ni kriminalec?
Dalje, če ti nea bi bil tak zaslepljen s svoraštvom do Janše, morebiti celo upravičeno, nea bi vedu kaj sta imela vidva, hehe, bi opazil, da jaz do Janše, tak kot tudi do nikogar drugega absolutno nimam verniški odnos. V bistvu težko rečemo, da jaz do Janše sploh iamma odnos. Čemu le bi ga imel.Huh ja spet tvoje dogme o moji zaslepljenosti in sovraštvu. No pa saj nisem presenečen, če mi to že n-tič omeni jajotov vernik ane:) In ja itak, da vernik misli, da ni vernik. Tudi partizani so verjeli, da se borijo za pravo stvar ane;)
Meni je Janša kot sicer relativno bled in iritanten, celo včasih sila nevglajen, a na nek način ipak simaptičen mangup na nogometnem terenu, tipa Gatuso, Ramos, alpa recimo en tak podobno kontroverzen model je tudi Ibrakadabra™. On gre na kurac sodnikom, vsak stik žnjim sodniki sodijo favl nasprotni ekipi, čeprav je favl nad njim, pa se je oni ighralec odbil od Ibre kot od stene, hehe, občasno je sicer po balkansko impulziven, sicer pa večji del cajta igra bogovski nogomet virtuoza za popizdit. Jaz samo zaradi njegovih bravur gledam tekme Milana.Ah ja. Mal čez jajota morš udrihat da zaglumiš, da nisi njegov vernik. How patetic;)
Ergo, na podoben način Janša na slovenski politilni zelenici iritira kumunajzare (dobro iritira tudi tebe, ma ne mi spet reči, da sem rekel, da si ti kumunajzar, ti si zgolj useglihar, torej de facto prokumunajzar po nerodnosti, hehe, kar je ipak čisto druga zadeva), Kučan od njega ima ulkus in dislokacijo vratnih vretenc in to mene neznansko zabava. Moj rezon v zvezi žnjim konkretno je, če nervira ter iritira kumunajzare, če kumunajzari nanj atakirajo kot stekle hijene, polej je že nekaj v zvezi žnjim kul. hehe.Lej jaz sem useglihar po zaslugi tvojega boga;) In imel sem priložnost videti njegove komunistične metode. Seveda bi jajotovi verniki za njegov drek rekli, da ni drek temveč gnojilo a ne;) Patetičnost do groba...
E, ali je on hkrati moj prvi izbor in ali sem srečen s tem, kar da od sebe, to je druga pesem in o tem sem že veliko povedal v postih tu naforumu. In tam kolikor vem ni podlage za tvoje bluzenje o verništvu.A da ni podlage? Daj ne se smešit:) Pač vernik misli, da vse ve in da ni vernik. Pač vsi ste isti, ker pač ne razumete in niti se ne želiti seznaniti s stvarmi. Vam je pač zadosti, da je jajo na čelu in to je to. Briga vas kaj dela, glavno da ni palček na oblasti. Pa če tudi dela isti kot on;)
LP shaman
sporočil: 6.308
[janezpizdek]:))))
Insistiram pa, da avtobusi, ki vozijo treš na smeti Zgodovine Inc. najprej naložijo Kučana in vse kumanajzare, predvsem tvojo "velekapital tovarišijo", pa potem, ko se šoferji vrnejo in pomalcajo, naj nadaljujejo iz sez Janšo in Zmagotom itd.
LP shaman
... boljše kot Led Zeppelin...
[sabahudine]Koga to briga.
vi ste klali med vojno, mi pa pol.. kdo je začel?
Domobransko-partizanske nategancije niso prepiri o preteklosti, ampak o prihodnosti- konkretno o tem, čigave vrednote bodo v prihodnje prevladovale in kdo bo glavni. In v demokratični, pluralni družbi sprave o tem ne more biti. Prizadevanje za spravo je prizadevanje za fašizem in diktaturo.
Olsegg-u in njemu podobnim primerkom nima smisla razlagati in dokazovati kaj je kdo počel, ker jih to prev en drek briga. Njih zanima samo to, v kaj je kdo verjel, oziroma v imenu česa se je boril. Krščanska teorija pravične vojne, pač. Če se boriš v imenu jezusa kristusa ti je opravičeno in odpuščeno vse, ne glede na to, kakšne svinjarije si počel. Če ne, je vse kar narediš zločin. Oproščeno ti ni nič in kriv si za vse, tudi za to, da je okupator klal ženske in otroke. Si ga pač razjezil.
Na te stvari je treba gledati tudi malo širše. Malo premisli v kakšnem zavezništvu smo, kaj počne to zavezništvo: Začenja napalne vojne in okupira. Naša vojska v Afganistanu nastopa v vlogi okupatorja. In očitno se je nekomu zazdelo, da je odpor proti okupatorju tudi za domače potrebe potrebno iz vrednote prespinati v zločin.
[dob]Huh, a dns ste pa jajotovi verniki v formi al kako:) petek press;)
> [mimoidoci]
> > [janezpizdek]
> >
> > Insistiram pa, da avtobusi, ki vozijo treš na smeti Zgodovine Inc. najprej naložijo Kučana in vse kumanajzare, predvsem tvojo "velekapital tovarišijo", pa potem, ko se šoferji vrnejo in pomalcajo, naj nadaljujejo iz sez Janšo in Zmagotom itd.
> >
> > LP shaman
>
> :))))
>
> ... boljše kot Led Zeppelin...
Ne pozabit na čarlija!!! Lahko se samo zraven šoferja usede, ker mu je vožnja všeč, in gleda skoz okno.
Saj ne zato, da bi ostal na smetišču, bogobvari, ali pa sam doma (še slabš!), al' eno al' drugo, saj sam ne ve natančno kaj bi.
Zato pa naj se s šoferjem pelje, da mu ne bo dolgčas in da lahko skoz okno gleda, ker se pač rad vozi malo sem malo tja (Man Of the World, Peter Green) in se s šoferjem meni o jajotu. Malo na deponijo, malo z deponije nazaj. Ko vozita tja, si reče: škoda, lahko bi jajota zdej peljala, k'sva na pol prazna, a ne...
Ko gresta nazaj, pa: Morda nama bodo pa zdaj jajota naložili, kaj veš...
In tako vmes gresta malo na malico, pa na kufe, pa dnevi počas minevajo, leta letijo, deponija pa raste počasi, prepočasi... I tako to.
sporočil: 216
[mataj]poplnoma se strinjam!
> [sabahudine]
> vi ste klali med vojno, mi pa pol.. kdo je začel?
Koga to briga.
Domobransko-partizanske nategancije niso prepiri o preteklosti, ampak o prihodnosti- konkretno o tem, čigave vrednote bodo v prihodnje prevladovale in kdo bo glavni. In v demokratični, pluralni družbi sprave o tem ne more biti. Prizadevanje za spravo je prizadevanje za fašizem in diktaturo.
Olsegg-u in njemu podobnim primerkom nima smisla razlagati in dokazovati kaj je kdo počel, ker jih to prev en drek briga. Njih zanima samo to, v kaj je kdo verjel, oziroma v imenu česa se je boril. Krščanska teorija pravične vojne, pač. Če se boriš v imenu jezusa kristusa ti je opravičeno in odpuščeno vse, ne glede na to, kakšne svinjarije si počel. Če ne, je vse kar narediš zločin. Oproščeno ti ni nič in kriv si za vse, tudi za to, da je okupator klal ženske in otroke. Si ga pač razjezil.
Na te stvari je treba gledati tudi malo širše. Malo premisli v kakšnem zavezništvu smo, kaj počne to zavezništvo: Začenja napalne vojne in okupira. Naša vojska v Afganistanu nastopa v vlogi okupatorja. In očitno se je nekomu zazdelo, da je odpor proti okupatorju tudi za domače potrebe potrebno iz vrednote prespinati v zločin.
moj post oslegu je navanda prvokacija, ker sem alergičen na takšne debile, ne da bi dejansko resno mislil.
dej mi povej, a spremljaš kaj:
larouchepac.com
če ne, preveri
[mataj]Neumnost. V nobeni demokratični evropski državi ni stranke z imenom Komunistične partija, vsaj parlamentarne ne (morda se kje pod tem imenom združujejo kakšni zombiji). Po padcu berlinskega zidu so izginile celo socialistične (zadnja je bila Avstrijska), levičarji se upajo Imenovati le še socialdemokrati.
> [ajevsenak]
> > [mataj]
> > > [ajevsenak]
> > > Po romunski odločitvi o lustraciji, je Slovenija zadnja od evropskih držav, ki še ni izvedla prav nikakršne lustracije. Bog pomagaj ubogi Sloveniji.
> >
> > Norveška, Švedska, Velika Britanija, Švica, Nizozemska... nobena od teh dokaj uspešnih držav nikoli ni kreteničila s kako lustracijo.
>
> Najbrž misliš, da si duhovit. Demokratične evropske države seveda niso bile nikoli v svoji zgodovini kontaminirane z zločinskim komunizmom. Zato jim gre danes precej bolje.
Ravno obratno. Vsaka demokratična evropska država ima delujočo komunistično partijo oziroma stranko, samo Slovenija je nima.
> [ajevsenak]
> In nobena od njih nima Hude Jame.
Vsaka država ima kak okostnjak v omari, a so dovolj pametne, da svojih kosti ne glodajo.
Iz Hude jame pa se nikar ne norčuj. Se je »drugorazredni« sluzavec že dovolj osramotil. Za trideset Srebrenic brez sodbe (in krivde) pobitih na slovenskih tleh uvršča Slovenijo med najbolj krvava morišča v Evropi. Pišmeuhovski in celo posmehljiv odnos znatnega dela Slovencev (tebe in tebi podobnih) do povojnega orgijanja komunističnih klavcev kaže kvečjemu moralno bedo takšnih osebkov.
[sabahudine]Poznam, a ne spremljam redno.
dej mi povej, a spremljaš kaj:
larouchepac.com
če ne, preveri
[ajevsenak]Kar tolaži se. Vsaka država jo ima razen Slovenije.
Neumnost. V nobeni demokratični evropski državi ni stranke z imenom Komunistične partija, vsaj parlamentarne ne (morda se kje pod tem imenom združujejo kakšni zombiji). Po padcu berlinskega zidu so izginile celo socialistične (zadnja je bila Avstrijska), levičarji se upajo Imenovati le še socialdemokrati.
en.wikipedia.org/wik...st_parties
Še celo Hrvati in Madžari jo imajo. Sloveniji se pozna, da je bila še v komunističnih časih najhujša klerikajzarska kloaka v bližnji in daljni okolici.
Na to temo slišiš samo opravičevanje in norčevanje, tako da ti nima smisla karkoli razlagat.
Iz Hude jame pa se nikar ne norčuj.