Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Türk: Potrebujemo prelom z zablodami naše tranzicije
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12
sporočil: 8.690
Tovariš predsednik, ob prelomu z zablodami tranzicije bi si vi, kot
vaš predhodnik, morali dati operirati hrbtenico. Za marsikoga sta
oba akterja teh zablod. Od Tirolske ni daleč do Švice.
Prelomi in zablode so huda stvar. V tektoniki, v najdaljši kostni strukturi in v tranziciji.
Prelomi in zablode so huda stvar. V tektoniki, v najdaljši kostni strukturi in v tranziciji.
sporočil: 5.835
Slovenija po besedah predsednika republike Danila Türka velja za uspešno državo z dobrim ekonomskim položajemSlovenija ima kljub temu, da smo že v 21. stoletju, še vedno 106 naselij, ki nimajo elektrike, nimajo vode in nimajo kanalizacije. Naselja niso opuščena, v njih živijo družine z otroki. Podatek ni izmišljen, o tem je govoril minister za okolje in prostor.
Uspešna država z dobrim ekonomskim položajem? A res? Podatki kažejo drugače.
Slovenija po besedah predsednika republike Danila Türka velja za uspešno državo z dobrim socialnim položajemKar 77.000 slovenskih upokojenk in upokojencev je februarja letos prejelo 300 evrov ali celo manj pokojnine na mesec, več kot 32.000 upokojenk in upokojencev pa je prejelo pokojnino nižjo od 100 evrov. (Podatek je objavil Zavod za pokojninsko zavarovanje na spletnih straneh.)
Uspešna država z dobrim socialnim položajem? A res? Podatki so tudi tukaj drugačni.
sporočil: 740
dobr dan Slovenija - rezultat število komentarjev pove dovolj..za
vseh 20 let pa še mal!!!!:):):)
sporočil: 8.684
Sodržavljani ali boste leta 2012 ponovno izvolili drugorazrednega
Turka za predsednika R.Slovenije ?
sporočil: 2.617
SFRJ; 45 let, 25 milijard pufa (USD-da ne bo pomote), oblast-zna
se, rezultat-zna se.....
Slovenija; 20 let, 20 milijard pufa (EUR-da ne bo pomote)..........
Slovenija; 20 let, 20 milijard pufa (EUR-da ne bo pomote)..........
sporočil: 3.914
Posebno dober ekonomski položaj bo sedaj imela njegova hčerka ki je
dobila službo čisto po vseh pravilih?
sporočil: 18.832
[samec19]
V glavnem sedaj opazimo, da levica je totalno izgubila kompas. Za vse je kriv Janez Janša in opozicija, in kako to še na vehementen način lepo plasirajo v javnost. In nekateri še temu verjamejo. Me prav zanima v kateri državi, bi tako ljudje še naprej poslušali ljudi, ki vodijo državo v propad oni pa čivkajo na okoli, da so vsi krivi, in da je potrebno vse menjat. Seveda to njim lih ugaja vse menjat, ukinit opozicijo, in oni bodo postavili nove ljudi, seveda svoje, in spet bodo stari obrazi levakov z novimi maskami. Zanimivo mi je razmišljanje levice, ki misli, da oni edino znajo vladati, in kdorkoli jih nadomesti je nesposobneš in krivec za vse gorje na tej zemlji. Le kdaj bodo spregledali, da so tej lepi državi le oni vladali vsa ta leta in opoziocija je imela mandat le 4 leta, oni pa vseh ostalih 16 let. Ni primerjave, kakšno mrežo so si vzpostavili, ni primerjave koliko tajkunov so vzgojili, koliko medijev so si podredili in šol, fakultet in ustanov javne uprave,ter koliko davkoplačevalskega denarja so porabili. Bral sem na Dnevniku.si tam celo krivijo, da je za to stanje kriv Janez Janša, mislim ali so res taki člani levice, ki vidijo samo nasprotnike, hkrati pa ne vidijo, da država propada. Ne razumem sploh kako takim ljudem dovolimo vladati, ki rušijo naše dostvojastveno življenje. In se bojim, da spet bodo vzpotavili kakšno afero, samo zato, da bodo vse nasprotnike njihovega mišljenja uničili. In se bojim, da Slovenski narod bo spet nasedel njihovim manipulacijam. In se bojim, da spet bodo posatvili nove obraze, ki bodo stari obrazi njihovega ranga. Zato pa sedaj propagirajo, da je potrebno menjati celotno tranzicijo, oni pripravljajo teren za novo osvoboditev slovenskega naroda, ja res prav oni. In najbolj zanimivo mi je, da vedno se oglašajo stari obrazi Kučan, Stanovnik, Jankovič, Turk, zadnje čase Sopomenka Hribar in javnosti predstavljajo njihovo najnovejšo rešitev za slovence, a prav oni imajo pravico se oglašati???
Spomenača se oglaša že več let izpred osamosvojitve. Je glavno trobilo Kučana. Ko se oglasi ona, to pomeni znak za pogrom nad Janšo. Ki vedno uspe pri Butalcih. Vedno zmagajo topoumki, zato pa imamo toliko tajkunov in toliko revežev. Ona in Turk sta samo dva izmed Kučanovih starih obrazov. Pahor, Golobič, Kresalova in Erjavec pa so novi Kučanovi obrazi. Pripravljajo pa še najnovejše Kučanove obraze, ki pa so bodo iskazali isto nesposobni, kot tile obrazi doslej. Kjer je Kučan, tam vse propade tako, da se on vozi na yahtah, narod pa strada. Pa saj si je to narod želel in izvolil. Naj narod to tudi ima. Zato in samo zato Pahor govori, da so oni zmagovalci. Ni važno kako so zmagali. Lepo živijo od najbolj obdavčenega naroda na svetu že od leta 1945 dalje. Bolj lažejo, raje jih ima narod in bolj jim verjame.
sporočil: 18.832
[Crashgtti]Bedak! Svobode ne more biti na osnovi pomora desettisočev. Take pravne države ni nikjer in je ne more biti. Kaj ti misliš, da hudodelci lahko druge kar izvensodno pobijejo, tebi pa ne smejo ukrasti plače? Ali bi moral biti za vse enak pravni red? No, ker pravnega reda ni za vse enako, lahko nekateri kradejo. Še leta prej so pa njihovi istomisleči pobijali. Ali je to tebi prav? Seveda je, če imaš oprane možgane.
Težko se verjame nekomu, ki prihaja iz istega gnezda, da vidi drugače....
Spet umirjanje žogice v SLO, da nebi slučajno prišlo do kakšnega lastnega razmišljanja med državljani....
Vse kar si ljudje želijo je kapitalizem in svoboda.....samoupravljanja bi moralo biti konec '91 leta!! In danes bi bili zgodba uspeha.....
Dovolj je štetja kosti, čas je da se začne delati svobodno za ljudi in državo!!
sporočil: 288
napaka: praznujemo protiimperialistično fronto, ki nas je
osvobodila od Zahodne Evrope :(
sporočil: 874
OMG! Nisem gledal, ampak tale povzetek na nekaterih delih zveni
kot, da bi besede izrekal fašist, komunist oz. totalitarist.
Nothing good will come out of this.
Sploh ne morem opisat OGORČENJA nad takšnim totalitarističnem
manifestu in pranju možganov.
sporočil: 680
Včerajšnja proslava ni bila slaba, saj nam je povedala vse, za kar
so na koncu ploskali prvorazredni kaviar komunistični
kleptomani.
1. Privilegiji so in bodo samo naši.
2. Imamo predsednika, ki edini ve, kakšno stanje je v državi in kaj je prav in kaj ni prav. Kar pove on, to je sveto.
3. Režiser proslave ni bil Slovenec po rodu, njegov balkanski izvor je za Slovence višek inteligentnosti, ki je Slovenci ne premoremo.
4. Za vse je kriv Janez Janša in trgovina z orožjem.
5. Opozicija oz. stranke, ki niso na oblasti, so navlaka tranzicije, zato se jih moramo znebiti.
6. Ustanovili bomo pravosodni organ oz. sodišče, ki jih bo kazensko preganjalo zato, ker ti ne spoštujejo pravosodja.
6. Kaviar komunistični kleptomani zlorabljajo ženske, ki jim slepo zaupajo, saj naj bi dobile vse, kar si bodo zaželele, vklučno srbski pasulj s kranjsko klobaso. Velja za ženski pevski zbor.
7. Evropa je laž, laž, laž. Mi bi spet radi tiskali svoj denar, saj smo vsega popušili, največ pri Lehman Brothers.
8. MI MORAMO ŠE VEDNO IMETI OBLAST, SAJ TO POMENI DENARRRRRR.
9. Slovenci so itak bedaki in nam bodo spet nasedli, ha, ha, ha.
Ampak, roko na srce, smisla za humor pa ti prvorazredni komunisti nimajo.
2. Imamo predsednika, ki edini ve, kakšno stanje je v državi in kaj je prav in kaj ni prav. Kar pove on, to je sveto.
3. Režiser proslave ni bil Slovenec po rodu, njegov balkanski izvor je za Slovence višek inteligentnosti, ki je Slovenci ne premoremo.
5. Opozicija oz. stranke, ki niso na oblasti, so navlaka tranzicije, zato se jih moramo znebiti.
6. Ustanovili bomo pravosodni organ oz. sodišče, ki jih bo kazensko preganjalo zato, ker ti ne spoštujejo pravosodja.
6. Kaviar komunistični kleptomani zlorabljajo ženske, ki jim slepo zaupajo, saj naj bi dobile vse, kar si bodo zaželele, vklučno srbski pasulj s kranjsko klobaso. Velja za ženski pevski zbor.
7. Evropa je laž, laž, laž. Mi bi spet radi tiskali svoj denar, saj smo vsega popušili, največ pri Lehman Brothers.
sporočil: 343
malo prej sem poslušala stanovnika, kako poziva mlade da naj "stopijo pod prapor partizanstva", in v zvezo borcev slovenije, da bodo še 1x rešili slovenijo.........(najbrž jim zmanjkuje denarja, pobranega s članarino).........rešiti pred kom???
Tudi mene je strah. Po mojem bo še pi.darija. Ideološko sovraštvo, ki ga razpihujejo Tuerk, Stanovnik in tov. s podporo režimskih plačancev v medijih in nekaterih fakultetah ter inštitutih dosega neverjetne razsežnosti.
Zadnjič mi rdeči fašist v Jalla jalli na Metelkovi ni hotel dat piva, češ da strežejo samo našim in kazal na Titovo sliko nad šankom. Njegova bejba je medtem s krvavordečim pogledom histerično malala deščico z rdečo barvo. Pa take scene še ni bilo posnete v nobenem filmu! Cona rdečega somraka. Pshihopatska mladina izdelana po meri Stanovnikove bolne betice. Si predstavljate: mularija, ki juge sploh ni doživela, v imenu Tita izvaja politični apartheid, rasizem , fašizem. Halo, kmalu bodo, kot pred 50imi leti na jugu ZDA, nad vrata nabili napis "white only", pardon "red only"!?
Sicer pa, da se razumemo: tudi sam ustvarjam na Metelkovi in vsa politika, ki se jo kdaj opazi od zunaj, je le podla zloraba nekaterih posameznikov in nikakor ne predstavlja bistva Metelkove. Prej nasprotno.
"...ne glede na politične pritiske in vpliv socialnih omrežij."
Najbolje, da uredimo področje interneta kot na kitajskem ali pa v
Severni Koreji.
In zdj so orožarske afere vse levičarje napeljale na kriva pota kraje, koruptivnosti.... Türk je drugorazredni predsednik!
In zdj so orožarske afere vse levičarje napeljale na kriva pota kraje, koruptivnosti.... Türk je drugorazredni predsednik!
sporočil: 2.114
Kot sem že enkrat komentiral neko podobno Turkovo izjavo: očitno ne
živiva v isti državi.
sporočil: 2.669
[pnika]pred nami.
>
> Tudi mene je strah. Po mojem bo še pi.darija. Ideološko sovraštvo, ki ga razpihujejo Tuerk, Stanovnik in tov. s podporo režimskih plačancev v medijih in nekaterih fakultetah ter inštitutih dosega neverjetne razsežnosti.
>
> Zadnjič mi rdeči fašist v Jalla jalli na Metelkovi ni hotel dat piva, češ da strežejo samo našim in kazal na Titovo sliko nad šankom. Njegova bejba je medtem s krvavordečim pogledom histerično malala deščico z rdečo barvo. Pa take scene še ni bilo posnete v nobenem filmu! Cona rdečega somraka. Pshihopatska mladina izdelana po meri Stanovnikove bolne betice. Si predstavljate: mularija, ki juge sploh ni doživela, v imenu Tita izvaja politični apartheid, rasizem , fašizem. Halo, kmalu bodo, kot pred 50imi leti na jugu ZDA, nad vrata nabili napis "white only", pardon "red only"!?
>
> Sicer pa, da se razumemo: tudi sam ustvarjam na Metelkovi in vsa politika, ki se jo kdaj opazi od zunaj, je le podla zloraba nekaterih posameznikov in nikakor ne predstavlja bistva Metelkove. Prej nasprotno.
malo prej sem poslušala stanovnika, kako poziva mlade da naj "stopijo pod prapor partizanstva", in v zvezo borcev slovenije, da bodo še 1x rešili slovenijo.........(najbrž jim zmanjkuje denarja, pobranega s članarino).........rešiti pred kom???
sreča njihova, ker sem prepozen in ne utegnem priti pred parlament na OPS.
vile, sekiro,čelado, neprobojni jopič in še.. imam že pripravljeno.
te idiote je potrebno odstraniti na silo, ali pa pustiti da še 1x dobijo volitve, slediti postu od doba, s tem, da še vsak, ki lahko zreducira svoje gospodarske aktivnosti na minimum. toliko da preživi, ker le tako se bodo še dodatno zmanjšali denarni tokovi, ki hranijo to zalego in ji omogočajo nadzor.
jeza bo kmalu eksplodirala press
sporočil: 1.301
Zadnja sprememba: anon-233228 27.04.2011 11:30
Govor predsednika republike Danila Tuerka je fiasko za državno
funkcijo, ki predstavlja, za pravnika, ni da bi govoril; za
diplomata, ki nam vedno znova dokazuje, da to nikoli ni bil; za
človeka, pa ni pomembno, kaj si mislim o njemu.Remember: l.1941 ga ni bilo zraven, pa se kar cedi o junaštvih. L.1991 ga ni bilo zraven, še več, bil je na nasprotni strani, pa si upa cedit med in mleko. Na nesramno pismo, ki ga je talal v elektronski obliki v palači OZN, je (ne)namerno pozabil. Nekateri nis(m)o!
In on, si upa kritizirati in dajati nasvete. V tem stavku "Potrebujemo prelom, potrebujemo razčiščevanje, potrebujemo večjo odgovornost, boljše sporazumevanje in bolj kompetentno odločanje," je poudaril Türk.", je razkril bedo svojega vladanja, vladanja sedanje vlade in vladanje klike. Da razčistimo, v prevodu je jasno vaše napotilo:
- Nočete preloma
- Nočete razčiščevanja
- Nočete odgovornosti
- Nočete sporazumevanja
- Nočete soodločanja.
Pfej, jebemti! Update 3.0.
sporočil: 275
[terencehill]tinyurl.com/4y8cpox
Rad bi videl, kdo je bil v prvi vrsti, pa se vsaj do tretje. :)
Najboljši del je od 25. minute dalje.
sporočil: 4.031
Mater, so zabiti ti komunajzarji... Bolj kot nas posiljujejo s
svojo partizansko folkloro in jo poskušajo prodati kot utelešenje
nekih kobajagi najvišjih vrednot, bolj dosegajo ravno nasprotni
učinek.
Če bi naj bilo namreč v Sloveniji to, kar je predstavljalo partizanstvo, edino zveličavno "dobro", če bi naj bilo to, kar je predstavljala OF, uradna "vrednota" in če bi naj bilo uradno "poštenje" vse tisto, kar so delali komunisti po slovenskem med WW2, potem lahko rečem z besedami Winstona Smitha le tole:
"Look, I hate purity. Hate goodness. I don't want virtue to exist anywhere. I want everyone corrupt."
Winston Smith, 1984
Zato odjebite že enkrat, z vašimi proslavami, z vašimi zastavami, z vašim hujskaštvom, z vašimi ponarejenimi prazniki in z vašim neponarejenim sovraštvom do vseh, ki nočemo stati "pod praporom partizanstva".
S ponosom se odpovedujem 27. aprilu, to ni moj praznik. Želim, da se ga enkrat za vselej izbriše iz seznama nacionalnih praznikov in podprl bom vsako politično opcijo, ki se bo za kaj takega zavzela.
Če bi naj bilo namreč v Sloveniji to, kar je predstavljalo partizanstvo, edino zveličavno "dobro", če bi naj bilo to, kar je predstavljala OF, uradna "vrednota" in če bi naj bilo uradno "poštenje" vse tisto, kar so delali komunisti po slovenskem med WW2, potem lahko rečem z besedami Winstona Smitha le tole:
"Look, I hate purity. Hate goodness. I don't want virtue to exist anywhere. I want everyone corrupt."
Winston Smith, 1984
Zato odjebite že enkrat, z vašimi proslavami, z vašimi zastavami, z vašim hujskaštvom, z vašimi ponarejenimi prazniki in z vašim neponarejenim sovraštvom do vseh, ki nočemo stati "pod praporom partizanstva".
S ponosom se odpovedujem 27. aprilu, to ni moj praznik. Želim, da se ga enkrat za vselej izbriše iz seznama nacionalnih praznikov in podprl bom vsako politično opcijo, ki se bo za kaj takega zavzela.
sporočil: 8.543
Zadnja sprememba: anon-36971 27.04.2011 11:49
[iur]"Ampak, roko na srce, smisla za humor pa ti prvorazredni komunisti nimajo."
Včerajšnja proslava ni bila slaba, saj nam je povedala vse, za kar so na koncu ploskali prvorazredni kaviar komunistični kleptomani.
O, imajo, imajo, njim je seveda lahko zelo smešno kako butasto jim pol Slovenije "pelje" na njihove debilne štose. No, saj, če sem čisto pošten, meni je tudi :)
"Kaviar komunistični kleptomani zlorabljajo ženske, ki jim slepo zaupajo, saj naj bi dobile vse, kar si bodo zaželele, vklučno srbski pasulj s kranjsko klobaso. Velja za ženski pevski zbor."
Sam sem dobil občutek, da so še najbolj željne klobase :)
sporočil: 2.669
[Lidbarsky]meni stoji odkar sem ga slišal. :-)))
prav lep udbovski govor je bil to.
še posebej, ko gledam prvo linijo na procesiji:
turk, idiot, masleša, za njimi alfa samice, monociglia jelušić, poleg bestia radić... grem bruhat.
[Moneta]www.reporter.si/inde...&Itemid=59
> [terencehill]
> Rad bi videl, kdo je bil v prvi vrsti, pa se vsaj do tretje. :)
Skladno s trendom: sami novi obrazi :)
Od mazohistov (popljuvana opozicija) je bil zgolj (v tretji vrsti) Jakob Presečnik (kmečka frakcija tranzicijskih komunistov) in minister Bajukove vlade Šturm (NSi)...
P: Za prvo silo, za piko udret pozareport.si/?Id=ne...&type=tags
Zadnja sprememba: anon-36971 27.04.2011 12:03
[Moneta]Ti, bebo rdeči, kolk pa plačajo za en minus?
> [Moneta]
> > [terencehill]
> > Rad bi videl, kdo je bil v prvi vrsti, pa se vsaj do tretje. :)
>
> Skladno s trendom: sami novi obrazi :)
> Od mazohistov (popljuvana opozicija) je bil zgolj (v tretji vrsti) Jakob Presečnik (kmečka frakcija tranzicijskih komunistov) in minister Bajukove vlade Šturm (NSi)...
> P: Za prvo silo, za piko udret pozareport.si/?Id=ne...&type=tags
www.reporter.si/inde...&Itemid=59
sporočil: 32.531
[jobaa]
> [Lidbarsky]
> prav lep udbovski govor je bil to.
meni stoji odkar sem ga slišal. :-)))
še posebej, ko gledam prvo linijo na procesiji:
turk, idiot, masleša, za njimi alfa samice, monociglia jelušiĆ, poleg bestia radiĆ... grem bruhat.
... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, so čefurji krivi tudi za 27.april, ha ? ... khmm, grem bruhat ...
sporočil: 1.621
Zadnja sprememba: anon-120705 27.04.2011 12:28
Del preživelih tranzicijskih zablod poleg Kučana in Stanovnika ste
vsekakor tudi vi, tov. Turk, ki ste v času osamosvajanja SLO
oportuno službovali administraciji Ante Markovića. In pa, leto 41
in leto 91 nimata nič skupnega. Tajkuni in grabežljivci, ki jih
tako vehementno obsojate? Prav vsi po vrsti pripadajo vaši,
kvazilevi opciji (Šrot SD, Bavčar LDS...) in F21 (Kordež...). To so
gola dejstva, pred katerimi ne morete ubežati.
sporočil: 2.753
[Moneta]hehe, en lep citat iz tega teksta:
> [Moneta]
> > [terencehill]
> > Rad bi videl, kdo je bil v prvi vrsti, pa se vsaj do tretje. :)
>
> Skladno s trendom: sami novi obrazi :)
> Od mazohistov (popljuvana opozicija) je bil zgolj (v tretji vrsti) Jakob Presečnik (kmečka frakcija tranzicijskih komunistov) in minister Bajukove vlade Šturm (NSi)...
> P: Za prvo silo, za piko udret pozareport.si/?Id=ne...&type=tags
www.reporter.si/inde...&Itemid=59
Nastopil je ne kot predsednik vseh Slovencev, ampak kot politični lider neke preživele paradigme kombinatov, kolhozov in zapravljanja tujega denarja.
sporočil: 618
še posebej nas spoštujejo tujci, ki se pripeljejo iz Karavanškega
predora in za dobrodošlico nič sluteč plačajo kazen DARSU za 300
eur.
Pametni že takoj vedo kam so prišli.
Pametni že takoj vedo kam so prišli.