Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Farage: Slovenci, politični razred vas je izdal

Strani: 1 2 3 4

anon-214372 sporočil: 3.048
[#1031955] 20.12.10 07:24 · odgovor na: (#1031950)
Odgovori   +    1
[NavadniNimda]
Kar je v EU narobe se bo popucalo
Wrong. Bodi realen, nič ne kaže, da bi se popucalo ampak kaže samo še na večje zaostrovanje, vsaj na področju združevanja nezdružljivega in neupoštevanja različnosti. Bruseljski ideal je ne samo, da bi vsi uporabljali enako standardizirano milo (7cm*5cm) ampak bi morali tudi enako dišati, kar pa je nemogoče.

In še enkrat, to niso malenkosti in ne, ne bodo se uredile. Niti enega znaka ni v tej smeri,nasprotno - Bruselj določa še večji skupni imenovalec namesto da bi iskal manjšega in vse skupaj gre še bolj v centralizacijo.
bc123a sporočil: 48.253
[#1031970] 20.12.10 07:46 · odgovor na: (#1031964)
Odgovori   +    1
[NavadniNimda]
> [s69t]
> Evropa rabi takšno združevanje, kot je Nafta, ne pa sedanjo obliko.

Jaz sem proti tovrstnima administrativnim oblikam reguliranja trga. Hočem enoten trg.
trg lahko imas tudi brez tako brezobzirne integracije, kot se jo gre EU.

je kaj narobe z enotnim trgom v ZDA?
najobj sporočil: 32.701
[#1032137] 20.12.10 10:21 · odgovor na: anon-202104 (#1031899)
Odgovori   +    0
[jani639]
> [najobj]
> > [jani639]
> > > [najobj]
> > > > [jani639]
> > > > > [bozga]
> > > > > Jasno, da skupnost kjer si vedno več članic prizadeva dobiti status nerazvitega in to samo zato da črpa denar iz EU proračuna nima nobene perspektive v boju z globalnimi tekmeci, ki te norosti pač ne poznajo. Le s kom bodo tekmovali ti, ki si prizadevajo biti nerazviti.
> > >
> > >
> > > > sej to smo se že šli...hrvati in mi smo financiral vse...
> > >
> > >
> > > ... ja, seveda ...
> > >
> > >
> > > P.S.: da se ne ponavljam forum.finance.si/?m=...559&single ...
>
>
> > ajd u kurac...ko slabih 10% prispeva 20% in je še vedno najbolj bogat je to stvar pridnosti in sposobnosti,ne pa žulja na bradi..
> ... ja, že mogoče ...
>
>
> ... še bolj pa je naši pridnosti in sposobnosti "pomagala" z visokimi carinami zaprta ekonomija, ki je bila takrat v Jugi, kjer smo v glavnem mi delali "proizvode z visoko dodano vrednostjo" ali kako se že temu zdaj tako kunštno reče, "nerazviti" pa so nas futrali s surovinami in polproizvodi ... jebiga, prosto ko pasulj, bi rekli naši južni bratje ...
>
> ... kar je v realnem življenju pomenilo, da smo mi "nerazvitim" najprej nekaj "dali" in še preden so oni to v Beogradu med sabo dobro raztalali, smo jim to in še več mi že spet "vzeli" nazaj ... ja, na kar pa si ti, ki realno razmišljaš, pač takrat in tudi danes seveda pozabil ...
>
>
> P.S.: pa ne se zdaj zaradi tega sekirat, ker je pri nas tovrstna "pozabljivost" običaj in ti sploh nisi nobena izjema ...
še 1x..,ajde u kurac...in to pošten pejt u kurac!surovine in polproizvodi(ž kvalitete!) ki so bili dražji, kot če bi jih kupval zunaj s carino vred ki jo jer nabijal belgrad
... čuj, pa koga zanima, kakšne kvalitete so bile in koliko so stale surovine in polproizvodi, če pa drugih zaradi carin ni bilo ...

... finta je v tem, da te surovine in polproizvode predelaš v "proizvode z (za Jugo) visoko dodano vrednostjo" in jo v Jugi spet še dražje prodaš, ker se v Jugi zaradi visokih carin pač (skoraj) ničesar drugega ni dalo kupiti ... ja, zakaj pa misliš, da je bilo Gorenje, Mura, Tam itd. v Jugi zakon, ha ? ...

... Juga je bila svet za sebe in mi smo bili tam glavni, jebiga ... khmm, kar pa sploh ne pomeni, da je bilo to za nas dobro ... kar hočem povedati, je to, da mi niti pod razno v Jugi nismo bili izkoriščani, s čemer so naši majstri fopali glupo rajo ...
da ne omenjam da se roba sploh ni plačevala...pa smo še kar lifral v imenu neke zlaganega bratstva in enotnosti!pa sam reč da ni res!!!
... ja, točno tako ... ko pa se je roba nehala plačevati, pa je tudi Juga crknila ... pa samo reči, da ni res ...

... aja, še to ... jaz teh za preusmeritev pozornosti tako priljubljenih jajc "čuvajte mi bratstvo i jedinstvo svih naših naroda i narodnosti ko zenicu oka svoga", ki si jih zdaj spet potegnil iz rokava, nisem nikjer omenil, če se ne motim ...
azraazra sporočil: 994
[#1032165] 20.12.10 10:39
Odgovori   +    0
Brez dela ni jela - vsaj na dolgi rok ne.
anon-127452 sporočil: 2.567
[#1032378] 20.12.10 12:42 · odgovor na: anon-42818 (#1031648)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-127452 20.12.2010 12:42
[tonipiko]
Vse kar je napisano je resnica kajti takšna evropa z ogromnim birokratskim aparatom bo "crknila" in to kmalo.Naše politike pa bo treba kaznovati za sum izdaje SLOVENIJE.!!!Prodali so jo že in čimprej jih je potrebno ustaviti in to z združitvijo vseh Slovencev in jih iz stolčkov vreči v komunalna smetišča.Rabimo TOMŠIČA ,KI JE ZAČEL SPREMINJATI Slovenijo in začeti tajkunom delati škodo v nasproznem primeru si bodo pripravili takšno zakonodajo da bodo nakradeno zaščitili delavce pa spremenili v reveže-"TLAČANE-BREZPRAVNO RAJO.zGODOVINA SE PONAVLJA.
Pa kaj še.

Tomšič in podobni jurišniki so dobri v obdobju izrednih razmer. Teh zdaj ni.
anon-127452 sporočil: 2.567
[#1032383] 20.12.10 12:44 · odgovor na: anon-214372 (#1031639)
Odgovori   +    2
[naporen]
Če bi čebula... S kom se bodo povezovali v primeru izstopa niti ni bistveno, crknili ne bodo. Isto idealiziraš EU kot so Srbi Jugo, samo z drugačnim predznakom (argumenti). Saj je lepo da se zavzemaš za nekaj in nisi samo proti ali dvomljivec ampak res pretiravaš z EU, kjer marsikaj hudo škriplje v designu in izvedbi pa vse to nekritično sprejemaš in navijaš v prvih vrstah. Da ne boš potem razočaran, namreč revolucija žre svoje otroke...
Vsaka prava revolucija mora požreti svoje otroke.

Slovenci smo pri tem premalo dosledni, zato smo imeli sranje 45 in ga imamo tudi od 91 dalje. 91 bi morali raznim Janšam, bavčarjem, Kučanom.. dati medalje in jih sterat v penzijo.
anon-202104 sporočil: 4.404
[#1032515] 20.12.10 14:32 · odgovor na: (#1031933)
Odgovori   +    4
[janezpizdek]
> [jani639]
> > [NavadniNimda]
> > > [čarli]
> > > > [NavadniNimda]
> > > > > [čarli]
> > > > > > [toka]
> > > > > > G. Nigel Farage bi po povedanem ocenil takole: v VSEH PODROBNOSTIH, ki jih omenja ima prav. Bistvo pa je, DA TE PODROBNOSTI NISO TAKO ZELO POMEMBNE in zato so njegova razmišljanja napačna. Je mlad in naiven. Vsako obdobje, ko so bile evropske nacionalne države nepovezane se je končalo z izjemno krvavo vojno. Zato je po mojem mnenju edina perspektiva unija v kateri je potrebno te podrobnosti o katerih govori stalno reševati. Enkrat se bodo reševale bolj v prid enega drugič drugega. In to je pač edina mirna prihodnost unije.
> > > > >
> > > > > Wrong. On je povedal bistvo, ne pa podrobnosti;) No saj ne da o tem nisem že prej vedel, ma vseeno je verjetno nekaterim odprl oči. Res ne vem, kje ti vidiš, da je govoril o podrobnostih;)
> > > >
> > > > Zanj so to podrobnosti, ki jih trosi, da se koncentrira na bistvo: kot nacionalistični pyzdun hoče zažgati Evropo, spreti narode, da bo lahko palamudil v kalnem. Pa saj to je vendar bila že od nekdaj praksa nacionalistov: "mi, naši, moje, skupna skleda, mejni kamen, carina, tarifa, uvozne dajatve, izvozne dajatve, naborniška vojska, nacionalni interesi,...". Fuj!
> > >
> > > Huh on je vsaj realen in je demokrat, medtem ko so eu birokrati precej zabiti (kljub visikoletečim formalnim nazivom) in nedemokratični. In Farage je rekel največje bistvo na koncu:
> > > "But its even more serious than economics, because if you rob people of their identity, if you rob them of their democracy, then all they are left with is nationalism and violence. I can only hope and pray that the euro project is destroyed by the markets before that."
> >
> > Identity je osebna reč, ne pa nekaj s čemer naj upravlja Država. Pa a ti resno nasedaš temu pajacu? A če je država uničilo ekonomijo zaradi svojega vpletanja v gospodarstvo, naj pa še človeku uniči podzavest s svojim tolovajčenjem po možganih tupoglavcev glede vprašanj identitete? A Farađlija bo govoril naokoli kdo je komu kaj?!
> >
> > Tkole je:
> > 1.) Osebna svoboda
> > 2.) Gospodarska svoboda
> >
> > Vse ostalo je stvar odločitve posameznika.
>
> fašo,brez gospodarske svobode ni osebne svobode,medtem ko je obratno možno..

Še sreča, da pri nas gospodarska svoboda je, kanede? hehe.

LP shaman
eee,to ja...

Strani: 1 2 3 4