Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Je duhovnik lahko pedofil?
sporočil: 2.725
Zadnja sprememba: anon-25464 11.06.2007 19:52
1 € je napisal(a):
njih bi bilo treba nalomit (fentat)-starše, ki so svojega lastnega otroka mimo njegove volje vpisali v neko čudno sekto (resda zelo, zelo množično) in ga redno pošiljajo k veronauku (do birme bo treba zdržat, otrok moj, potem se boš pa lahko sam odločil, kako naprej!)...
P: "pa, kaj, zakaj pa ne bi bil verouk v šolah? a jih tam kaj slabega učijo?" sem slišal neštotokrat, ko sem zagovarjal, da nima tale farška nategancija kaj iskat v javnih šolah! dokler je pa to ločeno, pa: kud koji, mili moji! jest mojih otrok tem čudnim starim dedcem v črnih kiklah nimam kaj v uk pošiljat!
res je, tako kot bi bilo treba fentat verjetno Gabra, zato ker je uzakonil enoumje v osnovnih šolah, med drugim tudi tako, da starši nimamo druge izbire, kot da otroke vpisujemo v institucije, ki jim vladajo polpismeni, brutalni, nesposobni, zagovedeni, nikomur odgovorni, brezobzirni, vase zagledani, nezmotljivi rokovnjači, ki se vehementno oklicujejo za učitelje in po liniji SVIZ-a tudi za varuhe javnega interesa.
sporočil: 8.543
EdiSce je napisal(a):na Goli otok bi bilo potrebno poslati tipote tvoje sorte (notorični lažnivec ali pak popolnoma neizobražen gobcač): vsak lahko svoje otroke skozi osnovno obvezno šolanje doma sam poučuje in vzgaja...
res je, tako kot bi bilo treba fentat verjetno Gabra , zato ker je uzakonil enoumje v osnovnih šolah, med drugim tudi tako, da starši nimamo druge izbire , kot da otroke vpisujemo v institucije, ki jim vladajo polpismeni, brutalni, nesposobni, zagovedeni, nikomur odgovorni, brezobzirni, vase zagledani, nezmotljivi rokovnjači, ki se vehementno oklicujejo za učitelje in po liniji SVIZ-a tudi za varuhe javnega interesa.
sporočil: 55
Jaz rad kadim, tudi alkohola se ne branim, živim na koruzi in v
celoti podpiram splav. Države pa ne rušim, upam si celo trditi, da
sem zanjo naredil več kot večina duhovnikov. Tudi nestrpen nisem,
vsaj ne toliko kot ti s podobnimi izjavami.
Poleg tega sem zelo srečen, da sem se rodil kot sad čisto zemeljske in ne božje ljubezni
Poleg tega sem zelo srečen, da sem se rodil kot sad čisto zemeljske in ne božje ljubezni
sporočil: 471
Spoštovani EdiSce[19:42], silvo55[17:59]in Viviana[10:19]
Iskrena hvala za zadnje tri prispevke, saj so konstruktivni in dodajajo pomembna dejstva, kot kamenčke v mozaik celote. Zadnji prispevek je tak predvsem v zaključku.
Tudi s pomočjo teh nam je bolj jasna nenadomestljiva vloga obeh staršev in življensko družinski odnos med otroci in starši. Ta pa se začne že davno pred spočetjem in se ne konča ob smrti. To potrjujejo tudi prazniki ob poroki in v začetku novembra. Zatorej ponovno ponavljam, da so ločitve staršev in ubijanje otrok po spočetju posledica napačne vzgoje v družinah, vzgojno izobraževalnih ustanovah in na splošno, na vseh področjih v življenju.
Če bi vsi skupaj vzgajali normalne ljudi, ti nebi bili zgled nasilja nad lastnimi družinskimi člani in ne bi bilo razlogov za ločitve.
Vendar pa je žal naša družba, čeprav živimo v 21. stoletju, razen v Cerkvi, še nekje daleč v preteklosti. Torej v prispodobi tam, kjer se še vedno kadi in odmetava čike, ljudi in smeti vsevprek, brez odgovornosti za lastno starost in prihodnje generacije.
Hvala vsem, ki ne razmete in dopolnjujete tudi pod tem naslovom. LP
Iskrena hvala za zadnje tri prispevke, saj so konstruktivni in dodajajo pomembna dejstva, kot kamenčke v mozaik celote. Zadnji prispevek je tak predvsem v zaključku.
Tudi s pomočjo teh nam je bolj jasna nenadomestljiva vloga obeh staršev in življensko družinski odnos med otroci in starši. Ta pa se začne že davno pred spočetjem in se ne konča ob smrti. To potrjujejo tudi prazniki ob poroki in v začetku novembra. Zatorej ponovno ponavljam, da so ločitve staršev in ubijanje otrok po spočetju posledica napačne vzgoje v družinah, vzgojno izobraževalnih ustanovah in na splošno, na vseh področjih v življenju.
Če bi vsi skupaj vzgajali normalne ljudi, ti nebi bili zgled nasilja nad lastnimi družinskimi člani in ne bi bilo razlogov za ločitve.
Vendar pa je žal naša družba, čeprav živimo v 21. stoletju, razen v Cerkvi, še nekje daleč v preteklosti. Torej v prispodobi tam, kjer se še vedno kadi in odmetava čike, ljudi in smeti vsevprek, brez odgovornosti za lastno starost in prihodnje generacije.
Hvala vsem, ki ne razmete in dopolnjujete tudi pod tem naslovom. LP
sporočil: 1.680
Nejeverni je napisal(a):
če mislim, da jim je škodila?? seveda jim je škodila! pluta so v zaporu zaradi tega celo kar sojetniki pretepli! predstavljaj si kakšen halo bi cerkvenarji zagnali, če bi se to zgodilo kateremu od teh teh gnusnih farjev! ko pa omenjaš možnost tožbe- tako kot vsi imajo tudi duhovniki to možnost. torej, zakaj že naj bi si oni zaslužili poseben status? moralno pa je njihovo dejanje res še bolj zavrženo od recimo plutovega, kajti njim so bili kot domnevno moralno neoporečnim osebam otroci zaupani v varstvo.
Si lahko postaviš ogledalo? Zaključek iz tvojega pisanja je obsodba.
Soglašam, da bi vsak, ne samo "far", ki bi bil pedofil, zaslužil jasno obsodbo njegovega početja. Toda v slovenski javnosti so "farji" avtomatično krivi! Le zakaj? Ker so "farji"! Oprostite, to je maloumje in početje nevredno poštenega in odgovornega človeka!
Po naključju pa že leta dobro poznam oba omenjena duhovnika iz Brezna, zato sem vsaj za nekaj informacij pred večino komentatorjev, pa kljub temu ne vsiljujem svojega mnenja. Moja želja pa je, da se razkrije resnica - ne po meri kogarkoli, ampak po meri poštenosti!
sporočil: 1.008
Viviana je napisal(a):
Si lahko postaviš ogledalo? Zaključek iz tvojega pisanja je obsodba.
Soglašam, da bi vsak, ne samo "far", ki bi bil pedofil, zaslužil jasno obsodbo njegovega početja. Toda v slovenski javnosti so "farji" avtomatično krivi! Le zakaj? Ker so "farji"! Oprostite, to je maloumje in početje nevredno poštenega in odgovornega človeka!
Po naključju pa že leta dobro poznam oba omenjena duhovnika iz Brezna, zato sem vsaj za nekaj informacij pred večino komentatorjev, pa kljub temu ne vsiljujem svojega mnenja. Moja želja pa je, da se razkrije resnica - ne po meri kogarkoli, ampak po meri poštenosti!
Tudi meni gre samo in edino za resnico. Pa ne za crkveno. Za RESNICO mi gre.
Samo sprašujem te, če poznaš definicijo besede PEDOFIL? Najbrž ne. Ker sicer ne bi dajala roke v ogenj za omenjena fajmštra. Boš rekla, da tebi nikoli nihče nič ni naredil? Seveda ne, ker si " stara baba" in takih se pedofili ne lotevajo.
Si bila vsakič in povsod zraven? Nemogoče, da bi bila. Torej ti svetujem, da paziš na svoje rokce, da si jih ne opališ, kajti pedofili imajo do potankosti naštudirano delovanje.
sporočil: 30.643
maksimiljana je napisal(a):
Samo sprašujem te, če poznaš definicijo besede PEDOFIL? Najbrž ne. Ker sicer ne bi dajala roke v ogenj za omenjena fajmštra. Boš rekla, da tebi nikoli nihče nič ni naredil? Seveda ne, ker si " stara baba" in takih se pedofili ne lotevajo.
Si bila vsakič in povsod zraven? Nemogoče, da bi bila. Torej ti svetujem, da paziš na svoje rokce, da si jih ne opališ, kajti pedofili imajo do potankosti naštudirano delovanje.
Mogoče bi bilo bolj prav če bi napisala da ti gre edino za DEJSTVA. Namreč, resnica je tisto, kar verjamemo, dejstvo je tisto, kar laho preverimo. Lepo je, če se eno sklada z drugim, ni pa niti približno nujno.
maksimiljana je napisal(a):
Resnica je samo ena - ne more biti tvoja in moja! Sploh ne dajem roke v ogenj za njiju, ker to ni potrebno. Sem le proti blatenju in obsojanju ter neupoštevanju tudi njune pravice do razkritja resnice, ne pa do "kočevskega masakra" brez sodbe in presoje dejstev. toliko v obrazložitev mojega stališča. Na tvoj kulturni nivo se ne želim spuščati, imam pa tudi neglede na moje stališče dovolj razlogov za obsojanje pedofilov. Poznam tudi trpljenje zlorabljenih otrok, zelo verjetno se bi mi po izkušnjah na tem področju težko približal katerikoli komentator. Vem pa, kaj je poštenje!
»ČE KDO RES VERJAME, DA SO UČITELJI IN DUHOVNIKI ZARADI SVOJEGA
POKLICA OZIROMA OPREDELITVE BOLJ MORALNI OD OSTALIH, MU JE
NESMISELNO POJASNJEVATI, ZAKAJ TO NE MORE BITI RES.«
KAJ - NASPROTNO PA VELJA?
KAJ - NASPROTNO PA VELJA?
Viviana je napisal(a):Drži, resnica je samo ena: Tisto, kar cerkev ali televizija ponovi vsaj tisočkrat.
Resnica je samo ena - ne more biti tvoja in moja!
mataj je napisal(a):
Drži, resnica je samo ena: Tisto, kar cerkev ali televizija ponovi vsaj tisočkrat.
Škoda, da nisi sposoben lastne poštene presoje!
sporočil: 17.846
Viviana je napisal(a):
Viviana, oseba, ki trdi, da obstaja le ena sama in univerzalna (ontološka) resnica je zgrešila poklic. Žal pa RKC duhovnice ne sprejema, tako, da boš morala poiskati kako drugo religijo.
sporočil: 2.820
0219K21 je napisal(a):
Viviana, oseba, ki trdi, da obstaja le ena sama in univerzalna (ontološka) resnica je zgrešila poklic. Žal pa RKC duhovnice ne sprejema, tako, da boš morala poiskati kako drugo religijo.
Vivy se glede tega ne moti; univerzalna ontološka resnica vsekakor obstaja in res je ena sama, žal pa je spoznantna, oz. dosegljiva le pogojno, pa še to ne vsem.
Tudi sam sem sprva mislil, da je RKC soldatka, pa v bistvu sploh ni. Vidi čez rob...
Otac
otac je napisal(a):
Vivy se glede tega ne moti; univerzalna ontološka resnica vsekakor obstaja in res je ena sama, žal pa je spoznantna, oz. dosegljiva le pogojno, pa še to ne vsem.
Tudi sam sem sprva mislil, da je RKC soldatka, pa v bistvu sploh ni. Vidi čez rob...
Otac
No, še en filozof.
Kakor koli, nisem ugibal okrog tega ali je RKC soldatka ali ne, le omenil sem RKC kot morda eno izmed najbolj znanih inštitucij, ki zase trdi, da 1) obstaja ontološka resnica, 2) jo je mogoče spoznati, 3) skozi RKC.
sporočil: 1.008
Viviana je napisal(a):Praviš, da ni potrebno dati roke v ogenj zanju, ker to ni potrebno. In kje je sedaj RESNICA? Tvoja resnica je že dokončna - ni potrebno raziskovati, ker ti že veš in to je zate že dovolj, knede?
Resnica je samo ena - ne more biti tvoja in moja! Sploh ne dajem roke v ogenj za njiju, ker to ni potrebno. Sem le proti blatenju in obsojanju ter neupoštevanju tudi njune pravice do razkritja resnice, ne pa do "kočevskega masakra" brez sodbe in presoje dejstev. toliko v obrazložitev mojega stališča. Na tvoj kulturni nivo se ne želim spuščati, imam pa tudi neglede na moje stališče dovolj razlogov za obsojanje pedofilov. Poznam tudi trpljenje zlorabljenih otrok, zelo verjetno se bi mi po izkušnjah na tem področju težko približal katerikoli komentator. Vem pa, kaj je poštenje!
Viviana, zagotavljam ti, da bolj blizu ne moreš biti. Če pa sem zapisala, da se te niso lotili, ker si "stara baba", pa ne vidim v tem nikakršnih žalitev, sploh pa ne merila za tvoj ali moj kulturni nivo. Spuščaj se, ali pa dvigaj zaradi mene.
Razbesnijo me svetohlinski ljudje, ki čivkajo o resnici in v isti sapi zagovarjajo pedofile in poleg tega še iščejo opravičila za taka dejanja ( če se mu je že nastavljala...HALO!)
Še danes vidim prasca, za katerega upam, da se cvre v peklu, čeprav je že več kot petdeset let od takrat. In vsakič ob tem pomislim, kolikim deklicam je uničil otroštvo in zagravžal spolnost.
Kaj pa je poštenje? Razloži, lepo prosim!
Viviana je napisal(a):Predpostavljam, da je poštena samo tista lastna presoja, ki se sklada s kako 1000x ponovljeno resnico.
velikidrobizek je napisal(a):Predstavljal bi si da ja. Biološko-tehnični razlogi.
Eno vprašanje: Je pedofil samo moškega spola? :)
mataj je napisal(a):
Predstavljal bi si da ja. Biološko-tehnični razlogi.
Imaš pa res omejeno domišlijo.
Otac
0219K21 je napisal(a):
No, še en filozof.
Kakor koli, nisem ugibal okrog tega ali je RKC soldatka ali ne, le omenil sem RKC kot morda eno izmed najbolj znanih inštitucij, ki zase trdi, da 1) obstaja ontološka resnica, 2) jo je mogoče spoznati, 3) skozi RKC.
Filozof, pač. :)
Sicer pa - le 3. točka ne drži.
Otac
Zadnja sprememba: anon-35163 12.06.2007 12:55
velikidrobizek je napisal(a):
Kako se pa potem imenuje npr. učiteljico, ki "napade" učenca (moškega spola, seveda ? :)
Kako napade? Ženska tu pač ne more kaj dosti napadat. Kakorkoli obračaš, na koncu je "napadeni" tisti, ki mora "delat".
sporočil: 3.126
mataj je napisal(a):
Kako napade? Ženska tu pač ne more kaj dosti napadat. Kakorkoli obračaš, na koncu je "napadeni" tisti, ki mora "delat".
tebi pa veliko stvari ni jasnih. spolnost=penetracije kajneda?
Vem, da se sliši odštekano, pa vendar. Nisem namreč še slišala za izraz pedofilka, zato sprašujem :)
No, evo, zdaj veš zakaj :)
No, ja, saj ne rečem, se zgodi, da ima kaka baba sadistične popadke, ampak vprašanje je, če laho to štejemo za pedofilijo. Najbrž ne.
Kako se pa potem imenuje npr. učiteljico, ki "napade" učenca (moškega spola, seveda ? :)
Če je učenec mlajši od 15 let se učiteljica imenuje storilec kaznivega dejanja po 183./3 čl. KZ.
Žal boš moral "peš" v ZDA :)
Dvomim, da se tebi kot ljubitelju mehkih blazinic sploh da kaj na silo storit... se takoj predaš :)
Veliki drobižek v veliki zmoti - Shaman lahko ostane kar doma. Med njimi so celo babice - žal!
maksimiljana je napisal(a):S tem tvojim mnenjem pa soglašam razen v delčku, kjer izražaš tvoje želje, ki se tičejo pekla :). Pred nedavnim sem se ubadala z zlorabo dveh deklic, ki ju je zlorabljal sorodnik. Verjetno te bo presenetilo, da je bil tudi sam zlorabljan v mladosti. Seveda to ni opravičilo, govori pa o tem, v kakem svetu živimo. Želim ti, da tvoja bolečina ozdravi! Lep pozdrav
Razbesnijo me svetohlinski ljudje, ki čivkajo o resnici in v isti sapi zagovarjajo pedofile in poleg tega še iščejo opravičila za taka dejanja ( če se mu je že nastavljala...HALO!)
Še danes vidim prasca, za katerega upam, da se cvre v peklu, čeprav je že več kot petdeset let od takrat. In vsakič ob tem pomislim, kolikim deklicam je uničil otroštvo in zagravžal spolnost.
Viviana
Kar 80 % pedofilov je bilo zlorabljenih v otroštvu.
Natančnega odstotka ne bi mogla reči, vem pa za primer, ko sta v isti družini bila dva pedofila - oče in dedek, ki sta zlorabljala hčerko oz. vnukinjo in njeno sestrično. Očitno je res, da se nekatera zla nagnjenja prenašajo tudi v rodu.
Nejeverni je napisal(a):
tebi pa veliko stvari ni jasnih. spolnost=penetracije kajneda?
Meja je nekje med penetracijo in buljenjem
»Slišali ste, da je bilo rečeno: Ne prešuštvuj! Jaz pa vam pravim: Kdor koli gleda žensko, da jo poželi, je v srcu že prešuštvoval z njo. Če te desno oko pohujšuje, ga iztakni in vrzi od sebe; kajti bolje je zate, da izgubiš en del telesa, kakor da bi bilo célo tvoje telo vrženo v peklensko dolino. In če te desna roka pohujšuje, jo odsekaj in vrzi od sebe, kajti bolje je zate, da izgubiš en del telesa, kakor da bi célo tvoje telo prišlo v peklensko dolino.«
(Jezus Kristus)