Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Dimičeva je pokazala vse, kar je želela
sporočil: 235
Ideja za kerga pogumnega novinarja. Dobit DNA vzorec od Pahorja in
Simoninega sina pa da vidmo če je mogoče tko Borut plačal za sina.
sporočil: 6.084
[kalimba]Teorija o rušitvi odpade, ker se tvoj kolega ki hodi vsak dan mimo ne spomni rušitve.
>
> Daj mir. Murgelske barake se ne da kvalitetno obnovit brez temeljitega podiranja.
Še enkrat, moj kolega, ki hodi vsak dan mimo, se ne spomni rušitve. Torej teorija o rušitvi čisto odpade.
Zelo močan argument, ni kaj. Torej, on se samo "ne spomni rušitve". Da bi dal kakšno močnejše zagotovilo, da rušitve ni bilo in da je bajta samo adaptirana, tega ni, ane ?
To, "da se Murgelske barake ne da kvalitetno obnovit brez temeljitega podiranja", pa ima kaj z mojim zapisom?Kaj ima ? Da nasprotuje tvojemu. Moja domneva nasproti tvoje "da se ne spomni". S tem, da se mi moja zdi precej bolj realna. Ne vem kje je točno ta bajta, to ve tvoj prijatelj, ampak Pod jelšami mislim, da je prvi del naselja. staro torej 40 let. Če ni bilo prej dobro vzdrževano mislim da je podiranje (del) bajte optimalno dejanje in ne vem zakaj se nekdo z denarjem in življenskim slogom, kot ga imajo tile lastniki ne bi tega lotil na pravi način.
[siap]Nismo slišali, daj prosim razloži.
Si ti že slišal za blagajniški maksimum, ki je trenutno cca 500€ na prejemek, a da ne??,hmmm??
sporočil: 18.832
Tudi, če so računi plačani na roke, mora upnik izdati račun na
katerem je jasno, kaj je plačano in da je odveden davek. Računi
morajo imeti ime dolžnika. Če ni njunih imen na računu, računi niso
njuni.
sporočil: 3.551
[Dudek]Tja, dokler boš mi ti, kot popoln neznanec, prihajal z "govoricami" in kvazi teorijami, bom pač jaz raje še naprej verjel "govoricam", ki prihajajo iz ust mojega znanca, ki živi v bližini.
> [kalimba]
> >
> > Daj mir. Murgelske barake se ne da kvalitetno obnovit brez temeljitega podiranja.
>
> Še enkrat, moj kolega, ki hodi vsak dan mimo, se ne spomni rušitve. Torej teorija o rušitvi čisto odpade.
Teorija o rušitvi odpade, ker se tvoj kolega ki hodi vsak dan mimo ne spomni rušitve.
Zelo močan argument, ni kaj. Torej, on se samo "ne spomni rušitve". Da bi dal kakšno močnejše zagotovilo, da rušitve ni bilo in da je bajta samo adaptirana, tega ni, ane ?
> To, "da se Murgelske barake ne da kvalitetno obnovit brez temeljitega podiranja", pa ima kaj z mojim zapisom?
Kaj ima ? Da nasprotuje tvojemu. Moja domneva nasproti tvoje "da se ne spomni". S tem, da se mi moja zdi precej bolj realna. Ne vem kje je točno ta bajta, to ve tvoj prijatelj, ampak Pod jelšami mislim, da je prvi del naselja. staro torej 40 let. Če ni bilo prej dobro vzdrževano mislim da je podiranje (del) bajte optimalno dejanje in ne vem zakaj se nekdo z denarjem in življenskim slogom, kot ga imajo tile lastniki ne bi tega lotil na pravi način.
[kajulci]Namerno sem spregledal, ker gre za iskanje dlake v jajcu. Res bi bilo boljše, če bi plačala tipu na račun, ampak gledano povsem življensko in v skladu s slovensko sceno in tradicijo ni nič posebnega , če je dal cash in dobil za to potrdilo. Tukaj sem res za to da nehamo s komentarji.
Ne vem ali si namenoma spregledal moj post na temo plačila v gotovini ali pa si slep.
O sklicevanju na tiste predpise o preprečevanju pranja denarja pa v tem primeru ne vem kaj bi ti drugega rekel. Bojim se, da mnogi niti ne sanjate koliko prekrškov delate in kaj se vam vse lahko zgodi, če bi vas kdo hotel zašiti.
sporočil: 4.454
[bc123a]zgrešil point. ta ženska ima na sebi navešeno več kot je njena letna plača.če odplačuje kredit, in ga mora, ji ne ostane za ostalo štafažo.očitno ima vsega dovolj, še preveč.
> [fabiani]
> A ima tudi te račune še spravljene?
> iz pozarčka:
> poglejte, poglejte, stari znanci
> five star greece
> www.theelitetravelcl...ments.html
ja in?
z 2000 EUR neto place si to lahko privosci.
ampak 350.000 EUR kredita pa ne, in TO je problem.
dajmo se posvetiti tistemu, kar je pomembno. razen ce vas daje nevoscljivost, kar pa ni dobra popotnica.
ps. pocitnice v 5* hotelih se dobi po svetu ze za 1000-1500 EUR na osebo.
sporočil: 261
Samo res, kot pravijo, zakaj se to dogaja v prostorih vlade
(novinarji, računi in to)? Pa saj to je privat zadeva. Ženska ima
namreč kar nekaj nepremičnin, kjer bi lahko kazala račune in
pogodbe.
sporočil: 3.600
[kalimba]Kako je slabo šele Dimičevi.
Pošastno. Vsake 2 uri pokukam na spletno stran Finance in zgroženo opazujem, kako komunistična gonja fovšijskih antikomunistov še kar traja. Kdaj se bo že zgodil ta "veliki pok"? Že 5 dni vsak dan berem o "mafijski" obnovi njene hiše, pa nič.
Naj mi samo še enkrat pride novinar kakega medija z jamranjem, da mu grozijo zaradi "vestnega" in "neodvisnega" informiranja javnosti. Ta zgodba okrog obnove hiše je tako "za lase privlečena", da mi resnično postaja slabo.
Očitno si spregledal point te gonje. Za osvežitev. Prejšnji teden so novinarju Financ napisali članek, v katerem so pojasnili zakaj je potrebno seznaniti javnost glede Dimičeve in najema kredita v NLB, gradnje hiše in poslovanja njenega partnerja z vlado. V kasnejšem intervjuju na RTV pa je Dimičeva na izrecno vprašanje novinarja odgovorila, da Vegrad ni obnavljal njene hiše.
Delavci Vegrada so jo postavili na laž, saj so potrdili, da so se na njeno gradbišče vozili iz Celovških dvorov, od koder je prihajal tudi material. Nakar je Dimičeva čez vikend pričarala krovno pogodbo z GP Keran, ki naj bi to ovrgla. A ker delavci vztrajajo, javnost pa jim verjame, se je odločila, da bo pokazala račune, ki naj bi to ovrgli. In je pokazala račune za okna, vrata, kopalnico, krovska dela..., a računov za gradbena dela še vedno ni, tako kot jih ni za tisti gradbeni material, katerega omenjajo delavci Vegrada. Torej?
Aja, še glavni point. Dimičeva je desna roka Pahorja, ta nam pa vlada. Vlada pa mora biti za vzgled državljanom, a ne? No in, če vlada laže, z lahkoto pridobiva kredit v NLB in daje posel partnerjem, je to za tebe dobro ali ti resnično že postaja slabo?
sporočil: 792
Predlagam časniku finance, da izvede spletno anketo z vprašanjem:
ali mislite, da sta Simona in Roman poštenjaka ali lažnivca. In če
sta lažnivca, to še najbolje ve Borut, ki ju tako vneto ščiti.
Ampak Borut ni več kar nekdo, on je predsednik slovenske vlade. In
on je odgovoren vsem nam. Le kdaj bo spet kmečki punt, pa da
začnemo znova?????
Zadnja sprememba: anon-167697 20.10.2010 20:24
[COP]Čisto verjamem, da ji je slabo - to bi se, ob podobni medijski in drugi gonji, dogajalo vsem normalnim ljudjem. Verjetno le tebi ne.
> [kalimba]
> Pošastno. Vsake 2 uri pokukam na spletno stran Finance in zgroženo opazujem, kako komunistična gonja fovšijskih antikomunistov še kar traja. Kdaj se bo že zgodil ta "veliki pok"? Že 5 dni vsak dan berem o "mafijski" obnovi njene hiše, pa nič.
>
> Naj mi samo še enkrat pride novinar kakega medija z jamranjem, da mu grozijo zaradi "vestnega" in "neodvisnega" informiranja javnosti. Ta zgodba okrog obnove hiše je tako "za lase privlečena", da mi resnično postaja slabo.
Kako je slabo šele Dimičevi.
Očitno si spregledal point te gonje. Za osvežitev. Prejšnji teden so novinarju Financ napisali članek, v katerem so pojasnili zakaj je potrebno seznaniti javnost glede Dimičeve in najema kredita v NLB, gradnje hiše in poslovanja njenega partnerja z vlado. V kasnejšem intervjuju na RTV pa je Dimičeva na izrecno vprašanje novinarja odgovorila, da Vegrad ni obnavljal njene hiše.Okey, sicer sem o tem pisal že prejšnje dni, pa bom zate še enkrat ponovil. O tem, da so Vegradovi delavci kao delali na obnovi, jaz še vedno nimam uradnih papirjev. Že včeraj sem napisal, da je Vegrad najemal delavce preko posredniških družb. Torej jih ni imel uradno zaposlene. Ko je bilo dela, so jih najeli, ko ne, pač niso prišli na gradbišče. Čisto možno je, da se je kakšen delavec, ki je delal tudi na gradbišču Vegrada, znašel v Murglah. Vendar to še zdavnaj ne pomeni, da jih je Vegrad tja pošiljal oz. da je Dimičeva poslovala z Vegradom. Razumeš poanto? Take so aktualno moje informacije, a jih imaš ti več in bolj verodostojne?
Delavci Vegrada so jo postavili na laž, saj so potrdili, da so se na njeno gradbišče vozili iz Celovških dvorov, od koder je prihajal tudi material. Nakar je Dimičeva čez vikend pričarala krovno pogodbo z GP Keran, ki naj bi to ovrgla. A ker delavci vztrajajo, javnost pa jim verjame, se je odločila, da bo pokazala račune, ki naj bi to ovrgli. In je pokazala račune za okna, vrata, kopalnico, krovska dela..., a računov za gradbena dela še vedno ni, tako kot jih ni za tisti gradbeni material, katerega omenjajo delavci Vegrada. Torej?
Aja, še glavni point. Dimičeva je desna roka Pahorja, ta nam pa vlada. Vlada pa mora biti za vzgled državljanom, a ne? No in, če vlada laže, z lahkoto pridobiva kredit v NLB in daje posel partnerjem, je to za tebe dobro ali ti resnično že postaja slabo?To da je gospodična z lahkoto pridobila kredit, je pa tudi sama govorica. Vendar, če je to res, je to bolj problem NLB-ja, kakor pa Dimičeve. Naj odgovorne inštitucije o tem presodijo, jaz (in seveda vsi ostalu tukaj) imam odločno premalo informacij o tej kreditni pogodbi. Glede partnerja se pa strinjam. Vse skupaj izgleda nehigienično in ravno ta poslovni odnos njenega partnerja z državo, je glavna istočnica preiskave korupcijske komisije (ne obnova neke hiše). Tukaj se lahko Dimičeva in država izvlečeta le tako, da nam pokažejo razpisne pogoje, s katerimi je njen partner bil izbran. Z vsemi parametri!!!
Dokler v obeh primerih ni uradnih dokazljivih papirjev, ostro obsojam stalinistično gonjo, ki jo spremljam v medijih zadnjih 5 dni.
[velikidrobizek]Dvigovanje strehe in podobne spremembe niso dovoljene, ker se držijo prvotnega koncepta in izgleda naselja. Zato je možno, da so celo hišo onbovili znotraj obstoječih gabaritov in za to niso potrebovali GB.
> [kalimba]
> Še enkrat, moj kolega, ki hodi vsak dan mimo, se ne spomni rušitve. Torej teorija o rušitvi čisto odpade.
>
> To, "da se Murgelske barake ne da kvalitetno obnovit brez temeljitega podiranja", pa ima kaj z mojim zapisom?
Samo res, jaz sem ravno v zvezi z murgelskimi barakami slišala. da je sploh ne smejo spreminjati. Se spomnim nekoga v družbi, je dejal, da je njegov brat na cesti V Murglah hotel malo streho dvigniti, pa je nastal celo halo, ker se je sprememba že na daleč videla. In se je moral nazaj potegnit'. So pa zato, potem na vrtu hiško povečali, da ima obliko črke L.
www.ibn.si/articles/detail/943
Glede cen za podobne hiše na tej lokaciji (pazi, večja parcela ) bi rekel , da so za 350.000 dobili hišo potrebno temeljite obnove in to je to.
www.nepremicnine.net...254923.jpg
sporočil: 2.195
Praviloma naj ne bi v storitveni dejavnosti poslovali z več kot
500€ keša-blagajna/dan !! Upam, da zdaj razumeš, sam pa s svojim
natolcevanjem predstavljaš zagovornika utajevalcev
davkov,...kapiš??
sporočil: 6.657
[kalimba]Ločiš med Vegradovimi delavci in kooperanti? Če bi podizvajalec Lažjevrednota d.o.o. poslal svoje fante k Dimičevi, ti ne bi mogli voziti materiala z CD. Malo preveč si predstavljaš vse skupaj kaotično. Vegradovim delavcem je pač prekipelo in so postavili Pahorja in Dimičevo na laž. Ni zastonj Hilda kurila dokumentov pred Vegradom pretekli mesec.
Okey, sicer sem o tem pisal že prejšnje dni, pa bom zate še enkrat ponovil. O tem, da so Vegradovi delavci kao delali na obnovi, jaz še vedno nimam uradnih papirjev. Že včeraj sem napisal, da je Vegrad najemal delavce preko posredniških družb. Torej jih ni imel uradno zaposlene. Ko je bilo dela, so jih najeli, ko ne, pač niso prišli na gradbišče. Čisto možno je, da se je kakšen delavec, ki je delal tudi na gradbišču Vegrada, znašel v Murglah. Vendar to še zdavnaj ne pomeni, da jih je Vegrad tja pošiljal oz. da je Dimičeva poslovala z Vegradom. Razumeš poanto? Take so aktualno moje informacije, a jih imaš ti več in bolj verodostojne?
sporočil: 4.450
[kalimba]Lani ob tem času sem potreboval kredit - smo se nekaj izmišljevali, pa se želel še enaga pri NLB, kjer je imela cela družina odprte račue, imel poslovni računi, nikoli v limitu... pa kredita ni bilo! Bil pa je v neki drugi, niti malo državni, banki. In kreditna sposobnost tudi slučajno ni bila težava - bila je le dobrodošel izgovor.
.... To da je gospodična z lahkoto pridobila kredit, je pa tudi sama govorica. Vendar, če je to res, je to bolj problem NLB-ja, kakor pa Dimičeve. Naj odgovorne inštitucije o tem presodijo, jaz (in seveda vsi ostalu tukaj) imam odločno premalo informacij o tej kreditni pogodbi. Glede partnerja se pa strinjam. Vse skupaj izgleda nehigienično in ravno ta poslovni odnos njenega partnerja z državo, je glavna istočnica preiskave korupcijske komisije (ne obnova neke hiše). Tukaj se lahko Dimičeva in država izvlečeta le tako, da nam pokažejo razpisne pogoje, s katerimi je njen partner bil izbran. Z vsemi parametri!!!
Dokler v obeh primerih ni uradnih dokazljivih papirjev, ostro obsojam stalinistično gonjo, ki jo spremljam v medijih zadnjih 5 dni.
Poleg tega so bile dobri začetni pribitki tam pri 2,2 - 2,5 %, NNLB je začenjala z 2,8%! Dobiti v letu 2009 6mEBOR+1,60% ni bilo za slehrnika mogoče nikjer v nobeni banki. Edino Sparkasse je ponujala 3mEBOR+1,90% - pa še to, če si imel projekt za nizkoenergetsko hišo, sicer je bilo 2,2%
Zadnja sprememba: anon-15715 20.10.2010 20:38
[dani14]Če smo čisto hladnokrvni in pogledamo hipotetično: najameš nekoga, da ti dela prenovo bajte , on pripelje stroje, orodje in delavce, material. Moraš ti, kot investitor čekirati poreklo vse te robe, delovnih knjižic in dovoljenj delavcev ? Žal bo treba dokazati, da so za to, če je vse res, vedeli investitori in , da to ni zgodba, ki jo je na lastno pest vodil Sabahudin. A ni tako ?
> [kalimba]
> Okey, sicer sem o tem pisal že prejšnje dni, pa bom zate še enkrat ponovil. O tem, da so Vegradovi delavci kao delali na obnovi, jaz še vedno nimam uradnih papirjev. Že včeraj sem napisal, da je Vegrad najemal delavce preko posredniških družb. Torej jih ni imel uradno zaposlene. Ko je bilo dela, so jih najeli, ko ne, pač niso prišli na gradbišče. Čisto možno je, da se je kakšen delavec, ki je delal tudi na gradbišču Vegrada, znašel v Murglah. Vendar to še zdavnaj ne pomeni, da jih je Vegrad tja pošiljal oz. da je Dimičeva poslovala z Vegradom. Razumeš poanto? Take so aktualno moje informacije, a jih imaš ti več in bolj verodostojne?
Ločiš med Vegradovimi delavci in kooperanti? Če bi podizvajalec Lažjevrednota d.o.o. poslal svoje fante k Dimičevi, ti ne bi mogli voziti materiala z CD. Malo preveč si predstavljaš vse skupaj kaotično. Vegradovim delavcem je pač prekipelo in so postavili Pahorja in Dimičevo na laž. Ni zastonj Hilda kurila dokumentov pred Vegradom pretekli mesec.
Isti delovodja v Murglah in CD ?
24ur.com/novice/slov...pa-ne.html
sporočil: 99
No sedaj vsaj vemo, kaj so odnašali iz sedeža Vegrada zadnje ure
pred stečajem - papirje. Takih hiš je verjetno še veliko, le
vprašanje je čigave so?!
sporočil: 8.635
kaj pa tisto česar noče pokazati kje je ali kaj je - ali je mogoče
preveč obremenilno in bi vrglo slabo luč na nekatere iz bullmastif
garniture
ps
in danes je pirnat iz pf lepo jasno in glasno povedal da tisto(pogodba) kar je včeraj pokazala novinarjem ni nič verdno - da je navaden skret papir
ps
in danes je pirnat iz pf lepo jasno in glasno povedal da tisto(pogodba) kar je včeraj pokazala novinarjem ni nič verdno - da je navaden skret papir
sporočil: 1.301
[pectus]ja in? kaj češ reč? da je "predstavnikom najvišjega političnega vrha trenutnega establišmenta" -kar gospa Dimic itak ni, ker opravlja službo enega čist navadnega činovnika v službi predstavnika enega od prej omenjenega establišmenta- torej, da je njim in takim, pri evntuelnih utajah davka in -še hujše- očitani kraji materiala "na veliko", NAMESTO kriminalistov in davkarije treba poslat "samo" protikorupcijsko komisijo? kaj me zajebavaš al preprosto nisi prebral tega kar sem napisal?!
Gospa Dimic je predstavnica najvišjega političnega vrha trenutnega establišmenta..
Ali sedaj razumeš poanto,ali se misliš še naprej sprenevedati..
Ali so zakoni RS.obligatorni samo za male lopove??
sporočil: 7.885
[zgagar]
........................................ samo tole bi bil zadosten razlog da se dimčevo nogira ker je sodelovala v davčni utaji.amen
[dani14]Zakaj pa ne? Če je bil material odvečen in z druge strani plačan, je odvoz povsem razumljiv.
Ločiš med Vegradovimi delavci in kooperanti? Če bi podizvajalec Lažjevrednota d.o.o. poslal svoje fante k Dimičevi, ti ne bi mogli voziti materiala z CD.
[FIN-329573]Ma, glede kreditnih pogojev sem kar informiran. Še leta 2007-20088 si lahko dobil hipotekarni stanovanjski kredit z 1.3-1.4% pribitka. Kasneje je zaradi krize dejansko ta pribitek narasel, sedaj baje ponovno pada. Je pa višina pribitka tudi odvisna od "potence" kreditojemalca in višine kredita, ter seveda od višine EURIBORA. Dotična gospodična je po mojih informacijah dobila kredit z 1.8%-1.9% pribitka. Torej, čisti standard v tem času.
Lani ob tem času sem potreboval kredit - smo se nekaj izmišljevali, pa se želel še enaga pri NLB, kjer je imela cela družina odprte račue, imel poslovni računi, nikoli v limitu... pa kredita ni bilo! Bil pa je v neki drugi, niti malo državni, banki. In kreditna sposobnost tudi slučajno ni bila težava - bila je le dobrodošel izgovor.
Poleg tega so bile dobri začetni pribitki tam pri 2,2 - 2,5 %, NNLB je začenjala z 2,8%! Dobiti v letu 2009 6mEBOR+1,60% ni bilo za slehrnika mogoče nikjer v nobeni banki. Edino Sparkasse je ponujala 3mEBOR+1,90% - pa še to, če si imel projekt za nizkoenergetsko hišo, sicer je bilo 2,2%
sporočil: 1.301
[fiston]igzektli! to je dovolj, da jo cepec vrže iz službe!
> [zgagar]
> ........................................ samo tole bi bil zadosten razlog da se dimčevo nogira ker je sodelovala v davčni utaji.amen
>
Pa Svetlika tudi nogirat, ki se napihuje kako bo poostril nadzor nad delom na črno, teh računov si sigurno ni pogledal in Simonce kaj povprašal.
z vsem ostalim bi se pa namesto žajfaste nadaljevanke na "Svetu" in ostalih občilih in forumih morali ukvarjat kriminalisti in davčni inšpektorji!
sporočil: 7.885
[Dudek]Stvar je enostavna. Napišeš blagajniški prejemek. Oni so oštevilčeni, pa če potem dobiš kontrolo pa kaka številka manjka..., medtem ko en kos WC papirja ne bo nihče pogrešal.
> [tanaka]
> Zakaj se že plačuje na roko? Da dobi izvajalec storitve cash direkt v žep in to ni nikjer knjiženo zaradi davka, super, a ne?
Ne, ni nujno. Čeprav je pogosto tako. Tudi kavo in kosilo pogosto plačaš na roko in ne veš če je knjiženo in so plačani davki, ali ne. Pa ?
Cash na roke je pogosto način, da nekaj za kaj si mogoče trdo delal sploh dobiš plačano. Kaj recimo bi ti naredil, če ti stranka hoče plačati z gotovino, bi ji rekel naj nese na svoj blokirani TR in naj ti plača z nakazilom ?