Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovencev je vse manj. Pa kaj?
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 20
sporočil: 1.074
0704Avstr je napisal(a):
Mico sej si ti tudi v njegovem "nikoli imeti otroke" klanu. Pa kak bonton za akademike bi si lahko tudi kdaj prebral, glede na to, da si drugače bistra buča :-))
Glede na opicnjaske napade, ki jih dozivljam z vseh strani, sem dosti prevec prijazen. Zato mi ne pridigaj o bontonu, lepo prosim.
MM
sporočil: 5.199
Zadnja sprememba: tstih 15.01.2007 08:35
Se strinjam z obema sporočiloma; bi pa omenil, da se je vendarle
smiselno vprašati zakaj nenadoma ni zadosti otrok - možnost je
namreč tudi, da gre za strukturno težavo socialne
države. Nezmožnosti financiranja številnih socialnih
privilegijev pomeni prestavljanje financiranja v prihodnost in ta
prihodnost se je začela.Letošnji Socialni razgledi poročajo o 100% porasti števila mladih iz najvišjih dohodkovnih razredov, ki stanujejo pri starših. Kako ne bi, obremenjeni z vsemi mogočimi prispevki. Stanovanj ni. Kako naj bi jih pospešeno ustvarjali v tako nekonkurenčnem okolju? Vse skupaj pa deluje na zmožnost ljudi živeti neko povprečno življenje, ki vendarle vključuje 2 otroka (spoštujoč pravico drugačnih odločitev, vendar ne ignorirajoč željo tistih, ki želijo biti povprečni).
sporočil: 19
Upam, da se bodo Slovenci kljub takim kvazi raziskovalcem odločali
za več otrok, pa ne zaradi socialnih transferjev - roko na srce, z
njimi bi težko omogočili otrokom dostojno življenje - ampak zato,
da na faksih zaradi večje konkurence ne bo prostora za take, kot je
ta gospod. Pa da bojo lahko plačevali socialne prispevke tudi za
to, da bo lahko on - ki verjetno nima otrok, ker drugače takih
klobasarij ne bi mogel pisati - nekoč imel dostojno pokojnino.
sporočil: 1.074
Rado, dobro si dregnil v to provincialno gnezdo, vsaka cast! Jih
kar vidim, kako jim pene letijo iz ust in kako v onemoglem besu
grizejo pohistvo in preproge :))
Mico
Mico
sporočil: 5.199
sprinca je napisal(a):Obstaja alternativa zajedanju v svoje otroke in to je, da se pokojnino privarčuje.
Upam, da se bodo Slovenci kljub takim kvazi raziskovalcem odločali za več otrok, pa ne zaradi socialnih transferjev - roko na srce, z njimi bi težko omogočili otrokom dostojno življenje - ampak zato, da na faksih zaradi večje konkurence ne bo prostora za take, kot je ta gospod. Pa da bojo lahko plačevali socialne prispevke tudi za to, da bo lahko on - ki verjetno nima otrok, ker drugače takih klobasarij ne bi mogel pisati - nekoč imel dostojno pokojnino.
sporočil: 311
Kosovo, ko je bil ravno dan kot primer, bo postala samostojna
država. Kot raziskovalec Pezdir pravilno omenja, njegova
gospodarska moč ni taka, da bi bilo to potrebno. Postaja samostojna
država zato, ker so imeli uspešno demografsko politiko. In tu
mislim popolnoma resno. Oni so tako politiko postavili z namenom.
In uspelo jim je. (Raziskovalci imate ponavadi dostop do
statističnih podatkov, poučni so:)
V Sloveniji imamo drug problem. Vedno manj Slovencev je (nisem nacionalist). In državni vrh, ki ga volijo ti Slovenci, je ugotovil, da se mu lahko čez 50 let zgodi, da bo nekdo predlagal referendum, da se pridružimo - že komu, saj ni važno komu, ne bomo rabili več svoje uprave. In to je problem za vlado.
In za vse tiste, ki pa mislijo(mo), da sta jezik in kultura nas Slovencev dovolj dobra, da ju ni vredno zavreči, tudi.
V Sloveniji imamo drug problem. Vedno manj Slovencev je (nisem nacionalist). In državni vrh, ki ga volijo ti Slovenci, je ugotovil, da se mu lahko čez 50 let zgodi, da bo nekdo predlagal referendum, da se pridružimo - že komu, saj ni važno komu, ne bomo rabili več svoje uprave. In to je problem za vlado.
In za vse tiste, ki pa mislijo(mo), da sta jezik in kultura nas Slovencev dovolj dobra, da ju ni vredno zavreči, tudi.
sporočil: 4
odlično. splošna sprejetost, da je zviševanje rodnosti nekaj, za
kar se je treba boriti (in o tem ne sme biti vprašanj), mi zadnje
čase res preseda.
sporočil: 27.956
XFACT1 je napisal(a):seveda. ker potem ne bo vec potrebna. :)
In državni vrh, ki ga volijo ti Slovenci, je ugotovil, da se mu lahko čez 50 let zgodi, da bo nekdo predlagal referendum, da se pridružimo - že komu, saj ni važno komu, ne bomo rabili več svoje uprave. In to je problem za vlado.
nakar je treba ta problem konkretnih zivih politikov samo se lepo zapakirati in marketinsko plasirati kot Problem Naroda.
sporočil: 1.050
V tem članku je zapisanih kar nekaj zelo lucidnih misli,ki so
vredni objave.Prav je,da se predstavi razmišljanje in pogled na
tematiko neobremenjeno in brez nekih političnih predznakov.In to mu
je v celoti uspelo.
Zaključek,zaključek pa je za čisto desetko!
Zaključek,zaključek pa je za čisto desetko!
sporočil: 6
V naravi vsi sistemi, ki niso sklenjeni v lasten krog hitro
propadejo. Tudi nadgradnje - človeški izumi oz. mehanizmi kot so
npr. ekonomija, so podvrženi popolnoma enakim načelom.
Samoregulacija in težnja k samozadostnosti v lokalnem okolju so
predpogoj uspeha v globalnih okvirih.
Ko bom nekoč star in ne bom zmogel več živeti brez pomoči družbe (ljudi okrog mene), bom bistveno bolj vesel, če bodo moji bljižnji (skrbniki) izhajali iz lokalnega okolja in bodo poznali oz. bodo vzgojeni v družbenih normah, ki so mi poznane in jih obvladujem. Le-te me namreč določajo in v bistveni meri tudi definirajo mojo sposobnost da tej družbi tudi vračam.
Saj vem, komplicirano sem napisal, a zakaj vraga toliko ljudi ne želi razširiti svojih pogledov na celotno globalno raven.
Rado, palec dol za ta članek.
Ko bom nekoč star in ne bom zmogel več živeti brez pomoči družbe (ljudi okrog mene), bom bistveno bolj vesel, če bodo moji bljižnji (skrbniki) izhajali iz lokalnega okolja in bodo poznali oz. bodo vzgojeni v družbenih normah, ki so mi poznane in jih obvladujem. Le-te me namreč določajo in v bistveni meri tudi definirajo mojo sposobnost da tej družbi tudi vračam.
Saj vem, komplicirano sem napisal, a zakaj vraga toliko ljudi ne želi razširiti svojih pogledov na celotno globalno raven.
Rado, palec dol za ta članek.
sporočil: 57
kosovarji so za svojo demografsko politiko naredili en drekec
pekec. veliko rodnost so jim "zrihtali" srbi. pac, niso naredili
dovolj, da bi razvili kosovsko podezelje. rodnost je odvisna od
cisto konkretnih pogojev v dolocenem okolju in ne od blebetanja
politikov. politiki pa rodnost izkoriscajo za nabiranje glasov...
sporočil: 15
....Odločitev za otroke je vaša osebna stvar in jo zato plačajte s
svojim denarjem, in ne z denarjem drugih ...Navsezadnje, zakaj ne
bi bilo uvažanje prebivalstva dobro za Slovenijo... Članek je poln
nizkotnih neumnosti,ki jih je žal sproduciral "raziskovalec" na
FOV. in bi se uredništvo Financ moralo ograditi od njega, ne pa da
mu za takšne oslarije plačuje visoke honorarje. Uredniku predlagam,
da resno razmisli, komu in za kakšne članke plačujete
honorarje.
Gorje narodu, ki mu bodo jedro izobražencev visokoizobraženi kadri takšnega kova kot je ta PEZ...Univerza s takšnimi raziskovalci pa ne sodi niti med 2000 najbojših na svetu. Sramotno, nizkotno in še kaj....
Gorje narodu, ki mu bodo jedro izobražencev visokoizobraženi kadri takšnega kova kot je ta PEZ...Univerza s takšnimi raziskovalci pa ne sodi niti med 2000 najbojših na svetu. Sramotno, nizkotno in še kaj....
sporočil: 2
Evo še en članek na katerega Slovenceljčki pridno lajamo. Zanimivo,
vedno, ko kdo napiše nekaj resničnega se zdrznemo in začnemo
braniti svoj zlagani mir. Res smo frajerčki.
sporočil: 6
“… prebivalstvo pa je še vedno na dnu svetovnih lestvic po
funkcionalni pismenosti, inovativnosti, znanstveni odličnosti,
podjetniški aktivnosti, slovenskih univerz pa ni niti blizu 500
najboljšim univerzam sveta. Zato je očitno, da nočemo ljudi, ampak
hočemo Slovence,…”
Kako zelo zelo to drži nam kaže tudi primer avtorja tega članka.
“Rado Pezdir je raziskovalec na FOV.” :
Znanje tujih jezikov: /
(Vir: sicris.izum.si/)
Bibliografski kazalci raziskovalne uspešnosti (2002-2007):
Samo en članek v reviji s faktorjem vpliva, še ta v reviji s faktorjem vpliva pod pragom vplivnosti (0,5).
Skupno število citatov v WoS: 0
(Vir: izum.izum.si/bibliografije/)
lp, a
Kako zelo zelo to drži nam kaže tudi primer avtorja tega članka.
“Rado Pezdir je raziskovalec na FOV.” :
Znanje tujih jezikov: /
(Vir: sicris.izum.si/)
Bibliografski kazalci raziskovalne uspešnosti (2002-2007):
Samo en članek v reviji s faktorjem vpliva, še ta v reviji s faktorjem vpliva pod pragom vplivnosti (0,5).
Skupno število citatov v WoS: 0
(Vir: izum.izum.si/bibliografije/)
lp, a
sporočil: 474
Ali bi že nekdo razložil temu nereformiranemu mrkaićistu, da je že
njegov idol obupal in odšel ,kamor sodi- nekam, kjer ni muh, četudi
je več kot dovolj kadavrov (= definicija vodilne
"globalno-ekonomske" institucije)? Hvala.
sporočil: 107
zmeraj se veselim in zabavam ob clankih nasega kranjskega
mm-a.
zakaj ?! ker ponavadi pise in pljuje po tistem kar najraje sam pocne !
ne poznam namrec avtorjev , ki bi tolko grizli preproge,pohistvo, penili, pljuvali
na vse strani, zalili, sizofrenizirali, bentili kot majhni otroci ki jim mama noče
kupiti sladoleda skratka kot bi rekel moj ded : se zaletavali kot
" kavka u zmrznjen drek" če jih kdo postavi na svoje mesto.
če avtor tega ne verjame naj pac pogleda v svoj arhiv.
pa lep dan zelim.
zakaj ?! ker ponavadi pise in pljuje po tistem kar najraje sam pocne !
ne poznam namrec avtorjev , ki bi tolko grizli preproge,pohistvo, penili, pljuvali
na vse strani, zalili, sizofrenizirali, bentili kot majhni otroci ki jim mama noče
kupiti sladoleda skratka kot bi rekel moj ded : se zaletavali kot
" kavka u zmrznjen drek" če jih kdo postavi na svoje mesto.
če avtor tega ne verjame naj pac pogleda v svoj arhiv.
pa lep dan zelim.
sporočil: 2
Zdravo in napredno gledanje, brez sprenevedanja. Žal tudi pogumno,
v tej zaplankanosti. Bravo!
sporočil: 27.956
celkukec je napisal(a):ker raje ostajajo v druzbenih normah, ki so jim poznane in jih obvladujejo?
Ko bom nekoč star in ne bom zmogel več živeti brez pomoči družbe (ljudi okrog mene), bom bistveno bolj vesel, če bodo moji bljižnji (skrbniki) izhajali iz lokalnega okolja in bodo poznali oz. bodo vzgojeni v družbenih normah, ki so mi poznane in jih obvladujem.
a zakaj vraga toliko ljudi ne želi razširiti svojih pogledov na celotno globalno raven.
sporočil: 49
Vrli ekonomist Pezdir lahko blebetate, če vas plačujejo iz šolske
blagajne in živite na račun davkoplačevalskega denarja. Pričakujem,
da boste svoje znanje kdaj dokazali v gospodarstvu v globalni
konkurenci, do takrat pa boste le pijavka zajedavka. Od ekonomistov
podobnim vam, ki imate polna usta reform bi pričakoval kaj več kot
to, da jih poskušate uresničevat le na plečih delavcev, ki morajo
vsak dan več delat in jim je treba zato čim več pobrat. A je to res
jedro vaših reform in je to vse kar zmorete? Ja bravo, za to pa res
ne potrebujete doktoratov, to bi vam znal povedat vsak kmet.
sporočil: 310
johanj, pa ti pokaži kaj znaš, ta članek je odličen, poskusi
napisat članek, ki bo utemeljeno zavrnil zgoraj navedeno. - Saj če
ti ga ne bodo objavili ga lohk daš na forum al pa naredi blog. LP
sporočil: 10.568
micom je napisal(a):
Vidis, kako lepo ponazarjas to, kar je napisal Rado - ce bi tako kot si ti izumrli, bi bilo to cudovito, ce se boste se naprej plodili, pa bo groza :))
MM
Sem že zbrisal komentar na Pezdirja, bom pa zdajle napisal: Tako bedasto praznega in zmerljivega članka Finance niso vredne. To je navaden pljunek, ki ni vreden, da se ga sploh pogleda. Tako!
Če bi kaj tako nezrelega in zafrustriranega zapisal kak zadrogriran najstnik, ne bi rekel nioč, če pa to piše komentator in raziskovalec v poslovnem časniku Finance, je pa to vredno vse kritike. Tako!
micom je napisal(a):
Glede na opicnjaske napade, ki jih dozivljam z vseh strani, sem dosti prevec prijazen. Zato mi ne pridigaj o bontonu, lepo prosim.
MM
saj bi se clovek zadrzal komentarjev , ampak take oslarije pisat kot jih nas kranjski maestro pa ze
" prevazilazi sve granice "
naj nam vrli mm pokaze samo eno " opico", ki je vec poplljuvala okoli sebe kot on ?!!
sporočil: 1
Škoda, da njegovi starši niso razmišljali na tak način, rešili nas
bi namreč tega osebka, za katerega bi bilo po njegovih lastnih
navedbah res boljše, da ga ne bi bilo na svetu.
micom je napisal(a):Vse kar je prav, ampak ravno MM je znan po tem, da poziva k prepovedi objav določenih avtorjev in misli. Še vedno podpiram njegov ekonomski program. Ampak zagovarjati takle nestrokoven, neutemeljen in bizaren izbruh je pa žalostno. Tu notri ni nič strokovnosti. Jedro napisanega je sicer vredno razprave in v njem zaznam tudi svoje simpatije, ampak spustiti se na tak nizek nivo zaradi večje branosti. Pa to je absurd.
Vidis, Rado je imel v mislih prav take funkcionalno nepismene osebke, kot si ti: ce se imena njegove fakultete ne znas prebrati, potem je res bolje, da se ne plodis!
Pa se nekaj: ocitno se nisi slisal za svobodo govora, zato pa po komunajzarsko pozivas k neki odgovornosti za izreceno. Ali imas v denarnici se vedno sliko kriminalca Josipa Broza?
MM
micom je napisal(a):
Rado, dobro si dregnil v to provincialno gnezdo, vsaka cast! Jih kar vidim, kako jim pene letijo iz ust in kako v onemoglem besu grizejo pohistvo in preproge :)) Mico
Hahahaaaa
Jaz pa kar vidim Radota in Mića, kako jima pene lezejo iz ust.
Seveda ne zaradi nepismenega provincialca kot sem jaz. Pene sem videl prej, preden sem se sploh oglasil. Tako, da morajo imeti globlji izvor :))))
1127SEAXd je napisal(a):
....Odločitev za otroke je vaša osebna stvar in jo zato plačajte s svojim denarjem, in ne z denarjem drugih ...Navsezadnje, zakaj ne bi bilo uvažanje prebivalstva dobro za Slovenijo... Članek je poln nizkotnih neumnosti,ki jih je žal sproduciral "raziskovalec" na FOV. in bi se uredništvo Financ moralo ograditi od njega, ne pa da mu za takšne oslarije plačuje visoke honorarje. Uredniku predlagam, da resno razmisli, komu in za kakšne članke plačujete honorarje.
Nad Pezdirjem sem bil že tolikokrat razočaran, da ravno zaradi njega in njemu podobnih vedno rad poleg Financ preberem še Delo in Dnevnik. Drugi konec iste zgodbe o izgubljanju kompasa na Financah so prispevki iz vrst Rimokatoliške cerkve.
sporočil: 10.178
ne razumem zakaj se razburjaš? v trenutni situaciji, jaz in ti
financirava otroke sosedovi mojci, ki seksa brez zaščite. a mi
lahko poveš vsaj en razlog zakaj na bi midva financirala njo, njene
otroke, njene vnuke?
micom je napisal(a):pa daj zaboga, dragi mm , daj se vendar malo skuliri. saj te bo se kap pri tvoji agresivnosti
Vidis, Rado je imel v mislih prav take funkcionalno nepismene osebke, kot si ti: ce se imena njegove fakultete ne znas prebrati, potem je res bolje, da se ne plodis!
Pa se nekaj: ocitno se nisi slisal za svobodo govora, zato pa po komunajzarsko pozivas k neki odgovornosti za izreceno. Ali imas v denarnici se vedno sliko kriminalca Josipa Broza?
MM
moram rect, da se clovec ze vcasih prav boji za tvoje zdravje !KAKO SE BOMO PA LAHKO BREZ TEBE ZABAVAL.
ne morem pa si kaj, da se ne bi vprasal kaj bi porekli na vse tvoje KOMENTARJE, psovke,
bentenje itd, itd. tvoji DELODAJALCI V ZDA.
Mat kurja še dobro , da ne znajo slovensko.
sporočil: 1.741
Bravo!!! Se popolnoma strinjam z avtorjem. Odličen članek. Tistim,
ki se pa pizdite pa vprešenje: Koliko pa mora biti Slovencev, da
boste zadovoljni? 5, 10, 15, mogoče 20 milionov???
Ljudi je na svetu itak preveč in. Da v današnjem svetu, ob današnjem zdravstvu, nekdo zaplodi 10 otrok se mi zdi pa najmanj neodgovorno, kajti vsi ti pamži bodo hoteli imeti svoje avtomobile, proizvajali bodo odpadke..., skratka navadna prevelika obremenitev za okolje.
Ne razumem, kako primitivno domišljavi so lahko nekateri, da mislijo, da je njihova dedna osnova tako enkratna, da jo morajo replicirati najmanj desetkrat.
Kar se mene tiče, bi bilo treba otroke, od drugega naprej, obdavčiti.
Zdaj me pa požrite!
Ljudi je na svetu itak preveč in. Da v današnjem svetu, ob današnjem zdravstvu, nekdo zaplodi 10 otrok se mi zdi pa najmanj neodgovorno, kajti vsi ti pamži bodo hoteli imeti svoje avtomobile, proizvajali bodo odpadke..., skratka navadna prevelika obremenitev za okolje.
Ne razumem, kako primitivno domišljavi so lahko nekateri, da mislijo, da je njihova dedna osnova tako enkratna, da jo morajo replicirati najmanj desetkrat.
Kar se mene tiče, bi bilo treba otroke, od drugega naprej, obdavčiti.
Zdaj me pa požrite!