Strani: 1 2 3

Endimion sporočil: 11.028
[#3036682] 18.02.24 15:38 · odgovor na: 0531Zavar (#3036660)
Odgovori   +    4
Ampak prav realpolitik je tu izjemno pomemben.

Ker vse zahodne sile, gledajo na svoj interes. Rus gleda na svojega. Obojim se pa za Zelenskega in Ukrajino malo jebe.

Putin bi z veseljem to vojno zaključil jutri. Prebavil vzhodni del Ukrajine pa živjo zdravo.

In v dobrih starih časih bi mu to tudi pustili. Saj veš. Skret rešuje tisti, v katerega interesno sfero vse skupaj spada.

Ker tega "ni več", je ameriški realpolitik pač tak, da proba na proxy način jebat rusa. Kjerkoli ga lahko. To je špil ki se ga velike sile gredo že desetletja. Angleški realpolitik je prodaja orožja, zakaj (BAE), ravno tako kos EU oboroževalne industrije. Politično pa EU pravi "podpiramo brezpogojno, in dokler bo treba". Dokler imamo s čem. Belgijski obrambni minister je rekel da so pomagali že tok, da imajo zase zalog streliva za 2 dni. Belgijska vojska bi v primeru vojne danes zdržala 2 dni?

In še nekomu paše vojna. Bo slišat kontradiktorno. Zelenskemu. Dokler vojna traja, je kompletna država v vojnem stanju. Laufa pod sistemom dekretov. Njegovih. Ukinjanje pravoslavnega božiča. Ukinjanje ruskih predstavnikov v Dumi. Ukinjanje volitev. Ukinjanje ruske pravoslavne cerkve. Sam Vitalij Kličko, župan Kijeva, je v nedavnem intervjuju rekel da se boji, da država, navkljub vojni, drvi v avtokracijo. Vojna maskira katastrofalno stanje Ukrajine, ki je bilo v riti še predno je Putin napadel. In hec je da se sedaj streljajo za bolj reven konec Ukrajine. Oni desni konec, na zahodu so pa že prodali korporacijam.

Ko bo vojne enkrat konec, in enkrat jo bo, bo želel ukrajinski človek videti napredek v svojem življenju. In njemu ne boš mogel prodat zgodbe o "obnovi" kot so jo v jugi komunisti takoj po vojni. Ampak juga je mela Marshallov plan in Trumanova jajca. Ukrajina bo mela pa posojila, pa donatorske konference. Pa prošnje, pa krediti IMF,.. Ukrajinec bo potrpel leto, morda dve. Pol pa rekel "a ja? A zato smo se streljali?" In si navolil pro-ruskega šefa. Ne bi blo prvič. In kaj smo naredili? Nič.

Veš koliko bi rabila Ukrajina da vstopi v EU? Brez vojne? 20 let.

Še o stroških obrambe. Ja nimam problema zmetat denar v LASTNO obrambo. Pomeni, da se kupuje oborožitvene sisteme, tehnologijo, tudi novači vojaško moštvo, za OBRAMBO MOJE države. Vse to moramo imeti. To je zavarovalna polica. Naša zavarovalna polica. Ampak če pa mečemo milijone in milijarde v obrambo neke tretje države, pod pretvezo, da ona brani nas (kar se strinjaš, da je BS), hkrati pa sem svojo obrambo zanemaril.. pol nisem naredil nič.
0531Zavar sporočil: 2.368
[#3036684] 18.02.24 16:51 · odgovor na: Endimion (#3036682)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 0531Zavar 18.02.2024 17:08
[Endimion]
Ampak prav realpolitik je tu izjemno pomemben.

Ker vse zahodne sile, gledajo na svoj interes. Rus gleda na svojega. Obojim se pa za Zelenskega in Ukrajino malo jebe.

Putin bi z veseljem to vojno zaključil jutri. Prebavil vzhodni del Ukrajine pa živjo zdravo.
Ja, ampak to je njegovo novejše spoznanje , predvsem ker je "usrao motku" kot pravijo na jugu :)
In v dobrih starih časih bi mu to tudi pustili. Saj veš. Skret rešuje tisti, v katerega interesno sfero vse skupaj spada.

Ker tega "ni več", je ameriški realpolitik pač tak, da proba na proxy način jebat rusa. Kjerkoli ga lahko. To je špil ki se ga velike sile gredo že desetletja. Angleški realpolitik je prodaja orožja, zakaj (BAE), ravno tako kos EU oboroževalne industrije. Politično pa EU pravi "podpiramo brezpogojno, in dokler bo treba". Dokler imamo s čem. Belgijski obrambni minister je rekel da so pomagali že tok, da imajo zase zalog streliva za 2 dni. Belgijska vojska bi v primeru vojne danes zdržala 2 dni?
:) Kkšne pa zdaj ima zveze Belgijska vojska, ki je najmanj 1.000 km daleč od fronte, pa oni vojaško niso nikol v zgodovini predstavljali ničesar, Hitler jih je z glajderji gladko zradiral v parih dnevih :) ...
Naj se rajši ukvarjajo s Kongom, svojo ex-kolonijo, v kateri so povzročili res hude zločine..
In še nekomu paše vojna. Bo slišat kontradiktorno. Zelenskemu. Dokler vojna traja, je kompletna država v vojnem stanju. Laufa pod sistemom dekretov. Njegovih. Ukinjanje pravoslavnega božiča. Ukinjanje ruskih predstavnikov v Dumi. Ukinjanje volitev. Ukinjanje ruske pravoslavne cerkve. Sam Vitalij Kličko, župan Kijeva, je v nedavnem intervjuju rekel da se boji, da država, navkljub vojni, drvi v avtokracijo. Vojna maskira katastrofalno stanje Ukrajine, ki je bilo v riti še predno je Putin napadel. In hec je da se sedaj streljajo za bolj reven konec Ukrajine. Oni desni konec, na zahodu so pa že prodali korporacijam.
Glede Zelenskeg se pa strinjam, temu človeku se je kompletno strgalo.
Ukrajina ne bo dosegla normalne države in tudi premirja, ker je ta človek (enostavno) nor.

Nihče ne ve zakaj se takšne stvari zgodijo, ampak v takšnih vojnah sta vedno dva faktorja.
Prvi je tehnološki, torej koliko časa lahko država ekonomsko in tehnično zdrži.

Drugi je koliko časa vojaški voditelj mentalno (in fizično) lahko splolh vzdrži. Glej Churchila, Stalina, Roosvelta (pa tudi našega Titeja navsezadnje, kako je prosperiral, ker je bil fizično zmogljiv :)
Ko bo vojne enkrat konec, in enkrat jo bo, bo želel ukrajinski človek videti napredek v svojem življenju. In njemu ne boš mogel prodat zgodbe o "obnovi" kot so jo v jugi komunisti takoj po vojni. Ampak juga je mela Marshallov plan in Trumanova jajca. Ukrajina bo mela pa posojila, pa donatorske konference. Pa prošnje, pa krediti IMF,.. Ukrajinec bo potrpel leto, morda dve. Pol pa rekel "a ja? A zato smo se streljali?" In si navolil pro-ruskega šefa. Ne bi blo prvič. In kaj smo naredili? Nič.

Veš koliko bi rabila Ukrajina da vstopi v EU? Brez vojne? 20 let.
20 let je optimistična ovcena. Ukrajina je devastirana, potrebovala bo vsaj 30 let da se obnovi.
Pa nočem (spet) zganjat propagando, ampak vemo kd je to povzriočil.

Še o stroških obrambe. Ja nimam problema zmetat denar v LASTNO obrambo. Pomeni, da se kupuje oborožitvene sisteme, tehnologijo, tudi novači vojaško moštvo, za OBRAMBO MOJE države. Vse to moramo imeti. To je zavarovalna polica. Naša zavarovalna polica. Ampak če pa mečemo milijone in milijarde v obrambo neke tretje države, pod pretvezo, da ona brani nas (kar se strinjaš, da je BS), hkrati pa sem svojo obrambo zanemaril.. pol nisem naredil nič.
Nisem čisto prepričan, a je to res en BS, Rusija sicer Slovenije niti približno nima na zemljevidu, ampak nam so bistveno bolj nevarne okolišnje države, ki bi se pridružile tej koaliciji (v JNA smo rekli BRIGA: Bulgarija, Romunija, Italija, Grčija, Albanija).
Za SLO je predvsem nevarnost Madžarska in jihovo koketiranje s Putinom.
Ok, jaz zaenkrat še ne bi postavljal misnkih polj proti Madžarski, bi pa bil zelo pozoren na njihove gospodarske apetite v SLO. Manj je več, če zastopiš :)
Pa tudi proti Italiji nisem čist ziher, tam nastopa namreč fasšistično simpatiterska vlada.
Jaz (osebno) bi malo pogledal betonske bunkerje na Rupnikovi liniji, misli, če se kaj da obnovit in spravit v funkcijo :)
crt sporočil: 28.351
[#3036704] 19.02.24 11:31 · odgovor na: Endimion (#3036682)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 19.02.2024 11:54
[Endimion]
Ko bo vojne enkrat konec, in enkrat jo bo, bo želel ukrajinski človek videti napredek v svojem življenju. In njemu ne boš mogel prodat zgodbe o "obnovi" kot so jo v jugi komunisti takoj po vojni. Ampak juga je mela Marshallov plan in Trumanova jajca. Ukrajina bo mela pa posojila, pa donatorske konference. Pa prošnje, pa krediti IMF,..
max rezultat v preostalem prostoru moznosti je vzorec vzhodna-zahodna nemcija, tako ekonomsko kot vojasko. torej: zahodna nemcija (sedaj zahodna ukrajina) dvignjena iz pepela kot showcase ekonomske udobnosti zahodnega zivljenja in clanica nata.

seveda ni receno, da bo tako. zgodovina samo pravi, da ne bi bilo nezaslisano. tezko stopimo v isto reko dvakrat in tezko se zgodovina do pikice ponovi, rada pa se rima.

seveda lahko kdo rece, da se zlasti clanica nata pa ze ne, saj da je cela zgodba ravno o tem, da rusija noce imet clanic nata na meji, vendar ta domnevni cilj je tok dogodkov ze pustil za sabo (hello finska, ki jo je do vstopa v nato pripeljal ravno ruski pristop h kao preprecevanju sirjenja nata; za baltik pa bo vsak cas okoli 20 let clanstva).
Ampak če pa mečemo milijone in milijarde v obrambo neke tretje države, pod pretvezo, da ona brani nas (kar se strinjaš, da je BS)
a propos tega + zgodovine, en.wikipedia.org/wik..._Committee
[#3036794] 20.02.24 15:25 · odgovor na: najobj (#3036655)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [0531Zavar]
> > [najobj]
> > > > ... ja, kot so simple nedolžne laži in kot so čisto nič simple ogabne laži ...
> > > >
> > > > P.S.: zdaj sem se spomnil še enega svojega posta forum.finance.si/?m=...779&single o Buči, na osnovi katerega je jasno, da se ukrajinski vojaški poveljnik ni zmotil, ker 01.04.2022 ob 19:57 ni samo enkrat napisal www.ukrinform.net/ru...staff.html , da ob prihodu v zapuščeno Bučo ni opazil menda na cestah dobesedno razmetanih zvezanih in mučenih ukrajinskih civilnih žrtev zločina, ampak je isto ob 20:41 še isti večer www.ukrinform.net/ru...mayor.html ponovil še drugič ... evo, zdaj pa ti razmišljaj, kaj se ob zločinih zgodi v TV seriji Midsomer Murders, kaj se je res dogajalo v Buči in kaj se že dve leti - brez sabotaže že dogovorjenega na pogajanjih v Istanbulu od Bidenovega potrčkota Johnsona se ne bi - dogaja vsaki dan v Ukrajini in se bo dogajalo, dokler obsojen od Ukrajincev samih enako kot Mussolini sredi Milana upload.wikimedia.org...C_1945.jpg tudi poblazneli glumac s svojim nacifašističnimi kompanjoni ne bo visel sredi Kijeva ... aja, če kdo 15 let piše na toti forum, je res težko, da se ne bi ponavljal ...

> > > Just another hollocaust denial.
> > > en.wikipedia.org/wik...a_massacre
> > > V bistvu si tokrat zadel res samo dno svojega zavajanja in relativizacije zločinov in žrtev, ter agresorjev in žrtev.

> > ... OK, če ti s takšno lahkoto zanikaš koledar - jaz bi tako grozljiv zločin po celem svetu razbobnal prvo sekundo, nacifašistični glumac iz Kijeva pa se je na razmetana trupla na ulicah Buče "spomnil" šele v nedeljo dva dni kasneje - ti bo toliko lažje zanikati vrednote www.youtube.com/watc...ba-LJ8clgc ruskega simbola upanja in svobode, ko še ni bil ruski izbranec "demokratičnega" zahoda ...
> >
> > P.S.: just couldn't resist ...

> Ok, tudi če bi bilo vse res (kot videno, je to to vse skupaj lahko samo ena putinova montaža).
>
> V vsaki normalni državi bi vsak človek, ki bi vzpodbujal k nasilju in rasni / nacionalni nestrpnosti proti manjšinam in drugim rasam bil obtožen in procesiran po črki zakona.
>
> V Putinovem sistemu pa ni bil procesiran, zakaj se vprašaš ?
> Zato ker je sistem zanič. Ke promovira zločince, kakršen je sam Putin,( on je dizajniral to diktaturo) to je edina razlika, zakaj Rusiji manjka (po mojem mnenju) vsaj še 30 let do demokracije.
> In slednja ko bo čez desetletja enkrat nastopila (tudi v tej nesečni RusijI) se bo zmanjšala nevarnost tudi za vse sosednje narode, ki nikakor ne ogrožajo Rusije (prav nasprotno Rusija ogroža njih).

... čuj, kdaj pa sem jaz rekel, da je Putin pojem demokracije ? ... ne, Putin niti slučajno ni demokrat - razen volitev bolj ali manj istih lažnivih politikov, kaj sploh je demokracija ? - ampak kot sem na totem forumu napisal že stokrat, da nobenega politika upload.wikimedia.org...C_2013.jpg na "demokratičnem" zahodu niso čisto nič motile Putinove zločinske metode, dokler z "demokratičnim" državnim udarom v Ukrajini s poteptanimi obljubami o neširitvi NATO pakta - tisti "moj" vedno znova nalimani zemljevid stanja "prej in potem" je izginil z interneta - na ruske meje Putin ni rekel "njet" in se je potem začelo ...

... no, ampak če se vrnem k ruskemu "simbolu upanja in svobode", ker sponzoruše in prodane duše preziram, me nenadoma "demokratični" politik Navalni nikoli ni kaj dosti zanimal in če se prav spomnim, sem se na totem forumu oglasil samo enkrat forum.finance.si/?m=...762&single , ko je Peter Frankl napisal komentar ob ponovno neuspešnem poskusu umora Navalnega z zastrupitvijo na "demokratičnem" zahodu najbolj znanim in najbolj strupenim ruskim strupom novičokom - z bistveno bolj zanesljivim šusom v čelo z italijansko Beretto bi po isti "logiki" bili krivi Italijani - in tudi na Financih ponovil pisanje "demokratičnega" zahoda ... evo, sem pa včeraj ob ponovni histerični reakciji "demokratičnega" zahoda - BTW, ker jo prvič vidim, zakaj točno je žena Navalnega tako pomembna za svetovno varnost, da sodeluje na Münchenski varnostni konferenci in je skupaj s celotnim "demokratičnim" zahodom www.rtvslo.si/svet/e...ega/698551 lahko v soju "demokratičnih" žarometov v istem trenutku obsodila Putina za umor svojega moža - iz firbca pogledal komentarje na forumu MMC RTV Slovenija in sem opazil posnetek mladega "demokrata" Alekseja Navalnega twitter.com/InfraHaz...Sxu0g&s=19 skupaj z zanimivim komentarjem, ki ga citiram v celoti ...

... Navalny je bil politični oportunist. Začel je kot ruski ultrancionalist in zagovornik rasne čistosti, končal pa kot zagovornik gej porok. Na Wikipediji pod vsemi njegovimi političnimi pogledi stoji, da so "evolvirali" - beri stopil je v stik z zahodnimi službami in te so ga natrenirale, kaj mora govorit, da bo imel njihovo podporo. Najprej je govoril, da so Rusi, Belorusi in Ukrajinci en narod, leta 2008 je zahteval priključitev Abkhazije in Južne Osetije po vojni z Gruzijo, nato je kljub "masiranju" še vedno leta 2014 govoril, da bi moral biti na Krimu referendum, nato so ga še malo "zmasirali" in je ratal na koncu nasprotnik vseh ruskih nacionalnih interesov in govoril da mora Rusija plalčati vojno odškodnino. In to naj bil nek resni politik, neke resne države, lepo vas prosim no. On je bil mišljen kot neka vrsta ruskega Zelenskega, da se na njega zalima naivno ljudstvo, ga privede na oblast, skozi njega pa bodo potem rovarili po Rusiji, kot bi hoteli. Tisto z Zelenskim je šele bila komedija - dobesedna. Kao spontano nastopa v seriji, kjer je predsednik Ukrajine in rešuje vse probleme, takoj za tem gre pa spontano na dejanske volitve. Vse pa v ozadju financira ciprsko-izraelski oligarh. Zraven natrosi še, da bo prinesel mir in hop, evo ga na pravem položaju. Kaj je bilo iz vsega skupaj pa vemo, Ukrajina devastirana in razprodana Black Rocku in JP Morganu. O vsem tem je med drugim govoril tudi Gonzalo Lira, ki je ravno tako umrl v zapor (ne moskovskega, pač pa kijevskega režima), samo da o njemu nismo poslušali nobenih žalospevov. ...

[P.S.: se opravičujem, ker se z malo daljšim zapisom ponavljam, ampak ker me vlačiš za jezik, preprosto ne morem drugače ... aja, zakaj mojega "zanikanja" Buče nisi nič komentiral ? ...
Sem spregledal, Holocaust denial težko komentiram, namreč celo od tebe me je to malo presenetilo, mislim s tem si zadel res dno.
najobj sporočil: 32.863
[#3036801] 20.02.24 16:11 · odgovor na: 0531Zavar (#3036794)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 20.02.2024 16:16
> ... čuj, kdaj pa sem jaz rekel, da je Putin pojem demokracije ? ... ne, Putin niti slučajno ni demokrat - razen volitev bolj ali manj istih lažnivih politikov, kaj sploh je demokracija ? - ampak kot sem na totem forumu napisal že stokrat, da nobenega politika upload.wikimedia.org...C_2013.jpg na "demokratičnem" zahodu niso čisto nič motile Putinove zločinske metode, dokler z "demokratičnim" državnim udarom v Ukrajini s poteptanimi obljubami o neširitvi NATO pakta - tisti "moj" vedno znova nalimani zemljevid stanja "prej in potem" je izginil z interneta - na ruske meje Putin ni rekel "njet" in se je potem začelo ...
>
> ... no, ampak če se vrnem k ruskemu "simbolu upanja in svobode", ker sponzoruše in prodane duše preziram, me nenadoma "demokratični" politik Navalni nikoli ni kaj dosti zanimal in če se prav spomnim, sem se na totem forumu oglasil samo enkrat forum.finance.si/?m=...762&single , ko je Peter Frankl napisal komentar ob ponovno neuspešnem poskusu umora Navalnega z zastrupitvijo na "demokratičnem" zahodu najbolj znanim in najbolj strupenim ruskim strupom novičokom - z bistveno bolj zanesljivim šusom v čelo z italijansko Beretto bi po isti "logiki" bili krivi Italijani - in tudi na Financih ponovil pisanje "demokratičnega" zahoda ... evo, sem pa včeraj ob ponovni histerični reakciji "demokratičnega" zahoda - BTW, ker jo prvič vidim, zakaj točno je žena Navalnega tako pomembna za svetovno varnost, da sodeluje na Münchenski varnostni konferenci in je skupaj s celotnim "demokratičnim" zahodom www.rtvslo.si/svet/e...ega/698551 lahko v soju "demokratičnih" žarometov v istem trenutku obsodila Putina za umor svojega moža - iz firbca pogledal komentarje na forumu MMC RTV Slovenija in sem opazil posnetek mladega "demokrata" Alekseja Navalnega twitter.com/InfraHaz...Sxu0g&s=19 skupaj z zanimivim komentarjem, ki ga citiram v celoti ...
>
> ... Navalny je bil politični oportunist. Začel je kot ruski ultrancionalist in zagovornik rasne čistosti, končal pa kot zagovornik gej porok. Na Wikipediji pod vsemi njegovimi političnimi pogledi stoji, da so "evolvirali" - beri stopil je v stik z zahodnimi službami in te so ga natrenirale, kaj mora govorit, da bo imel njihovo podporo. Najprej je govoril, da so Rusi, Belorusi in Ukrajinci en narod, leta 2008 je zahteval priključitev Abkhazije in Južne Osetije po vojni z Gruzijo, nato je kljub "masiranju" še vedno leta 2014 govoril, da bi moral biti na Krimu referendum, nato so ga še malo "zmasirali" in je ratal na koncu nasprotnik vseh ruskih nacionalnih interesov in govoril da mora Rusija plalčati vojno odškodnino. In to naj bil nek resni politik, neke resne države, lepo vas prosim no. On je bil mišljen kot neka vrsta ruskega Zelenskega, da se na njega zalima naivno ljudstvo, ga privede na oblast, skozi njega pa bodo potem rovarili po Rusiji, kot bi hoteli. Tisto z Zelenskim je šele bila komedija - dobesedna. Kao spontano nastopa v seriji, kjer je predsednik Ukrajine in rešuje vse probleme, takoj za tem gre pa spontano na dejanske volitve. Vse pa v ozadju financira ciprsko-izraelski oligarh. Zraven natrosi še, da bo prinesel mir in hop, evo ga na pravem položaju. Kaj je bilo iz vsega skupaj pa vemo, Ukrajina devastirana in razprodana Black Rocku in JP Morganu. O vsem tem je med drugim govoril tudi Gonzalo Lira, ki je ravno tako umrl v zapor (ne moskovskega, pač pa kijevskega režima), samo da o njemu nismo poslušali nobenih žalospevov. ...
>
> [P.S.: se opravičujem, ker se z malo daljšim zapisom ponavljam, ampak ker me vlačiš za jezik, preprosto ne morem drugače ... aja, zakaj mojega "zanikanja" Buče nisi nič komentiral ? ...
Sem spregledal, Holocaust denial težko komentiram, namreč celo od tebe me je to malo presenetilo, mislim s tem si zadel res dno.
... holy shit ! ...

P.S.: glede na dosedanje izkušnje s tabo sicer dvomim, da boš tole forum.finance.si/?m=...133&single razumel, pa vendar probaj moj takrat samo dva dni po objavljeni "demokratični" resnici o Buči napisan post pozorno prebrati in mogoče celo razumeti, kaj sem napisal ... aja, zakaj "demokratične" evolucije v politični karieri Navalnega in naključne (WTF?) prisotnosti njegove večini javnosti neznane žene na Münchenski varnostni konferenci vključno z sodelovanjem na sestanku "demokratičnih" zunanjih ministrov v Bruslju nisi nič komentiral ? ...
[#3036809] 20.02.24 17:58 · odgovor na: crt (#3036704)
Odgovori   +    0
Komot se reč tja odpelje.

A rabimo pol nov Marshallov plan za Ukrajino. In če so ZDA leta 1945 s svojo hiperprodukcijo robe lahko zalagale tako potolkel zahodni del Nemčije, kot vse ostale (mal kasneje po informbiroju celo jugo) s Trumanovimi jajci (moja mama, letnik 1947 se jih spomne), in vsem ostalim, in to "badava"...

... je ta ameriški input v mirnem času precej vprašljiv.
[#3036810] 20.02.24 18:40 · odgovor na: Endimion (#3036809)
Odgovori   +    2
jasno je, da je dalec od tega, da bi bilo straightforward in ociten razplet. omenjeno je bilo izrecno kot zgornji vrh znotraj preostalih kombinacij.

on the other hand, ce se zacnejo tam cez resno it izolacionizem, bomo imeli in the fullness of time verjetno vsi kake bolj direktne probleme kot pa to, kaksno da je stanje v ukrajini. ker od tega, da je amerika svetovni policaj, slabse samo se to, da ni.
rx170 sporočil: 6.782
[#3036834] 21.02.24 10:24 · odgovor na: crt (#3036704)
Odgovori   +    2
max rezultat v preostalem prostoru moznosti je vzorec vzhodna-zahodna nemcija, tako ekonomsko kot vojasko. torej: zahodna nemcija (sedaj zahodna ukrajina) dvignjena iz pepela kot showcase ekonomske udobnosti zahodnega zivljenja in clanica nata.
Podobne napovedi, takrat za celotno Ukrajino, sem bral leta 2014, ko se je državni udar zgodil.

Pa so dobili revščino in reko krvi. Je to kar je sedaj bolje kot je bilo pred letom 2014?
[#3036835] 21.02.24 10:29 · odgovor na: rx170 (#3036834)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: crt 21.02.2024 10:41
[rx170]
Podobne napovedi, takrat za celotno Ukrajino, sem bral leta 2014, ko se je državni udar zgodil.
Pa so dobili revščino in reko krvi. Je to kar je sedaj bolje kot je bilo pred letom 2014?
moje pisanje na to temo ni napoved - v smislu "tole se bo zgodilo". je kot zdaj ze tretjic povedano navajanje, kaj bi bil optimalni preostali rezultat. kaksna je njegova verjetnost, ne vem. razen da se mi ocitno ne zdi popolnoma mikroskopska, ker sicer ne bi omenjal.

reko krvi, ki jo omenjas, obesiti ukrajincem je glede na zasedbo vlog za moje oci nekaj takega kot "sama je kriva, da so jo posilili, kaj se pa tako oblaci". ubogi moski ne morejo kontrolirati svojih nagonov (ce to peljemo se malo naprej, je ze hitro na vrsti obvezno zakrivanje zensk), uboga rusija pa ni imela drugega izhoda kot narediti reko krvi. naredila pa jo je trem skupinam: anti-ruskim ukrajincem, pro-ruskim ukrajincem (ali so oni zdaj na boljsem kot pred invazijo?) in svojim lastnim drzavljanom, cetudi z biasom geografske in etnicne oddaljenosti od moskve.

(taka interpretacija je prisotna tudi v putinovem intervjuju s carsonom - ces poljaki so tako rekoc krivi za ww 2, kaj pa niso mirno ustregli hitlerju, revez potem ni mogel ravnati drugace, kot je.)
[#3036836] 21.02.24 10:40 · odgovor na: crt (#3036835)
Odgovori   +    4
[]
> [rx170]
> Podobne napovedi, takrat za celotno Ukrajino, sem bral leta 2014, ko se je državni udar zgodil.
> Pa so dobili revščino in reko krvi. Je to kar je sedaj bolje kot je bilo pred letom 2014?

moje pisanje na to temo ni napoved - v smislu "tole se bo zgodilo". je kot zdaj ze tretjic povedano navajanje, kaj bi bil optimalni preostali rezultat. kaksna je njegova verjetnost, ne vem. razen da se mi ocitno ne zdi popolnoma mikroskopska, ker sicer ne bi omenjal.

reko krvi, ki jo omenjas, obesiti ukrajincem je glede na zasedbo vlog za moje oci nekaj takega kot "sama je kriva, da so jo posilili, kaj se pa tako oblaci". ubogi moski ne morejo kontrolirati svojih nagonov (ce to peljemo se malo naprej, je ze hitro na vrsti obvezno zakrivanje zensk), uboga rusija pa ni imela drugega izhoda kot narediti reko krvi. naredila pa jo je trem skupinam: anti-ruskim ukrajincem, pro-ruskim ukrajincem (ali so oni zdaj na boljsem kot pred invazijo?) in svojim lastnim drzavljanom, cetudi z biasom geografske in etnicne oddaljenosti od moskve.
Bodimo pošteni pri redosledu dogodkov:
- hunta zamenja legalno izvoljeno oblast v Ukrajini
- Putin zasede Krim, kar legalizira z referendumom
- prične se upor v rusko govorečih regijah
- hunta prične s t.i. antiteroristično operacijo, ki se za kijevski režim konča s ponižujočim vojaškim porazom in reko krvi na vzhodu, podpišeta se Minsk1 in Minsk 2
- hunta ne implementira Minsk2 ampak 8 let neprekinjeno bombardira Donetsk (mesto, ki ga želi kao osovoboditi)
- 2022 se prične PVO

Tako, da kdo je odgovoren za reko krvi, je precej relativno. In hunta ter njeni kriminalni podporniki z zahoda nosijo precejšen delež.
[#3036837] 21.02.24 10:45 · odgovor na: rx170 (#3036836)
Odgovori   +    5
ce hocemo biti intelektualno posteni, je treba opraviti vsaj naslednje:

- dati na stran apriori oznacevanje "hunta", "drzavni udar" (tudi jaz znam uporabljati slikovite izraze, pa tega izrecno ne pocnem in se izogibam tekmovanju v tem; oba tudi poznava anekdoto "gospodine sudija, da li ste rekli svojim roditeljima da ste gej, odgovorite sa da ili ne)

- pogledati slike donetska, "8 let neprekinjeno bombardiranega", in jih primerjati z bahmutom, mariupolom... - da bi razumeli, kaj je to bombardiranje

- se ne izogibati zelo enostavnemu dejstvu, da je ocitno vojna v interesu in po volji tistega, ki se pripelje z vojsko prek meje v sosednjo drzavo
[#3036838] 21.02.24 10:51 · odgovor na: crt (#3036837)
Odgovori   +    2
- pogledati slike donetska, "8 let neprekinjeno bombardiranega", in jih primerjati z bahmutom, mariupolom... - da bi razumeli, kaj je to bombardiranje
Mariupol se lepo obnavlja, ostala mesta se bodo, ko bo hunta pač ocenila, da ji je dovolj puščanja in bo podpisala premirje. Da pa hunta ni mogla zaradi pomanjkanja streliva razrušiti Donetska, pa je samo pozitivno.
[#3036840] 21.02.24 10:54 · odgovor na: rx170 (#3036838)
Odgovori   +    5
ok, vidim, da je to pravzaprav bolj razstava fiksnih mnenj kot pogovor, tako da je verjetno dobra ideja za oba lepse izkoristiti dan.
[#3036845] 21.02.24 13:01 · odgovor na: rx170 (#3036836)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 21.02.2024 13:04
[rx170]
> []
> > [rx170]
> > Podobne napovedi, takrat za celotno Ukrajino, sem bral leta 2014, ko se je državni udar zgodil.
> > Pa so dobili revščino in reko krvi. Je to kar je sedaj bolje kot je bilo pred letom 2014?
> moje pisanje na to temo ni napoved - v smislu "tole se bo zgodilo". je kot zdaj ze tretjic povedano navajanje, kaj bi bil optimalni preostali rezultat. kaksna je njegova verjetnost, ne vem. razen da se mi ocitno ne zdi popolnoma mikroskopska, ker sicer ne bi omenjal.
>
> reko krvi, ki jo omenjas, obesiti ukrajincem je glede na zasedbo vlog za moje oci nekaj takega kot "sama je kriva, da so jo posilili, kaj se pa tako oblaci". ubogi moski ne morejo kontrolirati svojih nagonov (ce to peljemo se malo naprej, je ze hitro na vrsti obvezno zakrivanje zensk), uboga rusija pa ni imela drugega izhoda kot narediti reko krvi. naredila pa jo je trem skupinam: anti-ruskim ukrajincem, pro-ruskim ukrajincem (ali so oni zdaj na boljsem kot pred invazijo?) in svojim lastnim drzavljanom, cetudi z biasom geografske in etnicne oddaljenosti od moskve.
Bodimo pošteni pri redosledu dogodkov:
- hunta zamenja legalno izvoljeno oblast v Ukrajini
- Putin zasede Krim, kar legalizira z referendumom
- prične se upor v rusko govorečih regijah
- hunta prične s t.i. antiteroristično operacijo, ki se za kijevski režim konča s ponižujočim vojaškim porazom in reko krvi na vzhodu, podpišeta se Minsk1 in Minsk 2
- hunta ne implementira Minsk2 ampak 8 let neprekinjeno bombardira Donetsk (mesto, ki ga želi kao osovoboditi)
- 2022 se prične PVO

Tako, da kdo je odgovoren za reko krvi, je precej relativno. In hunta ter njeni kriminalni podporniki z zahoda nosijo precejšen delež.
... čuj, brezveze se trudiš z argumenti, ker noben ni tako slep kot tisti, ki noče videt in noben ni tako gluh kot tisti, ki noče slišat ... khmm, ker celo če pozabim na "demokratični" državni udar, ko sta Victoria "Fuck the EU" Nuland in tedanji ameriški veleposlanik Geoffrey Pyatt v Ukrajini takrat kar v telefonskem pogovoru www.youtube.com/watc...IvRljAaNgg določila "demokratično" ukrajinsko vlado in če sicer razumnemu človeku tole upload.wikimedia.org...%85-en.png ni dovolj, da bi razumel oziroma noče razumeti, kaj s poteptanimi obljubami o neširitvi NATO pakta na ruske meje ob prostovoljno(!) razpuščeni SZ to pomeni - OK, za pijanega Jelcina nič - za še vedno svetovno velesilo Rusijo, potem vsaj jaz ne morem nič drugega kot globoko zavzdihniti in reči svoj standardni ... eh, jebiga ...

P.S.: gospodovalnim psihopatom en.wikipedia.org/wik...rticles[6] na oni strani velike luže je sicer uspelo pripeljati svoj "obrambni" NATO pakt na ruske meje, zaradi samomorilskih sankcij vedno bolj obubožana raja z upiranjem - zaenkrat so to zgolj stavke - svojim vladajočim elitam v državah članicah NATO pakta pa je z Ukrajino že spoznala, kaj jih/nas čaka, če bodo pohlepni psihopati na "demokratičnem" zahodu poskušali prestopiti meje z nujno potrebnimi naravnimi viri (in jedrskim orožjem) bogate Rusije ...
[#3036858] 21.02.24 17:00 · odgovor na: rx170 (#3036838)
Odgovori   +    3
[rx170]
>- pogledati slike donetska, "8 let neprekinjeno bombardiranega", in jih primerjati z bahmutom, mariupolom... - da bi razumeli, kaj je to bombardiranje

Mariupol se lepo obnavlja, ostala mesta se bodo, ko bo hunta pač ocenila, da ji je dovolj puščanja in bo podpisala premirje. Da pa hunta ni mogla zaradi pomanjkanja streliva razrušiti Donetska, pa je samo pozitivno.
Sem se spomnil na tisti stari vic iz časa balkanskih voj, ko so nevoščljivi (ali nacionalno nestrpni) sosedje sporočali " dabogda ti se kuća našla na CNN"
Za vse ljubitelje diktatorjev, kot so Putin, Stalin ali Kim jong Un, bi jaz parafraziral ta vic
"dabogda ti Putin sagradio novu kuću".

Oziroma konkretno: lahko je s tujim po koprivah, ti živiš v SLo, in si pač hočeš nočeš padel v EU, za ta standard svobode in ekonomije, ti ni bilo treba narediti prav dosti, razen da si bil normalen državljan.
Na vzhodu temu ni tako. Nikoli ni bilo, od ruskega imperializma bežijo vsi tam živeči ljudje.
Pojdi tja pa boš (morda) razumel,.
[#3036860] 21.02.24 17:41 · odgovor na: 0531Zavar (#3036858)
Odgovori   +    2
Ampak ta premik ni odvisen od političnega, ampak ekonomskega stanja.

Eksodus prebivalcev v neki meri se je zgodil praktično povsod po Vzhodni Evropi, takoj z vstopom v EU, in dvigom ramp na mejah. Zato je na zahodu od Nemčije do VB danes 3 milijone Poljakov. Bog-ve kolikor Romunov in Bolgarov. Takoj ko imajo opcijo, gredo živet nekam, kjer bi lahko za njih bilo lepše. Ukrajinci (in rusi) niso nobena izjema. Nekje sem prebral, da je imela najnižji outflow (relativno) prebivalstva po vstopu v EU, ravno Slovenija. In ni težko razumet, za kaj.

Da ti pojasnim razliko politične in ekonomske svobode. Singapur je ekonomsko ena najbolj uspešnih držav na svetu. Plače, GDP/glavo, raven standarda,... vse je sky high. A vendarle je Singapur politično na ravni Rusije, kjer ena sama stranka fura državo že od njenega nastanka, in ta vladajoča stranka zelo rada uporabi tako sebi naklonjene medije, kot kar državno mašinerijo, za držanje opozicije na broju. Pa novinarji izgubljajo službe, pa opozicijski politiki padejo v "korupcijske" škandale.

A dokler populacija relativno zelo dobro živi, se s tem niti ne ukvarja.

V resnici postanemo ljudje dovzetni za "demokraticnost" pa "izbiro", pa demokracijo nekako šele takrat, ko se v špajzi zadnje planke začnejo kazat...
[#3036862] 21.02.24 18:04 · odgovor na: Endimion (#3036860)
Odgovori   +    1
[Endimion]
Ampak ta premik ni odvisen od političnega, ampak ekonomskega stanja.

Eksodus prebivalcev v neki meri se je zgodil praktično povsod po Vzhodni Evropi, takoj z vstopom v EU, in dvigom ramp na mejah. Zato je na zahodu od Nemčije do VB danes 3 milijone Poljakov. Bog-ve kolikor Romunov in Bolgarov. Takoj ko imajo opcijo, gredo živet nekam, kjer bi lahko za njih bilo lepše. Ukrajinci (in rusi) niso nobena izjema. Nekje sem prebral, da je imela najnižji outflow (relativno) prebivalstva po vstopu v EU, ravno Slovenija. In ni težko razumet, za kaj.

Da ti pojasnim razliko politične in ekonomske svobode. Singapur je ekonomsko ena najbolj uspešnih držav na svetu. Plače, GDP/glavo, raven standarda,... vse je sky high. A vendarle je Singapur politično na ravni Rusije, kjer ena sama stranka fura državo že od njenega nastanka, in ta vladajoča stranka zelo rada uporabi tako sebi naklonjene medije, kot kar državno mašinerijo, za držanje opozicije na broju. Pa novinarji izgubljajo službe, pa opozicijski politiki padejo v "korupcijske" škandale.

A dokler populacija relativno zelo dobro živi, se s tem niti ne ukvarja.

V resnici postanemo ljudje dovzetni za "demokraticnost" pa "izbiro", pa demokracijo nekako šele takrat, ko se v špajzi zadnje planke začnejo kazat...
To kar si ugotovil vse 100% drži.
Nekoč je en moj najboljši prijalj ( Śe danes sva bestiča :) torej izjavil da bo folk izvolil svobodo pred udobnostjo.
Ne bo je, to sem mu povedal že takrat :)
[#3036866] 21.02.24 19:04 · odgovor na: najobj (#3036801)
Odgovori   +    0
[najobj]
> > ... čuj, kdaj pa sem jaz rekel, da je Putin pojem demokracije ? ... ne, Putin niti slučajno ni demokrat - razen volitev bolj ali manj istih lažnivih politikov, kaj sploh je demokracija ? - ampak kot sem na totem forumu napisal že stokrat, da nobenega politika upload.wikimedia.org...C_2013.jpg na "demokratičnem" zahodu niso čisto nič motile Putinove zločinske metode, dokler z "demokratičnim" državnim udarom v Ukrajini s poteptanimi obljubami o neširitvi NATO pakta - tisti "moj" vedno znova nalimani zemljevid stanja "prej in potem" je izginil z interneta - na ruske meje Putin ni rekel "njet" in se je potem začelo ...
> >
> > ... no, ampak če se vrnem k ruskemu "simbolu upanja in svobode", ker sponzoruše in prodane duše preziram, me nenadoma "demokratični" politik Navalni nikoli ni kaj dosti zanimal in če se prav spomnim, sem se na totem forumu oglasil samo enkrat forum.semetfinance.s...762&single , ko je Peter Frankl napisal komentar ob ponovno neuspešnem poskusu umora Navalnega z zastrupitvijo na "demokratičnem" zahodu najbolj znanim in najbolj strupenim ruskim strupom novičokom - z bistveno bolj zanesljivim šusom v čelo z italijansko Beretto bi po isti "logiki" bili krivi Italijani - in tudi na Financih ponovil pisanje "demokratičnega" zahoda ... evo, sem pa včeraj ob ponovni histerični reakciji "demokratičnega" zahoda - BTW, ker jo prvič vidim, zakaj točno je žena Navalnega tako pomembna za svetovno varnost, da sodeluje na Münchenski varnostni konferenci in je skupaj s celotnim "demokratičnim" zahodom www.rtvslo.si/svet/e...ega/698551 lahko v soju "demokratičnih" žarometov v istem trenutku obsodila Putina za umor svojega moža - iz firbca pogledal komentarje na forumu MMC RTV Slovenija in sem opazil posnetek mladega "demokrata" Alekseja Navalnega twitter.com/InfraHaz...Sxu0g&s=19 skupaj z zanimivim komentarjem, ki ga citiram v celoti ...
> >
Človek prosim nehaj, ker me ob vsem tem res zaboli želodec,
Buča. je nekaj, kar se v normalni družbi v našem času ne bi več smelo več dogoditi.
torej nekaj kar ne obstaja, ampak żal še ako obstaja.
> > ... Navalny je bil politični oportunist. Začel je kot ruski ultrancionalist in zagovornik rasne čistosti, končal pa kot zagovornik gej porok. Na Wikipediji pod vsemi njegovimi političnimi pogledi stoji, da so "evolvirali" - beri stopil je v stik z zahodnimi službami in te so ga natrenirale, kaj mora govorit, da bo imel njihovo podporo. Najprej je govoril, da so Rusi, Belorusi in Ukrajinci en narod, leta 2008 je zahteval priključitev Abkhazije in Južne Osetije po vojni z Gruzijo, nato je kljub "masiranju" še vedno leta 2014 govoril, da bi moral biti na Krimu referendum, nato so ga še malo "zmasirali" in je ratal na koncu nasprotnik vseh ruskih nacionalnih interesov in govoril da mora Rusija plalčati vojno odškodnino. In to naj bil nek resni politik, neke resne države, lepo vas prosim no. On je bil mišljen kot neka vrsta ruskega Zelenskega, da se na njega zalima naivno ljudstvo, ga privede na oblast, skozi njega pa bodo potem rovarili po Rusiji, kot bi hoteli. Tisto z Zelenskim je šele bila komedija - dobesedna. Kao spontano nastopa v seriji, kjer je predsednik Ukrajine in rešuje vse probleme, takoj za tem gre pa spontano na dejanske volitve. Vse pa v ozadju financira ciprsko-izraelski oligarh. Zraven natrosi še, da bo prinesel mir in hop, evo ga na pravem položaju. Kaj je bilo iz vsega skupaj pa vemo, Ukrajina devastirana in razprodana Black Rocku in JP Morganu. O vsem tem je med drugim govoril tudi Gonzalo Lira, ki je ravno tako umrl v zapor (ne moskovskega, pač pa kijevskega režima), samo da o njemu nismo poslušali nobenih žalospevov. ...
> >
> > [P.S.: se opravičujem, ker se z malo daljšim zapisom ponavljam, ampak ker me vlačiš za jezik, preprosto ne morem drugače ... aja, zakaj mojega "zanikanja" Buče nisi nič komentiral ? ...

> Sem spregledal, Holocaust denial težko komentiram, namreč celo od tebe me je to malo presenetilo, mislim s tem si zadel res dno.

... holy shit ! ...

P.S.: glede na dosedanje izkušnje s tabo sicer dvomim, da boš tole forum.finance.si/?m=...133&single razumel, pa vendar probaj moj takrat samo dva dni po objavljeni "demokratični" resnici o Buči napisan post pozorno prebrati in mogoče celo razumeti, kaj sem napisal ... aja, zakaj "demokratične" evolucije v politični karieri Navalnega in naključne (WTF?) prisotnosti njegove večini javnosti neznane žene na Münchenski varnostni konferenci vključno z sodelovanjem na sestanku "demokratičnih" zunanjih ministrov v Bruslju nisi nič komentiral..
Navallny morda res ni bil isealni karakter, ampak je bil navsezadnje pdroti diktaturi .
Spoznal je svojo zmoto in se opredelil proti diktaturi, to je vse.
[#3036867] 21.02.24 19:57 · odgovor na: 0531Zavar (#3036866)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 21.02.2024 20:09
[0531Zavar]
> [najobj]
> > > ... čuj, kdaj pa sem jaz rekel, da je Putin pojem demokracije ? ... ne, Putin niti slučajno ni demokrat - razen volitev bolj ali manj istih lažnivih politikov, kaj sploh je demokracija ? - ampak kot sem na totem forumu napisal že stokrat, da nobenega politika upload.wikimedia.org...C_2013.jpg na "demokratičnem" zahodu niso čisto nič motile Putinove zločinske metode, dokler z "demokratičnim" državnim udarom v Ukrajini s poteptanimi obljubami o neširitvi NATO pakta - tisti "moj" vedno znova nalimani zemljevid stanja "prej in potem" je izginil z interneta - na ruske meje Putin ni rekel "njet" in se je potem začelo ...
> > >
> > > ... no, ampak če se vrnem k ruskemu "simbolu upanja in svobode", ker sponzoruše in prodane duše preziram, me nenadoma "demokratični" politik Navalni nikoli ni kaj dosti zanimal in če se prav spomnim, sem se na totem forumu oglasil samo enkrat forum.semetfinance.s...762&single , ko je Peter Frankl napisal komentar ob ponovno neuspešnem poskusu umora Navalnega z zastrupitvijo na "demokratičnem" zahodu najbolj znanim in najbolj strupenim ruskim strupom novičokom - z bistveno bolj zanesljivim šusom v čelo z italijansko Beretto bi po isti "logiki" bili krivi Italijani - in tudi na Financih ponovil pisanje "demokratičnega" zahoda ... evo, sem pa včeraj ob ponovni histerični reakciji "demokratičnega" zahoda - BTW, ker jo prvič vidim, zakaj točno je žena Navalnega tako pomembna za svetovno varnost, da sodeluje na Münchenski varnostni konferenci in je skupaj s celotnim "demokratičnim" zahodom www.rtvslo.si/svet/e...ega/698551 lahko v soju "demokratičnih" žarometov v istem trenutku obsodila Putina za umor svojega moža - iz firbca pogledal komentarje na forumu MMC RTV Slovenija in sem opazil posnetek mladega "demokrata" Alekseja Navalnega twitter.com/InfraHaz...Sxu0g&s=19 skupaj z zanimivim komentarjem, ki ga citiram v celoti ...
Človek prosim nehaj, ker me ob vsem tem res zaboli želodec,
Buča. je nekaj, kar se v normalni družbi v našem času ne bi več smelo več dogoditi.
torej nekaj kar ne obstaja, ampak żal še ako obstaja.
... OK, sicer nisi napisal, če ti boli želodec zaradi časovnice "dogajanja" v Buči forum.finance.si/?m=...133&single objavljene v ukrajinskem UKRINFORM, vsekakor pa se tudi meni se obrača želodec ob "demokratični" resnici o Buči, ki se s skrunitvijo trupel mrtvih lastnih državljanov tako ogabna ne bi smela zgoditi nikoli in nikjer ...
> > > ... Navalny je bil politični oportunist. Začel je kot ruski ultrancionalist in zagovornik rasne čistosti, končal pa kot zagovornik gej porok. Na Wikipediji pod vsemi njegovimi političnimi pogledi stoji, da so "evolvirali" - beri stopil je v stik z zahodnimi službami in te so ga natrenirale, kaj mora govorit, da bo imel njihovo podporo. Najprej je govoril, da so Rusi, Belorusi in Ukrajinci en narod, leta 2008 je zahteval priključitev Abkhazije in Južne Osetije po vojni z Gruzijo, nato je kljub "masiranju" še vedno leta 2014 govoril, da bi moral biti na Krimu referendum, nato so ga še malo "zmasirali" in je ratal na koncu nasprotnik vseh ruskih nacionalnih interesov in govoril da mora Rusija plalčati vojno odškodnino. In to naj bil nek resni politik, neke resne države, lepo vas prosim no. On je bil mišljen kot neka vrsta ruskega Zelenskega, da se na njega zalima naivno ljudstvo, ga privede na oblast, skozi njega pa bodo potem rovarili po Rusiji, kot bi hoteli. Tisto z Zelenskim je šele bila komedija - dobesedna. Kao spontano nastopa v seriji, kjer je predsednik Ukrajine in rešuje vse probleme, takoj za tem gre pa spontano na dejanske volitve. Vse pa v ozadju financira ciprsko-izraelski oligarh. Zraven natrosi še, da bo prinesel mir in hop, evo ga na pravem položaju. Kaj je bilo iz vsega skupaj pa vemo, Ukrajina devastirana in razprodana Black Rocku in JP Morganu. O vsem tem je med drugim govoril tudi Gonzalo Lira, ki je ravno tako umrl v zapor (ne moskovskega, pač pa kijevskega režima), samo da o njemu nismo poslušali nobenih žalospevov. ...
> > >
> > > [P.S.: se opravičujem, ker se z malo daljšim zapisom ponavljam, ampak ker me vlačiš za jezik, preprosto ne morem drugače ... aja, zakaj mojega "zanikanja" Buče nisi nič komentiral ? ...
>
> > Sem spregledal, Holocaust denial težko komentiram, namreč celo od tebe me je to malo presenetilo, mislim s tem si zadel res dno.
>
> ... holy shit ! ...
>
> P.S.: glede na dosedanje izkušnje s tabo sicer dvomim, da boš tole forum.finance.si/?m=...133&single razumel, pa vendar probaj moj takrat samo dva dni po objavljeni "demokratični" resnici o Buči napisan post pozorno prebrati in mogoče celo razumeti, kaj sem napisal ... aja, zakaj "demokratične" evolucije v politični karieri Navalnega in naključne (WTF?) prisotnosti njegove večini javnosti neznane žene na Münchenski varnostni konferenci vključno z sodelovanjem na sestanku "demokratičnih" zunanjih ministrov v Bruslju nisi nič komentiral..
Navallny morda res ni bil isealni karakter, ampak je bil navsezadnje pdroti diktaturi .
Spoznal je svojo zmoto in se opredelil proti diktaturi, to je vse.
... čuj, meni je za državno ureditev Rusije vseeno in zaradi mene naj imajo, kar jim paše ... no, ampak Navalnega so za voditelja opozicije naredili na "demokratičnem" zahodu in je bil pomemben samo za "demokratični" zahod, v Rusiji pa s tistimi nekaj procenti v politiki ni pomenil praktično nič ...

P.S.: ne se sekirat zaradi Navalnega, ker boš zdaj v "demokratičnih" medijih od jutra do večera očitno lahko gledal Navalno ...

Strani: 1 2 3