Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: Članek samo za naročnike

Strani: 1 2 3

Gustl sporočil: 13.642
[#2642620] 01.03.17 11:03 · odgovor na: pobalin (#2642613)
Odgovori   +    3
[pobalin]
P.S.: Nikjer nisem zasledil kakšnega pojasnila, zakaj ste zastonjkarje pripustili h komentiranju vašega Lajva.
ker ga ni bilo...
Je pa res, da tudi nikjer nisem zasledil kakšnega vprašanja na to temo.
Točno zato :)

Dva razloga...trije:

1) Ker je vedno več člankov povsem zaklenjenih (niti na žetone), jih lahko še manj uporabnikov komentira. Na kar je opozarjal že rename: forum.finance.si/?m=...502&single S sprostitvijo komentiranja LIVE smo povečali material za komentirat

2) ...kar si lahko privočimo, saj s forumom ni več veliko dela...

3) ...oziroma če je, ga ne opravljam jaz, kar veliko pripomore k tem, da sem pripravljen rahljat omejitve :)
pobalin sporočil: 14.456
[#2642625] 01.03.17 11:24 · odgovor na: Gustl (#2642620)
Odgovori   +    2
[Gustl]
1) Ker je vedno več člankov povsem zaklenjenih (niti na žetone), jih lahko še manj uporabnikov komentira. Na kar je opozarjal že rename: forum.finance.si/?m=...502&single S sprostitvijo komentiranja LIVE smo povečali material za komentirat
Torej ima forum za Finance vendarle neko vrednost, niste čisto imuni na obisk in dogajanje na njem? Ali ste pač tako dobri samaritani, da ste brezdomcem po zaprtju ogrevane veže uredili prostor v pol-ogrevanem vetrolovu?

Na misel mi pride še ena razlaga, ki pa je tako pobalinska, da... jo bom kar zapisal. :-)
Lajv je večinoma pust, po nekaj stavkov od sta.si in domače konkurence ali na hitro prevedeni twiterski blici iz belega sveta. V lajvu so tudi napotitve na cele članke, kakršnikoli že so. Na tako pičlo podlago so torej komentarji lahko začimba za pritegovanje pozornosti, povečanje obiska. Tako vam komentatorji lahko pomagajo obogatiti vsebino na način, ki ni moteč za bralce, ki jih forumske blodnje pač ne zanimajo, in ne obremenjuje redakcije.

Kot sem že napisal, ste pametnejši od vaših vsebin. :-)
[#2642628] 01.03.17 11:36 · odgovor na: pobalin (#2642625)
Odgovori   +    4
[pobalin]
> [Gustl]
> 1) Ker je vedno več člankov povsem zaklenjenih (niti na žetone), jih lahko še manj uporabnikov komentira. Na kar je opozarjal že rename: forum.finance.si/?m=...502&single S sprostitvijo komentiranja LIVE smo povečali material za komentirat

Torej ima forum za Finance vendarle neko vrednost, niste čisto imuni na obisk in dogajanje na njem?
A smo kdaj trdili, da nima vrednosti? Trdili smo samo, da je ta precej drugačna, kot si tistih 30, ki na forumu živijo, predstavlja.
anon-333107 sporočil: 8.271
[#2642642] 01.03.17 12:49 · odgovor na: pobalin (#2642349)
Odgovori   +    0
[pobalin]
Ja, ampak zakaj bi to počel tukaj. Logično bi bilo, da bi Žiga komentiral in Turku solil pamet pod članki na Siolu.
To si tam ne more privoščiti.

* (Ta brezplačen luksuz (lahko) uživa samo tukaj. :))
najobj sporočil: 32.573
[#2642644] 01.03.17 13:03 · odgovor na: pobalin (#2642612)
Odgovori   +    0
[pobalin]
Čuj, midva nea bova prišla skupaj, ker piševa eden mimo drugega. Zato tukaj obešam svojo prepoteno brisačo.
... OK, če ti je zdaj jasno, o čem sem pisal od samega začetka, moja gajbica v kotu parka ni čisto brezveze ...

P.S.: če se s čem strinjam, tistega običajno ne komentiram, pri Turkovi analizi pa se mi je zdelo vredno dodati, kaj o slovenski medijski krajini nabijajo slovenski "desničarji" z Janšatom na čelu, češ da so v Sloveniji desni mediji onemogočeni oziroma da slovensko medijsko krajino s pomočjo F571 že 25 let kontrolira murgelski škrat ... khmm, kar v slovenskem jeziku pomeni, da medijske krajine "naših in vaših" v Sloveniji sploh ni, ampak je samo Kučanova ...
[#2642648] 01.03.17 13:12 · odgovor na: najobj (#2642644)
Odgovori   +    0
[najobj]
P.S.: če se s čem strinjam, tistega običajno ne komentiram, pri Turkovi analizi pa se mi je zdelo vredno dodati, kaj o slovenski medijski krajini nabijajo slovenski "desničarji" z Janšatom na čelu, češ da so v Sloveniji desni mediji onemogočeni oziroma da slovensko medijsko krajino s pomočjo F571 že 25 let kontrolira murgelski škrat ... khmm, kar v slovenskem jeziku pomeni, da medijske krajine "naših in vaših" v Sloveniji sploh ni, ampak je samo Kučanova ...
Gustl je vse to povedal veliko bolj elegantno, zgoščeno, naravnost med oči, pa ni izgledalo, kot da je samo površno prebral, čeprav mogoče je. Mora biti dober pri pokru. :-)
forum.finance.si/?m=...204&single
[#2642649] 01.03.17 13:14 · odgovor na: anon-333107 (#2642642)
Odgovori   +    1
? :-O
[#2642659] 01.03.17 13:40 · odgovor na: pobalin (#2642648)
Odgovori   +    0
[pobalin]
> [najobj]
> P.S.: če se s čem strinjam, tistega običajno ne komentiram, pri Turkovi analizi pa se mi je zdelo vredno dodati, kaj o slovenski medijski krajini nabijajo slovenski "desničarji" z Janšatom na čelu, češ da so v Sloveniji desni mediji onemogočeni oziroma da slovensko medijsko krajino s pomočjo F571 že 25 let kontrolira murgelski škrat ... khmm, kar v slovenskem jeziku pomeni, da medijske krajine "naših in vaših" v Sloveniji sploh ni, ampak je samo Kučanova ...
Gustl je vse to povedal veliko bolj elegantno, zgoščeno, naravnost med oči, pa ni izgledalo, kot da je samo površno prebral, čeprav mogoče je. Mora biti dober pri pokru. :-)
forum.finance.si/?m=...204&single
... eh, če je Gustl z "uravnoteženim medijem XY" mislil, da je uravnoteženo samo tisto, kar misli Kučan, potem sem se jaz res brezveze razpisal ... khmm, pa je Gustl res tako mislil ? ...

P.S.: ker mene Gustl ignorira in tega od njega ne bom izvedel, boš moral toti moj post citirat in napisat tole svojo razlago, da bova mogoče izvedela, kaj je res ...
bc123a sporočil: 48.253
[#2642701] 01.03.17 17:44 · odgovor na: rx170 (#2642609)
Odgovori   +    4
[rx170]
> [bc123a]
> > [jezdec666]
> > Me prav zanima, koliko časa bodo Finance sploh še obstajale.
>
> Gotovo vec casa, ce bodo kasirale za kvalitetno vsebino, rajsi kot bi jo dajale zastonj. Za to imas 24ur.com. Z ustreznim nivojem vsebine ki pritice zastonjkarstvu.

NA žalost velike kvalitativne razlike med Financami in 24 ur ni (z mogoče 1 ali 2 svetlima izjemama).
Z zalostjo ugotavljam da je kvaliteta Financ padla v zadnjih 10 letih, ampak kvaliteta 24ur pa je prebila dno ze zdavnaj.
[#2642713] 01.03.17 20:22 · odgovor na: najobj (#2642659)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [pobalin]
> > [najobj]
> > P.S.: če se s čem strinjam, tistega običajno ne komentiram, pri Turkovi analizi pa se mi je zdelo vredno dodati, kaj o slovenski medijski krajini nabijajo slovenski "desničarji" z Janšatom na čelu, češ da so v Sloveniji desni mediji onemogočeni oziroma da slovensko medijsko krajino s pomočjo F571 že 25 let kontrolira murgelski škrat ... khmm, kar v slovenskem jeziku pomeni, da medijske krajine "naših in vaših" v Sloveniji sploh ni, ampak je samo Kučanova ...

> Gustl je vse to povedal veliko bolj elegantno, zgoščeno, naravnost med oči, pa ni izgledalo, kot da je samo površno prebral, čeprav mogoče je. Mora biti dober pri pokru. :-)
> forum.finance.si/?m=...204&single

... eh, če je Gustl z "uravnoteženim medijem XY" mislil, da je uravnoteženo samo tisto, kar misli Kučan, potem sem se jaz res brezveze razpisal ... khmm, pa je Gustl res tako mislil ? ...

P.S.: ker mene Gustl ignorira in tega od njega ne bom izvedel, boš moral toti moj post citirat in napisat tole svojo razlago, da bova mogoče izvedela, kaj je res ...
Denar in dobrota morata krožiti, zato bom naredil to, kar je pred nekaj meseci Rename uspešno naredil zame. forum.finance.si/?m=...550&single

Daj Gustl no, odblokiraj našega štajerskega tovariša Najobj. Dej no! :-)
[#2642714] 01.03.17 20:33 · odgovor na: (#2642666)
Odgovori   +    2
[rename]
Ej, ne drezaj.
Zdaj smo na toplem, ti bi rad pa še zastonj kokice in pivo...da ne boš začel lobirati še za kadilnico hehe.
Za kadilnico naj lobirajo kar tisti, ki jih bo motil moj dim, jaz bi pa rad pepelnik in hladilnik za pijačo. :-)
Pozicija: komentarji so sol (in poper) člankom ;-).
Če to drži, ni treba, da smo do Financ ponižni, ker nas pustijo tukaj skvotati iz švedske preračunljivosti. Če pa to ne drži, nimamo z nesramnostjo in izgonom kaj izgubiti. :-)
[#2642716] 01.03.17 20:39 · odgovor na: bc123a (#2642701)
Odgovori   +    1
[bc123a]
Z zalostjo ugotavljam da je kvaliteta Financ padla v zadnjih 10 letih, ampak kvaliteta 24ur pa je prebila dno ze zdavnaj.
Se kar strinjam. No, za 24ur ne vem, ker jih res že dolgo ne gledam več. BTW, poglej za koliko se je v tem času skrčil kolofon Financ.
[#2642719] 01.03.17 21:05 · odgovor na: (#2642717)
Odgovori   +    1
[rename]
Se motis. Pejt pogledat bedo od foruma na nova24tv ali pa na siol, mmc....pa bos hitro nazaj na najboljsem forumu.
Imaš prav. Na Nova24TV sicer ne zahajam, na Siol in MMC pa dokaj pogosto. Na Siolu vidim bolj malo komentarjev, na MMC jih je pa veliko, a jih bolj redko preletim. Na Delu je komentatorska puščoba ali pa grozota.
Zato sem preprican, da je treba tukaj biti korektno vljuden gost.
Ja, kje je pa potem poper? Da malo ostre paprike, čilija ipd. sploh ne omenjam. :-)
[#2642734] 02.03.17 01:31 · odgovor na: (#2642723)
Odgovori   +    1
[rename]
Sol in poper vsaj jaz vidim v obliki korektnih in argumentiranih diskusij, kjer se osnovni clanek se dodatno osvetli, dopolni....admin pa ne brise komentarjev, ker se z njimi ne strinja.
Tko nekak.
Drži, ampak tule to laufa tudi za nesramne pobaline, ker so čuvaji tega foruma u zimsko i letno doba tolerantni, liberalni, pišmeuhovski, karkoli že, niso pa miselni policaji.

Danes sem se zaradi linka na Steinbuchovo odprto pismo Cerarju ml. še malo razgledal po Portalu Plus in hitro našel naša stara kolega: Beriberija aka Voodoodoktorja in Enfriceja.
shevchenko sporočil: 21.898
[#2642738] 02.03.17 06:03 · odgovor na: bc123a (#2642701)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 01.03.17 20:09
brezveze je jadikovat nad kvaliteto medijev. mediji so samo pac odraz popolnega sranja, v katerem se je znasel svet. sicer pa ne vem, zakaj bi bili silno preseneceni. problemi se pac nabirajo. mediji so lahko se srecni. ce ne bi centralne banke tiskale denarja, kot da bo jutri sodni dan, bi ze zdavnaj pocrkali.
[#2642799] 02.03.17 12:18 · odgovor na: pobalin (#2642713)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 02.03.2017 12:21
[pobalin]
> [najobj]
> > [pobalin]
> > > [najobj]
> > > P.S.: če se s čem strinjam, tistega običajno ne komentiram, pri Turkovi analizi pa se mi je zdelo vredno dodati, kaj o slovenski medijski krajini nabijajo slovenski "desničarji" z Janšatom na čelu, češ da so v Sloveniji desni mediji onemogočeni oziroma da slovensko medijsko krajino s pomočjo F571 že 25 let kontrolira murgelski škrat ... khmm, kar v slovenskem jeziku pomeni, da medijske krajine "naših in vaših" v Sloveniji sploh ni, ampak je samo Kučanova ...
> > Gustl je vse to povedal veliko bolj elegantno, zgoščeno, naravnost med oči, pa ni izgledalo, kot da je samo površno prebral, čeprav mogoče je. Mora biti dober pri pokru. :-)
> > forum.finance.si/?m=...204&single
>
> ... eh, če je Gustl z "uravnoteženim medijem XY" mislil, da je uravnoteženo samo tisto, kar misli Kučan, potem sem se jaz res brezveze razpisal ... khmm, pa je Gustl res tako mislil ? ...
>
> P.S.: ker mene Gustl ignorira in tega od njega ne bom izvedel, boš moral toti moj post citirat in napisat tole svojo razlago, da bova mogoče izvedela, kaj je res ...
Denar in dobrota morata krožiti, zato bom naredil to, kar je pred nekaj meseci Rename uspešno naredil zame. forum.finance.si/?m=...550&single

Daj Gustl no, odblokiraj našega štajerskega tovariša Najobj. Dej no! :-)
... eh, toti forumski ignore pa res samo zmedo dela ... čuj, Gustl mene ne ignorira po forumsko, ampak me ignorira, kot se pravilno ignorira, ker mi namreč dovoli, da njegove poste preberem in jih celo komentiram, le odgovorit mi noče, ker me ignorira oziroma ne reagira na moje mnenje, pa ni važno, če se z njim strinja ali ne ... no, kljub temu pa se ti zahvaljujem za tvojo dobro voljo, da si poskusil pomagati ...
[#2642897] 02.03.17 17:07 · odgovor na: najobj (#2642799)
Odgovori   +    0
Hja, očitno sem narobe razumel vajino situacijo. Kot se reče: konja še lahko privedeš k vodi, ne moreš ga pa prisiliti, da jo bo pil.
[#2642980] 03.03.17 09:31 · odgovor na: pobalin (#2642897)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 03.03.2017 09:32
[pobalin]
Hja, očitno sem narobe razumel vajino situacijo. Kot se reče: konja še lahko privedeš k vodi, ne moreš ga pa prisiliti, da jo bo pil.
... čuj, zdaj lahko samo upaš, da Gustl totega "konja" ne bo razumel preveč dobesedno, ker se lahko zgodi, da boš tudi ti totega "konja še lahko privedel k vodi, ne boš pa mogel prisiliti, da jo bo pil" ...

P.S.: ne vem, če bo tole bral, ampak ker se mi zdi Gustlovo - ne samo njegovo, so na totem forumu še bolj občutljivi - užaljeno vihanje nosu zdi izrazito otročje, enostavno moram biti spet malo žleht ...
[#2642990] 03.03.17 10:30 · odgovor na: najobj (#2642980)
Odgovori   +    0
[najobj]
P.S.: ne vem, če bo tole bral, ampak ker se mi zdi Gustlovo - ne samo njegovo, so na totem forumu še bolj občutljivi - užaljeno vihanje nosu zdi izrazito otročje, enostavno moram biti spet malo žleht ...
Mogoče lahko pomaga, če poskusiš dvoje hkrati: biti malo žleht in malo razsoden. Jaz sem kar precej strupeno žleht sorte, ampak očitno znam toliko zblefirati majhno dozo razsodnosti, da se mi tudi Gustl kdaj pa kdaj oglasi in to z dobrimi odgovori. Ker sem v zvezi z njim že omenil poker - mislim, da pri pokru samo z žlehtnoba ne dobiš veliko, z dobrim blefom pa že kaj. :-)
[#2643045] 03.03.17 14:31 · odgovor na: pobalin (#2642990)
Odgovori   +    0
[pobalin]
> [najobj]
> P.S.: ne vem, če bo tole bral, ampak ker se mi zdi Gustlovo - ne samo njegovo, so na totem forumu še bolj občutljivi - užaljeno vihanje nosu zdi izrazito otročje, enostavno moram biti spet malo žleht ...
Mogoče lahko pomaga, če poskusiš dvoje hkrati: biti malo žleht in malo razsoden. Jaz sem kar precej strupeno žleht sorte, ampak očitno znam toliko zblefirati majhno dozo razsodnosti, da se mi tudi Gustl kdaj pa kdaj oglasi in to z dobrimi odgovori. Ker sem v zvezi z njim že omenil poker - mislim, da pri pokru samo z žlehtnoba ne dobiš veliko, z dobrim blefom pa že kaj. :-)
... eh, saj jaz sem običajno razsoden, razen ko popizdim in takrat sem pač popizdil, jebiga ... no, me pa "popizditis" hitro mine in še za kaj hujšega od mogoče neprimerne besede ali dveh na anonimnem forumu nekaj let ne pasem mule ...
[#2643199] 04.03.17 21:56 · odgovor na: Gustl (#2641047)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: pobalin 04.03.2017 22:01
[Gustl]
Oglasujejo kot Medijska hiša Delo.
Pravzaprav zelijo prodat Delo z uporabo stevilk Slovenskih novic:)
Fake news :)
Ne samo Slovenskih novic, ampak najbrž obeh dnevnikov z nedeljskima izdajama vred plus vse priloge. :-)

Si videl, kako jih je analiziral Vezjak? Dvakrat.
vezjak.com/2017/02/1...-besedami/
vezjak.com/2017/02/2...ipulacija/

Ker nisem opazil, da bi se tukaj pohvalil s svojim intervjujem za MM, ti bom naredil nekaj reklame, ker je zanimiv za prebrat.
www.marketingmagazin...iko-trupel

BTW, kar ti leporečno imenuješ nativno oglaševanje, je za starokopitne starce moje baže navadno prikrito oglaševanje. Oziroma čisto zavajanje, če nikjer ni jasno napisano, da gre za plačano vsebino. Dvakrat plačano, v primeru naročniško zaklenjenih člankov.

Aja, pa hvala za twitnjeni link na Buzzfeed. Spomnil me je na neka natolcevanja, da naj bi se Reporter in Mladina počasi znašla pod isto založniško streho. To bi bila super zašpiljena kranjska klobasa. :-)
www.buzzfeed.com/cra...ge-is-made
[#2643202] 04.03.17 22:30 · odgovor na: pobalin (#2643199)
Odgovori   +    0
[pobalin]
> [Gustl]
>
BTW, kar ti leporečno imenuješ nativno oglaševanje, je za starokopitne starce moje baže navadno prikrito oglaševanje. Oziroma čisto zavajanje, če nikjer ni jasno napisano, da gre za plačano vsebino.
Zato pa mora biti vedno navedeno. Ce ni, potem je prikrito oglasevanje, res je.

Ne vem, zakaj si razumel, da native ni oznacen kot oglas.
[#2643203] 04.03.17 22:39 · odgovor na: pobalin (#2643199)
Odgovori   +    0
[pobalin]

Ker nisem opazil, da bi se tukaj pohvalil s svojim intervjujem za MM, ti bom naredil nekaj reklame, ker je zanimiv za prebrat.
www.marketingmagazin...iko-trupel
...tu je za dodat, da je intervju cca eno leto star. Sicer se ni kaj dosti spremenilo, ampak je vseeno za dodat.
[#2643204] 04.03.17 22:58 · odgovor na: Gustl (#2643202)
Odgovori   +    1
[Gustl]
> [pobalin]
> BTW, kar ti leporečno imenuješ nativno oglaševanje, je za starokopitne starce moje baže navadno prikrito oglaševanje. Oziroma čisto zavajanje, če nikjer ni jasno napisano, da gre za plačano vsebino.

Zato pa mora biti vedno navedeno. Ce ni, potem je prikrito oglasevanje, res je.
Ker sem zaradi tega že večkrat bentil zlasti nad vašimi portali. Bi moral brskati po zgodovini. Na papirju je črki zakona čisto zadoščeno, ker nekje zgoraj z ne ravno vpadljivimi črkami piše "oglasna priloga" ali nekaj takega. Na portalih tega ni. No, nekaj je skrito v kolofonih in zavito v silne evfemizme.

Kar pomeni, da nativno naravo vsebin spregleda tisti, ki k mediju pristopi z izrazitim nezaupanjem. Tak najbrž ni naročnik. Zaupljivi občani, ki plačujejo naročnino za preverjeno najboljši medij v deželi, pa seveda teh stvari ne pogledajo, ne spregledajo in so zato navihano zavedeni.

Ampak hej, včasih so ponekod v članke - od poročil z nogometnih tekem do vaških veselic - nametali toliko imen, kolikor se je le dalo, ker je veljala logika, da bo časopis kupil skoraj vsak, ki bo v njem omenjen. In kakšni njegovi znanci ali sovražniki. Po nativnem modelu pa ljudje še plačajo, da je v članku njihovo ime ali celo slika.

Jaz se zadnja leta vsako jutro močno ogledam v špeglu in pretipam, da preverim, ali sem fejk, alter ali samo tečen starec. :-)
[#2643205] 04.03.17 23:00 · odgovor na: Gustl (#2643203)
Odgovori   +    0
[Gustl]
...tu je za dodat, da je intervju cca eno leto star. Sicer se ni kaj dosti spremenilo, ampak je vseeno za dodat.
Pravi intervju z alternativnim datumom. :-)
Objavljeno: petek, 3. marec, 2017 v rubriki Intervju
[#2643689] 08.03.17 12:13 · odgovor na: Gustl (#2643202)
Odgovori   +    0
[Gustl]
Evo, danes sem spet naletel na en tak čuden primer, poln naključnih asociacij, ki meni izgleda kot čisto navadno prikrito oglaševanje. Lahko gre za prijateljsko uslugo brez denarnega toka, a osnovni mehanizem je čisto enak.

Gre za komentar profesorja ​​Fakultete za Management, Univerza na Primorskem na startaj.si. To je njegov prvi in do zdaj edini članek na finance.si & co. Pa čisto po naključju je bil objavljen ravno sredi februarja, ko je bil rok za prvi vpis na fakse že blizu. In čisto po naključju je na dveh koncih v tekst vstavljen link na FM UP.
startaj.finance.si/8...ga-sistema

Prav tako je čisto naključje, da je bil 12.9.2016 na startaj.si objavljen intervju z zgoraj omenjenim profesorjem-komentatorjem, v katerega so vstavljeni trije linki: na spletno stran njegove fakultete, na podstran njegovega študijskega programa in na njegovo spletno stran za promocijo knjige.
[#2695135] 29.01.18 09:47 · odgovor na: Gustl (#2641006)
Odgovori   +    0
[Gustl]
> [bc123a]
>.
>
> Seveda, je pa nujno, da ce so kaj prodali, so prodali z vec kot 50% popustom. Omejitev je cisto smiselna...

Ja, je...bila. Vprašljiva je smiselnost RPN kot takega. Pri printu je bil koristen podatek, poleg napihnjenega NRB (raziskava branosti) je bila valuta za oglaševalce.

Kaj pa na digital? Ni nobena valuta. Kaj ima medij od tega, da poroca visjo RPN cifro? Nic. Zato bo RPN vedno bolj irelevanten. Na digitalu zelo kmalu. Mi smo ze sprejeli odločitev, da se ne oziramo na to, tako da nase cifre bodo vedno napacne na digital. Dokler sploh bodo notri.

...in tule je:

"Projekt RPN se z letom 2018 pod okriljem SOZ ukine."

Strani: 1 2 3