Strani: 1 2 3

anon-207617 sporočil: 6.899
[#2611070] 05.08.16 18:16 · odgovor na: (#2611059)
Odgovori   +    1
[rename]
Kako nam gre zelo dobro, ce pa nas prehitevajo Cehi, Poljaki....?
Kaj nam pa gre dobro?
Neverjetno, kaksno pomanjkanje samokritike imas (in vai tisti, ki ti pluse stiskajo).
To nas prehitevajo po povprecni placi, ali po minimalcu, ali po bdp-ju, ali po pricakovani zivljenjski dobi, ali po cem?

Izvoli nekaj izhodiscnih linkov, vem da te pri brskanju rado zanese med teoretike zarot :-) ...

en.wikipedia.org/wik...erage_wage

en.wikipedia.org/wik...per_capita

en.wikipedia.org/wik...expectancy

Morda nas prehitevajo po "veri v kapitalizem in trdo delo"? Ali morda v devalvaciji svoje valute?

Sicer pa osebno menim, da bi se dolgorocno spodobilo, da bi 50 milijonski narod z bogato zgodovino, kulturo in precejsnjo enotnostjo enkrat vendarle prehitel eno kurcevo provinco, katere edina resna dodana vrednost je pripetost na avstrijce. Ampak dolgorocno se Poljakom lahko se dvakrat zgodijo Rusi in bratski Nemci, in jim s puskami in konclagerji razredcijo vso inteligenco, medtem ko si jo mi znamo kar sami (to se mi zdi da je posebna kvaliteta zahojenih miniaturnih plemenskih skupnosti). Geografska lega pac, jebi ga.

Najlepse bova koncala, ce se strinjava, da se niti priblizno ne strinjava in ostaneva pri tem, da drug za drugega meniva, da sva naivna in nesposobna samokritike. Ker tezko bi sploh nasel neke smiselne skupne temelje, na podlagi katerih bi lahko razvijala argumente, ko mi pribijes da nas Poljaki prehitevajo.

Good luck.

Strani: 1 2 3