Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ruska borza ignorira drugi krog sankcij proti Rusiji
sporočil: 32.632
[siap]... jebiga, če bi moje poste bral brez predsodkov in bi prebral le tisto, kar piše, bi se to verjetno zgodilo večkrat ... khmm, čeprav jaz totih plusov in minusov sploh ne uporabljam, ker vedno rajši povem, kaj mislim ...
Ti, je.enti, sem moral vsekat plus
lp
Zadnja sprememba: najobj 22.03.2014 14:19
[dorki22]
> [najobj]
> > [dorki22]
> > > [najobj]
> > > > [dorki22]
> > >
> > > > > > > P.S.: v svojem postu sem govoril o energentih, ki so kar precej pod vplivom ponudbe in povpraševanja in ko zaradi sankcij zmanjka ruske ponudbe plina, se to sploh ne bo odražalo na njegovi dostopnosti in ceni ...
> > > > > >
> > > > > > Kar pa se tiče ukrajinsko-ruskega spora in cene energentov - kartel je kartel. Cene se ne določajo tržno, torej smo že sedaj na nek način oškodovani. Na voljo imamo tudi nekaj alternativ, ki jih lahko uporabimo.
> > > > > >
> > > > > > Vsako slabo je za nekaj dobro, če je že neizogibno. V vsakem primeru upam na mirno rešitev spora, dasiravno več deset mrtvih proevropskih demonstrantov še dolgo ne bo pozabljenih.
> > > > > >
> > > > > > Lp
> > > > > ... ja, v normalnih razmerah se cene energentov verjetno res določajo kartelno, še bolj pa se cene določajo v odvisnosti od (ne)dostopnosti v nenormalnih razmerah in izpad ruske ponudbe plina zaradi sankcij SO nenormalne razmere in samo o tem jaz tukaj že ves čas pišem ... khmm, kdo je kdo in zakaj je kdo v sporu v Ukrajini si tukaj forum.finance.si/?m=...588&single poglej in preberi, medtem kot ti bo o več deset mrtvih proevropskih demonstrantih in vsaj o nekaterih njihovih morilcih mogoče oni "rookie" prec lahko kaj več povedal, ko si boš tole www.liveleak.com/vie...1393953567 pogledal ... ja, če ga boš kaj vprašal, se razume ...
> > > > Pogledal sem ta link liveleak - a ne bi bilo logično, da bi veljalo naslednje:
> > > >
> > > > 1. V stavbi, iz katerega zadonijo streli, so bili v tistem trenutku residenti tako proruski, kot proevropski državljani Ukrajine? Tudi kak tujec?
> > > >
> > > > 2. Zaradi tega ne moremo zgolj iz smeri strela sklepati, kdo je strelec, ker je enako mozno oboje?
> > > >
> > > > Lp
> > > ... OK, sicer sem mislil, da boš komentiral oni drugi link, kjer lahko poslušaš, kako se ameriška diplomatka Victoria Nuland in ameriški veleposlanik v Ukrajini Geoffrey R. Pyatt pogovarjata, koga bodo Američani nastavili za predsednika vlade in koga za predsednika države ponosnega ukrajinskega naroda in kjer sta skupaj ugotovila, da bo Yats (= Arsenij Jacenjuk) boljši za predsednika vlade, ker si več zapomni, nekdanji boksar "top dog" Vitalij Kličko pa bo najprej "do his political homework and stuff", potem pa bo predsednik države, ker za predsednika države ni treba glih vsaki dan hodit k Američanom po navodila ... no, ampak tega ti nisi komentiral, ker ti je skupaj s celotno demokratično Evropo očitno čisto normalno, da Američani igrajo šah s kmeti iz Ukrajine ... khmm, ampak so Američani pozabili, da so Rusi odlični šahisti, oni sami pa od časov Bobbya Fischerja niso imeli več nobenega res pametnega šahista ...
> > >
> > > P.S.: o svinjariji s pobijanjem ljudi s snajperji je dobro toti www.theguardian.com/...urmas-paet link pogledat in poslušat, kaj je Rusom verjetno ne glih najbolj naklonjeni estonski zunanji minister Urmas Paet povedal zunanji ministrici EU Catherine Ashton ...
> > Vidim, da so ti rusi pri srcu dosti bolj kot američani.
>
> ... alzo, ker sem nalimal link ameriškega(!) in nemškega(!) medija, ki predvajata zvočni posnetek(!) pogovora dveh Američanov o dobesednem(!) premikanju ukrajinskih kmetov po šahovnici, ki jih ti ne komentiraš niti z eno samo samcato besedo, so zdaj meni Rusi bolj pri srcu ... eh, jebiga ...
>
> > Kaj pa misliš o Ukrajincih? Imajo pravico živeti ob meji z Rusijo, ne pa v Rusiji? Je to sploh mogoče?
> >
> > Lp
>
> ... ja, seveda imajo Ukrajinci pravico živeti v Ukrajini in Rusi imajo pravico živeti v Rusiji in točno to se bo zgodilo s priključitvijo z Rusi poseljenega Krima k Rusiji ... khmm, ali pa ti misliš, da imajo Ukrajinci pravico okupirati z Rusi poseljen Krim, ki ga je pred pol stoletja Ukrajini podaril Ukrajinec Hruščov v času Sovjetske zveze, ko je bilo to takrat čisto ista stvar, kot je bilo tisto Kardeljevo darilo v Istri, češ da Juga itak ne bo nikoli razpadla in je potem vseeno, ali je Istra do Mirne hrvaška ali pa slovenska ...
>
> P.S.: zadnjih petindvajset let je življenje Rusov na Krimu v okviru Ukrajine bilo mogoče, dokler Američani z ukrajinskim kmeti niso začeli igrati šah, o katerem govorita ameriška in nemška linka, ki ju ti - naj te še enkrat spomnim - nisi komentiral niti z eno samo samcato besedo ... aja, in še nekaj o navijanju ... evo, ker so igrali najlepše za oči, je bil včasih hokej na ledu edini šport, kjer sem navijal za Ruse, zdaj pa še to ne več ... ja, in Bode Miller je že celo večnost moj najljubši športnik, ki ni Slovenec ... khmm, sicer pa ne navijam niti za ene niti za druge, ker načeloma ne maram velikih in raje navijam za male ...
Da ne bo pomote, ne govorim o tvojem navdušenju nad rusi per se, ampak o tvojih simpatijah do rusov v dotičnem sporu. Tudi če izhajajajo iz racionalnega straha pred sporom z Rusi, ki ozemeljsko tangirajo naš življenski prostor, so to še vedno simpatije. Neke vrste pragmatizem s polarnostjo.... ja, ker objavljeni filmski in zvočni posnetki(!) jasno kažejo, da je bolj legitimno dejanje, ko predsednika ukrajinske vlade in države izberejo Američani, ker vsi vemo, da so Američan demokrati ... khmm, Rusi pa so totalitarci in so zato rezultati ukrajinskih volitev totalitarni, če je tam izbrana Rusom bolj naklonjena vlada in predsednik ...
Nisi pa ti meni nič dolžan dokazovat.
Sam načeloma ne ločujem med ljudmi po narodnosti, ampak poskušam s pošten/nepošten sistemom.
Tu se samo po sebi odpira vprašanje, ali je bilo strmoglavljene proruske vlade legitimno dejanje, če lahko s precej visoko verjetnostjo predpostavimo, da je bil njen predsednik očitno nepošten, fejst podkupljiv top uradnik?
Ali gre tu zgolj za iz tujine podprt poskus udara povsem legitimne vlade?
Lp
P.S.: sploh ti nisem hotel nič dokazovat, ampak sem se mimogrede spomnil, da mi v športu niso pri srcu niti eni niti drugi in isto velja za vse ostalo ...
Zadnja sprememba: najobj 22.03.2014 15:20
[dorki22]
> [najobj]
> > [dorki22]
> > > [najobj]
> > > > [dorki22]
> > > > > [najobj]
> > > > > > [dorki22]
> > > > >
> > > > > > > > > P.S.: v svojem postu sem govoril o energentih, ki so kar precej pod vplivom ponudbe in povpraševanja in ko zaradi sankcij zmanjka ruske ponudbe plina, se to sploh ne bo odražalo na njegovi dostopnosti in ceni ...
> > > > > > > >
> > > > > > > > Kar pa se tiče ukrajinsko-ruskega spora in cene energentov - kartel je kartel. Cene se ne določajo tržno, torej smo že sedaj na nek način oškodovani. Na voljo imamo tudi nekaj alternativ, ki jih lahko uporabimo.
> > > > > > > >
> > > > > > > > Vsako slabo je za nekaj dobro, če je že neizogibno. V vsakem primeru upam na mirno rešitev spora, dasiravno več deset mrtvih proevropskih demonstrantov še dolgo ne bo pozabljenih.
> > > > > > > >
> > > > > > > > Lp
>
> > > > > > > ... ja, v normalnih razmerah se cene energentov verjetno res določajo kartelno, še bolj pa se cene določajo v odvisnosti od (ne)dostopnosti v nenormalnih razmerah in izpad ruske ponudbe plina zaradi sankcij SO nenormalne razmere in samo o tem jaz tukaj že ves čas pišem ... khmm, kdo je kdo in zakaj je kdo v sporu v Ukrajini si tukaj forum.finance.si/?m=...588&single poglej in preberi, medtem kot ti bo o več deset mrtvih proevropskih demonstrantih in vsaj o nekaterih njihovih morilcih mogoče oni "rookie" prec lahko kaj več povedal, ko si boš tole www.liveleak.com/vie...1393953567 pogledal ... ja, če ga boš kaj vprašal, se razume ...
>
> > > > > > Pogledal sem ta link liveleak - a ne bi bilo logično, da bi veljalo naslednje:
> > > > > >
> > > > > > 1. V stavbi, iz katerega zadonijo streli, so bili v tistem trenutku residenti tako proruski, kot proevropski državljani Ukrajine? Tudi kak tujec?
> > > > > >
> > > > > > 2. Zaradi tega ne moremo zgolj iz smeri strela sklepati, kdo je strelec, ker je enako mozno oboje?
> > > > > >
> > > > > > Lp
>
> > > > > ... OK, sicer sem mislil, da boš komentiral oni drugi link, kjer lahko poslušaš, kako se ameriška diplomatka Victoria Nuland in ameriški veleposlanik v Ukrajini Geoffrey R. Pyatt pogovarjata, koga bodo Američani nastavili za predsednika vlade in koga za predsednika države ponosnega ukrajinskega naroda in kjer sta skupaj ugotovila, da bo Yats (= Arsenij Jacenjuk) boljši za predsednika vlade, ker si več zapomni, nekdanji boksar "top dog" Vitalij Kličko pa bo najprej "do his political homework and stuff", potem pa bo predsednik države, ker za predsednika države ni treba glih vsaki dan hodit k Američanom po navodila ... no, ampak tega ti nisi komentiral, ker ti je skupaj s celotno demokratično Evropo očitno čisto normalno, da Američani igrajo šah s kmeti iz Ukrajine ... khmm, ampak so Američani pozabili, da so Rusi odlični šahisti, oni sami pa od časov Bobbya Fischerja niso imeli več nobenega res pametnega šahista ...
> > > > >
> > > > > P.S.: o svinjariji s pobijanjem ljudi s snajperji je dobro toti www.theguardian.com/...urmas-paet link pogledat in poslušat, kaj je Rusom verjetno ne glih najbolj naklonjeni estonski zunanji minister Urmas Paet povedal zunanji ministrici EU Catherine Ashton ...
>
> > > > Vidim, da so ti rusi pri srcu dosti bolj kot američani.
> > >
> > > ... alzo, ker sem nalimal link ameriškega(!) in nemškega(!) medija, ki predvajata zvočni posnetek(!) pogovora dveh Američanov o dobesednem(!) premikanju ukrajinskih kmetov po šahovnici, ki jih ti ne komentiraš niti z eno samo samcato besedo, so zdaj meni Rusi bolj pri srcu ... eh, jebiga ...
> > >
> > > > Kaj pa misliš o Ukrajincih? Imajo pravico živeti ob meji z Rusijo, ne pa v Rusiji? Je to sploh mogoče?
> > > >
> > > > Lp
> > >
> > > ... ja, seveda imajo Ukrajinci pravico živeti v Ukrajini in Rusi imajo pravico živeti v Rusiji in točno to se bo zgodilo s priključitvijo z Rusi poseljenega Krima k Rusiji ... khmm, ali pa ti misliš, da imajo Ukrajinci pravico okupirati z Rusi poseljen Krim, ki ga je pred pol stoletja Ukrajini podaril Ukrajinec Hruščov v času Sovjetske zveze, ko je bilo to takrat čisto ista stvar, kot je bilo tisto Kardeljevo darilo v Istri, češ da Juga itak ne bo nikoli razpadla in je potem vseeno, ali je Istra do Mirne hrvaška ali pa slovenska ...
> > >
> > > P.S.: zadnjih petindvajset let je življenje Rusov na Krimu v okviru Ukrajine bilo mogoče, dokler Američani z ukrajinskim kmeti niso začeli igrati šah, o katerem govorita ameriška in nemška linka, ki ju ti - naj te še enkrat spomnim - nisi komentiral niti z eno samo samcato besedo ... aja, in še nekaj o navijanju ... evo, ker so igrali najlepše za oči, je bil včasih hokej na ledu edini šport, kjer sem navijal za Ruse, zdaj pa še to ne več ... ja, in Bode Miller je že celo večnost moj najljubši športnik, ki ni Slovenec ... khmm, sicer pa ne navijam niti za ene niti za druge, ker načeloma ne maram velikih in raje navijam za male ...
> > Da ne bo pomote, ne govorim o tvojem navdušenju nad rusi per se, ampak o tvojih simpatijah do rusov v dotičnem sporu. Tudi če izhajajajo iz racionalnega straha pred sporom z Rusi, ki ozemeljsko tangirajo naš življenski prostor, so to še vedno simpatije. Neke vrste pragmatizem s polarnostjo.
> >
> > Nisi pa ti meni nič dolžan dokazovat.
> >
> > Sam načeloma ne ločujem med ljudmi po narodnosti, ampak poskušam s pošten/nepošten sistemom.
> >
> > Tu se samo po sebi odpira vprašanje, ali je bilo strmoglavljene proruske vlade legitimno dejanje, če lahko s precej visoko verjetnostjo predpostavimo, da je bil njen predsednik očitno nepošten, fejst podkupljiv top uradnik?
> >
> > Ali gre tu zgolj za iz tujine podprt poskus udara povsem legitimne vlade?
> >
> > Lp
> ... ja, ker objavljeni filmski in zvočni posnetki(!) jasno kažejo, da je bolj legitimno dejanje, ko predsednika ukrajinske vlade in države izberejo Američani, ker so oni demokrati, Rusi pa totalitarci in so zato rezultati ukrajinskih volitev totalitarni, če je tam izbrana Rusom bolj naklonjena vlada in predsednik ...
Pa daj, a misliš da se za Janukoviča Rusi niso tako pogavarjali? Da so ukrajinci brez ruskega žegnja in propagande izbrali Janukoviča?... ja, in v Sloveniji so vse volitve prirejene, ker Janša nikoli ne dobi dvotretjinske večine ...
Tvoji posmehljivi pridevniki demokratski pri američanih in totalitarni pri rusih so zgovorni.
Gre za dve največji izvoznici orožja na svetu.
en.wikipedia.org/wik..._exporters
Januković je bil kanal za orožarski krog, ki je takoj ob nastopu oblasti zamenjal direktorja Ukrspetsexport-a.
www.opendemocracy.ne...arms-trade
www.kyivpost.com/con...avour=full
Tam kjer se valjajo sloni, trava trpi. UKrajinci so ga tokrat res nafukali, ker ljudje po tihem simpatizirate z rusi, ker ste slišali, da baje SAMO demokratski američani nastavljajo svoje predsednike v Ukrajini! Proruski predsedniki so pa kobajagi spontano izvoljeni!
Ajej :-(
Lp
P.S.: tukaj en.wikipedia.org/wik...tion,_2012 piše, da je približno 20.000.000 (dvajset milijonov) državljanov Ukrajine dvignilo svoje riti in so šli glasovat za tiste, ki so tako kot povsod na svetu imeli boljšo propagando ... khmm, tukaj www.nytimes.com/2014....html?_r=4 pa lahko bereš in poslušaš, kdo je Arsenija "Yats" Jacenjuka izbral za predsednika vlade in Vitalija "top dog" Klička za bodočega predsednika države ... evo, ti se pa zdaj odloči, kaj je bolj demokratično ... aja, saj si se že ...
Zadnja sprememba: najobj 22.03.2014 16:15
[dorki22]
> > Januković je bil kanal za orožarski krog, ki je takoj ob nastopu oblasti zamenjal direktorja Ukrspetsexport-a.
> >
> > www.opendemocracy.ne...arms-trade
> >
> > www.kyivpost.com/con...avour=full
> >
> >
> > Tam kjer se valjajo sloni, trava trpi. UKrajinci so ga tokrat res nafukali, ker ljudje po tihem simpatizirate z rusi, ker ste slišali, da baje SAMO demokratski američani nastavljajo svoje predsednike v Ukrajini! Proruski predsedniki so pa kobajagi spontano izvoljeni!
> >
> > Ajej :-(
> >
> > Lp
> ... ja, in v Sloveniji so vse volitve prirejene, ker Janša nikoli ne dobi dvotretjinske večine ...
>
> P.S.: tukaj en.wikipedia.org/wik...tion,_2012 piše, da je približno 20.000.000 (dvajset milijonov) državljanov Ukrajine dvignilo svoje riti in so šli glasovat za tiste, ki so tako kot povsod na svetu imeli boljšo propagando ... khmm, tukaj www.nytimes.com/2014....html?_r=4 pa lahko bereš in poslušaš, kdo je Arsenija "Yats" Jacenjuka izbral za predsednika vlade in Vitalija "top dog" Klička za bodočega predsednika države ... evo, ti se pa zdaj odloči, kaj je bolj demokratično ... aja, saj si se že ...
No evo - saj pravim.... OK, samo še to, potem pa bo z moje strani o Ukrajini dovolj ... čuj, tu sploh ne gre, da so ameriški kot ruski, od države zaščiteni, prodajalci orožja pofukali Ukrajince, ampak gre za preskrbo Evrope z nafto in plinom v bližnji, še bolj pa daljnji bodočnosti ...
Zdaj pa sem se že jaz odločil, kaj je bolj demokratično, pa ukrajinci niso pod vplivom ruske propagande, kak ruski vojaški uradnik pa sploh ni nikoli govoril o tem, ker o tem ni nobenega linka.
To, da so tako ameriški kot ruski, od države zaščiteni, prodajalci orožja pofukali ukrajince, jaz ne pišem.
www.youtube.com/watc...feature=kp
Lep dan še naprej kolega najobj :-)
P.S.: Američani bodo z nadzorom nad Ukrajino pofukali rusko naftno in plinsko preskrbo Evrope in jo nadomestili s svojim plinom in nafto iz skrilavcev ... evo, se slišiva čez kakšnih deset ali dvajset let, pa se bova potem dalje pogovarjala ... khmm, če bodo takrat ti, jaz, Evropa in forum Financ še obstajali, se razume ...
... evo, prvi dežurni forumski kreten se že ne strinja z mano, ampak noče povedat s čem ...