Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ne računajte na nas
sporočil: 1.344
[GreaseMonkey]Me veseli, pa še drugič.:-)
> [rub15]
> "Ne računajte na nas"
> "Kdo bo ostal, če se bo izselila mlada, izobražena in sposobna generacija, ki jo dušita gerontoktracija in negativna selekcija?"
>
> www.youtube.com/watc...0ynvrmFc5w :-)
Hvala za link. Tole bo uporabno ;{)
sporočil: 2.567
[silvom1]Se že odseljujejo, ampak ne na jug, temveč severneje.
Največja ironija pa bo , ko se bodo začeli odseljevati tudi sedanji priseljenci v svoje nekdanje južne kraje , ki bodo takrat bolj privlačni kot opustošena in pokradena slo.
sporočil: 62
Moj brat tudi. Glih se je vrnil nazaj v argentino. Sestra je v
luksemburgu, jaz sparam denar za šolanje svojih treh otrok v
avstriji. Trenutno so še v vrtcu vsi trije. Jebite se vsi ki ste
pripeljali do tega stanja.
sporočil: 6.044
Točno to.Primer Zabiti Cariniki s 1500 € plače hodijo po lokalih in
gledajo ali so blagajne skladne z zakonodajo kje mi živimo? Zunaj k
je parkiran denar na posameznih otokih ki bi ga dobil nazaj in
rešil vse probleme pa ni nobenga ker so ti nesposobni in drkajo nas
za drobiž sebi v prid za nič delat in vikende frej to je samo ena
cvetka jih je ppa za celo njivo.
sporočil: 1.476
Vse kar me najbolj boli v zadnjem času je združeno v teh nekaj
vrsticah. Izgubljam najboljše znance, študijske kolege in člane
žlahte - a mislite da mi je lahko? Npr. danes sem po bolhi od
neznanca kupil neko malenkost, ko je pucal stanovanje...gre v
Nemčijo. Pred 1 mesecem sem na prevzemnem okencu ene od spletnih
trgovin srečal kolega muskontarja odseljenega v Italijo, ki se je
doma oglasil na oddihu za 10 dni. Pred tem pa vsake pol leta po
enega visoko tehnično izobraženega kolega s kilometrino. Žlahta se
ženi v tujini z balkanci ki so bili pred takim dejstvom še nekoliko
prej. Za upor odhajajoči ljudje ne bodo zgubljali časa, diplom
,kariere; zadnje kar imajo je prepustni potni list...IN MEMORIAM
VSEM MOJIM KI STE ZA VEDNO ODŠLI V SVET - Z BOGOM.
sporočil: 3.746
Marsikdo je po določenem času svoje nezadovoljstvo, jezo, razočaranje, žalost ali zgolj naveličanost transformiral v dokončno in kategorično odločitev, da se bo izselil v tujino.Prišel je čas in zdaj se bom moral res odselit, ker tu so sami lopovi, sama korupcija, delo imajo samo izbranci, mladi doma ležijo in pravijo jim da so nesposobni....pič** vam m****, če so mladi nesposobni kdo bo pa delal za vašo penzijo!?? Tudi če dobiš tukaj službo to še ne pomeni lepo prihodnost. V tej državi ne bo nikoli bolje to so dokazali v 20 letih samostojnosti. Tudi če jim v tujini ne uspe se lahko še vedno vrnejo v to vukojebino.
sporočil: 4.257
Od kje avtorju podatek, da gre za masovno izseljevanje izobražene
delovne sile?
Če se izseli nekaj doktorjev fizike na leto, to ni nobena katastrofa za Slovenijo.
Slovenija je še vedno zanimiva za imigracijo. Ukrajinci, Moldavci, Romi iz Srbeije in Makedonije, Kosovski Albanci, vse mladi ljudje, se z veseljem priseljijejo v Slovenijo
Če se izseli nekaj doktorjev fizike na leto, to ni nobena katastrofa za Slovenijo.
Slovenija je še vedno zanimiva za imigracijo. Ukrajinci, Moldavci, Romi iz Srbeije in Makedonije, Kosovski Albanci, vse mladi ljudje, se z veseljem priseljijejo v Slovenijo
sporočil: 1.282
da se dr. Mirjam Hladnik Milharčič, ki je predstavljala Inštitut,
ni zdelo vredno problematizirati aktualnega izseljevanja, kaj šele
analizirati njegovih vzrokov.
------------------------------------------------- ----------------------------
treba je bilo opazovati mimiko gospe:kako je modro kimala in kolkokrat in kdaj je mežikala z očmi, skoraj non stop, ko je sogovornik-človek, ki mu je uspelo v tujini, rekel kaj zanjo na robu nesprejemljivega ideološkega diskurza.
Ker gospa je tako na linji hardlinerjev, zakrita z neko krinko skrajno leve argumentacije, da jo ta drža kar buhtela iz nje, v salonsko modnem make upu.Vtis je bil, da je celo v ozkem krogu, skrita,Glavnih Master Mind manipulatorjev slovenske intelektualne sfere.
Dragi moji, Prva Mafijska Holding Kompanija ni od včeraj, je od druge vojne naprej.Iz generacije v generacijo skozi privzgojeno mentalno strukturo Posvečenega Klana.In z vsemi fringe benefits- priboljški, ki jih nudi obvladovanje pajdaške mreže. V vse pore zaseva, takoimenovane nadgradnje, kjer se kroji skozi manipulacijo mentalna struktura slovencev.
In temi se reče, malo do konca pripeljano,toda resnično- Genocid Slovenske ustvarjalnosti, Genocid Drugačnosti, genocid Uspešnosti, genocid vseh, ki so moteči na tem smetišču s trupli od spodaj.In ta genocid se ideološko izvaja celo pod parolo vsi drugačni, le da se tisti pravi, domači drugačni, morajo odseliti. Ker drugačnost je pogoj za uspeh, upati in vedeti več, biti bolj sposoben je to, kar se ne sme zgoditi, tukaj, razen, če je drugačnost le sprejemljiva folklora dvornega norčka.
Če te že ne vržejo v jamo, ti ploskajo ker odhajaš.Isto, le da trenutno z drugimi sredstvi in prijemi.
VoodooDoktor, neupogljivi pacient bedakov.
------------------------------------------------- ----------------------------
treba je bilo opazovati mimiko gospe:kako je modro kimala in kolkokrat in kdaj je mežikala z očmi, skoraj non stop, ko je sogovornik-človek, ki mu je uspelo v tujini, rekel kaj zanjo na robu nesprejemljivega ideološkega diskurza.
Ker gospa je tako na linji hardlinerjev, zakrita z neko krinko skrajno leve argumentacije, da jo ta drža kar buhtela iz nje, v salonsko modnem make upu.Vtis je bil, da je celo v ozkem krogu, skrita,Glavnih Master Mind manipulatorjev slovenske intelektualne sfere.
Dragi moji, Prva Mafijska Holding Kompanija ni od včeraj, je od druge vojne naprej.Iz generacije v generacijo skozi privzgojeno mentalno strukturo Posvečenega Klana.In z vsemi fringe benefits- priboljški, ki jih nudi obvladovanje pajdaške mreže. V vse pore zaseva, takoimenovane nadgradnje, kjer se kroji skozi manipulacijo mentalna struktura slovencev.
In temi se reče, malo do konca pripeljano,toda resnično- Genocid Slovenske ustvarjalnosti, Genocid Drugačnosti, genocid Uspešnosti, genocid vseh, ki so moteči na tem smetišču s trupli od spodaj.In ta genocid se ideološko izvaja celo pod parolo vsi drugačni, le da se tisti pravi, domači drugačni, morajo odseliti. Ker drugačnost je pogoj za uspeh, upati in vedeti več, biti bolj sposoben je to, kar se ne sme zgoditi, tukaj, razen, če je drugačnost le sprejemljiva folklora dvornega norčka.
Če te že ne vržejo v jamo, ti ploskajo ker odhajaš.Isto, le da trenutno z drugimi sredstvi in prijemi.
VoodooDoktor, neupogljivi pacient bedakov.
sporočil: 30.643
[kalavnik]Opa! Normalna konkurenca na trgu delovne sile naj bi zdaj bila kar naenkrat fašizem?
> [mataj]
> Več priložnosti za tiste, ki bomo ostali.
mataj, si navaden smrdljivi fašist.
www.youtube.com/watc...G0__De4La0
Slovenija je biološki fenomen, kjer parazit ubije gostitelja. Pa
pizda, tega še narava ne dopušča,
--------------------------------------- ------------------------------
na žalost obstaja en parazit, ki ubije gostitelja. Rak metastaza. In to celo počne z namenom, da na novo reorganizira, namoži nove celice. In v tem poskusu- revolucije telesa, ubije telo.
Znan komunistični parazit, jebela,smrtonosen in blesav do konca.
VoodooDoktor
na žalost obstaja en parazit, ki ubije gostitelja. Rak metastaza. In to celo počne z namenom, da na novo reorganizira, namoži nove celice. In v tem poskusu- revolucije telesa, ubije telo.
VoodooDoktor
Slovenija je biološki fenomen, kjer parazit ubije gostitelja. Pa
pizda, tega še narava ne dopušča,
na žalost obstaja en parazit, ki ubije gostitelja. Rak metastaza.
--------------------------------------- --------------------------------
No, in kako se borimo proti tej bolezni?
Z vsemi sredstvi, uradnimi in alternativnimi,konvencionalnimi in nekonvencionalnimi.
Do konca, do zmage !
In matematika in pamet, in napredek znanosti in tehnike je na naši strani.
In dobra fizična kondicija.
VoodooDoktor
na žalost obstaja en parazit, ki ubije gostitelja. Rak metastaza.
--------------------------------------- --------------------------------
No, in kako se borimo proti tej bolezni?
Z vsemi sredstvi, uradnimi in alternativnimi,konvencionalnimi in nekonvencionalnimi.
Do konca, do zmage !
In dobra fizična kondicija.
VoodooDoktor
sporočil: 3.984
[dob]Zanimivo, jaz sem hitro, če ne kar ekspresno dobil mentorja, gradivo in naslov "Strumpenbahova post-analiza Lakajevega psihoanalitskega pristopa k diskurzu šalše v širšem pomenu besedičenja".
> [tician]
> genjalno za 5* pa čeprav je v resnici to hudičevo žalostna resnica.
> Žal postaja mentaliteta večine Slo. podobna "viničarskemu " razmišljanju...
> Pravzaprav je celotna Slovenija v zanki. Vodijo jo tisti, ki bi vse naredili, da se nič ne spremeni, ker vedo, da izvisijo pri "zasluga" in bonitetah. Te pa volijo tisti, ki se bojijo, da bi ob pojavu trga izviseli tudi pri najnižjih dohodkih. Tako imamo državo, ki je simbioza lopovov in oslov, tako da na koncu ni čudno, da izvisijo pametni in pridni. katarzo naroda in vnebohod množic pa se doseže pri farsi na Dražgošah.
> Moč kvari, absolutna moč kvari absolutno - počasi se vam bo posvetilo, kaj pomeni ta misel..
> Glede faksa avntgarde.
> dk.fdv.uni-lj.si/dip...bojana.pdf
>
> in doktorat
> www.ung.si/~library/...Mlekuz.pdf
Ma ne me jebat!
Jaz sem jim pa ponudil temo: Vlečeno testo kot zamenjava za kupljene jufke!
Pa so mi disertacijo zavrnili, češ koga pa sploh še zanima vlečeno testo, zdaj ko lahko kupiš listnato testo za vsakim vogalom.
Ker se nisem pustil kar tako, malo sem bil tudi užaljen, tisti ki še vlečete testo sami veste, kako je zajebano, da se ti ne strga po robovih, sem jim rekel, da je vlečenje testa velika umetnost.
Nakar so se mi smejali in mi svetovali, naj grem na umetnostno akademijo, oddelek za keramiko in naj se tam z njimi naprej menim.
Prej bi prišel s pico skozi, ampak sem se prej pozanimal, je eden že vzel margerito za magistrsko delo. Jaz pa ne maram druge pice, jem samo margerite.
Razmišljam, da bi poskusil naslednje leto s temo: Uši v ajdovi moki. Pa da mi Vojnović napiše predgovor, če bo sploh hotu. Slovenske teme niso preveč popularne. Jebiga, živimo v taki dr.žavi, da mora že vsak doktor bit doktor, če ne pa vsaj mister magister.
A majo Romi kakšne tipične jedi? Recimo, lahko bi raziskoval temo: Kako pripraviš ukradeno raco in jo poješ, preden ti jo drugi Romi spizdijo.
To bi morda šlo.
Pa da ne boš mislu, da mi gre za kako literarno nagrado, ali filmsko nagrado za scenarij, sploh ne.
Res je pa tudi, da so me zlobni jeziki leta in leta jako obirali, češ da sem pretental senat s tem, da sem se namaškaral v avstralokopiteka in jih tako napeljal v nekakšno žižkofilno alfa stanje.
Nauk te zgodbe je, da pri doktoratu ni pomembno, kakšen naslov si izbereš, niti ne - kot so dolgo časa zaradi nekega lažnivega zajca in medveda zmotno mislili - kdo je tvoj mentor, temveč da se znaš profesionalno našemiti v genijalca, ki nikoli ne pride v službo, a ima najvišjo plačo, skratka, ki se socialdemokratično peha za izgubo fakultete in tako sledi najmodernejšim didakto-raziskovalnim smernicam postmoderne sfinge pojavnosti vseživljenskega izobraževanja kot takega.
[pirhovec]Tebi pa berlinski zid na naših mejah, ki ljudem preprečuje da bi šli ven.
> [mataj]
> Več priložnosti za tiste, ki bomo ostali.
Zgodovina DDR ti pritrjuje.
sporočil: 48.253
[tician]Nihce ne opazi najvecjega absurda v zvezi s tem novokmponovanim doktorjem znanosti. Namig, absurd je jasno razviden na strani 143, kljuc je nekje na dnu.
in doktorat
www.ung.si/~library/...Mlekuz.pdf
Se gremo igrico, bralci poskusajo uganiti, na kaj mislim? Prvi dobi plus od mene :)
sporočil: 3.984
[mataj]Tebi pa dejstvi, da je DDR = Berlin ter da so bili v SFRJ vsi graničarji skupaj s karavlami in mitraljeskimi opazovalnicami stacionirani v Bihaću s 6 mesečno obuko v P-913.
> [pirhovec]
> > [mataj]
> > Več priložnosti za tiste, ki bomo ostali.
>
> Zgodovina DDR ti pritrjuje.
Tebi pa berlinski zid na naših mejah, ki ljudem preprečuje da bi šli ven.
[beriberi]Ne zanašaj se na to. Tista marxova ugotovitev o proizvodnih sredstvih in odnosih še vedno velja.
Če hoče kdo narediti utopično družbo, v kateri so odnosi bolj napredni kot to dovoljujejo proizvodna sredstva, je šlamastika zagotovljena ne glede na prevladujočo ideologijo. Lep primer tega je Jonestown. Pastor Jim Jones je tam hotel sredi neokrnjene narave, daleč od kvarnih vplivov civilizacije, narediti krščanski raj na zemlji, kjer bi vsi molili, rili po zemlji, pridelovali hrano in se imeli radi. Ampak kaj, ko klozet papir in take zadeve ne rastejo na drevesih, brez tega pa ljudje postanejo razdražljivi.
Velja pa tudi obratno. Če razvoj proizvodnih sredstev ogrozi politično moč vladajočega razreda, bo ta zanalašč torpediral ekonomijo- bremzal tehnološki razvoj, povzročil gospodarsko krizo, začel vojno, take zadeve.
sporočil: 6.173
[mataj]
Več priložnosti za tiste, ki bomo ostali.
Parazit veliki metljaj (Fasciola hepatica) se po zadnjih ugotovitvah bioloških, socioloških in etimoloških strokovnjakov preimenuje v velikega mataja (Fascia slovenica).
sporočil: 9.830
[beriberi]Nove reorganizirane in namnožene celice nimajo več koga zajedati, razen samih sebe. Gostilelj je mrtev, drugegea pa ne more več dobiti, ker vsi potencialni gostitelji vedo, kako se ga ubraniti.
Slovenija je biološki fenomen, kjer parazit ubije gostitelja. Pa pizda, tega še narava ne dopušča,
-------------------------------------------------- -------------------
sporočil: 14.015
Dve sliki iz Slovenije 2013. Dva človeka, mlajša, enakih let,
enakega poklica.
Prvi je domorodec. Pravi da je včasih še nekako bilo, zdaj pa je drek in v prihodnje bo še slabše. Povsod sami lopovi, pravega dela ni in nič se ne splača. Čaka da mu ponudijo kakšno sanjsko službo in sanja o tujini. Samski.
Drugi je svež priseljenec v Juga. Pravi da mu je super. Dela je menda povsod kolikor hočeš, s plačo je zadovoljen in če hoče z lahkoto najde tudi honorarno delo za soboto ali nedeljo. Obvlada svoj poklic in še par sorodnih. Je optimističen in pravi da krize ni. Čim si je uredil stanovanje je pripeljal od doma tudi ženo in otroke.
Prvi je domorodec. Pravi da je včasih še nekako bilo, zdaj pa je drek in v prihodnje bo še slabše. Povsod sami lopovi, pravega dela ni in nič se ne splača. Čaka da mu ponudijo kakšno sanjsko službo in sanja o tujini. Samski.
Drugi je svež priseljenec v Juga. Pravi da mu je super. Dela je menda povsod kolikor hočeš, s plačo je zadovoljen in če hoče z lahkoto najde tudi honorarno delo za soboto ali nedeljo. Obvlada svoj poklic in še par sorodnih. Je optimističen in pravi da krize ni. Čim si je uredil stanovanje je pripeljal od doma tudi ženo in otroke.
sporočil: 2.567
Zadnja sprememba: anon-127452 19.07.2013 17:00
[mataj]Ni potreben noben zid. Večina državljanov Slovenije ne zna na zadovoljivem nivoju nobenega tujega jezika, razen mogoče srbsko oz. hrvaško. Brezposelni so po večini takšnega profila, da so nezaposljivi tudi v tujini, ali pa nimajo volje se seliti kamorkoli. Penzionisti ne bodo odšli. Državni uslužbenci jasno tudi ne. Dnevni migranti že delajo- v Avstriji ali Italiji.
Tebi pa berlinski zid na naših mejah, ki ljudem preprečuje da bi šli ven.
Edini resni kandidati za izselitev so mladi in ambiciozni. To so večinoma ljudje, ki imajo službe že sedaj tukaj, a imajo v tujini ugodnejše priložnosti.
Povprečje bo ostalo. Odšla bo elita+ južni fizikalci, ki zastonj pač ne bodo garali za razne Hilde in jih na Slovenijo ne veže nič.
sporočil: 2.073
[bc123a]res ključ je na dnu...Burek difundira v Slo. zavest - prenešeno pomeni postajamo poturice - janičarji in vse kar to pomeni...
> [tician]
> in doktorat
> www.ung.si/~library/...Mlekuz.pdf
Nihce ne opazi najvecjega absurda v zvezi s tem novokmponovanim doktorjem znanosti. Namig, absurd je jasno razviden na strani 143, kljuc je nekje na dnu.
Se gremo igrico, bralci poskusajo uganiti, na kaj mislim? Prvi dobi plus od mene :)
ali preprosteje
Trenerke niso stil oblačenja ampak način življenje...in tudi to je posledica zblojenega sistema vrednot, ki so ga levičarji vzpostavili v prejšnjem sistemu,
čudovit primer množice trenerkarjev:
njee kriminalca (kupljena matura, vožnja brez vozniške, lažno premetavanje asignascij, goljufanje ljudi in države, ubijali bi novinarje, nesramost / posmehovanje pred državnimi institucjami v stilu odgovor enak prešnjemu, ...
[tician]Nisem mislil na to. Keep guessing.
> [bc123a]
> > [tician]
> > in doktorat
> > www.ung.si/~library/...Mlekuz.pdf
>
> Nihce ne opazi najvecjega absurda v zvezi s tem novokmponovanim doktorjem znanosti. Namig, absurd je jasno razviden na strani 143, kljuc je nekje na dnu.
>
> Se gremo igrico, bralci poskusajo uganiti, na kaj mislim? Prvi dobi plus od mene :)
res ključ je na dnu...Burek difundira v Slo. zavest - prenešeno pomeni postajamo poturice - janičarji in vse kar to pomeni...
sporočil: 2.730
[vickibedi]Tisti Nemo je pa s podmornice Nautilus. Podmornica pride na vrsto, ko bo dovolj morja da se obrne.
> [tasilo]
> Nemo propheta in patria sua.
Tole s patrio je pa ziher kaj proti Janši :)
[pirhovec]Ne. Model, doktor znanosti, je moral dati angleski povzetek prevesti PREVAJALCU!
> [bc123a]
> > [tician]
> > in doktorat
> > www.ung.si/~library/...Mlekuz.pdf
>
> Nihce ne opazi najvecjega absurda v zvezi s tem novokmponovanim doktorjem znanosti. Namig, absurd je jasno razviden na strani 143, kljuc je nekje na dnu.
>
> Se gremo igrico, bralci poskusajo uganiti, na kaj mislim? Prvi dobi plus od mene :)
Model je napisal, kam vse je že prišel burek, stavek kasneje pa, da mu niso povsod odprta vrata. wtf?
A se noben ne spotakne ob tole? Doktor znanosti ne zna niti toliko anglesko, da bi svoj angleski povzetek prevedel?!?!?!?! WTF?
sporočil: 3.436
Avtor naj bo kar brez skrbi. Mladi diplomanti FDV bodo ostali. Tu
pa tam bo sicer kateri poniknil, a le kratkotrajno - zaradi
ekskurzije v Kumrovec.
In ko bo prišel tisti čas, bo starega Zemljariča zamenjal novi Zemljarič, staro Ozno pa nova Udba!
In ko bo prišel tisti čas, bo starega Zemljariča zamenjal novi Zemljarič, staro Ozno pa nova Udba!
sporočil: 5.933
[bc123a]Jaz bi tudi, jaz bi tudi.
> [tician]
> > [bc123a]
> > > [tician]
> > > in doktorat
> > > www.ung.si/~library/...Mlekuz.pdf
> >
> > Nihce ne opazi najvecjega absurda v zvezi s tem novokmponovanim doktorjem znanosti. Namig, absurd je jasno razviden na strani 143, kljuc je nekje na dnu.
> >
> > Se gremo igrico, bralci poskusajo uganiti, na kaj mislim? Prvi dobi plus od mene :)
>
> res ključ je na dnu...Burek difundira v Slo. zavest - prenešeno pomeni postajamo poturice - janičarji in vse kar to pomeni...
Nisem mislil na to. Keep guessing.
Errmm... meni se sicer ne da ugibati, ker nisem dovolj pameten za takšne uganke, se mi pa zdi absurdno to, da doktoriraš z disertacijo, ki bi naj bila nek znanstven prispevek, v bistvu pa temelji na neresničnem problemu, o katerem je kakršnakoli znanstvena razprava nemogoča. Torej lahko samo rečeš, da je analiza pravilna, ker če analizaraš imaginaren problem, analiza ne more biti drugačna kot pravilna in ji tudi noben ne more oporekati. Celotna disertacija je več kot 100 strani teksta o ničemer.