Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Odmev: Lekarniški kradex, d. o. o.
Strani: 1 2
sporočil: 8.543
stripi123 je napisal(a):
Le čevlje sodi naj kopitar- se popolnoma strinjam. Hm, zgleda, da vsi vedo več o farmaciji kot farmacevti. Bravo g. Klanjšek, pozabili ste samo omeniti 110 miljardno kumulativno škodo, ki nastane zaradi napačne uporabe zdravil v ZDA. Pri nas na srečo še ni prišlo do tega in upam, da zaradi nekaj neizobražencev, ki mislijo, da je lekarna prodajalna slane vode in aspirina, tudi ne bo prišlo. Vsak pride slej kot prej na vrsto in če bo kateri od teh nevednežev tukaj kdaj stal pri meni z receptom, bom kljub vsemu, v skladu s Hipokratovo prisego, preveril ali se zdravnik mogoče le ni zmotil v dozi, kombinaciji in ga poučil kako se pravilno jemlje predpisano zdravilo(a). Naj omenim tudi to, da pri nas v lekarni vsak 3 kupec OTC zdravil izbere oziroma pride v lekarno z namenom kupiti si napačno zdravilo in vsakega desetega pošljem domov brez vsega, ker kljub temu, da je prišel po nekaj, ugotovim, da pač ničesar iz lekarne ne rabi oziroma je glede na njegovo zdravstveno stanje primeren obisk zdravnika. kolikokrat vas je že trgovec prepričal, da pri njem ničesar ne kupite?? lukav ti si pa en navaden zarukan materialist. a se res da vse z denarjem izmeriti???? koliko pa potem stanejo oz. bi privarčevali z enimi jetri, ki si jih nekdo lahko uniči z napačnim uživanjem paracetamola?? (Vsebujejo ga Lekadol, Daleron, Calpol, Coldrex...) itd. Najboljše, da damo vse lepo na Merkatorjeve police: ospenčke, (kot je napisal "prerok" v komentarju originalnega članka) pa kakšne ketonalčke, pa stedirilčke, pa malo fentanilčka tudi pride prav, pa kakšen kuteridček je tudi fajn (za vse možno so se ga že namenili ljudje uporabljat), ni važno samo da nam farmacevtom žvenklja v denarnici ne? saj mi bomo še vseeno služili, saj izdelava zdravil je še vedno domena farmacije in na Merkatorjevih policah se bo sigurno bolje prodajalo kot v lekarnah. Pa še kakšna akcija bi lahko bila: "če pojeste 2 škatlici lekadola vam tretjo podarimo brezplačno". Ja in potem se bomo čez par let spraševali kam je šlo naše zdravje... dajte no pamet v roke ljudje, največ težav ima zdravstvo ravno zaradi takšnih samooklicanih kvazi strokovnjakov kot je g.Živkovič. Če hočeš biti strokovnjak na nekem področju, moraš imet vsaj nekaj delovnih izkušenj na tem področju, če že ne ravno ogromno, ne pa da končaš šolo, pa si kar naenkrat strokovnjak za zdravstvo. G. Živkovič pojdite raje počet kaj konstruktivnega kot pa da napletate zgodbice o zadevah na katere se spoznate ravno toliko kot jaz na raketne motorje.
kaj pa porečeš na varianto, da za začetek ukinemo konsesije? da lahko vsakdo, ki ima določeno strokovno izobrazbo farmacije odpre lekarno. kjerkoli in kakorkoli-tudi na internetu! aja, pa še stranske učinke povojev, če lahko strokovno razložiš, prosim!
sporočil: 6.680
Zadnja sprememba: anon-17372 03.02.2007 09:25
stripi123 je napisal(a):
Le čevlje sodi naj kopitar- se popolnoma strinjam.
vse o sebi si povedal ze kar v prvem stavku, pizda naduvana... ti se imas za poklicanega odlocati, kdo bo in kje kupil aspirin. in seveda po kateri ceni, bandit mafijski.
sporočil: 5.625
Zadnja sprememba: anon-521 03.02.2007 10:11
stripi123 je napisal(a):
Le čevlje sodi naj kopitar- se popolnoma strinjam. Hm, zgleda, da vsi vedo več o farmaciji kot farmacevti. Bravo g. Klanjšek, pozabili ste samo omeniti 110 miljardno kumulativno škodo, ki nastane zaradi napačne uporabe zdravil v ZDA. Pri nas na srečo še ni prišlo do tega in upam, da zaradi nekaj neizobražencev, ki mislijo, da je lekarna prodajalna slane vode in aspirina, tudi ne bo prišlo. Vsak pride slej kot prej na vrsto in če bo kateri od teh nevednežev tukaj kdaj stal pri meni z receptom, bom kljub vsemu, v skladu s Hipokratovo prisego, preveril ali se zdravnik mogoče le ni zmotil v dozi, kombinaciji in ga poučil kako se pravilno jemlje predpisano zdravilo(a). Naj omenim tudi to, da pri nas v lekarni vsak 3 kupec OTC zdravil izbere oziroma pride v lekarno z namenom kupiti si napačno zdravilo in vsakega desetega pošljem domov brez vsega, ker kljub temu, da je prišel po nekaj, ugotovim, da pač ničesar iz lekarne ne rabi oziroma je glede na njegovo zdravstveno stanje primeren obisk zdravnika. kolikokrat vas je že trgovec prepričal, da pri njem ničesar ne kupite?? lukav ti si pa en navaden zarukan materialist. a se res da vse z denarjem izmeriti???? koliko pa potem stanejo oz. bi privarčevali z enimi jetri, ki si jih nekdo lahko uniči z napačnim uživanjem paracetamola?? (Vsebujejo ga Lekadol, Daleron, Calpol, Coldrex...) itd. Najboljše, da damo vse lepo na Merkatorjeve police: ospenčke, (kot je napisal "prerok" v komentarju originalnega članka) pa kakšne ketonalčke, pa stedirilčke, pa malo fentanilčka tudi pride prav, pa kakšen kuteridček je tudi fajn (za vse možno so se ga že namenili ljudje uporabljat), ni važno samo da nam farmacevtom žvenklja v denarnici ne? saj mi bomo še vseeno služili, saj izdelava zdravil je še vedno domena farmacije in na Merkatorjevih policah se bo sigurno bolje prodajalo kot v lekarnah. Pa še kakšna akcija bi lahko bila: "če pojeste 2 škatlici lekadola vam tretjo podarimo brezplačno". Ja in potem se bomo čez par let spraševali kam je šlo naše zdravje... dajte no pamet v roke ljudje, največ težav ima zdravstvo ravno zaradi takšnih samooklicanih kvazi strokovnjakov kot je g.Živkovič. Če hočeš biti strokovnjak na nekem področju, moraš imet vsaj nekaj delovnih izkušenj na tem področju, če že ne ravno ogromno, ne pa da končaš šolo, pa si kar naenkrat strokovnjak za zdravstvo. G. Živkovič pojdite raje počet kaj konstruktivnega kot pa da napletate zgodbice o zadevah na katere se spoznate ravno toliko kot jaz na raketne motorje.
hehe, stripi... a zdaj je škode že kar za 110 milijard? res, hitro narašča! daj zmenite se na zboru zakotnih lekarniških monopolistkov in vsaj enotne cifre trobite naokrog.
jaz sem za, dajte vsa OTC zdravila v mercator, res ne vem kaj je narobe s tem. jaz v lekarni še nikoli nisem dobil opozorila glede možnih stranskih učinkov zdravil. in jih tudi ne rabim, tako kot tega nakladanja ne rabi noben normalen potrošnik, saj te stvari vsi vemo, za pismene je tudi vse lepo napisano. tisti idiot, ki papa ospene kot bonbončke, jih bo pa jedel ne glede na opozorila.
kar se znanja tiče - povprečen slovenski apotekar še glede ospena ne zna svetovati. ravno oni dan sem spraševal glede lupusa. prijatelj ima lupus in cel svet za lupus (nephritis) uporablja zdravilo cellcept (ki je sicer namenjeno preprečevanju zavračanja presajenih organov, lupus je tim. off-label use). v SLO o tem nima pojma nihče, ne zdravniki, še manj pa zakotni apotekarji, ki jim je višek razsvetljenosti škodljivost paracetamola za jetra.
mimogrede - res mi je všeč, da me z materialistom ozmerja lekarnarček, ki slano vodico za pranje otroških smrkljev prodaja po absurdni ceni in hkrati tuli, da te vodice v mercatorju ne smejo prodajati. njegov pajdaš pa ob tem trobezlja neumnosti o intravenoznih brozgah, ki da me bodo spravile v grob, ker se mi fiziološka tekočina ne zdi vrhunski znanstveni podvig.
lekarnarji ste zgolj patetični prodajalčki (ja, get over it, navadni prodajalčki), ki besno branite svoj monopol, hkrati pa so slovenske lekarne totalna beda, z zelo majhnim izborom zdravil in s prodajalci, ki razen o paracetamolu nimajo pojma skoraj o ničemer. ravno zaradi skromne ponudbe in neznanja pa monopol in državno zaščito nujno rabite, saj drugače ne bi preživeli.
sporočil: 776
lukav je napisal(a):
hehe, stripi... a zdaj je škode že kar za 110 milijard? res, hitro narašča! daj zmenite se na zboru zakotnih lekarni[kih monopolistkov in vsaj enotne cifre trobite naokrog.
jaz sem za, dajte vsa OTC zdravila v mercator, res ne vem kaj je narobe s tem. jaz v lekarni še nikoli nisem dobil opozorila glede možnih stranskih učinkov zdravil. in jih tudi ne rabim, tako kot tega nakladanja ne rabi noben normalen potrošnik, saj te stvari vsi vemo, za pismene je tudi vse lepo napisano. tisti idiot, ki papa ospene kot bonboncke, jih bo pa jedel ne glede na opozorila.
kar se znanja tiče - povprečen slovenski apotekar še glede ospena ne zna svetovati. ravno oni dan sem spraševal glede lupusa. prijatelj ima lupus. cel svet za lupus (nephritis) uporablja zdravilo cellcept (ki je sicer namenjeno preprečevanju zavračanja presajenih organov, lupus je tim. off-label use). v SLO o tem nima pojma nihče, ne zdravniki, še manj pa zakotni apotekarji, ki jim je višek razsvetljenosti škodljivost paracetamola za jetra.
mimogrede - res mi je všeč, da me z materialistom ozmerja lekarnarček, ki slano vodico za pranje otroških smrkljev prodaja po absurdni ceni.
lekarnarji ste zgolj patetični prodajalčki (ja, get over it, navadni prodajalčki), ki besno branite svoj monopol, hkrati pa so slovenske lekarne totalna beda, z zelo majhnim izborom zdravil in s prodajalci, ki razen o paracetamolu nimajo pojma skoraj o ničemer. ravno zaradi skromne ponudbe in neznanja pa monopol in državno zaščito nujno rabite, saj drugače ne bi preživeli.
***** (ponovno)
sporočil: 5.625
Zadnja sprememba: anon-521 03.02.2007 10:14
Bob je napisal(a):
mogoče lukav res ne ve, a jaz dobro vem kdo dela v lekarnah. nesposobne pičke. da se ne bodo oglasili tisti, ki mislijo ,da magistri farmacije v lekarnah dobro zaslužijo, povem, da je njihova plača za polovico manjša, kot jo imajo farmacevti v tujih predstavništvih. torej v lekarnah ostanejo samo nesposobneži.
nesposobne in neprivlačne. lepe in/ali brihtne delajo kot sales reps in imajo bistveno visjo placo kot prodajalke v lekarni. ni čudno, da so lekarnarji tako zagrenjeni.
sporočil: 2
Lep pozdrav vsem skupaj!
Na lekarništvo se spoznam ravno toliko, kot sem imel čast videti in spoznati ga preko svoje (kmalu bodoče) soproge, ki je trenutno zelo znana direktorica Javnega zavoda Žalske lekarne Žalec.
Farmacevti zagotovo naredijo veliko dobrega za ljudi. Tudi nekaj vedo s področja zdravja (niso pa niti slučajno vsevedi in zveličavni). Res z zdravili na recept ne služijo bajno, si pa zelo finančno opomorejo s prodajo "parafarmacevtskih" izdelkov. Jasno je, da nimajo interesa za prodajo "takšnih in drugačnih kremic" izven lekaren. To je posel. Finančno izjemno donoden posel.
A vse njihovo dobro delo jim ne daje pravice, da si stvari tolmačijo kakor jih je volja. To zelo rada počne (in je počela že tudi v preteklosti) gospa Lidija Pavlovič, direktorica Žalskih lekarn. Gospa je v 15 letih obiskala že cca 1/2 sveta, a vedno na račun davkoplačevalcev (provizije, superrabati, korupcija ugotavlja g. Kos). Gospa je postala celo tako vehementna, da mirno sporoča veledrogeristom, kdo bo komu kaj plačal. Mehika in njen študij lekaren (glej POP TV) so prav bedna krinka za zasebni dopust z intimnim prijateljem. Mimogrede, bila sta že tudi v Avstraliji, Braziliji, Novi Zelandiji.
Ne samo gospa iz Žalca, še več je takih direktoric, ki so se pustile razvajati v raznih koncih sveta. Gospe so izgubile orientacijo. "Oblast je slast" je očitno vodilo, denarja pa tudi ne primanjkuje. Bomo videli kaj se bo izcimilo.
Lep dan.
V. Pavlovič
P.S.: Marsikatera od teh popotnih gospa je pretendentka za koncesijo lekarne, ki ji trenutno načeljuje. Če je JZ Žalske lekarne izkazal v letu 2005 izgubo v višini cca 6 MIO sit, bi lahko ob drugače pripravljenem zaključnem računu prikazal tudi plus (dobiček) v višini cca 20-30 MIO sit. Samo potem bo koncesijska dajatev "previsoka", in gospa Lidija Pavlovič s tem resno računa.
Na lekarništvo se spoznam ravno toliko, kot sem imel čast videti in spoznati ga preko svoje (kmalu bodoče) soproge, ki je trenutno zelo znana direktorica Javnega zavoda Žalske lekarne Žalec.
Farmacevti zagotovo naredijo veliko dobrega za ljudi. Tudi nekaj vedo s področja zdravja (niso pa niti slučajno vsevedi in zveličavni). Res z zdravili na recept ne služijo bajno, si pa zelo finančno opomorejo s prodajo "parafarmacevtskih" izdelkov. Jasno je, da nimajo interesa za prodajo "takšnih in drugačnih kremic" izven lekaren. To je posel. Finančno izjemno donoden posel.
A vse njihovo dobro delo jim ne daje pravice, da si stvari tolmačijo kakor jih je volja. To zelo rada počne (in je počela že tudi v preteklosti) gospa Lidija Pavlovič, direktorica Žalskih lekarn. Gospa je v 15 letih obiskala že cca 1/2 sveta, a vedno na račun davkoplačevalcev (provizije, superrabati, korupcija ugotavlja g. Kos). Gospa je postala celo tako vehementna, da mirno sporoča veledrogeristom, kdo bo komu kaj plačal. Mehika in njen študij lekaren (glej POP TV) so prav bedna krinka za zasebni dopust z intimnim prijateljem. Mimogrede, bila sta že tudi v Avstraliji, Braziliji, Novi Zelandiji.
Ne samo gospa iz Žalca, še več je takih direktoric, ki so se pustile razvajati v raznih koncih sveta. Gospe so izgubile orientacijo. "Oblast je slast" je očitno vodilo, denarja pa tudi ne primanjkuje. Bomo videli kaj se bo izcimilo.
Lep dan.
V. Pavlovič
P.S.: Marsikatera od teh popotnih gospa je pretendentka za koncesijo lekarne, ki ji trenutno načeljuje. Če je JZ Žalske lekarne izkazal v letu 2005 izgubo v višini cca 6 MIO sit, bi lahko ob drugače pripravljenem zaključnem računu prikazal tudi plus (dobiček) v višini cca 20-30 MIO sit. Samo potem bo koncesijska dajatev "previsoka", in gospa Lidija Pavlovič s tem resno računa.
sporočil: 8.543
anamarija1ma je napisal(a):
Lep pozdrav vsem skupaj! Na lekarništvo se spoznam ravno toliko, kot sem imel čast videti in spoznati ga preko svoje (kmalu bodoče) soproge, ki je trenutno zelo znana direktorica Javnega zavoda Žalske lekarne Žalec. Farmacevti zagotovo naredijo veliko dobrega za ljudi. Tudi nekaj vedo s področja zdravja (niso pa niti slučajno vsevedi in zveličavni). Res z zdravili na recept ne služijo bajno, si pa zelo finančno opomorejo s prodajo "parafarmacevtskih" izdelkov. Jasno je, da nimajo interesa za prodajo "takšnih in drugačnih kremic" izven lekaren. To je posel. Finančno izjemno donoden posel. A vse njihovo dobro delo jim ne daje pravice, da si stvari tolmačijo kakor jih je volja. To zelo rada počne (in je počela že tudi v preteklosti) gospa Lidija Pavlovič, direktorica Žalskih lekarn. Gospa je v 15 letih obiskala že cca 1/2 sveta, a vedno na račun davkoplačevalcev (provizije, superrabati, korupcija ugotavlja g. Kos). Gospa je postala celo tako vehementna, da mirno sporoča veledrogeristom, kdo bo komu kaj plačal. Mehika in njen študij lekaren (glej POP TV) so prav bedna krinka za zasebni dopust z intimnim prijateljem. Mimogrede, bila sta že tudi v Avstraliji, Braziliji, Novi Zelandiji. Ne samo gospa iz Žalca, še več je takih direktoric, ki so se pustile razvajati v raznih koncih sveta. Gospe so izgubile orientacijo. "Oblast je slast" je očitno vodilo, denarja pa tudi ne primanjkuje. Bomo videli kaj se bo izcimilo. Lep dan. V. Pavlovič P.S.: Marsikatera od teh popotnih gospa je pretendentka za koncesijo lekarne, ki ji trenutno načeljuje. Če je JZ Žalske lekarne izkazal v letu 2005 izgubo v višini cca 6 MIO sit, bi lahko ob drugače pripravljenem zaključnem računu prikazal tudi plus (dobiček) v višini cca 20-30 MIO sit. Samo potem bo koncesijska dajatev "previsoka", in gospa Lidija Pavlovič s tem resno računa.
odpravit je treba konsesije, pa bo vse OK!!!
Strani: 1 2