Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Mate zaradi Ambrusa ne namerava odstopiti

Strani: 1 2

anon-10743 sporočil: 2.011
[#22040] 28.11.06 16:57 · odgovor na: anon-13926 (#22039)
Odgovori   +    0

0731SM1 je napisal(a):

Samo neki bi vas pa vprašal. Ali ne bi morala policija, v primeru da nekdo krši ustavo in svobodo sokrajanov, ukrepati in to nevšečno povprečje po hitrem postopku preprečiti. Ali se ne bi potemtakem raje malo bolj pizdili na policaje in na vlado ki nič ne stori v zvezi s tem. Tukaj se pa vsi derete kot petletni otroci kdo mora sedaj sprejeti Strojanove na svoje dvorišče. Dajmo potem raje ukiniti policijo, pa lahko z "osvobojenim" denarjem damo Strojanove v Hotel Union zaradi mene. Meni tudi ni všeč Rakova Jelša v neposredni bližini mojega bivališča, od koder dnevno prihajajo raznorazni posebneži in vlamljajo v naše avtomobile, ogrožajo naše otroke ipd... Dejmo jih kar preselit, kam že??? K danbogu na dvorišče...
Aha. Sicer pa, zanimivi so ti vaski miti, sploh domacinov iz ambrusa. Pet minut se bahajo, kako da je v mestih sam kriminal, naslednjih pet minut bi resevali svoje probleme na nacin divjega zahoda.

Ljubljana ima Fuzine, Rakovo Jelso, Stepanjsko naselje ...
anon-9303 sporočil: 1.074
[#22045] 28.11.06 17:17
Odgovori   +    0
Kaksen pa je kriterij, da clovek postane intelektualec? A gre za neko samozvano zadevo?

MM
anon-15715 sporočil: 6.084
[#22048] 28.11.06 17:24 · odgovor na: anon-10743 (#22040)
Odgovori   +    0
Naštel si mogoče najbolj neproblematične dele mesta. V resnici gre tako:  Center...:)

lp.m
anon-17378 sporočil: 8.998
[#22082] 28.11.06 19:23 · odgovor na: anon-9303 (#22045)
Odgovori   +    0

micom je napisal(a):
Kaksen pa je kriterij, da clovek postane intelektualec? A gre za neko samozvano zadevo? MM

Morda vsaj funkcionalna polpismenost?

Samo ugibam. ;-)
anon-6533 sporočil: 5.777
[#22098] 28.11.06 19:59 · odgovor na: anon-17378 (#22082)
Odgovori   +    0
Na tV slo je bilo govora o razumnikih. Sedaj mi je še manj jasno. Kaj potrebujem, da postanem razumnik? Kakšno znanje, mogoče IQ, posebno vrsto razgledanosti, specifično vrsto izobrazbe, članstvo v določenem klubu? Vedno bolj sem v dilemi in prosim podpisnike, da mi pomagajo.
anon-521 sporočil: 5.625
[#22104] 28.11.06 20:06 · odgovor na: anon-6533 (#22098)
Odgovori   +    0

pavel je napisal(a):
Na tV slo je bilo govora o razumnikih. Sedaj mi je še manj jasno. Kaj potrebujem, da postanem razumnik? Kakšno znanje, mogoče IQ, posebno vrsto razgledanosti, specifično vrsto izobrazbe, članstvo v določenem klubu? Vedno bolj sem v dilemi in prosim podpisnike, da mi pomagajo.

TEST: za par sekund pomisli na Slavoja Zizka. Ce se ti zasibijo kolena in ti na oci privrejo solze radosti, si razumnik.
anon-17372 sporočil: 6.680
[#22108] 28.11.06 20:16 · odgovor na: anon-6533 (#22098)
Odgovori   +    0

pavel je napisal(a):

glede na to, da je "razumnik" evfemizem za pametnjakovica (tako kot "kriticni intelektualec" za kvaziintelektualca) - zakaj vraga bi hotel postati eden od njih?
[#22111] 28.11.06 20:19 · odgovor na: anon-17372 (#22108)
Odgovori   +    0
Hvala. Brez besed.
[#22138] 28.11.06 21:50 · odgovor na: anon-17372 (#22108)
Odgovori   +    0
Pa tole je katanstrofa in povsem jasno znamenje, da gre za politične igrice, preseravanje in še kaj o čemer ne bom.

" "Vlada je asistirala ob nasilni deportaciji"

"Notranji minister je s svojo obljubo jasno kršil ustavno načelo, v tej kršitvi pa mu sledi celotna vlada," so zapisali glede Matejeve obljube krajanom Ambrusa, da se Strojanovi tja ne bodo več vrnili. Dodali so, da je "absurdna tudi Matejeva kasnejša razlaga, da država ni preselila družine Strojan in da so se preselili sami". Skupina intelektualcev še meni, da je "vlada asistirala ob nasilni deportaciji, za kar se zdaj spreneveda in noče prevzeti odgovornosti".

Sobotni dogodki kažejo, da vlada še zmerom vztraja pri ustavnih kršitvah: namesto da bi romski družini omogočila gibanje, jih je ob njihovem povratku v Ambrus dejansko ustavila, jim preprečila svobodno gibanje in jih vrnila nazaj v postojnski center, še pišejo intelektualci."

Pomislite... nepismene primitivčke, ki so ihravi in nepredvidljivi po difoltu tale druščina, potem, ko jih Zver&Co nekako prepričajo v neko rešitev in jih pomirijo, odkrito spodbuja in draži, v bistvu prepričuje, da imajo popolnoma prav in, da se jim dela krivica. Intelektualci bi morali vedeti kako takšne spodbude (manipulacije ) delujejo na te ljudi in se bi morali zelo izogibati takšnih izjav in dejanj. Pomislite, če nekdo od ciganov, prepričan v svoje pravice pozkusi vrnitev na domače ognjišče in pri tem pride do kakšne nesreče ?

Kakšno preseravanje je to, lepo prosim preverite, kaj so teli konkretnega osebno naredili, da bi pomagali tem ljudjem ? To me zelo zanima, ker tole z javnimi izjavami ni nobena pomoč ampak zelo škodljivo dejanje.

Tukaj so imena :

Boris Vezjak, Vesna Leskošek, Srečo Dragoš, Rudi Rizman, Darko Štrajn, Gorazd Kovačič, Vlado Miheljak, Miro Samardžija, Blanka Tivadar, Rajko Muršič, Stojan Spetič, Pavel Zgaga, Darij Zadnikar, Jurij Bavdaž, Marcela Batistič Zorec, Sonja Žorga, Jože Vogrinc, Jenny Superina, Jure Čeh, Barbara Verlič Christensen, Danijel Rebolj, Aljaž Vec, Dario Seraval, Olga Poljšak Škraban, Klemen Miklavic, Franco Juri, Nina Kozinc, Irena Woelle, Nada Turnšek, Vuk Čosič, Tanja Oblak, Dragica Bac, Liza Debevec, Aleš Črnič, Vida Zei, Hanno Hardt, Maruša Pušnik, Andrej Pavlišič, Žiga Vodovnik, Barbara Drole, Miha Zadnikar, Vesna Vravnik, Katarina Višnar, Darja Zaviršek, Slavko Ziherl, Jana S. Rošker, Simona Tancig, Peter Tancig, Andrej Fištravec in Vesna V. Godina.

lp.m
[#22141] 28.11.06 22:03 · odgovor na: anon-15715 (#22138)
Odgovori   +    0
Hej Palcom, ne sekiraj se. Demokracija je dobra tudi za to, da naplavi bolano. Da tkivo obsije sonce, da zgnije hitreje. Slika, ki jo je neko nedeljo zvečer pacala ena izmed članic zgoraj omenjenih, je dokaz širine duha. paranoja pa skupek ter pokvarjenost dokaz izkoriščanja romov za lastne bolestne želje po "upravljanju" te družbe.
[#22146] 28.11.06 22:09 · odgovor na: anon-521 (#22104)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-6533 28.11.2006 22:11
Ko sem gledal njegov prispevek na temo tehnologije, sem videl fobično osebo, nevarno za družbo, ki naj bi osvojila tehnološki preboj in se zavihtela v mikročip prihodnosti. Slučajno sem bil danes prisoten pogovoru dveh sester, ki sta debatirali o mikročipu, implantiranem v uho nekega dekleta. kul. In primerjal z nebulozami, ki jih je v avtobusu stresal Herr Oberst.
[#22153] 28.11.06 22:26 · odgovor na: anon-6533 (#22141)
Odgovori   +    0

pavel je napisal(a):
Hej Palcom, ne sekiraj se.

Saj se moram, čisto nova plošča in proc se mi nočeta butnit...pi.da , pa to ni res....

lp.m

Strani: 1 2