20 min
Najbolj brani članki danes
20 min
Porscheja 911 carrera T in spirit 70 – večna klasika v objemu divje Krete
1 ura
Applov vstopni razred postaja bolj konkurenčen
2 uri
Malezija: med vrtoglavimi nebotičniki, tropskimi gozdovi in rajskimi plažami
2 uri
Kako bo LPP z umetno inteligenco preverjal in uril voznike avtobusov
2 uri
Trump se ne da: zdaj prosi vrhovno sodišče, da mu dovoli odpustiti guvernerko Feda Liso Cook
2 uri
Varuh razkriva: prehranska veriga je boj za preživetje, sodelovanja ni!
2 uri
Iz Kampale nazaj v Zagreb – desetletje sprememb
3 ure
Kaj se zgodi s cenami, ko se v Ljubljani zgradi šest tisoč novih stanovanj? 1
3 ure
Deset točk pokojninske reforme: kdaj in kako v penzijo po novem 4
4 ure
Na kontejnerskem terminalu London Gateway bodo zgradili mali jedrski reaktor
5 ur
Po uvedbi 39-odstotnih carin za Švico: izvoz v ZDA avgusta glede na julij upadel za petino
5 ur
Rheinmetall prevzema Naval Vessels Lürssen in prihaja na Reko
5 ur
Kdo je ustvaril najboljši digitalni projekt leta? GoDigital 2025 išče zmagovalca, prijavite se! (Oglas)
5 ur
Predlog: hiše, zgrajene pred letom 2003, bodo dobile uporabno dovoljenje. A to ne bo povsem enostavno 1
5 ur
Avgusta rekorden izvoz redkih zemeljskih kovin iz Kitajske
5 ur
Vodnik po romunskem kapitalskem trgu: državna podjetja na borzo
6 ur
ANKETA Ali se vam zdi delnica Krke precenjena?
6 ur
Roche za 3,5 milijarde dolarjev kupuje ameriško biotehnološko podjetje 89bio
6 ur
Z leti iz Hamburga zna biti problem, letališču zmanjkuje goriva 1

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Janša ohranja prednost pred Pahorjem

Strani: 1 2

anon-1670 sporočil: 14.712
[#315896] 13.09.08 17:23 · odgovor na: anon-1670 (#315894)
Odgovori   +    1
Bhrova 22.9. te vabim na pivo, da proslaviva absolutno zmago saj tile leteči sloni res ne morejo dobit niti petine glasov.
anon-166469 sporočil: 8.684
[#315907] 13.09.08 18:03 · odgovor na: anon-9013 (#315848)
Odgovori   +    1

enfrice je napisal(a):

Delim tvoje mnenje o nivoju splošne razsodnosti v slovenski družbi. Zato bodo te volitve pravzaprav pokazatelj tega, ali ljudje vedo, kdo jih je po osamosvojitvi spravil na beraško palico, ali tega (še) ne vedo. Če bo zmagal Janša, bo to znak, da je družba dojela, kdo jo je od leta 1992 do 2004 neprestano molzel in kradel in kako je to počel, če pa zmaga levica bo to znak, da je družba še/že toliko retardirana, da takega premisleka še/več ne zmore.

Pahor se je bil lani res pričel kazati kot nekakšna alternativa Janši, vendar tega ves čas, razen s floskulami, ni znal instrumentalizirati (ker v njegovem primeru pač ni kaj instrumentalizirati) in prezentirati.  Ko pa se je naredil čas za akcijo, je Pahor v SD povabil Ropa in Cvikla in s tem vsem normalnim udeležencem v političnem prostoru povedal: 

u SD idemo dalje za iste pare, naša sledeća stanica je naša prošla stanica. 

Vendar pa je bila to le vnanjost neke politike, bistvo je pišlo na dan z afero Patria. Celoten sklop dogajanja na levici, od Foruma 21 dalje do famozne slovensko-evro-pisunske akcije kaže na navezanost na afero Patria. Ta afera je očiten konstrukt levice in preočitno postaja, da se je Pahorjeva promocija alternativne politike naslanjala zgolj na argument podtikanja korupcije Janši. To pa Pahorja sveda meče v zelo čudno luč, saj sedaj izgleda, da je Pahor v to afero proti Janši vmešan celo bolj, kot je v resnici bil. Najbolj verjetno je, da so ga ponovno potunkali. Podizobražen in enkrat lepi politikantek je ponovno nasedel. Ni sicer (še) bilo telefona , kot je o njem javno govoril, šlo je za starejšo tehnologijo . Pahorju je namreč Partija namesto telefona poslala paket, iz katerega sta priskakljala Rop in Cvikl in takoj pričela uganjati levičarske norčije. Kakšen ekonomski program neki? Saj nobena levica ne more oblastno delovati, ne da bi lenuhi in osli izkoriščali pridne in sposobne. To je namreč pravo bistvo vsake in seveda tudi slovenske levice: zavarovanje oslov in lenuhov. Če pa hočeš to napraviti, rabiš še bandite, ki bodo dovolj nakradli zase in za Partijo.

Instrumentalizacija tega bistva je v Sloveniji potekala skozi kučanovsko zakonodajno telo, ki je od leta 1992 d o2004 od raznimi predsedniki (Bučar, Rigelnik, Školč, Pahor) sprejemala segregacijsko zakonodajo. Anglosaška pravna teorija pozna dve vrsti družbene segregacije: de facto in de jure segregacijo in jo opredeljuje kot: legal or social practice of separating people...Segregation by law, or de jure segregation, occurs when local, state, or national laws...explicitly allowes segregation. Kot vidimo, anglosaško pravo govori o dovoljevanju, oziroma, dopuščanju segregacije kot zatečenega stanja iz preteklosti, v nobenem primeru pa ne govori o uvajanju segregacije v družbo. To v demokratični državi naj ne bi bilo mogoče. Zato lahko mirno trdimo, da je bila Kučanova Slovenija ves čas fašistična država z zelo močnimi elementi apartheida. Slovenski delavec je bil v Kučanovem času v enakem ekonomskem položajo kot so nekoč bili delavci v rasistični Južnoafriški republiki ali Rodeziji, samo še razlikovanje po tenu je manjkalo. To dejstvo je tudi v celoti javno (na TV) potrdil bivši dekan Ekonomske fakultete v Ljubljani Maks Tajnikar, ki je bil ugotovil, da so v Kučanovem času nezaslužene milijone evrov prinašali samo nedotakljivi položaji, na katere si prišel v samo okviru realizacije kučanovskega kriminalno-političnega interesa.

Kučan je bil torej s svojimi pomagači polit-kriminalci izdelal pravni in ekonomski sistem, ki je temeljil na zakonsko podprtem organiziranem kriminalu in ni čudno, da je po 12 letih njegove uporabe dva milijona Slovnecev ostalo pred tajkuni popolnoma okradenih.

Tako da, Pahor pred temi volitvami je v resnici imel alternativo, vendar ni bil toliko inteligenten, da bi ugotovil, katera je. Namreč, alternativa Pahiorja nasproti Janši je bila, da se SD iznebi novo-kasiranih Ropa in Cvikla, kaj šele da jima daje prostor, Potrča, Lukšiča in vseh Jurijev, kolikor jih je. Potem bi Pahor imel mandatarske možnosti, tako pa jih v bistvu nikoli ni imel in jih tudi v zadnejm tednu ne bo pridobil. Zato je najbolj verjetna povolilna koalicija:

Janša (30%) + Jelinčič (21%) + Erjavec (9%).

Enfrice. 

Izredno dobro povedano, ampak kaj ko komunajzarji nesmejo in nočejo dojeti resnice.

Verjetno poznaš tisti rek: "norec nikoli ne podvomi vase" - to namreč velja/drži za naše komunajzarje .

Veselim se zmage SDS oziroma demokratičnih strank 21.septembra !
purinoli sporočil: 8.690
[#315944] 13.09.08 19:42 · odgovor na: anon-9939 (#315800)
Odgovori   +    1

0219K21 je napisal(a):

Let me put it this way.. Po tem kar si povedal nisva povsem na dveh različnih bregovih. A to obenem pomeni, da jaz vsaj skušam aktivno delati na tistem področju za katerega sem zainteresiran, da se premakne 1) naprej, 2) na bolje.

Daleč najboilj pozitivna poteza, ki jo je storil SDS leta 2004 je bila ta, da je zmagal in odplaknil LDS v opozicijo. To JE bilo koristno. Leta 2004. Sedaj je leto 2008 in danes SDS ni v opoziciji in je nesmiselno, da se še vedno drži, kot bi bil opozicija. Za to kar se je dogajalo (ali se ni dogajalo pa bi se moralo) ima pač določeno odgovornost in je zaradi tega prav, da se sedaj vloge nekoliko spremenijo.

Če pa bi bilo tako kot napoveduješ (pod pogojem, da ZARES pride v vlado) ti pa povem, da bo vsaj ena oseba zaradi tega zelo nezadovoljna.

Kar zadeva gozdove ti lahko le čestitam. In vprašam kje to imaš, kateri okoliš? Gorenjska, Dolenjska, Notranjska, kje drugje? (p: imam)

Ti si delal test za IQ in veš, kako se lotiti problemov idiogramov, iskanja vzorcev v nametanem smetju zavajajočih likov itn....

Evo, kaj je moj procesor med ušesi našel v tvojem postu :

1. Odstavek 1 : megla
2. Odstavek 2 : slabo prkrito veselje nad zaostajanjem LDS za Zares => hura ob zmagi v frakcijskem boju
3. Odstavek 3 : enačba s preveč neznankami => iracionalna rešitev
4. Odstavek 4 : A : v leporečje zavita zavist in B : amatersko izveden način ožanja relevantnih podatkov, ki bi pomagali izdati identiteto forumaša

Lahko, da se motim, ker je vzorec za analizo premajhen, vendar lahko o tem presodijo drugi, ne ti ali jaz. Je pa res, da je bil to s tvoje strani eden prijaznejših odgovorov na post nekoga, s katerim se sicer ne strinjaš.

Lep pozdrav, Purinoli
anon-9939 sporočil: 17.846
[#315948] 13.09.08 19:55 · odgovor na: purinoli (#315944)
Odgovori   +    0

purinoli je napisal(a):

Ti si delal test za IQ in veš, kako se lotiti problemov idiogramov, iskanja vzorcev v nametanem smetju zavajajočih likov itn....

Evo, kaj je moj procesor med ušesi našel v tvojem postu :

1. Odstavek 1 : megla
2. Odstavek 2 : slabo prkrito veselje nad zaostajanjem LDS za Zares => hura ob zmagi v frakcijskem boju
3. Odstavek 3 : enačba s preveč neznankami => iracionalna rešitev
4. Odstavek 4 : A : v leporečje zavita zavist in B : amatersko izveden način ožanja relevantnih podatkov, ki bi pomagali izdati identiteto forumaša

Lahko, da se motim, ker je vzorec za analizo premajhen, vendar lahko o tem presodijo drugi, ne ti ali jaz. Je pa res, da je bil to s tvoje strani eden prijaznejših odgovorov na post nekoga, s katerim se sicer ne strinjaš.

Lep pozdrav, Purinoli

Bla?!

4. Ne sodi drugih po sebi. A: Nisem fovš nobenemu. B: Whatever.. Le poizkus vzpostavitve dialoga o še eni temi, ki me zanima.. Gozd imam tudi sam in s tem povezane tudi (sladke) skrbi.
3. no comment
2. Še enkrat. LDS je pristal v opoziciji in kasneje razpadel na tri dele (plus na Rupla, ki je ves čas bil v oblasti). Nekdanji LDS me absolutno ne zanima , ker je za moje pojme s tem, ko je razpadel prenehal obstajati v svoji okorni obliki.
1. Ker zakaj že?!
[#315953] 13.09.08 20:08 · odgovor na: anon-9939 (#315948)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: purinoli 13.09.2008 20:12

0219K21 je napisal(a):

Bla?!

4. Ne sodi drugih po sebi. A: Nisem fovš nobenemu. B: Whatever.. Le poizkus vzpostavitve dialoga o še eni temi, ki me zanima.. Gozd imam tudi sam in s tem povezane tudi (sladke) skrbi.
3. no comment
2. Še enkrat. LDS je pristal v opoziciji in kasneje razpadel na tri dele (plus na Rupla, ki je ves čas bil v oblasti). Nekdanji LDS me absolutno ne zanima , ker je za moje pojme s tem, ko je razpadel prenehal obstajati v svoji okorni obliki.
1. Ker zakaj že?!
1. Kot strokovnjak lahko pomagaš stvari premaknit na bolje z delom na svojem področju. Megla je bil preoster izraz, priznam. 

4. Nikoli nisem iskal identitete forumašev, tebi se je pa že zapisalo, da hočeš najti IP je od nekaterih ( malce pobrskaj po svojih postih kak mesec+ nazaj). Če pa to ni bil namen, pa moje opravičilo. Po sebi ne morem soditi, ker IP jaev niti ne bi znal najti, sem prebutast za to. Še manj bi se pa tega loteval, tudi, če bi znal.

2. V Zares mrgoli LDS sovcev, zato ostajam pri svojem mnenju. Frakcijski boji ( tako kaže zgodovina) sproducirajo največje politične nasprotnike. Kar se Rupla tiče, drži. LDS pa seveda ni prenehal obstajat, samo kloniral se je na 1+2 dele.

Kar se Zares tiče, nam pa prosim, če imaš čas, razloži navezo Ultra ( GG) - Janković (MOL) in podobne naveze iz preteklosti. In še tvoje strokovno mnenje me zanima : kako je lahko frišni, komaj diplomirani FILOZOF (GG) postal pomemben član tehnološko razvite firme, kot je Ultra? Ti si štromar, če prav vem, kako gledaš na to?

Hvala in lep pozdrav, Purinoli
[#315965] 13.09.08 20:32 · odgovor na: purinoli (#315953)
Odgovori   +    0

purinoli je napisal(a):

1. Kot strokovnjak lahko pomagaš stvari premaknit na bolje z delom na svojem področju. Megla je bil preoster izraz, priznam. 

4. Nikoli nisem iskal identitete forumašev, tebi se je pa že zapisalo, da hočeš najti IP je od nekaterih ( malce pobrskaj po svojih postih kak mesec+ nazaj). Če pa to ni bil namen, pa moje opravičilo. Po sebi ne morem soditi, ker IP jaev niti ne bi znal najti, sem prebutast za to. Še manj bi se pa tega loteval, tudi, če bi znal.

2. V Zares mrgoli LDS sovcev, zato ostajam pri svojem mnenju. Frakcijski boji ( tako kaže zgodovina) sproducirajo največje politične nasprotnike. Kar se Rupla tiče, drži. LDS pa seveda ni prenehal obstajat, samo kloniral se je na 1+2 dele.

Kar se Zares tiče, nam pa prosim, če imaš čas, razloži navezo Ultra ( GG) - Janković (MOL) in podobne naveze iz preteklosti. In še tvoje strokovno mnenje me zanima : kako je lahko frišni, komaj diplomirani FILOZOF (GG) postal pomemben član tehnološko razvite firme, kot je Ultra? Ti si štromar, če prav vem, kako gledaš na to?

Hvala in lep pozdrav, Purinoli

Prekleto res, da sem po duši (še vedno) štromar in zaradi tega obupno frustriran, ko vidim, da so na pomembnih mestih ljudje, ki jim je najbolj pomembna kvalifikacija neka nedoločena "sedma stopnja", ki pokrije vse od ekonomije, naravoslovja, tehnike, you name it.. V tem smislu ni GG nič drugačen od, denimo (nekdanjega) direktorja onkološkega inštituta, ki mu je v kratkem času uspelo vsaj javno dokazati, da za svoje delo ni usposobljen.

A obenem, pozor, slednjemu je (kot, glej zlomka, kolegu "štromarju") manjkalo poznavanje "dela z ljudmi", nekaj kar (naposled) diplomirani filozof GG še kako obvlada. V politiki pa to vendarle šteje. Ni pa to dovolj. O tem ali bo (ali pogojno "bi") GGu uspelo pa še ne vemo ničesar po vedati, saj je ZARES nedvomno opozicijska stranka in nič ne kaže, da bi GG sploh imel priložnosti biti mandatar (in vendar, pustimo se presenetiti).

Če nisi dojel kaj sem želel povedati, da ponovim. GG ZNA delati z ljudmi, nekateri s "sedmo stopnjo" pa tega ne bodo znali nikoli. Za GGa je diploma bila le "pika na i", nekaterim pa predstavlja sam substrat njihovega obstoja. Brez papirja so "nobody". Naj te, torej, NIKOLI ne zavede "papirnata" kvalifikacija KAKOR TUDI ne ne-obstoj le-te.
[#315980] 13.09.08 20:55 · odgovor na: anon-9939 (#315965)
Odgovori   +    0

0219K21 je napisal(a):

Prekleto res, da sem po duši (še vedno) štromar in zaradi tega obupno frustriran, ko vidim, da so na pomembnih mestih ljudje, ki jim je najbolj pomembna kvalifikacija neka nedoločena "sedma stopnja", ki pokrije vse od ekonomije, naravoslovja, tehnike, you name it.. V tem smislu ni GG nič drugačen od, denimo (nekdanjega) direktorja onkološkega inštituta, ki mu je v kratkem času uspelo vsaj javno dokazati, da za svoje delo ni usposobljen.

A obenem, pozor, slednjemu je (kot, glej zlomka, kolegu "štromarju") manjkalo poznavanje "dela z ljudmi", nekaj kar (naposled) diplomirani filozof GG še kako obvlada. V politiki pa to vendarle šteje. Ni pa to dovolj. O tem ali bo (ali pogojno "bi") GGu uspelo pa še ne vemo ničesar po vedati, saj je ZARES nedvomno opozicijska stranka in nič ne kaže, da bi GG sploh imel priložnosti biti mandatar (in vendar, pustimo se presenetiti).

Če nisi dojel kaj sem želel povedati, da ponovim. GG ZNA delati z ljudmi, nekateri s "sedmo stopnjo" pa tega ne bodo znali nikoli. Za GGa je diploma bila le "pika na i", nekaterim pa predstavlja sam substrat njihovega obstoja. Brez papirja so "nobody". Naj te, torej, NIKOLI ne zavede "papirnata" kvalifikacija KAKOR TUDI ne ne-obstoj le-te.

Hja, opozicija vsekakor je (GG) in upam, da še bo. In to dolgo. Preprosto zato, ker je v letih zakulisnega delovanja kot mladinski aparatčik pokazal, kako deluje moderna KP. Grobe besede morda, ampak tako je, če zadevo očistiš leporečne navlake. Postavljal je kadre v partiji (LDS), gospodarstvu in negospodarstvu.

Če po tem sodiš njegovo sposobnost dela z ljudmi, potem seveda JE sposoben. Meni se taka sposobnost sicer gabi, ampak moje mnenje je samo 0,5 ppm. Mislim, da Hi Tec firmi, kot je ali naj bi bila Ultra, manjka kvečjemu dobrih štromarjev, politikov se pa vsaka firma, ki da kaj nase, izogiba kot kuge. Kontaminacijo zaznajo customers he he.

Tvoje mnenje o ljudeh s "7. stopnjo vsevprek" pa še kako delim in se strinjam. Tu je pa res megla. Nihče (skoraj) ne dela več tega, za kar so ga strenirali v živalskem vrtu, imenovanem Univerza. Škoda, pa tako drag je študij. Zato tudi tebe pozivam ( iskreno) : loti se tvoje osnovne stroke, v svoje zadovoljstvo in zadovoljstvo drugih. Verjemi mi. Politika je kloaka, pravo pa neeksaktna veda, kjer boš trpel, če imaš kolikortoliko tehnično dušo ( v kar verjamem).

Lep pozdrav, Purinoli
bc123a sporočil: 48.253
[#315984] 13.09.08 21:02 · odgovor na: purinoli (#315980)
Odgovori   +    0

purinoli je napisal(a):

Tu je pa res megla. Nihče (skoraj) ne dela več tega, za kar so ga strenirali v živalskem vrtu, imenovanem Univerza. Škoda, pa tako drag je študij. Zato tudi tebe pozivam ( iskreno) : loti se tvoje osnovne stroke,
Ne splaca se. Mutenje megle je bistveno bolj nagrajeno v tej drzavi, zato jaz Darku po eni strani cestitam. Ceprav me zelo moti to, da je moral za politiko ravno najvecje mafijce izbrati.
[#315988] 13.09.08 21:04 · odgovor na: purinoli (#315980)
Odgovori   +    0

purinoli je napisal(a):

Hja, opozicija vsekakor je (GG) in upam, da še bo. In to dolgo. Preprosto zato, ker je v letih zakulisnega delovanja kot mladinski aparatčik pokazal, kako deluje moderna KP. Grobe besede morda, ampak tako je, če zadevo očistiš leporečne navlake. Postavljal je kadre v partiji (LDS), gospodarstvu in negospodarstvu.

Če po tem sodiš njegovo sposobnost dela z ljudmi, potem seveda JE sposoben. Meni se taka sposobnost sicer gabi, ampak moje mnenje je samo 0,5 ppm. Mislim, da Hi Tec firmi, kot je ali naj bi bila Ultra, manjka kvečjemu dobrih štromarjev, politikov se pa vsaka firma, ki da kaj nase, izogiba kot kuge. Kontaminacijo zaznajo customers he he.

Tvoje mnenje o ljudeh s "7. stopnjo vsevprek" pa še kako delim in se strinjam. Tu je pa res megla. Nihče (skoraj) ne dela več tega, za kar so ga strenirali v živalskem vrtu, imenovanem Univerza. Škoda, pa tako drag je študij. Zato tudi tebe pozivam ( iskreno) : loti se tvoje osnovne stroke, v svoje zadovoljstvo in zadovoljstvo drugih. Verjemi mi. Politika je kloaka, pravo pa neeksaktna veda, kjer boš trpel, če imaš kolikortoliko tehnično dušo ( v kar verjamem).

Lep pozdrav, Purinoli

Da ne bi še tukaj en drugemu padala v objem. Delam tisto kar "po občutku" čutim, da je koristno za širše okolje. Zase vem, da, če bo rezultat dober bom imel za kruh in mleko. In ja, je v stroki, kakor tudi na področju prava, za katerega trdiš, da je neeksaktna veda.
[#315997] 13.09.08 21:13 · odgovor na: anon-9939 (#315988)
Odgovori   +    0

0219K21 je napisal(a):

Da ne bi še tukaj en drugemu padala v objem. Delam tisto kar "po občutku" čutim, da je koristno za širše okolje. Zase vem, da, če bo rezultat dober bom imel za kruh in mleko. In ja, je v stroki, kakor tudi na področju prava, za katerega trdiš, da je neeksaktna veda .
 Pravo JE neeksaktna veda. Oni dan je bila tule debata, pa so se vključili trije pravniki, ki jih sicer cenim. Pa se nihče ni strinjal z nikomer. Sodna praksa tako tule spodaj pod Alpami, kot kje v sistemih s tradicijo nekaj stoletij, je komaj za spoznanje bolje. V štromu, fiziki, strojništvu....se zakoni spoštujejo in veljajo around the globe, pa i šire, bogami he he.

Sicer pa veliko sreče in uspeha, v objem pa nama ni treba, jaz preferiram pupe, ti pa gotovo tudi.

Lep pozdrav, Purinoli
[#316002] 13.09.08 21:20 · odgovor na: bc123a (#315984)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Ne splaca se. Mutenje megle je bistveno bolj nagrajeno v tej drzavi, zato jaz Darku po eni strani cestitam. Ceprav me zelo moti to, da je moral za politiko ravno najvecje mafijce izbrati.

Če imaš ti prav, potem je še slabše, kot sem mislil. Morda se ne splača kratkoročno, dolgoročno pa že. Kako boš postal samostojen in uspešen, če si strojnik, pa recimo kandidiraš za občinskega svetnika ali pa kakega strankarskega veljaka?

Lahko dosežeš trenutno nirvano in si ponosen aparatčik, ampak kaj pa potem? Trije mobiteli, da usklajuješ sestanke, nategovanje z birokratčiki, prilizovanje ljudem pred volitvami? Morda nizka cena za mesto pri koritu za nekatere, za tiste, ki so šli pa v tehniko z veseljem, pa po mojem nočna mora. In še slabše plačana v primerjavi z dobrimi tehniki he he.

Lep pozdrav, Purinoli
[#316021] 13.09.08 21:43 · odgovor na: purinoli (#316002)
Odgovori   +    0

purinoli je napisal(a):

Če imaš ti prav, potem je še slabše, kot sem mislil. Morda se ne splača kratkoročno, dolgoročno pa že. Kako boš postal samostojen in uspešen, če si strojnik, pa recimo kandidiraš za občinskega svetnika ali pa kakega strankarskega veljaka?
Ne gres med strojnike.

Diplomiras komunikologijo in gres delat na Telekom, Triglav, itd.

Navajam zato, ker tam delajo moji sosolci. Kot inzenir lahko direktno in merljivo stvari zajebes, kot diplomirani druzboslovec v drzavni firmi pac zelo tezko. Sluzbo  imas za nedolocen cas, za profite tvoje firme pa itak skrbi nacionalni interes.
[#316029] 13.09.08 21:53 · odgovor na: bc123a (#316021)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Ne gres med strojnike.

Diplomiras komunikologijo in gres delat na Telekom, Triglav, itd.

Navajam zato, ker tam delajo moji sosolci. Kot inzenir lahko direktno in merljivo stvari zajebes, kot diplomirani druzboslovec v drzavni firmi pac zelo tezko. Sluzbo  imas za nedolocen cas, za profite tvoje firme pa itak skrbi nacionalni interes.

Kolega BC, jaz tebe cenim, imaš prekleto dobre poste, večinoma. Ampak če sem narobe razumel in je tole samo en lep sarkazem, potem OK pa še en ha ha ubogim na duhu zraven. Če si pa resno mislil, potem mi pa povej, kaj bodo ti tvoji sošolci, ko se bo morda v Dementiostan priplazila efektnost javnega sektorja, ogromni viški kadrov, ki prodajajo meglo....???

Če si tehnik, je skrajna meja vesolje, če malce pretiravam, če si družboslovec, boš pa težko pogledal iz kokona podalpskega raja, ki to kmalu ne bo več ( razen morda v jezikoslovju ali še morda čem). Morda je situacija, ki jo opisuješ, še dobra za to, da se pač prečisti med ambicioznimi in tistimi, ki to niso.

Lep pozdrav, Purinoli
[#316038] 13.09.08 22:12 · odgovor na: purinoli (#316029)
Odgovori   +    0

purinoli je napisal(a):

Kolega BC, jaz tebe cenim, imaš prekleto dobre poste, večinoma. Ampak če sem narobe razumel in je tole samo en lep sarkazem, potem OK pa še en ha ha ubogim na duhu zraven. Če si pa resno mislil, potem mi pa povej, kaj bodo ti tvoji sošolci, ko se bo morda v Dementiostan priplazila efektnost javnega sektorja, ogromni viški kadrov, ki prodajajo meglo....???
A se bo priplazila? Kolega purinoli, jaz upe na to opuscam. Nekaj upanja mi je dal Mico Mrkaic, in nekaj casa sem verjel, da se bodo tudi sloveniji zgodile reforme, sedaj pa nic vec.

Se bolj, ko vidim, da ima varianta "v stirih letih je bila sama katastrofa in propad" v sloveniji cca 60% podporo med volilci. Kar se mene tice, je, navkljub jansi - zaradi tega ker smo sli v EU in dobili po picki ter ne smemo vec po balkansko - v zadnjih letih slovenija napredovala bolj kot v katerihkoli stirih prej.

Verjemi da ni enostavno gledati, kako se tvoji sosolci soncijo z druzboslovnimi diplomami, ves. Se bolj tezko je gledati, kako se pripravljajo na pohod na oblast diplomirani filozofi "s socialnim cutom", katerih plan je na kratko, povecati penzije, povecati socialne pomoci, povecati minimalne place, zabremzati trg dela, zabremzati konkurenco.
[#316048] 13.09.08 22:28 · odgovor na: bc123a (#316038)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

A se bo priplazila? Kolega purinoli, jaz upe na to opuscam. Nekaj upanja mi je dal Mico Mrkaic, in nekaj casa sem verjel, da se bodo tudi sloveniji zgodile reforme, sedaj pa nic vec.

Se bolj, ko vidim, da ima varianta "v stirih letih je bila sama katastrofa in propad" v sloveniji cca 60% podporo med volilci. Kar se mene tice, je, navkljub jansi - zaradi tega ker smo sli v EU in dobili po picki ter ne smemo vec po balkansko - v zadnjih letih slovenija napredovala bolj kot v katerihkoli stirih prej.

Verjemi da ni enostavno gledati, kako se tvoji sosolci soncijo z druzboslovnimi diplomami, ves. Se bolj tezko je gledati, kako se pripravljajo na pohod na oblast diplomirani filozofi "s socialnim cutom", katerih plan je na kratko, povecati penzije, povecati socialne pomoci, povecati minimalne place, zabremzati trg dela, zabremzati konkurenco.

Ja, tudi jaz kdaj pomislim na te črne varijante. Če bodo re-prevzeli krmilo preizkušeni kadri, bo seveda to šlo po hitrem postopku. Če re- zmaga roza JJ, upam, da mu je dokurčilo kofiranje bandi v rdečih kapicah, ki tacajo po plundri in rdečim jupijem, ki z blagoslovom botra konfiscirajo giga ojrote premoženja. Ima priliko, da naredi ne tsunami, jebemti, supernovo in tektonski premik in reskira, preden gre v penzijon otroke delat z Urško in nažene lene, polenjene slovenčke delat. Zaradi mene je namesto JJ lahko kdorkoli, ki to zmore.

Alternativa je groza. Mora se zgodit ultra infra rdeča oblast, ki bo v pogojih, ko ne more več štampat denarja, vse zajebala v 3-6 letih. Potem morda mlajše generacije sreča pamet in bodo vedeli, kaj jim je storiti.

Mojima vnukinjama moram čimprej zrihtat kako pametno lokacijo z dobro šolo, da jima ne bo treba biti zraven ob tej mineštri, ki se obeta.

Lep pozdrav in lahko noč, sem se nadelal to soboto in grem malo v horizontalo. Purinoli
anon-154710 sporočil: 3.220
[#316118] 14.09.08 09:22
Odgovori   +    0
sds 32%, sd 24%, zares 11%, lds 9%,sls 8%, sns 7%, desus7%,nsi 5%
[#316119] 14.09.08 09:25 · odgovor na: anon-154710 (#316118)
Odgovori   +    1

polene je napisal(a):
sds 32%, sd 24%, zares 11%, lds 9%,sls 8%, sns 7%, desus7%,nsi 5%

Seštevek 103% ?!
bozga sporočil: 6.303
[#316122] 14.09.08 09:26
Odgovori   +    0
Dejstvo je, da levica nima liderja, ki bi bil kos Janši. Spopad Janša:Kučan ali Janša:Drnovšek je imel neko težo spopada "težkih kalibrov", medtem ko spopad Janša:Pahor, Janša:Golobič in Janša:Kresal izgleda bolj kot neka simultanka z manekeni. Vsako direktno soočenje pokaže, da jim manjka samozavesti pravih voditeljev, delujejo kot, da oni samo "nastopajo", pravi voditelji pa so skriti za njimi. A ima še kdo tak občutek, pa nočem preferirat Janše.
[#316143] 14.09.08 10:36 · odgovor na: bozga (#316122)
Odgovori   +    2

bozga je napisal(a):
Dejstvo je, da levica nima liderja, ki bi bil kos Janši. Spopad Janša:Kučan ali Janša:Drnovšek je imel neko težo spopada "težkih kalibrov", medtem ko spopad Janša:Pahor, Janša:Golobič in Janša:Kresal izgleda bolj kot neka simultanka z manekeni. Vsako direktno soočenje pokaže, da jim manjka samozavesti pravih voditeljev, delujejo kot, da oni samo "nastopajo", pravi voditelji pa so skriti za njimi. A ima še kdo tak občutek, pa nočem preferirat Janše.

Z zgoraj povedanim se strinjam, le GG ne bi mešal med manekena in manekenko. On je vseeno bolj nabrit in bister, kot onadva. Pa pokvarjen tudi bolj, kot oba skupaj, kar je dokazal kot glavni kadrovik trde linije LDS.

Ima pa GG pri meni poleg odpora do njegovega načina dela tudi eno simpatijo : pred kakim letom ali dvema je v intervjuju v SP Dela tako razgalil vso bedo Kučana, da sem kar ostrmel. Med vsemi slabostmi, ki jih je pripisal Kučanu, mi je najbolj "ven padla" tista, da je vedno samo ukazoval, realne politike ( minister, preds. vlade....) pa ni nikoli izvajal, ker je pač nesposoben za kaj takega.

To dela GG malce drugačnega od preostanka KGB.

Purinoli
anon-174851 sporočil: 251
[#316149] 14.09.08 10:49 · odgovor na: bozga (#316122)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-174851 14.09.2008 10:50

bozga je napisal(a):
Za vlogo liderja je značilno, da stoji 100% za svojim programom. Problem levega pola pa je da nima natančno definiranega programa, ki bi predstavljal dejansko alternativo. In težko je stoprocentno stati za nečem nedokončanim in nedefiniranim. Predvsem Pahor se dobro zaveda, da resnično "alternativnega" programa nima. Vsaj kar se socilnega dela tiče mu manjka še precej detajlov, da bo ljudi prepričal da se namerava predstaviti kot socialna alternativa.
Lahko je na veliko razpredati o prodaji državnega premoženja, to počne celoten levi pol, vendar pa je to strateškega pomena. Če že razprodamo državno premoženje je potrebno imeti jasno opredeljene strateške cilje, kam denar naložiti in za kaj ga nameniti, da bo le-ta dobro oplemeniten ali da se porabi za dolgoročno zdrave koncepte s pozitivnim učinkom za blaginjo. Če bomo vse državno razprodali nimamo nobene rezerve več za razne šoke, ki se lahko in se bodo pojavljali. Tako jasno definiranih ciljev pa nihče na levici nima in zato jih stari mački hitro dobijo na levi nogi. Zato tudi težko samozavestno nastopajo. Pahor je v tem pogledu razočaral najbolj, kriv pa si je sam, ker je v svojo ekipo jemal Rope, Cvikle in ostale zavedne komuniste, ki so že bili na oblasti a svojega dela niso opravili ravno z odliko. Verjamem, da če bi se Pahor odločal sam bi stvari izpeljal bolje in ne bi sklepal predvolilnih koalicij, razglašal podpredsednikov vlade, izključeval možnosti koalicije s SDS... Napak, ki danes slabijo samozavestno držo Pahorja je bilo do tega trenutka preveč.
anon-123897 sporočil: 506
[#316160] 14.09.08 11:19 · odgovor na: anon-9939 (#315778)
Odgovori   +    0

0219K21 je napisal(a):

Mika te, zares te mika?

Nikar skrbet. Igra besed ne vpliva na volilke in volivce. Ko se sreča s volilno skrinjico vsak odloča resno, preudarno. In rezultat nikoli ne more biti "napačen" (kot je to ob predsedniških volitvah "demokratično" izdavil IJ). Je zgolj prikaz stanja. Lahko je zgolj eni ali drugi strani (ali tretji, četri, itn..) bolj ali manj všeč.

Ljudstvo ima, naposled, takšno oblast, kot si je zasluži.

Če "pade" na reklamni blitz SDSa (nemara si opazil, da je v javnosti daleč največ njihovih oglasov.. Oni dan, ko sem bil na okencu Pošte Slovenije sem opazil celo podlago za pisanje s reklamo za SDS..) je ljudstvo podobno "gullable" kot če pade na "poceni kredite". Slednje je ugonobilo ameriški nepremičninski trg (in posledično finančne trge po dobrem delu sveta), SDS pa lahko ugonobi le Slovenijo. A vse po volji ljudstva, ki izbira poceni (ceneno) blago, ki se prodaja v lepši embalaži.

Če bi ti kdaj, zapustil mašino in se malo "sprehodil" po Sloveniji, bi z kančkom razumevanja za objektivnost, ugotovil da je cela država prelepljena z Kresalko in ostalimi iz opozicije. Razmerje objavljenih sporočil je, če kdaj, tokrat sigurno  na strani opozicije.

Če ne verjameš se pelji iz mesta proti Šentvidu in preštej.
anon-9013 sporočil: 5.146
[#316172] 14.09.08 11:45 · odgovor na: purinoli (#316143)
Odgovori   +    0

purinoli je napisal(a):

Z zgoraj povedanim se strinjam, le GG ne bi mešal med manekena in manekenko. On je vseeno bolj nabrit in bister, kot onadva. Pa pokvarjen tudi bolj, kot oba skupaj, kar je dokazal kot glavni kadrovik trde linije LDS.

Ima pa GG pri meni poleg odpora do njegovega načina dela tudi eno simpatijo : pred kakim letom ali dvema je v intervjuju v SP Dela tako razgalil vso bedo Kučana, da sem kar ostrmel. Med vsemi slabostmi, ki jih je pripisal Kučanu, mi je najbolj "ven padla" tista, da je vedno samo ukazoval, realne politike ( minister, preds. vlade....) pa ni nikoli izvajal, ker je pač nesposoben za kaj takega.

To dela GG malce drugačnega od preostanka KGB.

Purinoli

Golobič se resnično loči od ostalih levih bleferjev, vendar mu manjka nekaj, čemur bi lahko rekli trdna politična podstat, oziroma, kljub temu, da je operativni vodja, se mu precej pozna filozofska naučenost vodenja miselnih poti. Tako Golobič lahko te poti spelje tja, kamor jih drugi ne morejo in potem ti po sili sledniki ne vedo točno za kaj gre in kje v tem okvirju sami so. Edina rešitev zanje potem je, da iz okvirja na silo iztopijo, vendar pa pri tem ve vedo več natančno opnoneti čemu so (bili). Zato Golobič tem svojim potem lahko smiselno variira vrednost. To med drugim pomeni, da Golobič tudi nesmislu lahko (začasno) določi smiselno vrednost. Vendar pa so bolj pomembne miselne lovke, ki jih Golobič kar tako mimogrede vedno naokoli steguje. Nanje se lahko zelo hitro kaj pametnega prilepi, ne da bi to točno vedelo zakaj. In smo spet pri trdnosti politične podstati. Moje mneneje je, da Golobič namenoma politično podstat svoje stranke gradi kot prožno tvorbo, ki jo bo kasneje lahko izspreminjal. Treba je namreč upoštevati , da je Slovenija po 12 let trajajočem Kučanovem apartheidu bila zadnja leta v točki Ground Zero, v kateri je Janša čistil kučanovsko smrdljivo komunajzersko zalego. In izgleda, da Golobič svojo politiko prilagaja ravno tej prepoznavni družbeni izhodiščni točki. V tem se Golobič močno razlikuje od Pahorja, ki v tem najbolj pomembnem družbenem polju delju le kot kakšen cvilimožek. Odsotnost prepoznavnosti strategije torej nikakor ni isto kot njen manjko, he, he,...

Enfrice.
anon-106906 sporočil: 451
[#316236] 14.09.08 15:09
Odgovori   +    0
:-)
anon-106906 sporočil: 451
[#316241] 14.09.08 15:12
Odgovori   +    0
Škoda se matrat,... IJ bo dobil še ene volitve. Zgodi se lahko samo čudež...
[#316271] 14.09.08 16:24 · odgovor na: (#316205)
Odgovori   +    0

milwal je napisal(a):

1. darko je nadpovprecno inteligenten. (ce upostevamo povprecje tega foruma, ki je malo nad povprecjem med splosnimi forumi, vidimo, da to ni bas neki dosezek bit nadpovprecen)

2. darko ne verjame v prosti trg, v osebno svobodo, v financno svobodo, v pursuit of happines. Darko je dovolj star, da ve, da je clovek ovca, se posebej slovenski clovek. In ovca potrebuje in zeli pastirja in ograjo in ovcarskega psa, ne pa svobode. Darko je tak ovcarski pes. napovprecno inteligenten kuza, ki se ga da ogromno nauciti. Golobic pa je pastir.

3. Darko ve, da bo z delom v politiki, pridnim ponavljanjem praznih floskul in zadovoljevanjem zelje ljudstva po bicu in ograji, dobro prisel skozi. Je naravno talentiran in dovolj izobrazen, da izusti popoln nesmisel, pa se to slisi uceno in posteno. Darko ve, da ce moras vzeti, moras vzeti tistim, ki imajo. to potem vzames zase, nekaj razdelis med tiste, ki nimajo, in ker je teh neprimerno vec, si za nagrado izvoljen. Darko tudi verjame, da je tako prav - nima problemov ugovora vesti okoli tega. Zakaj: zato, ker ce bi dopustili svobodo in prostotrznistvo, bi nekaj sposobnih skorajda zavladalo svetu, tisti nesposobni bi se potem uprli in spet bi bilo klanje. Nesmisel. bolje je ze v osnovi drzati sposobne na kratko in hraniti neumno mnozico, da je tiho.

4. Zares je idealni predstavnik te politike. Slo bi tudi s SD, ampak tam so pozicije za napredovanje zacementirane za naslednjih 40 let. Zares pa je "nova politika", obenem pa ima tudi lepsi obraz in boljse spin doktorje. LDS je dejansko konvertit v postopku. To nikakor ni staro jedro LDS - vsaj po idejah, ki so jim na jeziku ne. Pravi stari trdaki so v SD in Zares. LDS bo poskusila postati nakaksna kvaziliberalna stranka s socialnim podtonom (ker smo pac vendarle v sloveniji).

Zato je najvecja prozorna bedarija, ki jo Darko klamfa, kako da ne mara bivse LDS, ko pa so najtrsi predstavniki linije v Zares. To je tudi dokaz, Da Darko vendarle ni tako hudo inteligenten, morda pa mu manjka le nekaj izkusenj. Vsekakor Darko dobro ve, da klamfa, in ima zato tudi dobre razloge - pac boj znotraj ene opcije. Napako je storil, ko je to klamfal na tem forumu, kjer je pac vseeno toliko pronicljivih clanov, ki to klamfanje z lahkoto spregledajo. Takticna napaka!

5. Jaz bi se upal staviti, da bi bil darko lahko zelo uspesen politik, vendar je kljub svoji nadpovprecni inteligenci samo clovek, majhen clovek. Pozabil je namrec na eno kljucnih sestavin za politicno dejstvovanje v sodobni info druzbi. PODOBA.

PODOBA darko! To te bo vedno vleklo k tlom. Upam da si toliko zrel, da tega ne bos zameril (vem, da vse, kar sem napisal do zdaj, izkazuje, da sem zloben, nevoscljiv itd... apak prisezem, da je tole cisto racionalno):

Darko, nalimaj iz casopisov fotke jelencica, golobica, janse, Tanka, Pahorja, Cvikla, Drnovska, Gantarja itd... in daj zraven svojo. Ti ljudje so nadpovprecno lepi, estetski. (vem da imate vsi svoj okus in bo zdaj cela stala, ampak res je tako) Izgledajo privlacno, avtoritativno, resno, karizmaticno itd... To je nujno. Brez tega ne bo nic. Upam da ne zivis v iluzijah o lastni podobi... veliko bos moral delati na njej. Ker si ze sam ugotovil, da se ljudje odlocajo po raznih parametrih in ne vedo, kaj je dobro za njih (ce bi vedeli ne bi volili Zares), bi se moral zavedati tega svojega lapsusa.

Ej, Milwal, tole se bere in bere še enkrat. Ne bi se spuščal v podrobnosti, ker sem prebutast, da bi kaj pametnega doddal. Imam pa idejo. Ker je tvoj politični nekrolog po vsej verjetnosti najvišjega funkcionarja LDS oz. ZARES ( tako vsaj jaz tvoje pisanje razumem) tako pronicljiv in razgaljajoč, dej nam naredi uslugo in izvedi neko nanizanko še o ostalih forumaših tule, ki so acies forumensis partitiones tule. Bo kar zabavno in zagotovo zanimivo branje za marsikoga.

Če jo razširiš še na manekene KGB in črno-roza ekip, bo pa sploh vedrega in zanimivega branja na pretek.

Lep pozdrav, Purinoli
anon-1670 sporočil: 14.712
[#316286] 14.09.08 16:56 · odgovor na: (#316205)
Odgovori   +    0
Jelinčič lepotec;)))

Majhen, zavaljen in plešast-vse v popolnem nasprotju z lepoto.

Je pa izredno drzen, bister, samozavesten in bogat to pa mu naredi neko karizmo, kljub bolj kot ne obupnemu videzu.

Bil je zraven pri vseh večjih lopovščinah, celo zaprt je bil zaradi barabij, pa ga glupi ljudje še kar volijo in kot kaže bo letos prišel celo na funkcijo notranjega ministra kar si je od nekdaj želel.

Res fantastična vlada bo z janšo na predsedniškem mestu, Erjavcem kot finančnim ministrom ter Jelinčičem kot notranjim ministrom, Rupel pa še desetič na mestu zunanjega ministra.
[#316314] 14.09.08 17:44 · odgovor na: (#316205)
Odgovori   +    0

milwal je napisal(a):

1. darko je nadpovprecno inteligenten. (ce upostevamo povprecje tega foruma, ki je malo nad povprecjem med splosnimi forumi, vidimo, da to ni bas neki dosezek bit nadpovprecen)

2. darko ne verjame v prosti trg, v osebno svobodo, v financno svobodo, v pursuit of happines. Darko je dovolj star, da ve, da je clovek ovca, se posebej slovenski clovek. In ovca potrebuje in zeli pastirja in ograjo in ovcarskega psa, ne pa svobode. Darko je tak ovcarski pes. napovprecno inteligenten kuza, ki se ga da ogromno nauciti. Golobic pa je pastir.

3. Darko ve, da bo z delom v politiki, pridnim ponavljanjem praznih floskul in zadovoljevanjem zelje ljudstva po bicu in ograji, dobro prisel skozi. Je naravno talentiran in dovolj izobrazen, da izusti popoln nesmisel, pa se to slisi uceno in posteno. Darko ve, da ce moras vzeti, moras vzeti tistim, ki imajo. to potem vzames zase, nekaj razdelis med tiste, ki nimajo, in ker je teh neprimerno vec, si za nagrado izvoljen. Darko tudi verjame, da je tako prav - nima problemov ugovora vesti okoli tega. Zakaj: zato, ker ce bi dopustili svobodo in prostotrznistvo, bi nekaj sposobnih skorajda zavladalo svetu, tisti nesposobni bi se potem uprli in spet bi bilo klanje. Nesmisel. bolje je ze v osnovi drzati sposobne na kratko in hraniti neumno mnozico, da je tiho.

4. Zares je idealni predstavnik te politike. Slo bi tudi s SD, ampak tam so pozicije za napredovanje zacementirane za naslednjih 40 let. Zares pa je "nova politika", obenem pa ima tudi lepsi obraz in boljse spin doktorje. LDS je dejansko konvertit v postopku. To nikakor ni staro jedro LDS - vsaj po idejah, ki so jim na jeziku ne. Pravi stari trdaki so v SD in Zares. LDS bo poskusila postati nakaksna kvaziliberalna stranka s socialnim podtonom (ker smo pac vendarle v sloveniji).

Zato je najvecja prozorna bedarija, ki jo Darko klamfa, kako da ne mara bivse LDS, ko pa so najtrsi predstavniki linije v Zares. To je tudi dokaz, Da Darko vendarle ni tako hudo inteligenten, morda pa mu manjka le nekaj izkusenj. Vsekakor Darko dobro ve, da klamfa, in ima zato tudi dobre razloge - pac boj znotraj ene opcije. Napako je storil, ko je to klamfal na tem forumu, kjer je pac vseeno toliko pronicljivih clanov, ki to klamfanje z lahkoto spregledajo. Takticna napaka!

5. Jaz bi se upal staviti, da bi bil darko lahko zelo uspesen politik, vendar je kljub svoji nadpovprecni inteligenci samo clovek, majhen clovek. Pozabil je namrec na eno kljucnih sestavin za politicno dejstvovanje v sodobni info druzbi. PODOBA.

PODOBA darko! To te bo vedno vleklo k tlom. Upam da si toliko zrel, da tega ne bos zameril (vem, da vse, kar sem napisal do zdaj, izkazuje, da sem zloben, nevoscljiv itd... apak prisezem, da je tole cisto racionalno):

Darko, nalimaj iz casopisov fotke jelencica, golobica, janse, Tanka, Pahorja, Cvikla, Drnovska, Gantarja itd... in daj zraven svojo. Ti ljudje so nadpovprecno lepi, estetski. (vem da imate vsi svoj okus in bo zdaj cela stala, ampak res je tako) Izgledajo privlacno, avtoritativno, resno, karizmaticno itd... To je nujno. Brez tega ne bo nic. Upam da ne zivis v iluzijah o lastni podobi... veliko bos moral delati na njej. Ker si ze sam ugotovil, da se ljudje odlocajo po raznih parametrih in ne vedo, kaj je dobro za njih (ce bi vedeli ne bi volili Zares), bi se moral zavedati tega svojega lapsusa.

Milwal, or whoever..

Kar si napisal je zanimivo, ker si sklenil, da pravzaprav "vsebina" niti ni tako pomembna (pri čemer še ne vem ali ti je tisto kar bojda zagovarjam ali sem bojda proti, všeč ali ne.. priznavaš mi le inteligenco, HA!) temveč, da šteje le POJAVNA OBLIKA te vsebine, oz. še huje, le tista pojavna oblika, ki se vidi v medijih, torej, po tvoje, podoba..

Hej, boljšega komplimenta mi nisi mogel dati.

Prvič, zato, ker si podzavestno priznal, da pravzaprav sploh ne veš "za kaj se pri politiki gre", intuitivno pa čutiš, da sem s svojim rinjenjem vanjo (v politiko) pa le vsaj naredil korak, ki ga ti (še) nisi, ali ne upaš, ali se ti bojda (kot v zgodbi o kislem grozdju) gabi.

Veš kaj? Jaz lahko v politiki uspem ali propadem. It's MY CHOICE. Pri čemer imam satisfakcijo že v tem, da ne bom le impotentno nergal in bentil in rentačil čez kretene (ki so res kreteni, ko bi vsaj vedel, o Bog moj, ko bi res vsaj vedel..), temveč bom ta moj "intelekt" vsaj poskusil uporabiti za nek "skupni blagor".

Ti in tebi podobni bi lahko še kako prispevali, ker več kot je pametnih v politiki, tem večja je možnost, da se bo količina neumnih v procentih zmanjšala (ni pa to nikakor gotovost..).

V tem smislu sem željno pričakoval nastop "Libertarcev", a kaj, ko je zmanjkalo poguma, volje, morda denarja, morda enostavno niti želja ni bila iskrena, temveč le, kaj vem, neko otroško igračkanje.

In še.. V politiki ne gre vedno in vse "premnočrtno". Do cilja peljejo številne zelo vijugaste poti. In ni gotovosti, da bo cilj dosežen. In ni gotovosti, da bo kdorkoli rekel hvala, prosim ali izvoli.

Cilj, ki sem si ga zastavil jaz je cilj, ki ga bom zasledoval neutrudno, kolikor bo mogoče ne glede na to kdo ali kaj je na oblasti. A zasledoval ga bom tam kjer menim, da to zaleže, ne pa (nujno in zgolj) po forumih.

Okrog moje politične usmeritve si katastrofalno falil. Jaz še kako verjamem v svobodo v najčistejši obliki, bodisi kot osebno svobodo (biti), gospodarsko svobodo (delati) in svobodo skupnosti (se ščititi). Hudič je, kakopak, ker so meje svobode tam kjer se začne svoboda drugega. Nekateri bi radi druge zgolj pohodili in povozili, še čutili ne bi.
[#316325] 14.09.08 18:06 · odgovor na: anon-9939 (#316314)
Odgovori   +    0
Ups, the most danegerouse player on the scene : MESSIAH

Dej no mir, Darko, si pa zbijaš famo inteligentnosti s temile pamfleti. Nekaj nas je, ki še vedno verjamemo v to, da nisi med spodnjo tretjino forumašev, ma tole nakladanje pa še kakega zaresovca lahko naredi sumnjičavega.

Lep pozdrav, Purinoli
[#317726] 16.09.08 10:37 · odgovor na: (#317399)
Odgovori   +    0

milwal je napisal(a):

Nisem kaj prevec izobrazen o psihologiji, tako da so moje analize bolj rovtarske. Zato poskusam analizirat le tiste, za katere menim, da bodo kritiko prenesli in je ne bodo cutili kot napad. Darko recimo je tak. Odgovori sicer uzaljeno, ampak ostane v argumentih in razlagah z malim priokusom ad hominem (kar je normalno, saj sem jaz sel v ad hominem ze v osnovi) medtem ko bi nekateri kar penili in pljuvali... in so zato na ignore.
Tako da ze iz prve odpade 90% forumasev :) (zdaj to berejo in vsi mislijo, da spadajo med onih 10 zrelih %)

Zanimiv za analizo si prav ti :) Sem ze ene parkrat napisal kako stvar, pa si rekel, da je to najcudovitejsi kompliment, misljeno pa je bilo kot dejstvo, da tak pac si (in da to sploh ni nujno dobra lastnost).

Imas tako drugacen sistem vrednot od vecine ljudi, da te vecino casa, ko o njih pises, vecina sploh ne razume (tudi jaz ne). Skratka, ti si razred zase. Mi se nahajamo v osoncju - imamo nekaj sonc - kot so crt, gustl, tadejk in se kaksno... potem imamo krozece planete... shaman, sxdx, k21, mataj, itd... potem imamo komete, ki ogrozajo vseskupaj - gregor666 in mislim da sem tudi jaz bolj komet kot sonce ali planet...

In pol si ti - alfa centauri - tamo nekdje onstran vsega Liberalec, delas 24/7, lazis po kitajski, planiras rodnost, povelicujes merkelco, pises nonstop... in si obenem ze toliko star, da bi moral sedet za pecjo in se dret "dajte vecjo penzijo!" Skratka, ti nisi s tega osoncja sploh. zvezda za sebe.

EDIT: ja, pa priusa vozis, pa neke eksperimente z domaco elektiko se gres.... eh, brezveze... alpha centauri pove vse.

Hej, moj souporabnig tega dela vesolja. Sem ti hotel odgovoriti včeraj, ampak je prišla ura, ko se pridnim ljudem pamet seli iz ene v drugo glavo he he.

Najprej mala replikica na tvoj post od prej, citiram : " Pravzaprav celoten slovenski narod sveta ni spremenil niti toliko kot Popper ali Marx... kaj sele newton ali einstein."

Tudi za ceno, da me kdo obtoži kakega "kri in poden", ti moram našteti najprej karantanske prednike, ki so bili toliko pametni, da niso izbirali voditelje po krvi ampak na posvetu enakopravnih svobodnjakov. Niso bili preveč uspešni, ker so bili pred časom in so jih bolj krvoločni, podli in pretkani povozili. Pustili so pa dovolj veliko sled v zgodovini, da je menda še T.Jefferson pri snovanju ustave ZDA prisluhnil njihovemu "software". To pa že ni kar tako.

Potem pa še moj piskrček : Pregl je bil sicer bolj Nemec, kot Slovenec, ampak delal je pri nas, rojen pri nas ( mama Slovenka) in si ga majčkeno že lahko lastimo. Njegov izum : mikro elementna analiza ( Nobelova, čeprav je ta nagrada vedno bolj bizarna). S tem izumom je prišlo do prave supernove v organski kemiji in to ni mačji kašelj. Je osnova osnov v odkrivanju zdravil in tudi biokemija je fasala pospešek s tem. Pa J.Stefan s svojim zakonom o sevanju črnega telesa, ki je omogočil prvo meritev temperature teles v vesolju ( vključno s temp. Sonca).

Če parafraziram Armstronga : veliki koraki za nekaj vrlih in znanstveno in sociološko pogumnih ljudi in skoraj nikakršen korak za podalpsko pleme. Toliko o prispevku malega plemena k zakladnici sapiensovega znanja.

Zdaj pa na tvoj simpatični in res zabaven "planetarij". Z mojo drugo največjo ljubeznijo astronomijo si lepo ponazoril preslikavo foruma v bližnji prostor okoli zakotne zvezde zakotne galaksije zakotne gruče galaksij. Tisto o Alfa Centavri bom vsekakor vzel za kompliment, vendar če je že Mednarodna Astronomska Zveza bivši planet Pluto degradirala v "plutoid" ( sprva kar v planetoid, pa so se ugriznili v jezik, več razlogov je....), bom pa še jaz tebe iz kometa preimenoval v Sirij, najsvetlejšo zvezdo na našem nebu. Je sicer še dlje, kot Centavri, je pa relativno blizu he he. Alternativno poimenovanje bi bilo pa Luna, ki tudi ponoči, ko je skoraj vse skrito v temi, osvetli tisto, kar je ljudem s slabim vidom sicer skrito - si pač KRITIK.

Kar se pa starosti tiče ( dame, prisluhnite he he), so pa tvoje ocene napačne. Se začne s 5...Moja mama je res 95+, ampak imam starejšega in tudi mlajšega brata, ker je ona pač zelo pozno sklenila, da naj bo od najlepšega športa še kaj pridelka he he. V penzijon pa iz principa ne grem, dokler bom lahko hodil, delal in predvsem mislil. Upam, da bo to še kakih 20+ let ( genetsko leglo mi daje kar nekaj upanja he he). Za penzije naj se pa mladeniči mojih let pulijo, alah in GEM jim pomagaj.

Dost bo, grem še malo delat, čeprav mašince znajo same kar precej postorit. Lep pozdrav, Purinoli

Strani: 1 2